19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

İBB`NİN 5 BİN YENİ TAKSİ TEKLİFİ UKOME TOPLANTISINDA 14. KEZ REDDEDİLDİ


İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin (İBB) 500`ü engelli kullanımına uygun 5 bin yeni taksi teklifi, hükümet temsilcilerinin çoğunlukta olduğu İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi`nin (UKOME) mayıs ayı toplantısında 14`üncü kez reddedildi. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu İstanbul`da taksi sayısının artışına gerek olmadığını söylerken İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise geçmiş yönetim ve İTÜ`nün hazırladığı çalışma ve raporlarda İstanbul`da taksi ihtiyacının ortaya konulduğunu belirtti.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 20:19   Okunma : 627

İstanbul Büyükşehir Belediyesi`nin (İBB) 500`ü engelli kullanımına uygun 5 bin yeni taksi teklifi, hükümet temsilcilerinin çoğunlukta olduğu İstanbul Ulaşım Koordinasyon Merkezi`nin (UKOME) mayıs ayı toplantısında 14`üncü kez reddedildi. İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu İstanbul`da taksi sayısının artışına gerek olmadığını söylerken İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise geçmiş yönetim ve İTÜ`nün hazırladığı çalışma ve raporlarda İstanbul`da taksi ihtiyacının ortaya konulduğunu belirtti.

İstanbul UKOME toplantısı, İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar başkanlığında Yenikapı Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi`nde bugün yapıldı. Toplantıda, İBB`nin 500`ü engelli erişimine özel olmak üzere 5 bin yeni taksi plakası teklifi tekrar gündeme geldi.

“TAKSİ SAYISININ ARTIŞINA GEREK YOK”

Toplantıda söz alan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi ve İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyup Aksu, İstanbul`da sayının artışına gerek olmadığını, tarife ve teknoloji sıkıntısının bulunduğunu söyledi. Engelli teklifiyle ilgili Ulaştırma ve Altyapı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlıklarının çalışmasının beklenmesi gerektiğini anlatan Aksu, ayrıca bir artışa gerek olmadığını kaydetti.

UTKU CİHAN: CİDDİ BİR TAKSİ SORUNU VAR

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, "Geçmiş yönetim ve İTÜ`nün hazırladığı çalışma ve raporlar da İstanbul`da taksi ihtiyacını ortaya koyuyor. Ortada ciddi bir taksi sorunu var ve bunu da UKOME`nin çözmesi gerekiyor" dedi.

SERDAR YÜCEL: BİN TAKSİYE ONAY VERDİĞİMİZDE BUNUN SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNE KATKI OLMASINI UMDUK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 1. Bölge Müdürü Serdar Yücel, “Bazı sorunların çözümü için şoförlerimizin eğitilmesi gerektiğini defalarca anlattık. Ancak harekete geçilmedi. Bin taksiye onay verdiğimizde de bunun sorunların çözümüne katkısı olmasını umduk” diye konuştu. İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, taksilerin satışıyla ilgili kararlar nedeniyle ruhsat sahiplerinin hak kaybına uğradığını söyleyerek mahkemeye gittiğini belirtti.

“ERİŞİLEBİLİR TAKSİ BİR KENTİN VE BİR ÜLKENİN GELİŞMİŞLİĞİNİ GÖSTERİR”

Erişilebilir kent uygulamaları, engelsiz turizm ve engellilerle iletişim danışmanı Adem Kuyumcu, söz alarak erişilebilir taksinin bir kentin gelişmişliğini gösterdiğini söyledi. Kalaycı "Sadece İstanbul`da en az 1,5 milyon insan evde hapis altında. Bir yerden bir yere gidemiyor. Sosyal, kültürel, sportif faaliyetlere katılamıyor. Komşusuna gidemiyor, akrabasını ziyaret edemiyor. Erişilebilir taksi çok önemli ve elzem. Hem sivil toplum örgütü yöneticisi olarak hem de yıllardır hayatını erişilebilirliğe vakfetmiş birisi olarak bir kez daha vicdanlarınıza sesleniyorum. Erişilebilir taksi, bir kentin ve bir ülkenin gelişmişliğini gösterir. Yaşam kalitesini ortaya koyar. Lütfen onayını verin ki engelliler evde hapsolmaktan kurtulsunlar” dedi.

CAN AKIN ÇAĞLAR: KAMUSAL BİR İNİSİYATİF ALARAK TAKSİLERİ BELEDİYE TARAFINDAN İŞLETMEK İSTİYORUZ

İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar “5 bin yeni taksiyi, İETT ve metrolar gibi kamusal bir inisiyatif alarak belediye tarafından işletmek istiyoruz. Bu çalışmadan bir gelir beklemiyoruz, kamu hizmeti yürütülecek” dedi.

TAKSİ DOLMUŞLARIN TAKSİYE DÖNÜŞÜMÜ TEKLİFİ

İstanbul geneli çalışan taksi dolmuşların taksiye dönüştürülmesi teklifi de toplantıda ele alındı. İsteğe bağlı olarak hatlardan başvuru yapacak hak sahipleri arasında çekilecek kura ile 77 taksi dolmuş taksiye dönüştürülecek. Maddeye ilişkin söz alan İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Aksu da esnafın mağduriyetinin giderilmesi için isteğe bağlı olarak taksiye dönüşümü uygun gördüklerini söyledi. Teklif yeniden görüşülmek üzere alt komisyona havale edildi.

Karşılıklı konuşmaların ardından yapılan oylamada, İBB`nin 500`ü engelli erişimine özel toplam 5 bin yeni taksi plakası teklifi, oy çokluğuyla reddedildi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA