6 Haziran 2026 Cumartesi

16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı   16:14   MUHALEFET LIDERLERI DORUK MADENCILIK IŞÇILERIYLE BULUŞTU: BU ÜLKE BIR EMEK CEHENNEMI   15:13   SINAN SEPETÇI: BANA OĞLUMUN ILK ADıMLARıNı PARMAKLıKLARıN ARKASıNDAN IZLETTILER   15:11   TKDF BAŞKANı GÜLLÜ’DEN SÜRESIZ NAFAKA IPTALINE TEPKI: EKONOMIK BAĞıMSıZLıĞıNı KAYBEDEN KADıN, ŞIDDETTEN UZAKLAŞMA IMKANıNı DA KAYBEDER   14:10   İSTANBUL BAROSU ’SÜRESIZ NAFAKA’ DÜZENLEMESININ IPTALINE TEPKI GÖSTERDI  
 
     
   

ALİ KAVAK: TÜM İHRACATÇILARIMIZIN SESİ OLACAĞIM


Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu’nda Akdenizli ihracatçıların temsilcisi Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak oldu.

 

Tarih : 23 Haziran 2022 Perşembe 23:58   Okunma : 1677

Türkiye genelinde 61 ihracatçı birliği, 27 sektör ile 100 bini aşkın ihracatçının tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Yönetim Kurulu’nda Akdenizli ihracatçıların temsilcisi Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı Ali Kavak oldu. Geçen 13 Haziran’da gerçekleştirilen genel kurulda TİM Başkanı seçilen Mustafa Gültepe ile birlikte TİM Yönetim Kurulu’nda görev yapacak 15 isim arasında yer alan Ali Kavak, “Başta yaş meyve sebze ihracatçılarımız olmak üzere tüm sektörlerin sorunlarına birlikte çözüm bularak ülke ihracatımızı daha yukarılara taşımak için çalışacağız.Beni bu göreve layık gören Başkanımız Mustafa Gültepe’ye teşekkür ediyor, TİM Yönetim Kurulu’nda görev almaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum.” dedi.

“35 yıldır yaş meyve sebze sektörünün hizmetindeyim”
Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği, Doğu Karadeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin başkanlarına ve yönetim kurulu üyelerine,şahsına verdikleri büyük destekten dolayı teşekkür eden Ali Kavak, “35 yıldır büyük bir özveri ile Türk yaş meyve sebze ihracatçılarına hizmet veriyorum. Bu sürecin 29 yılında Akdeniz İhracatçı Birlikleri’ne bağlı Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. Kalan zaman diliminde ise TİM Sektörler Konseyi’nde Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanlığım döneminde sektörümüzün gelişmesi ve sorunlarının çözülmesi için bıkıp usanmadan çaba gösterdim. Artık TİM Yönetim Kurulu Üyesi olarak tüm alanlardaproje geliştiren, ihracatı büyüten, Türkiye’yi zenginleştiren bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz. Sadece yaş meyve sebze ihracatçılarının değil, tüm ihracatçılarımızın temsilcisi ve sesi olacağım.” diye konuştu.

“Türkiye’nin istihdam deposuyuz”
Yaş meyve sebze sektörü olarak yüzbinlerce vasıfsız insana istihdam yarattıklarına dikkat çeken Ali Kavak, “Ülkemizin kırsal kesimlerinde yaşayan ve değişik nedenlerle eğitimden gerektiği kadar faydalanamayan, yani başka alanlarda iş bulma noktasında zorlanacak insanları istihdam eden bir yapımız var.” dedi. Kavak, sektörün hemen hemen hiç ithal girdi kullanmadığı için de 3,5 milyar dolarlık ihracat gelirinin net gelir olduğunu kaydederek bu gelirden tüm Türkiye genelinde üreticisinden paketlemecesine, ambalaj malzemecisinden nakliyecisine varıncaya kadar milyonlarca insanın faydalandığına dikkat çekti.

“Yaş meyve sebze fiyatlarındaki artışların ihracatla ilgisi yok”
TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kavak, 3,5 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaşan Türk yaş meyve sebze sektörünün Türkiye’ye sağladığı ihracat gelirinin net döviz girdisi olduğunu belirterek sektörün üretim safhasından başlayarak, tarım işçiliği, paketleme, ambalajlama ve nakliye süreci de dikkate alındığında istihdama büyük katkılar sağladığını vurguladı.
Ülke ekonomisi için stratejik öneme sahip yaş meyve sebze sektörünün yıllık 55 milyon olan üretiminin yaklaşık yüzde 8-9’unun ihraç edildiğini ifade eden Ali Kavak, yaş meyve sebze ihracatının enflasyonu artırdığına ilişkin iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtti. Kavak, şunları söyledi: “Yaş meyve sebze ürünlerindeki fiyat artışlarının ihracat kaynaklığı olduğuna dair ifadeleri üzüntüyle karşılıyoruz. Tarım ürünlerinde fiyat artışlarının temelinde üretim girdi maliyetlerindeki yükseliş yatmaktadır. Ürünler pazara ulaşıncaya kadarki süreçte el değiştirmeler, işçilik, ambalaj ve nakliye gibi giderler de satış fiyatlarında etkili olmaktadır. İhracatçılar olarak çiftçilerimizin üretim isteğini diri tuttuğumuz, onların her zaman can simidi olduğumuz gerçeği ortadadır. Yaş meyve sebze satış fiyatlarının aşağı çekilmesi için üretim maliyetlerinin düşürülmesi, çiftçilerimizin mutlak surette ürün bazlı desteklenmesi ve üretimi teşvik edecek enstrümanların devreye sokulması gerekmektedir.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA