13 Mayıs 2026 Çarşamba

16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”   15:13   SOMA FACIASı 12. YıLıNDA: EVLATLARıMıZı DEĞIL, ADALETI DE KAYBETTIK   15:12   TÜRKIYE’DE BIR ILK: DÜNYADA 70 VAKASı BILDIRILEN HASTALıKTA BAŞARıLı NAKIL   15:08   İBB DAVASı’NDA 36. GÜN... YENER TORUNLER: “11 YıLDA ÇEKILEN 41 MILYON LIRAYı AYNı GÜN ÇEKMIŞIM GIBI IMAJ OLUŞTURUYORLAR”   10:10   HAYATI İLAÇTA BÜYÜK KRIZ: CHP’LI ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA ACIL ÇAĞRı! ’YAŞAM KAYBı RISKI VAR!’   10:05   TÜRKIYE’YE KAYNAĞı BELIRSIZ PARA GIRIŞI MI BAŞLıYOR? MECLIS’TE TANSIYON YÜKSEK: ’9. KEZ VARLıK BARıŞı’ KRIZI!   09:45   CANNES’DA YAPAY ZEKA AMBARGOSU VE BEKLENMEDIK "HıZLı VE ÖFKELI" SÜRPRIZI: 79. FESTIVAL BAŞLADı!   09:37   ATEŞ SAVAŞÇıLARı MERSIN’DE BULUŞTU: ATA EĞITIM MERKEZI TÜRKIYE’NIN ‘AFET ÜSSÜ’ OLUYOR!   08:50   HEMŞIRELERDEN 12 MAYıS’TA SERT ÇıKıŞ: ’ALKıŞ DEĞIL, İNSANCA YAŞAM İSTIYORUZ!’   05:10   MERSIN İL BAŞKANı NESRIN VURAL: ESNAF BITTI, HALK BÜYÜK BIR CENDERENIN IÇINDE   23:42   BAŞKAN SEÇER RAKAMLARLA KONUŞTU: ’MERSIN’DE SU MALIYETININ ALTıNDA SATıLıYOR!’   23:34   AFYONKARAHISAR’DA SIYASI DEPREM! CHP’DEN BURCU KÖKSAL’A SERT PROTESTO: ’HALKıN ARASıNA NASıL ÇıKACAKSıN?’   23:26   SIYASET KULISI BU HABERLE ÇALKALANıYOR! BURCU KÖKSAL CHP’DEN İSTIFA EDIP AK PARTI’YE GEÇIYOR: ’İÇIM ÇOK RAHAT’   23:13   MERSIN’DE VIZYON GÜNÜ! BAŞKAN SEÇER HEM MÜJDEYI VERDI HEM ÇAĞRı YAPTı: ’BÜYÜYORUZ, KAZANDıRıYORUZ!’   16:25   CHP, BURCU KÖKSAL’ı KESIN IHRAÇ ISTEMIYLE DISIPLINE SEVK ETTI  
 
     
   

DEVA PARTİLİ ŞAHİN`DEN `DİL VE ÜSLUP` ELEŞTİRİSİ: "SİYASET YAPMAK İÇİN İNSANLIKTAN ÇIKMAYA GEREK YOK"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çevresindekilerin kullandığı siyasi dil ve üslubu eleştirerek “Ülkeyi yönetenler, her aykırı sesi susturmaya kalkar, düşman ilan eder, dışlar, görmemezlikten gelirse demokrasiyi sıkboğaz etmiş olur. Demokrasilerde önce ahlak lazımdır. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yoktur” dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:53   Okunma : 752

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çevresindekilerin kullandığı siyasi dil ve üslubu  eleştirerek “Ülkeyi yönetenler, her aykırı sesi susturmaya kalkar, düşman ilan eder, dışlar, görmemezlikten gelirse demokrasiyi sıkboğaz etmiş olur. Demokrasilerde önce ahlak lazımdır. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yoktur” dedi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. Şahin, sözlerine 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutlayarak başladı. Şahin, şunları söyledi:

BİZ GENÇLERİN YANINDA DEĞİL, ARKASINDA YÜRÜYEN BİR GENEL BAŞKANLA HAREKET EDİYORUZ: Türkiye`nin yarınlarının emanet edildiği gençlerimiz, ülkemiz siyasi ve ekonomik olarak her anlamda bir darboğaza sürüklenmekte, hayalleriniz, hedefleriniz her gün bir inat uğruna siyasi otoritelerce heba edilmektedir. İşte sizler; Atatürk`ün yarınları büyük bir inançla emanet ettiği gençler, ülkemizi güzel günlere sizlerin fikirleri ve kararlılığı ulaştıracaktır. Biz size inanıyoruz. Biz gençlerin yanında değil, arkasında yürüyen bir genel başkanla hareket ediyoruz.

SİYASETİN DİLİ SON DERECE ÇİRKİNLEŞMEYE BAŞLADI: Son günlerde iktidarıyla muhalefetiyle siyasetin dili son derece çirkinleşmeye başladı. Siyasi parti yöneticileri üslup ve söylemlerinde toplumun hassasiyetlerini gözeterek kırıcı olmayan, buyurganlıktan uzak temiz bir dil kullanmak zorunluluğuna sahiptir. Hiç şüphesiz siyasi partilerin hedef kitlesi halktır. Konfüçyüs, ‘kelimelerin ve fikirlerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız` der. Siyaset akıl ve dille yapılır.

SİYASETTE EŞİTLİK, DAYANIŞMA, ÖZGÜRLÜKÇÜ VE SEVGİ DİLİ YERİNE, ŞİDDET VE SALDIRI DİLİNİN EGEMEN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ: Günümüzde iş başında olan yöneticilerin dili ne yazık ki çatışmacı, kirli, kırıcı ve buyurgan. Siyasette eşitlik, dayanışma, özgürlükçü ve sevgi dili yerine, şiddet ve saldırı dilinin egemen olduğunu görüyoruz. Sokağın dilinden bile geri ve itici bir halde. İşportacı söylem daha yaratıcı ve sevimli görünüyor…Günümüz siyaset arenasında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, yanındakilerin kullandığı dil ve siyasi üslup, kitleleri de hırslı, öfkeli hatta bir kısmını hakaretli konuşmalarda haz duyma noktasına taşıdı.  Ne yazık ki çatışmacı kültür ve şiddet dili hem liderleri hem de liderin arkasında yürüyen kesimleri, sağduyudan, uzlaşma metotlarından ve bir arada yaşamaktan uzaklaştırıyor, toplumu geriyor. Hoşgörü kültürümüzü ve enerjimizi yok ediyor.

ÜLKEYİ YÖNETENLER, HER AYKIRI SESİ SUSTURMAYA KALKAR, DÜŞMAN İLAN EDER, DIŞLAR, GÖRMEMEZLİKTEN GELİRSE DEMOKRASİYİ SIKBOĞAZ ETMİŞ OLUR: Halbuki demokrasilerde, akıllı iktidarlar, karşılarında güçlü muhalefet isterler. Katkılarından yararlanırlar. Ülkeyi yönetenler, her aykırı sesi susturmaya kalkar, düşman ilan eder, dışlar, görmemezlikten gelirse demokrasiyi sıkboğaz etmiş olur. Tıpkı düşüncelerini ifade eden, gazeteci, yazar, akademisyen ve düşünürlerin cezaevlerinde hayatlarını karartması gibi. İleri demokrasilerde hayatın her alanında ölçülülük vardır. Toplumsal değerlere ve kurallara özen gösterilir. Demokrasilerde önce ahlak lazımdır. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yoktur.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA