19 Mart 2024 Salı

01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:14   İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI, DEPREMDE 43 KİŞİYE MEZAR OLAN SAİDBEY SİTESİ İLE İLGİLİ BİLİRKİŞİ RAPORUNU AÇIKLADI   17:14   BALIKESİR`DE SEYİT ONBAŞI`NIN ANIT MEZARI BAŞINDAKİ 18 MART ANMASINDA AKP`LİLER CHP`LİLERE SALDIRDI, JANDARMA MÜDAHALE ETTİ   16:38   İMAMOĞLU: “MECZUP BİR DİL ÇIKIP ATAMIZA HAKARET EDEBİLİYOR. BİR SAVCININ DAHİ SORUŞTURMA AÇMAMASINI KINIYORUM”   16:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİLENEN LİMAN YOLU TRAFİĞE AÇILDI   15:56   FATİH CAMİ ÇEVRESİNDEKİ KEDİLERİ TOPLAYIP İZMİT`TEKİ İŞYERİNDE ÖLDÜREN SANIĞA HAYVANSEVERLERDEN TEPKİ   15:37   ALİ BABACAN İFTAR SOFRASINDA RAMAZAN PAKETİ HESABI YAPTI   15:23   GÖKHAN GÜNAYDIN: "ÜLKEMİZ KARA PARA AKLAMA VE TERÖRİZMİN FİNANSMANI İLE MÜCADELE KONUSUNDA HALA FATF`IN İZLEME LİSTESİNDE"   15:23   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: “SENİN İSTEDİĞİN KAVGAYI DEĞİL, HALKIN TALEPLERİNİN KAVGASINI YAPACAĞIM”   15:15   SEVDA ERDAN KILIÇ: “İZMİR`E ENSARLARI, TÜGVA`LARI SOKMAYACAĞIZ”   14:53   VAHAP SEÇER ÇALAR SAAT PROGRAMINA KONUK OLDU: “EN ÖNEMSEDİĞİMİZ PROJELERİN BAŞINDA SOSYAL KONUT PROJELERİ GELİYOR”   14:51   VELİ AĞBABA`YA TABANI DELİK AYAKKABISINI GÖSTEREREK DERT YANAN EMEKLİ: "EMEKLİNİN HALİ... SADAKA GİBİ BİN LİRA İKRAMİYE VERDİLER"   14:29   UZMANLARA GÖRE, İMAMOĞLU KÜRT Z KUŞAĞINI DA KÜRT MUHAFAZAKARLARI DA ETKİLİYOR. AZAD BARIŞ: “KÜRT Z KUŞAĞININ AĞIRLIKLI OLARAK İMAMOĞLU`NA OY VERECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM  
 
     
   

TÜRK SAĞLIK SEN`DEN 2 YÖNETMELİK VE 1 UYGULAMANIN İPTALİ İÇİN DANIŞTAY`A DAVA: “ÇALIŞANIN SAĞLIĞI İLE OYNANMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”


Türk Sağlık Sen, radyoloji ve iyonlaştırıcı radyasyon kullanılarak sunulan sağlık hizmetleriyle ilgili 2 yönetmelik ve 1 uygulamanın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay`da dava açtı. Sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Çalışanın kazanımlarının yok olmasını, haklarının ellerinden alınmasını kabul etmeyiz. Çalışanın sağlığı ile oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Şua izni gibi temel bir hakkın kırpılmasına, önüne setler çekilmesine, birtakım düzenlemelerle anlamsızlaştırılarak çalışan için faydasız bir hale gelmesine rıza göstermeyiz” dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:36   Okunma : 471

Türk Sağlık Sen, radyoloji ve iyonlaştırıcı radyasyon kullanılarak sunulan sağlık hizmetleriyle ilgili 2 yönetmelik ve 1 uygulamanın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay`da dava açtı. Sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, “Çalışanın kazanımlarının yok olmasını, haklarının ellerinden alınmasını kabul etmeyiz. Çalışanın sağlığı ile oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Şua izni gibi temel bir hakkın kırpılmasına, önüne setler çekilmesine, birtakım düzenlemelerle anlamsızlaştırılarak çalışan için faydasız bir hale gelmesine rıza göstermeyiz” dedi.

Türk Sağlık Sen, Resmi Gazete`de 26 Nisan 2022 tarihinde yayınlanan Radyoloji Hizmetleri Yönetmeliği, İyonlaştırıcı Radyasyon ve Radyonüklid Kullanılarak Sunulan Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ile Sağlık İzinlerinin Uygulanması başlıklı düzenlemenin iptali istemi ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay`a başvurdu. Dava hakkında açıklama yapan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, şu değerlendirmelerde bulundu:

“RADYOLOJİ ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETİNE NEDEN OLAN HUSUSLAR TESPİT EDİLEREK DANIŞTAY`DA DAVA AÇILMIŞTIR”

“Radyoloji çalışanlarını yakından ilgilendiren Radyoloji Hizmetleri Yönetmeliği, İyonlaştırıcı Radyasyon ve Radyonüklid Kullanılarak Sunulan Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ve Sağlık İzinlerinin Uygulanması başlıklı üç yeni düzenleme yürürlüğe girmiştir. Söz konusu düzenlemelerde radyoloji çalışanlarının mağduriyetine neden olan hususlar tespit edilerek sendikamız tarafından Danıştay`da dava açılmıştır.

DAVADA ÜÇ KONUYA DİKKAT ÇEKİLDİ

Sendikamız tarafından açılan davada; Radyoloji Hizmetleri Yönetmeliği`nde yapılan sınıflandırmanın içerisinde radyasyon onkolojisi(radyoterpi) birimindeki denetimli alanlarda iyonize radyasyon cihazları bulunmasına karşın bu cihazların yönetmelikte yer almaması sebebiyle ortaya konulan eksik düzenleyici işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

İyonlaştırıcı Radyasyon ve Radyonüklid Kullanılarak Sunulan Sağlık Hizmetleri Hakkında Yönetmelik ile şua izinlerinin yalnızca denetimli alanda çalışan personeller tarafından kullanılacağı ve bu izinlerin hesabında ilgili yönetmelik ekindeki tabloya göre işlem tesis edileceği şeklindeki düzenlemelerin ortaya çıkan hak mahrumiyetleri nedeniyle yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü`nün 12.05.2022 tarihli “Sağlık İzinlerinin Uygulanması” başlıklı yazısının; genel anlamda ilgili kanun ve yönetmelik hükümlerine aykırı olarak şua izninin bölünmesine ve izinlerin çalışma yılı tamamlanmasından sonraki yıl kullandırılacağı yönünde yer alan düzenlemelerin yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi. Ayrıca söz konusu mağduriyete neden olan düzenlemeler ile ilgili Bakanlık nezdinde de görüşmeler yürütülmektedir.

“ÇALIŞANIN SAĞLIĞI İLE OYNANMASINA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Çalışanın kazanımlarının yok olmasını, haklarının ellerinden alınmasını kabul etmeyiz. Radyoloji çalışanlarımız için de tüm yasal platformlarda gereken mücadelenin verileceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çalışanın sağlığı ile oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Şua izni gibi temel bir hakkın kırpılmasına, önüne setler çekilmesine, birtakım düzenlemelerle anlamsızlaştırılarak çalışan için faydasız bir hale gelmesine rıza göstermeyiz.  Hukuki süreç başta olmak üzere tüm platformlarda yürüttüğümüz mücadele ile mutlaka sonuç alacağımıza inanıyoruz.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA