28 Mart 2024 Perşembe

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

CHP`Lİ PURÇU İZMİR`DEKİ İŞ CİNAYETLERİ İÇİN ARAŞTIRMA İSTEDİ: “ŞİRKETLER BÜYÜRKEN, İŞÇİLERİN ÖLMESİNE GÖZ YUMAN, TEK ADAM REJİMİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”


CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir`de yakın zamanda yaşanan iş cinayetleri hakkında araştırma önergesi hazırladı. Purçu “Mevcut düzende şirketler büyürken, patronlar zenginleşirken işçilerin ölmesine göz yuman, yeterli denetimi yapmayan, Soma örneğinde de gördüğümüz gibi ihmalkâr işverenleri koruyan bir tek adam rejimi ile karşı karşıyayız” dedi.

 

Tarih : 24 Haziran 2022 Cuma 16:43   Okunma : 398

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İzmir`de yakın zamanda yaşanan iş cinayetleri hakkında araştırma önergesi hazırladı. Purçu “Mevcut düzende şirketler büyürken, patronlar zenginleşirken işçilerin ölmesine göz yuman, yeterli denetimi yapmayan, Soma örneğinde de gördüğümüz gibi ihmalkâr işverenleri koruyan bir tek adam rejimi ile karşı karşıyayız” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu`nun, İzmir ilinde yakın zamanda yaşanan iş cinayetleri hakkında hazırladığı araştırma önergesi, CHP milletvekillerinin imzasıyla TBMM`ye sunuldu. Önergede, “Tüm bu gerekliliklerin yerine getirilmesi adına, İzmir, İstanbul gibi metropoller başta olmak üzere Türkiye genelinde artan iş cinayetleri sorununun tüm boyutlarıyla araştırılması ve bu sorunun önlenmesi hususunda atılması gereken adımların ve izlenecek yol ve yöntemlerin belirlenmesi” amacıyla komisyon kurulması talep edildi.

Yazılı açıklama da yapan Purçu, İzmir`deki iş kazalarında yaşanan artışın nedenlerinden birinin deprem sonrasında inşaat sektöründe başlayan hareketlilik olduğuna değindi. Purçu, şunları kaydetti:

“İzmir ilinde yakın zamanda yaşanan iş kazaları, iş güvenliğinin sağlanması ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gibi gereksinimlerin önemini bir kez daha ortaya çıkarmış, bu konuda gerekli adımların atılmadığını göstermiştir. İzmir Aliağa`da bulunan Socar terminalde bir işçi iş cinayetinde yaşamını yitirmiştir. Sabah saatlerinde RTG aracı (konteyner kaldıran vinç) geri geri giderken teknik emniyet çalışanı işçiyi ezmiş ve işçi hayatını kaybetmiştir. 21 Haziran 2022 tarihinde ise yine İzmir`deki bir gökdelen inşaatında çalışırken kafasına gaz beton düşen işçi ağır yaralanmıştır. Şantiyede ambulans ve sağlık personeli bulunmadığını, iş güvenliği önlemlerinin yetersiz olduğunu savunan diğer işçiler ise duruma tepki göstererek iş bırakmışlardır.

“2022`DE 347 İŞÇİ, İŞ KAZALARINDA YAŞAMINI YİTİRDİ”

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi (İSİG) tarafından yayınlanan, 2022 yılının ilk üç aylık dönemini kapsayan ‘İş Cinayetleri Raporu`na göre; Türkiye genelinde 347 işçi, meydana gelen iş kazalarında yaşamını yitirirken İzmir, İstanbul ve Kocaeli`nin ardından üçüncü sırada yer almıştır. Ayrıca, raporda iş cinayetlerinin en çok olduğu alanın inşaat sektörü olduğu belirtilmiştir. 6 çocuk ve 18 göçmenin hayatını kaybettiği iş kazalarında başlıca üç sebep ise düşme, göçük ve araç kazası olarak belirlenmiştir. Ölümler en çok taşımacılık, lojistik, tarım ve orman, büro hizmetlerinde meydana gelmiştir.

“İZMİR`DEKİ İŞ KAZALARININ SEBEBİ, DEPREM SONRASI BAŞLAYAN İNŞAAT HAREKETLİLİĞİ”

İzmir`deki iş kazalarında yaşanan artışın nedenlerinden birinin ise, deprem sonrasında inşaat sektöründe başlayan hareketliliğin olduğu düşünülmektedir. Ayrıca, işverenlerin iş güvenliğini masraf olarak görmesi, hükümet tarafından yapılan denetlemelerin özel şirketler aracılığıyla yapılması ve eksik ve yetersiz olması, iş güvenliği konusunda hassasiyetin yetersiz olması ve işçilerin de bu konuda yeteri kadar bilinçlendirilmemesi; iş kazaları ve işçi cinayetlerinde etkili olan en önemli nedenlerdir.

“SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN ÖNÜNDEKİ TÜM ENGELLER KALDIRILMALI, ÜCRETLER YOKSULLUK SINIRININ ÜZERİNDE BİR SEVİYEYE YÜKSELTİLMELİ”

İşçi ölümlerinde ihmal ve hatası bulunan işverenlerin gerekli cezaları almaları sağlanmalı, bu konuda herhangi bir cezasızlık politikasına ortam oluşturulmamalı; sendikal örgütlenmenin önündeki tüm engeller kaldırılmalı. İşçilerin belirlediği temsilcilerin denetiminde işçi sağlığı ve güvenliği kurulları oluşturulmalı ve bu kurullar gerektiğinde işi durdurabilecek yetkilerle donatılmalıdır. Denetim sistemi tamamen hükümet tarafından, devlet eliyle yapılmalı ve her işyerinde kadrolu kamu denetçileri çalıştırılmalıdır. İş cinayetlerinin en önemli nedenlerinden biri olan aşırı ve esnek çalışma yöntemleri terk edilmeli, çalışma saatleri kısaltılmalı, ücretler yoksulluk sınırının üzerinde bir seviyeye yükseltilmeli; insanca çalışma koşulları tam anlamıyla sağlanmalıdır. Yaşam hakkı, sağlık hakkı gibi tüm temel haklarımızı koruyan Anayasa ve ILO sözleşmeleri başta olmak üzere bu konudaki yasal mevzuatlara mutlaka uyulmalıdır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA