29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

GÜL AKYÜREK BALTA: BİZ KADINLAR HER ALANDA BAŞARILI OLABİLİRİZ


Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından düzenlenen "1935’den Bugüne Siyasette ve İstihdamda Kadının Yeri" konulu panele konuşmacı olarak katıldı. İş hayatında ’Kadın yapamaz’ söylemine inat, kadın olmanın ağırlığını her zaman üzerinde hissederek hiçbir pozitif ayrımcılık beklemeden mücadele ettiğini belirten Gül Akyürek Balta, "Kadınlar olarak hepimiz her konuda başarılı olabiliriz. Kaldı ki bunun siyasette ve sanayide gurur veren örnekleri var." dedi.

 

Tarih : 8 Haziran 2022 Çarşamba 10:05   Okunma : 922

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ve Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Gürağaç'ın açılış konuşmalarını yaptığı etkinliğe Mersin-Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Okan Üniversitesi İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Alemdar konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’de organize sanayi bölgesi kuran ilk kadın başkan olan TÜİOSB Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek Balta, Belgin Gürağaç'ınmoderatörlük yaptığı paneldeki konuşmasına, iş insanı olarak yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler vererek başladı. Üniversiteden mezun olduktan sonra Mersin'de ilk yıllar aile şirketlerinde çalışma hayatına atıldığını belirten Akyürek Balta,sonrasında yaklaşık altı yıl ihracat alanında çalışma imkânı bulduğunu ifade ederek, “Bu dönemler beni bugüne getiren çok önemli tecrübeler edindiğim zamanlar oldu.” dedi.
İŞKAD ile başlayan STK çalışmalarının ardından 2015 yılında yeni nesil sanayiciler olarak adlandırdığı arkadaşları ile birlikte ihtisas organize sanayi bölgesi kurmak amacıyla Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği’ni (MİODER) kente kazandırdıklarını belirten Gül Akyürek Balta, "2016 yılında Türkiye Genç İş İnsanları Derneği’nin (TÜGİAD) Çukurova Şube Başkanı seçilerek TÜGİAD’ın 30 yıllık tarihinde ilk kadın Şube Başkanı oldum. Bu süreçte Mersin İhtisas Organize Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu'nda erkek olan iki başkan yardımcısının teşvikiyleTÜİOSB'nin kuruluşunu gerçekleştirdik. Tüm bu süreçlerde eğitimin hayatımızda ne kadar önemli olduğunu ve birlikte yola çıktığım insanların da kadın erkek ayrımcılığı yapmaksızın fikre önem verdiklerini, iyi niyetle başlayan ve çaba gösterilen her işe destek verdiklerini gördüm." dedi.

“TÜİOSB, Türkiye’nin ilk ihracat odaklı dijital ve yeşil OSB’sidir”
TÜİOSB’nin13 Haziran 2018’de tescilini alarak ‘Türkiye’de Organize Sanayi Bölgesi Kuran İlk Kadın Başkan’ olduğunu dile getiren Akyürek Balta, TÜİOSB'nin,birçok projesiyle Mersin'in ilk ve tek ihtisas OSB'si olduğunu söyledi.
Türkiye'nin ilk ihracat odaklı dijital ve yeşil OSB'sinin hayata geçiriyor olmaktan çok büyük gurur duyduğunu ifade eden Akyürek Balta, bir kadın ve genç bir iş insanı olarak TÜİOSB gibi büyük bir projeyi hayata geçirirken yaşadığı zorluklardan da bahsederek şunları kaydetti: "Çukurova gibi erkek egemen sanayi dünyasında TÜİOSB'nin kuruluş fikri ortaya çıktığında ve işler ciddiye binip de süreç başladığında 'Efendim bu görev bir kadına verilir mi, kadın yapabilir mi?' gibi söylemlerle karşılaştım. O dönemde sağ olsunlar sürece destek veren ve bize inanan büyüklerimiz de oldu. 'Kadın sanayiciden neden olmasın, Gül Hanım hem sanayici hem de genç. Gençlere fırsat verelim' diyerek bizlerden desteklerini esirgemediler. Biz de zannediyorum onları mahcup çıkartmadık. Yaşama geçirdiğim ilk projeler, yani ilkler böyle başladı. O zaman Türkiye'nin 81 ilindeki 335 organize sanayi bölgesi içinde tek kadın yönetim kurulu başkanı olduğumu duyduğum anda da çok şaşırmıştım. Sonradan bunun çok zor bir iş ve süreç olduğunu anladım ama pes etmeden yoluma devam ettim. Her zorluk yeni başarıları da beraberinde getirdi.Hayatımızda böyle bir fedakârlıklar yapacak, zorluklarla mücadele edeceğimiz dönemleroluyor ve olacak. Sonuçta bölge ve ülke ekonomisine, üretime ve istihdama katkı sağlayacak tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projeyi ortaya çıkartmış olduk. İnanın bunun mutluluğu tüm zorlukları unutturuyor.”

“Fırsat eşitliği sağlanırsa kadının başaramayacağı hiçbir iş yok”
Sanayici kadınların, erkek dünyasında mücadele etmesi gereken zamanlardan geçtiklerini vurgulayan Gül Akyürek Balta, şunları kaydetti:"Kendinizi kanıtlayana kadar gerçekten belli bir zamanı geride bırakmanız gerekiyor. Ama önemli olan, bu olaya kadın veya erkek olarak bakmamak gerekiyor. Ben hiçbir zaman 'kadın pozitif ayrımcılığı' beklentisi içinde olmadım. Bana göre bizimihtiyacımız olan fırsat eşitliği. Fırsat eşitliği sağlanırsa kadının başaramayacağı hiçbir iş yok. İş hayatında 'Kadın yapamaz' denir. Buna inat ederek, kadın olmanın ağırlığını her zaman üzerimde hissederek hiçbir pozitif ayrımcılık beklemedim, savaştım. Kadınlar olarak hepimiz her konuda başarılı olabiliriz.Kaldı ki bunun siyasette ve sanayide gurur veren örnekleri var. Daha gidecek çok yolumuz var ama ülkemizde kadınlarımızın artık belirli yerlere gelmiş olması hakikaten çok gurur verici."

"KOGİF, Kadın Sanayiciliğinde ve Girişimciliğinde fark yaratacak "
Türkiye’nin her alanda başarılı, güçlü ve çalışkan kadınlara ihtiyacı olduğunu dile getiren Gül Akyürek Balta, kadın girişimciliğini ve kadın istihdamını öne çıkaran ve kadınlar için büyük kazanımlar sağlayacak TÜİOSB Girişim Ekosisteminin ilk projesi olan Kadın Ortak Girişim Fabrikaları’nıda (KOGİF) hayata geçirdiklerini açıkladı.
KOGİF ile Türkiye'ye örnek bir proje daha kazandırmak için çalıştıklarını vurgulayanGül Akyürek Balta, "TÜİOSB’nin en önemli misyonlarından biri de iş dünyasına girişimci, nitelikli, üretken ve etkin kadınlar kazandırmak. Bunu gerçekleştirmek için TÜİOSB’nin girişim ekosisteminin ilk projesi olan Kadın Ortak Girişim Fabrikaları’nı (KOGİF) hayata geçirdik. KOGİF projesi ile gençlerin ve kadınların gıda ve tarım konularında geliştirecekleri özgün, inovatif ve teknoloji tabanlı iş fikirlerinin hayata geçirilmesi konusunda gerekli mentörlüklerin sağlanarak genç kadınlarda girişimcilik potansiyelinin oluşturulması, yenilikçi ve sürdürülebilir ürünlerin, hizmetlerin ve teknolojilerin geliştirilmesini hedefliyoruz. Kadın Ortak Girişim Fabrikaları'nda kadınlarımız özellikle Çukurova Bölgesi'ndeki kıymetli tarım ürünlerimizden ihracata yönelik ürünler geliştirecekler. Bölgemizdeki birçok kadın girişimcimizle yarışmalar düzenleyerek bu yeni ürünleri hayata geçirmeye çalışıyoruz. Çok yoğun ilgi gösterilen projemizle bölgemizdebir nevi melek yatırımcılık modeli de uygulamak suretiyle Mersin'de kadının hem girişimcilikteki hem istihdamdaki hem de sanayideki yüzdesini arttırmayı amaçlıyoruz. Eğer bugün Türkiye'de sayısı 369’u bulan her OSB'de bir KOGİF olsa ve özellikle kadın girişimciliği 81 ilimizde desteklense kadın istihdamında ciddi bir orana ulaşılır. Bunu başarabilirsek bir kadın sanayici olarak çok mutlu olacağım."
Düzenlenen panel, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Okan Üniversitesi İşletme Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı, Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Zeynep Alemdar'ın sunumlarının ardından soru ve cevap bölümü ile tamamlandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA