17 Şubat 2026 Salı

22:46   ASLAN AVRUPA’Yı İNLETTI! GALATASARAY, JUVENTUS’U 5 GOLLE DAĞıTTı   22:34   MEZITLI’DE RAMAZAN SEFERBERLIĞI: CAMILER BAŞTAN SONA TEMIZLENDI   22:20   MERSIN’DE KARDEŞLIK EZGILERI YÜKSELIYOR: MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN “AZERBAYCAN GECESI”   16:45   TOROSLAR’DA KARLA MÜCADELE: BELEDIYE 7/24 SAHADA, YOLLAR AÇıLıYOR!   16:04   “MESKİ’DEN DEĞIRMENDERE’YE ÇIFTE YATıRıM: ALTYAPı VE ÜSTYAPı YENILENDI”   15:08   MINGUZZI AILESININ ADALET ÇıĞLıĞı... ANNE YASEMIN MINGUZZI’DEN ADALET BAKANı TUNÇ’A: HAKKıMı HELAL ETMIYORUM   15:07   AHMET ÖZER’E “KENT UZLAŞıSı” DAVASıNDAN 6 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   15:06   CHP’NIN TBMM’DEKI "TABUTLU" EYLEMI... VELI AĞBABA: "RAHATSıZ OLDUKLARı TABUT DEĞIL, YÜZSÜZLÜKLERI, EMEKLIYE REVA GÖRDÜKLERI AÇLıK, YOKSULLUK"   15:04   CHP’NIN YALOVA MITINGI YARıN... EMEKLI VATANDAŞ: “TAYYIP BABA, EMEKLIYE BIR BAK. SEÇIM GÜNÜ GELECEK, SEÇIME GIRECEKSIN. ALLAH BÜYÜKTÜR”   15:03   İZMIR’DE CUMHURIYETÇI AVUKATLAR GRUBU’NDAN ’BAYRAK’ TEPKISI: TÜRK BAYRAĞı BU MILLETIN ORTAK ONURUDUR   10:34   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN ŞEFKAT ELI: 1.181 HANEYE TEMIZLIK, 162 KADıNA BAKıM”   10:15   MERSIN’DE KıRSAL ÜRETIME GÜNEŞ ENERJISI DESTEĞI: 1.160 ÜRETICIYE IŞıK OLDU   10:02   “TORBA YASAYA İSYAN: EMEKLIYE SADAKA, VARLıK FONU’NA SıNıRSıZ YETKI”   17:38   TOROSLAR’DA BEBEKLERE HAYATA GÜVENLI BAŞLANGıÇ: “YENI DOĞAN ÇANTASı” PROJESI   16:50   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DE HÜZÜN: ŞADIYE KARABUDAK’A VEDA   16:39   BAKAN TUNÇ: “MATTIA AHMET MINGUZZI DAVASıNDA VERILEN KARAR, ADALETIN GECIKMEDEN VE EKSIKSIZ ŞEKILDE TECELLI ETTIĞININ AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:38   CHP’LI AKAY VE TANAL’DAN ÜST DÜZEY BÜROKRATLARıN ÖZEL SEKTÖRE GEÇIŞLERININ SıNıRLANDıRıLMASı IÇIN KANUN TEKLIFI   15:35   İSTINAF, MATTIA AHMET MINGUZZI’NIN KATILLERINE VERILEN 24’ER YıL HAPIS CEZASıNı HUKUKA UYGUN BULDU   15:32   TGC: "BASıN KARTı SAHIPLERININ YEŞIL PASAPORT KAPSAMıNA ALıNMASı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜNÜN GÜÇLENDIRILMESI ANLAMıNA GELECEKTIR"   13:28   DOKTOR DERTLI HASTA DERTLI... KıRıMLı: ZORUNLU OLARAK TAZE MEYVE SEBZE YIYIN, PROTEIN AĞıRLıKLı BESLENIN DIYORUZ, AMA IMKANLARı YOK. BU BATAN BIR GEMININ IÇINDEN KAŞıKLA SUYU BOŞALTMAYA BENZIYOR  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞOFÖRLERE EMPATİ EĞİTİMİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi, özel gereksinimli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmeleri ve empati yapmaları için toplu taşıma şoförlerine yönelik eğitim verdi.Sürekli hale getirilmesi planlanan eğitimle şoförlerin özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine farklı açıdan yaklaşabilmeleri, erişilebilirlik hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmaları amaçlandı.

 

Tarih : 18 Mayıs 2022 Çarşamba 17:30   Okunma : 2159

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi tarafından, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında,özel gereksinimli bireylerle daha iyi iletişim kurabilmeleri veempati yapabilmeleri adına toplu taşıma şoförlerine eğitim verildi. Özel bireylerin gün içerisinde en çok temas kurduğu kişilerin başında gelen şoförlere yönelik eğitim, Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Özel bireylerin daha iyi, konforlu ve güvenli yaşam şartlarına kavuşmasını sağlamak, engelleri birlikte aşmak için önemli çalışmaları hayata geçiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, eğitim çalışmalarına da büyük önem veriyor. Özel bireylerin toplu taşıma araçlarından sorunsuz yararlanması amacıyla ulaşım araçlarının erişebilir olmasına büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı yeni Sarı Limon otobüslerde de özel bireylerin sorunsuz yolculuk yapabilmelerinin yolunu açtı.

Şoförler eğitimden geçti

Özel bireylerin hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, özel bireylerin gün içinde en fazla temas kurduğu kişilerin başında gelen toplu taşıma araç şoförlerine yönelik olarak Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi öncülüğünde bir eğitim düzenledi. Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen ve çok sayıda şoförün katıldığı eğitimlerde özel bireylerle etkili iletişim ve empatinin önemi anlatıldı.

Eğitime Mezitli Otizme Umut Derneği Başkanı olan ve özel gereksinimli bir çocuk annesi Jülide Güzel de katıldı. Sosyolog Onur Örbük, Ergoterapist Yeşim Demirkozan ve Pisikolog Dila Aslan tarafından verilen eğitimle şoförlerin özel gereksinimli bireylerin ihtiyaç ve beklentilerine farklı açıdan yaklaşabilmeleri, erişilebilirlik hakkında daha kapsamlı bilgiye sahip olmaları ve empati kurarak gün içerisinde bir yerden başka bir yere giderken nasıl zorluklarla karşılaştıklarını daha iyi anlayabilmeleri amaçlandı. Eğitimin sürekli hale getirilmesi planlanıyor.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA