19 Mart 2024 Salı

12:45   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, KADINLARA YÖNELİK PROJELERİ ANLATTI   12:42   NEŞET TARHAN, MEZİTLİ KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ’NDE YENİLİKÇİ PROJELERİNİ AÇIKLADI   12:40   GÜRAN DİNÇER’DEN EMEKLİLERE TAM DESTEK    12:38   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT “HALKIN SESİNE KULAK VERDİK, DERDİNE KOŞTUK”   11:34   CHP ANKARA MİLLETVEKİLİ BİNGÖL: "TEKSTİL SEKTÖRÜ YANLIŞ EKONOMİ POLİTİKALARI NEDENİYLE KAN AĞLIYOR."   10:37   VAHAP SEÇER, MERSİN İŞ DÜNYASI KULÜBÜ`YLE BİR ARAYA GELDİ   10:33   SERDAR SOYDAN, TARSUS’A KONGRE VE FUAR MERKEZİ MÜJDESİ VERDİ   10:31   MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TARHAN’DAN ÇİRKİN SÖYLEMLERE KINAMA   09:56   TÜRKİYE YEREL YÖNETİCİLERİNİ SEÇMEK İÇİN SANDIK BAŞINA GİDECEK. BİR MİLYON 32 BİN 610 GENÇ İLK KEZ OY KULLANACAK   09:22   TARSUS’U ZİYARET EDEN MBB VAHAP SEÇER’E YOĞUN İLGİ   01:45   ÖZGÜR ÖZEL, PARTİSİNİN GENÇ ADAYLARIYLA BULUŞTU   01:01   CEVDET YILMAZ: “YEREL SEÇİMLER VESİLESİYLE MAKRO POLİTİKALARIMIZ KONUSUNDA YAPILAN TARTIŞMALAR, SPEKÜLATİF BİRTAKIM SÖYLEMLERDEN İBARET”   22:44   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, RUSYA DEVLET BAŞKANI PUTİN`İ TEBRİK ETTİ   21:02   FENERBAHÇE OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU, 2 NİSAN`DA "LİGDEN ÇEKİLME" GÜNDEMLİ TOPLANACAK   20:01   ALİ KOÇ: “GEREKİYORSA BİR ALT LİGE İNECEĞİZ. BİR SENE OYNARIZ, ÇIKARIZ, HERKES AKLINI BAŞINA ALIR”   18:55   DEMOKRAT PARTİ GENEL BAŞKANI UYSAL: “KÜME DÜŞÜŞÜMÜZÜN BEDELİNİ İŞ İNSANLARI ÖDÜYOR”   18:47   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP`YE GÜÇ VERİN EMEKLİNİN HAKKINI HEP BİRLİKTE SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"   18:42   İYİ PARTİGENEL BAŞKANI AKŞENER: "TUTUN ELİMİ, MUHALEFET NASIL YAPILIRMIŞ GÖRÜN"   18:24   CHP`DEN ATATÜRK’ÜN ADINI ANMAYAN İLÇE MÜFTÜSÜNE TEPKİ   17:40   BAŞKAN GÜLTAK,31 MART’TA BU HALK SİZE ‘ARTIK YETER’ DİYECEK  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞOFÖRLERE EMPATİ EĞİTİMİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi, özel gereksinimli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmeleri ve empati yapmaları için toplu taşıma şoförlerine yönelik eğitim verdi.Sürekli hale getirilmesi planlanan eğitimle şoförlerin özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine farklı açıdan yaklaşabilmeleri, erişilebilirlik hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmaları amaçlandı.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:30   Okunma : 1188

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında,özel gereksinimli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmeleri veempati yapabilmeleri adına toplu taşıma şoförlerine eğitim verildi. Özel bireylerin gün içerisinde en çok temas kurduğu kişilerin başında gelen şoförlere yönelik eğitim, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Özel bireylerin daha iyi, konforlu ve güvenli yaşam şartlarına kavuşmasını sağlamak, engelleri birlikte aşmak için önemli çalışmaları hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim çalışmalarına da büyük önem veriyor. Özel bireylerin toplu taşıma araçlarından sorunsuz yararlanması amacıyla ulaşım araçlarının erişebilir olmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı yeni Sarı Limon otobüslerde de özel bireylerin sorunsuz yolculuk yapabilmelerinin yolunu açtı.

Şoförler eğitimden geçti

Özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, özel bireylerin gün içinde en fazla temas kurduğu kişilerin başında gelen toplu taşıma araç şoförlerine yönelik olarak Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi öncülüğünde bir eğitim düzenledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda şoförün katıldığı eğitimlerde özel bireylerle etkili iletişim ve empatinin önemi anlatıldı.

Eğitime Mezitli Otizme Umut Derneği Başkanı olan ve özel gereksinimli bir çocuk annesi Jülide Güzel de katıldı. Sosyolog Onur Örbük, Ergoterapist Yeşim Demirkozan ve Pisikolog Dila Aslan tarafından verilen eğitimle şoförlerin özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine farklı açıdan yaklaşabilmeleri, erişilebilirlik hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmaları ve empati kurarak gün içerisinde bir yerden başka bir yere giderken nasıl zorluklarla karşılaştıklarını daha iyi anlayabilmeleri amaçlandı. Eğitimin sürekli hale getirilmesi planlanıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA