24 Mayıs 2026 Pazar

10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı   23:30   TRUMP’ıN ERDOĞAN MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’HANGI YÖNÜYLE YÜZYıLLARıN BEKLEDIĞI LIDER?’   22:59   CHP’DE ’KURULTAY’ DEPREMI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN 9 TUTUKLAMA KARARıNA İLK VE SERT TEPKI! ’SIYASI TARIHTE BIR İLK.’   22:50   TRUMP’ıN TEŞEKKÜR MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI: CHP’DEN ERDOĞAN’A SERT ’MUTLAK BUTLAN’ TEPKISI!   22:30   İSTANBUL’DA ’KURULTAY’ İSYANI: ’MESELE CHP DEĞIL, SANDıĞı KAÇıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   21:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TTB’YE KRITIK KABUL: ANKARA’DA DIKKAT ÇEKEN DAYANıŞMA ZIRVESI!   21:45   SIYASETTE ’KURULTAY İPTALI’ DEPREMI! TBB BAŞKANı SAĞKAN’DAN ÇOK SERT TEPKI: ’DEMOKRASININ DIBINE DINAMIT KONULUYOR’   17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!   17:08   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KıLıÇDAROĞLU’NA SERT REST: ’BIZI İHRAÇ ETSELER DE MÜCADELE YERI MECLIS OLUR!’   16:55   ANKARA’DA KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR! CHP PM ÜYESI OZAN VARAL’DAN ÇOK SERT "SIYASAL DARBE" ÇıKıŞı   16:30   MERSIN’DEN TÜRKIYE DERECESI! 8. SıNıF ÖĞRENCISININ ‘EKOFEMINIZM VE SU KRIZI’ PROJESINE BÜYÜK ÖDÜL   16:26   CHP’LI BAŞKANLARDAN ANKARA’DA KRITIK ZIRVE! AHMET AKıN’DAN ÇOK KONUŞULACAK ’KÖPRÜ’ YANıTı: ’BERABERLIKTEN GAYRı HEPSI YALAN!’  
 
     
   

CHP SADAT`IN ARAŞTIRILMASI İÇİN ÖNERGE VERDİ: "SAYIN ERDOĞAN, İLİŞKİN OLMAYAN KİŞİNİN MASADA YERİ BUYSA İLİŞKİN OLANIN MASADAKİ YERİ NE OLACAK"


TBMM Genel Kurulu`nda, CHP Grubu`nun “Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin (SADAT) araştırılması” önerisi görüşüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın SADAT`ın yöneticileri ile alakası olmadığı yönündeki ifadelerine karşı, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi`nin Cumhurbaşkanlığı`ndaki Güvenlik Zirvesi`nde çekilen fotoğrafını gösterdi. Tezcan, “Allah muhafaza Sayın Erdoğan, ilişkin olmayan kişinin masada yeri buysa ilişkin olanın masadaki yeri ne olacak” diye sordu.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:45   Okunma : 1532

TBMM Genel Kurulu`nda, CHP Grubu`nun “Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.`nin (SADAT) araştırılması” önerisi görüşüldü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın SADAT`ın yöneticileri ile alakası olmadığı yönündeki ifadelerine karşı, SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi`nin Cumhurbaşkanlığı`ndaki Güvenlik Zirvesi`nde çekilen fotoğrafını gösterdi. Tezcan, “Allah muhafaza Sayın Erdoğan, ilişkin olmayan kişinin masada yeri buysa ilişkin olanın masadaki yeri ne olacak” diye sordu.

TBMM Genel Kurulu`nda, CHP Grubu`nun, SADAT`ın araştırılması amacıyla verdiği önergenin doğrudan gündeme alınması önerisi görüşüldü. CHP Grubu adına, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan söz aldı. Tezcan, şöyle konuştu:

ARKASINA DEVLETİN EN YETKİLİ KURUMUNU ALIP BİR DE İZİN ALIP BİR ŞEYLER YAPMAK PEŞİNDELER: SADAT, bir paramiliter örgütlenmedir. Bu paramiliter örgütlenmenin arkasında Saray`ın olması, bunun bir suç olmasını ortadan kaldırmaz. Tam tersine, Saray`ın da bu suçun ortağı olduğunu gösterir. SADAT, on yıl önce kuruldu, kurulduğu zaman soru önergesi verdim. Sordum, ‘Dayanağı nedir bunun` diye. SADAT`ın kuruluş izni İstanbul Valiliği tarafından verilmiş. Diyorlar ki ‘Özel güvenlik izin belgesi, ben bununla çalışıyorum` diyor. Bu kuruluş belgesinin dayanağı ne? Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu. Bu kanun ne, biliyor musunuz? Yurt içinde özel güvenlik yetiştirip özel güvenlik sağlamaya dönük kanun. Yani bankaların, şirketlerin önündeki güvenlik var ya bu kanun onu söylüyor. ‘Uluslararası harp stratejilerini öğretebilirsin` demiyor. Şirketin adı ne? Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret Şirketi. Soruyorum; iç güvenlikte özel güvenlik hizmeti vermenin uluslararası savunma ile ne ilgisi var? Türkiye, beyaz Torosların dönemini de yaşadı. Bugün Türkiye, paramiliter suç örgütlerinin acısını, hala hesaplaşamadığı için çekmek zorunda. Arkasına devletin en yetkili kurumunu alıp, bir de izin alıp bir şeyler yapmak peşindeler.

İLİŞKİN OLANIN MASADAKİ YERİ NE OLACAK: ‘Psikolojik harp yeteneği kazandıracağım. Sabotaj, baskın, pusu, tahrip, suikast, kurtarma ve kaçırma, terör; bunları yetiştireceğim` diyor. ‘Kursiyerler bu imkân ve kabiliyetlere ulaştırılır` diyor. Gelen kursiyerlere, nasıl terörist olunur, bunları gösterecek. Sayın Erdoğan, ‘Benimle ilgisi yok` diyor. Bu fotoğrafı herkes gördü. Bu masanın başında Sayın Cumhurbaşkanı var, istihbaratın en üst isimleri var, onun yanında da SADAT`ın kurucusu var. Allah muhafaza Sayın Erdoğan, ilişkin olmayan kişinin masada yeri buysa ilişkin olanın masadaki yeri ne olacak?

BUNA NEYİ DANIŞTIN?: Bu, Sayın Erdoğan`ın danışmanıydı. Buna neyi danıştın? ‘Sabotaj nasıl yapılır, pusu nasıl kurulur, bomba nasıl atılır, terör nasıl işlenir, kurtarma ve kaçırma işlemleri nasıl yapılır, suikast nasıl yapılır, baskın nasıl yapılır` diye mi danıştın? Bu, benim danışmanım değil. Bu, senin danışmanındı. Bu milletin parasıyla verdin parasını?

BU TAAHHÜT ARASINDA BAĞ VAR MI: Tabii bu beyefendi, affını istedi. Niye istedi? Demiş ki ‘Mehdi gelecek, mehdinin geleceği zaman biz boş durmayacağız, peki bizim işimiz yok mu, ortamı hazırlamamız gerekir` diyor. Akidesi kuvvetli olanlar bilir. Mehdinin geleceği zaman, ortalığın kan gölü olacağı zamandır. Mehdinin geleceği zaman, terörün yükseleceği zamandır. Mehdinin geleceği zaman, mazlumların ve insanların boğazlandığı zamandır. Biraz önce anlattığım, bu söylediklerimle bu taahhüt arasında bağ var mı, yok mu?”

CHP`nin araştırma önergesinin gündeme alınması önerisi reddedildi. 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA