25 Nisan 2024 Perşembe

16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”   12:02   ÇORLU DAVASI`NDA HAPİS CEZASI VERİLEN TCDD YÖNETİCİSİ 4 SANIK TUTUKLANDI   11:08   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, MAKBULE VE MEHMET ÇİFTİNİN İSTEĞİNE KAYITSIZ KALMADI   10:47   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN TAŞOVA BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI: 32 MİLYON 715 BİN 775 LİRA   10:33   AKP`DEN DEM PARTİ`YE GEÇEN KARAKOÇAN BELEDİYESİ`NİN 88 MİLYON TL BORCU OLDUĞU AÇIKLANDI   10:15   ODTÜ ÖĞRENCİLERİNİN REKTÖRLÜK ÖNÜNDEKİ OTURMA EYLEMİNE ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI GÜNER`DEN DESTEK   10:13   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "YOKSULLUK GİRDABI ÇOCUKLARIMIZI EĞİTİMDEN KOPARIYOR"   10:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ÇORLU DAVASI ÖNCESİ AÇIKLAMA: “ÖLENLERİ SUÇLU, SUÇLULARI MASUM GÖSTEREN BİR KARARA KİMSE YELTENMESİN"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, FİZİKSEL YETERLİLİK KURSLARIYLA GENÇLERİ SINAVA HAZIRLIYOR    09:25   TARSUS`TA “SANAT GÜZELLEŞTİRİR" KARMA RESİM SERGİSİ   09:23   İSİAS OTEL DAVASI... ACILI BABADAN MAHKEME HEYETİNE ÇAĞRI: "DEVLET GÖREVLİLERİNİN DE BU DAVA DOSYASINA DAHİL EDİLMESİ GEREKİR"   23:21   DENİZ YAVUZYILMAZ: "KUVEYTTÜRK`TE YÖNETİM KURULU ÜYESİ DE OLAN KÜLTÜR VE TURİZM BAKAN YARDIMCISI ALPASLAN`IN TOPLAM MAAŞI 801 BİN TL"   21:29   GEZİ İÇİN ADALET NÖBETİ`NİN İKİNCİ YIL DÖNÜMÜNDE İZMİR`DEN ADALET ÇAĞRISI: "HUKUKSUZLUĞA SON VERİN"   20:21   İYİ PARTİ`NİN 5 OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI`NA DELEGELER, İL VE İLÇE YÖNETİCİLERİ İLE ESKİ MİLLETVEKİLLERİ DIŞINDA KATILIMCI ALINMAYACAK  
 
     
   

AKSARAYLI VATANDAŞ, KİRA FİYATLARINA TEPKİLİ: "YÜZDE 25`TEN FAZLA ARTIŞ OLURSA HAKKINIZI ARAYIN DİYORLAR, ADALET VAR MI Kİ KİME ŞİKAYET EDECEĞİM"


Aksaray`da vatandaşlar, artan kira fiyatlarına tepki gösterirken; yüzde 25 oranındaki artış sınırının da çözüm olmayacağını dile getiriyor. Kirada oturan Mümtaz Çiftçi, "Yüzde 25`ten fazla kiraya zam yapılırsa ‘hakkınızı kanunu yoldan arayın` diyorlar. Hakkımı ben nerede arayacağım, adalet binalarında adalet var mı ki, kime şikayet edeceğim? 4 bin 200 lira ile ben geçiniyorum diyenin ben aklından şüphe duyarım" dedi. Emlakçı Oktay Çapacı, ev sahiplerinin yüksek fiyatla kiraya vermek için kiracısını çıkardığını belirterek “Vatandaş üç bin lira kira ödediği zaman nasıl geçinecek?” diye konuştu.

 

Tarih : 2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:21   Okunma : 489

KEMAL ONUR ATALAY

Aksaray`da vatandaşlar, artan kira fiyatlarına tepki gösterirken; yüzde 25 oranındaki artış sınırının da çözüm olmayacağını dile getiriyor. Kirada oturan Mümtaz Çiftçi, "Yüzde 25`ten fazla kiraya zam yapılırsa ‘hakkınızı kanunu yoldan arayın` diyorlar. Hakkımı ben nerede arayacağım, adalet binalarında adalet var mı ki, kime şikayet edeceğim? 4 bin 200 lira ile ben geçiniyorum diyenin ben aklından şüphe duyarım" dedi. Emlakçı Oktay Çapacı, ev sahiplerinin yüksek fiyatla kiraya vermek için kiracısını çıkardığını belirterek “Vatandaş üç bin lira kira ödediği zaman nasıl geçinecek?” diye konuştu.

Ekonomik kriz nedeniyle kira fiyatlarındaki artış, ev sahibi olmayan vatandaşları zorluyor.  Aksaray`da kiraya oturan Mümtaz Çiftçi, ev sahibinin kirasına az zam yaptığını, ancak pek çok yakınının yüksek kira artışlarıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. Çiftçi, “Benim yakınımda bir komşu 500 liraya oturuyordu, şimdi 1000 liraya oturuyor” dedi.

“YÜZDE 25`TEN FAZLA OLURSA HAKKINIZI ARAYIN DİYORLAR, ADALET Mİ KALDI?”

Son 20 yıl içinde ülke insanının ahlakın bozulduğunu, adaletin kalmadığını kaydeden Çiftçi, şöyle dedi:

“Yüzde 25`ten fazla kiraya zam yapılırsa hakkınızı kanuni yoldan arayın diyorlar. Hakkımı ben nerede arayacağım, adalet binalarında adalet var mı ki, kime şikayet edeceğim? ‘4 bin 200 lira ile ben geçiniyorum` diyenin ben aklından şüphe duyarım, tedavi olması lazım. Bu insanda akıl sorunu var demektir. 4 bin 250 lira ne demek, şurada otursan bir döner yesen 100 lira gider. Çok acil iktidarın değişmesi gerekiyor, iktidar değiştiği zaman bu memlekete bir güven gelir, güven tazelenir. Yalanla dolanla bu milleti kandırarak uçuyoruz, uçtuk, uzaya gidiyoruz, petrol bulduk, gaz bulduk arkasından zamlar geliyor. Bir kilo şekerin kilosu 35 lira olmuş. Bu halk kendi durumunu tam detaylı anlatamıyor korkuyor, korku politikası var, sindirme var. İnsanlar başıma ne gelir diye korkuyor, herkes korkuyor sokakta kimse konuşamıyor, yani nereye kadar böyle korkacaksın, yeter artık hükümetin acilen değişmesi gerekir. Allah bu ülkeyi, bu insanları, din tüccarlarından, din ticareti yapanlardan korusun.”

"ZOR KİRALADIM"

Kiracı olduğunu söyleyen Emre Koyuncu, “Şu an kiracıyım daireyi de zor kiraladım, daha doğrusu zor buldum. 2 ay sürdü fiyatlar çok yüksek. Aksaray gibi bir yerde kira bedelleri iki bin liradan başlıyor, aynı evi dayım Konya`da bin liraya tutuyor. Ben Aksaray`da iki bin liraya tutuyorum” dedi.

“KURALLAR NEYSE UYULMALI”

Vatandaş Bahadır Akça ise şunları söyledi:

"Hollanda`da yaşıyorum, burada bir tane evim var. Kiracılarımla aram çok iyi, ben normal kural ne ise zam yaparken onu uyguluyorum, ama bazı arkadaşlarımız kiracıyı çıkartıp daha yüksek fiyattan kiraya vermek istiyorlar evlerini. Bu sistem çok kötü. Bunu para için yapıyorlar. Bin liraya oturanı daireden çıkartmak istiyor, çıkarttıktan da iki bin liraya kiraya veriyor. Ama insanlarımız mağdur kalıyor. Benim önerim sözleşme yapmaları her zaman. Kurallar ne ise ona uyulmalı.”

SURİYELİ RAİMİ: "HER ŞEY ÇOK PAHALI"

Suriyeli olduğunu belirten Nimetullah Raimi ise, “34 yaşındayım kiracıyım. 7 yıldır kiracıyım böyle bir yasa hakkında bilgim yoktu, zaten her şey çok pahalı her şeye zam geliyor. Bin lira kira veriyorum, şimdiye kadar zam gelmedi. Ona çaresi yok ki adam zaten ödüyor her ay, her şey pahalı, ben fayansçıyım çalışıyorum ama yine zor çeviriyorum evi, çaresi yok başka ne yapalım 2 kişi çalışıyoruz ama yine zor” ifadelerini kullandı.

"EV SAHİPLERİ KİRACILARINI ÇIKARTIYOR"

Emlakçı Oktay Çapacı, artışlara önlem alınması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Şu an Aksaray`da ciddi anlamda kira problemleri var. Müşterilerimizin kira bedellerinde yüzde yirmi artış görülmekte. Kirası bin lira olan bir dairenin bin iki yüz lira olması söz konusu, şu anda sıfır dairelerin kira bedelleri iki bin beş yüz ile üç bin lira arasında değişmektedir. Gün içinde beş, altı arasında müşterimiz kiralık daire sormakta ama biz bunların çoğuna karşılık veremiyoruz, çünkü fiyatlar ciddi anlamda uçtu. Bu konu hakkında bir önlem alınmasını ve kira bedellerinin düşürülmesini talep ediyoruz. Ama daire sahipleri dairelerinin fiyatları yüksek olduğu için kira bedelleri de bin beş yüz lira ile üç bin lira arasında değişiyor. Daire sahipleri genelde kiracılarını ‘oğlum yurt dışından geliyor, kendim oturacağım` deyip evden çıkartıyor. Vatandaş bu duruma çok tepkili, asgari ücret dört bin iki yüz elli lira. Vatandaş üç bin lira kira ödediği zaman maaşının yarısı tamamen kiraya gidiyor. Vatandaş nasıl geçinecek? Tabi ki tepkileri çok büyük.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA