22 Mayıs 2026 Cuma

20:30   CHP’DE KURULTAY İPTALINE SERT TEPKI! HIKMET ÇETIN SESSIZLIĞINI BOZDU: ’BU BIR DARBEDIR’   20:25   İSTANBUL BAROSU’NDAN CHP KARARıNA ÇOK SERT TEPKI: ’SIYASAL YAŞAMA AĞıR BIR DARBE!’   20:20   SIYASETTE KURULTAY DEPREMI! DEM PARTI’DEN CHP KARARıNA İLK TEPKI: ’SIYASI BASKı OPERASYONU’   19:51   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU: "PARTIMIZI BU TARTıŞMALARıN IÇINDEN ÇıKARACAK VE IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DEVAM ETTIRECEĞIZ"   19:46   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ÖZGÜR ÖZEL: BEN SIZE ONUR, HAYSIYET, CESARET VE MÜCADELE VADEDIYORUM   19:44   CHP KURULTAYı’NA IPTAL KARARı... ALI MAHIR BAŞARıR: "ZULÜM VARSA; ÇÖZÜM DE VAR. YOLUMUZA DEVAM EDIYORUZ"   19:39   CHP’NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı IÇIN "MUTLAK BUTLAN" KARARı   17:25   HAK-İŞ’TEN ABD BÜYÜKELÇILIĞI ÖNÜNDE PROTESTO: "SUMUD’UN HAK-İŞ’E AIT EMANETLERININ SAĞ SALIM DÖNMESINI UMUTLA BEKLIYORUZ"   17:24   DIYANET İŞLERI BAŞKANı ARPAGUŞ: "HACDA 84 BIN 942 VATANDAŞ KUTSAL TOPRAKLARDA, YAŞ ORTALAMASı 60"   17:23   SILIVRI’DE ADA BULUŞMASı... DILEK İMAMOĞLU: “DÖRT BAYRAMDıR MAĞDURIYET YAŞAYAN TUTSAKLARA VE BIZ AILELERINE SABıR VE GÜÇ DILIYORUM”   17:22   GAZETECI ALICAN ULUDAĞ’ıN TAHLIYESINE KARAR VERILDI   17:21   İBB DAVASı’NıN 41. GÜNDE SAVCı, 5 ISIM HAKKıNDA TAHLIYE TALEP ETTI... İMAMOĞLU: ÖZGÜR ÖZEL CAN YOLDAŞıMDıR, GENEL BAŞKANıMıZDıR ONU ÇOK SEVIYORUM   15:44   CHP’LI ORTA VE DOĞU KARADENIZ BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: "GENEL BAŞKANıMıZ SAYıN ÖZGÜR ÖZEL’IN MÜCADELESINI SONUNA KADAR DESTEKLIYORUZ"   15:44   TBMM’DE BAYRAM SONRASı YOĞUN MESAI...AK PARTI, "12. YARGı PAKETI"NIN DE OLDUĞU BAZı KANUN TEKLIFLERINI SUNMAYı PLANLıYOR   15:43   ALI BABACAN: "DÜŞEN DOĞURGANLıK HıZı TÜRKIYE IÇIN BEKA SORUNUDUR"   15:41   DİSK GENEL BAŞKANı ÇERKEZOĞLU: EMEKLI YOKSULLUĞU KARŞıSıNDA BAYRAM IKRAMIYESI ERIYIP PULA DÖNDÜ   13:50   İSRAIL’DE ALıKONAN KÜRESEL SUMUD FILOSU KATıLıMCıLARı, ÜÇ UÇAKLA TÜRKIYE’YE GETIRILECEK   13:47   CHP’NIN 81 IL BAŞKANıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: “SANDıĞıN IRADESINE DE PARTIMIZIN HUKUKUNA DA GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL’E DE SONUNA KADAR SAHIP ÇıKACAĞıZ”   13:46   HASAN HÜSEYIN BALAK IÇIN MECLIS’TE CENAZE TÖRENI DÜZENLENDI   13:46   ÖZGÜR ÖZEL: "ÇERKES HALKıNıN SÜRGÜN ACıSıNı UNUTMADıK, UNUTTURMAYACAĞıZ"  
 
     
   

DEVA PARTİLİ ŞAHİN`DEN `DİL VE ÜSLUP` ELEŞTİRİSİ: "SİYASET YAPMAK İÇİN İNSANLIKTAN ÇIKMAYA GEREK YOK"


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çevresindekilerin kullandığı siyasi dil ve üslubu eleştirerek “Ülkeyi yönetenler, her aykırı sesi susturmaya kalkar, düşman ilan eder, dışlar, görmemezlikten gelirse demokrasiyi sıkboğaz etmiş olur. Demokrasilerde önce ahlak lazımdır. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yoktur” dedi.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:53   Okunma : 767

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve çevresindekilerin kullandığı siyasi dil ve üslubu  eleştirerek “Ülkeyi yönetenler, her aykırı sesi susturmaya kalkar, düşman ilan eder, dışlar, görmemezlikten gelirse demokrasiyi sıkboğaz etmiş olur. Demokrasilerde önce ahlak lazımdır. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yoktur” dedi.

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, partisinin genel merkezinde açıklama yaptı. Şahin, sözlerine 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutlayarak başladı. Şahin, şunları söyledi:

BİZ GENÇLERİN YANINDA DEĞİL, ARKASINDA YÜRÜYEN BİR GENEL BAŞKANLA HAREKET EDİYORUZ: Türkiye`nin yarınlarının emanet edildiği gençlerimiz, ülkemiz siyasi ve ekonomik olarak her anlamda bir darboğaza sürüklenmekte, hayalleriniz, hedefleriniz her gün bir inat uğruna siyasi otoritelerce heba edilmektedir. İşte sizler; Atatürk`ün yarınları büyük bir inançla emanet ettiği gençler, ülkemizi güzel günlere sizlerin fikirleri ve kararlılığı ulaştıracaktır. Biz size inanıyoruz. Biz gençlerin yanında değil, arkasında yürüyen bir genel başkanla hareket ediyoruz.

SİYASETİN DİLİ SON DERECE ÇİRKİNLEŞMEYE BAŞLADI: Son günlerde iktidarıyla muhalefetiyle siyasetin dili son derece çirkinleşmeye başladı. Siyasi parti yöneticileri üslup ve söylemlerinde toplumun hassasiyetlerini gözeterek kırıcı olmayan, buyurganlıktan uzak temiz bir dil kullanmak zorunluluğuna sahiptir. Hiç şüphesiz siyasi partilerin hedef kitlesi halktır. Konfüçyüs, ‘kelimelerin ve fikirlerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız` der. Siyaset akıl ve dille yapılır.

SİYASETTE EŞİTLİK, DAYANIŞMA, ÖZGÜRLÜKÇÜ VE SEVGİ DİLİ YERİNE, ŞİDDET VE SALDIRI DİLİNİN EGEMEN OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ: Günümüzde iş başında olan yöneticilerin dili ne yazık ki çatışmacı, kirli, kırıcı ve buyurgan. Siyasette eşitlik, dayanışma, özgürlükçü ve sevgi dili yerine, şiddet ve saldırı dilinin egemen olduğunu görüyoruz. Sokağın dilinden bile geri ve itici bir halde. İşportacı söylem daha yaratıcı ve sevimli görünüyor…Günümüz siyaset arenasında başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, yanındakilerin kullandığı dil ve siyasi üslup, kitleleri de hırslı, öfkeli hatta bir kısmını hakaretli konuşmalarda haz duyma noktasına taşıdı.  Ne yazık ki çatışmacı kültür ve şiddet dili hem liderleri hem de liderin arkasında yürüyen kesimleri, sağduyudan, uzlaşma metotlarından ve bir arada yaşamaktan uzaklaştırıyor, toplumu geriyor. Hoşgörü kültürümüzü ve enerjimizi yok ediyor.

ÜLKEYİ YÖNETENLER, HER AYKIRI SESİ SUSTURMAYA KALKAR, DÜŞMAN İLAN EDER, DIŞLAR, GÖRMEMEZLİKTEN GELİRSE DEMOKRASİYİ SIKBOĞAZ ETMİŞ OLUR: Halbuki demokrasilerde, akıllı iktidarlar, karşılarında güçlü muhalefet isterler. Katkılarından yararlanırlar. Ülkeyi yönetenler, her aykırı sesi susturmaya kalkar, düşman ilan eder, dışlar, görmemezlikten gelirse demokrasiyi sıkboğaz etmiş olur. Tıpkı düşüncelerini ifade eden, gazeteci, yazar, akademisyen ve düşünürlerin cezaevlerinde hayatlarını karartması gibi. İleri demokrasilerde hayatın her alanında ölçülülük vardır. Toplumsal değerlere ve kurallara özen gösterilir. Demokrasilerde önce ahlak lazımdır. Siyaset yapmak için insanlıktan çıkmaya gerek yoktur.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA