28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

CUMARTESİ ANNELERİ, İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI. KAYIP ANNESİ HANİFE YILDIZ, İÇİŞLERİ BAKANI`NA “SÜSLÜ SÜLO” DEDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI


Cumartesi Anneleri, ‘17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası` dolayısıyla Çağlayan Adliyesi`nin önünde basın açıklaması yaptı. 23 Şubat 1995 tarihinde gözaltındayken kaybolan 19 yaşındaki Murat Yıldız`ın annesi Hanife Yıldız, burada yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya "Süslü Sülo” dediği için gözaltına alındı. Yıldız, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

Tarih : 17 Mayıs 2022 Salı 18:25   Okunma : 614

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Cumartesi Anneleri, ‘17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası` dolayısıyla Çağlayan Adliyesi`nin önünde basın açıklaması yaptı. 23 Şubat 1995 tarihinde gözaltındayken kaybolan 19 yaşındaki Murat Yıldız`ın annesi Hanife Yıldız, burada yaptığı konuşmada İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`ya "Süslü Sülo” dediği için gözaltına alındı. Yıldız, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Cumartesi Anneleri, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyon ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı üyeleri, ‘17-31 Mayıs Uluslararası Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası` dolayısıyla bugün Çağlayan`da bulunan İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Kayıp yakınları, zorla kaybetmelerin etkin bir biçimde soruşturulması, bu suçun faillerinin yargılanarak cezalandırılmaları ve hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi talebinde bulundu.

“ADLİYELERİN KAPILARI İNKARA VE CEZASIZLIĞA DEĞİL, HAKİKATE VE ADALETE AÇILSIN”

Basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Derneği İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, “Adliyelerin kapıları inkara ve cezasızlığa değil, hakikate ve adalete açılsın" diyerek şunları söyledi:

"Bu yılki Gözaltında Kayıplara Karşı Mücadele Haftası`nın açılışını, adalet talebimizden asla vazgeçmediğimizin ifadesi olarak Çağlayan Adliyesi önünde yapıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 17-31 Mayıs arasında düzenlediğimiz hafta etkinlikleri ile uluslararası hukukta insanlığa karşı suç olarak tanımlanan gözaltında kaybetme suçuna, bu suçun işlenmesine imkan yaratan cezasızlık politikalarına, inkar edilen gerçeklere ve bu insanlığa karşı suçla mücadelenin önemine dikkat çekmeye çalışıyoruz.

YARGI MAKAMLARI, ADALET TALEP EDENLERİN SESLERİNİ BASTIRMA YÖNÜNDE PRATİK SERGİLEDİ: Buradayız, çünkü yargı makamları, gözaltında kaybetme vakalarında maddi gerçeği açığa çıkarma ve suçun faillerini tespit edip cezalandırmak yerine, gerçeği örtbas etme, failleri cezasız bırakıp adalet talep edenlerin seslerini bastırma ve cezalandırma yönünde bir pratik sergiledi. Hiç şüphe yok ki gözaltında kaybetmeler, bu topraklarda örgütlü bir biçimde gerçekleşti ve yalnız yargının değil, ilgili tüm devlet kurumlarının iş birliği ile örtbas edildi. Bu yüzden yaygın ve sistematik biçimde işlenebildi ve cezasız bırakılarak işlenmeye devam edildi.

GEÇMİŞLE YÜZLEŞMEK VE HESAPLAŞMAK ZORUNDAYIZ: Hukuku ve vicdanı yok sayan, suçu ve devlet şiddetini normalleştiren bu zihniyetin karşısına hakikati bilme, travmatik geçmişle yüzleşme ve hesaplaşma talebiyle çıkıyoruz. Biliyoruz ki kanamaya devam eden toplumsal yaralarımızın sarılması için, hak ve adalet yokluğunun ülkemizde yarattığı ağır tahribatların telafisi için bütün bunların kaynağı olan geçmişle yüzleşmek ve hesaplaşmak zorundayız.

DEVLETİ YÖNETENLERE SESLENİYORUZ: Gözaltında Kayıplar Haftası vesilesiyle bir kez daha devleti yönetenlere sesleniyoruz: İnsan haklarını ve hukuku yok sayan, kurumları çürüten, adaletsizliği derinleştiren keyfiyetinize son verin. 4 yıla yakın bir süredir hiçbir hukuki dayanağı olmadan bize ve tüm topluma kapattığınız Galatasaray`daki yasağı derhal sonlandırın. Bu yasağın kaldırılması için yaptığımız hukuki girişimleri boşa çıkarmaktan vazgeçin. Kayıp yakınlarını ve destekçilerini yargı yoluyla taciz etmeye son verin. Bizi susturmaya çalışmak yerine 6 Ağustos 2019 tarihinden beri kayıp olan Yusuf Bilge Tunç`un zorla kaçırıldığına dair iddialara cevap verin. 2 Ekim 2018`de İstanbul`daki Suudi Arabistan Konsolosluğu`na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Cemal Kaşıkçı`nın kaybedilmesi ile ilgili davayı fail durumundaki Suudi Arabistan`a devretmenizin gerçek nedenini açıklayın.

TÜM KAYIP DOSYALARINI YENİDEN AÇIN: Gözaltında kaybedildiğini kendiniz itiraf etmenize rağmen, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Raporu`na, delillere, belgelere, tanıklara rağmen zamanaşımıyla kapattığınız Cemil Kırbayır dosyası başta olmak üzere, zaman aşımına sürüklediğiniz tüm kayıp dosyalarını yeniden açarak etkin soruşturma ve kovuşturma yapma yükümlülüğünüzü yerine getirin. Gözaltında kaybetmeyi suç olarak düzenleme, yargılama ve cezalandırma yükümlülüğünüzü yerine getirin. Gözaltında kaybetme suçunun TCK`da yer alan insanlığa karsı suç maddesi kapsamına alınmasını sağlayın. Gözaltında kaybetmelerin önlenmesi ve geçmişte yaşanan kaybetmelere dair hakikat ve adalete erişimin sağlanması sorumluluğu getiren Birleşmiş Milletler Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Uluslararası Sözleşme`yi derhal imzalayın ve uygulayın.

GALATASARAY MEYDANI`NDAN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ: Baskı ve yasaklarınız boşuna. Bize yaşattığınız cezasızlığı ve adaletsizliği aşmak, hakikate ulaşmak için mücadele etmek, insan ve yurttaş olma sorumluluğumuzun gereğidir. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmekten vazgeçmeyeceğiz. Kayıplarımızdan ve kayıplarımızla buluşma mekânımız olan Galatasaray Meydanı`ndan asla vazgeçmeyeceğiz. İnsan haklarına dayanan demokratik bir Türkiye talebimizde ısrar edeceğiz.”

“ADALET, ANCAK ADALETLİLERİN ELİNDE OLURSA ADALET OLUR”

Basın açıklamasının ardından söz alan, 23 Şubat 1995`te gözaltında kaybedilen 19 yaşındaki Murat Yıldız`ın annesi Hanife Yıldız ise şöyle konuştu:

“Düşünün ki kayıpların 27. yılındayız, Galatasaray Lisesi önündeki yerimiz bize yasaklanmış. Biz de adalet var diye adaletin önüne gelmişiz. Adalet var olacak ama adalet, adaletsizlerin elinde. Nasıl var olacak? Adalet, ancak adaletlilerin elinde olursa adalet olur. Bizim kayıplarımızın sorunu da çözülür, akıbetleri de açıklanır.

VALİ`YE Mİ SESLENSEM, BU SÜSLÜ SÜLO`YA MI SESLENSEM: Buradan Vali`ye mi seslensem, bu Süslü Sülo`ya mı seslensem? Süslü Sülo, bu yasaklarınla bir gün sen de o yasağa uğrayacaksın, bunu iyi bilesin. Vali Efendi de bir an önce yerimizi açsın. Biz kimseye bir iftira, bir yalan, hele de ben… Ben, evladımı bu devlete, bu güvenlik güçlerine güvenerek verdim. Eğer ki gerçekten savcılar varsa… Hep o söylenen lafı söyleyeyim. Ben karakola gittim. Şah İsmail Öztürk dedi ki ‘Vallahi Tahir Şerbetçi olmasaydı ben Murat`ı götürür getirirdim, burnu bile kanamazdı`. Peki bunu ben mi soracağım, yoksa önünde olduğumuz savcılar, hakimler mi soracak.”

“SÜSLÜ SÜLO” DEDİĞİ İÇİN GÖZALTINA ALINDI

Basın açıklaması bittikten ve grup dağıldıktan sonra Hanife Yıldız, konuşmasında kullandığı “Süslü Sülo” ifadesi nedeniyle gözaltına alındı. Cumartesi Anneleri`nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Yıldız`ın, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA