14 Aralık 2025 Pazar

22:19   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICIYE ÇIFTE DESTEK: 100 SÜT TANKı, 21 GÜNEŞ PANELI   13:15   MHP’LI FETI YıLDıZ: "TÜRKIYE’NIN TERÖRLE MÜCADELESI ’BEKA’ EKSENINDE KURUMSALLAŞMıŞ TARIHSEL BIR DEVLET REFLEKSIDIR"   13:11   DURUŞMA ’GEÇICI’ HAKIMLE YAPıLDı, İMAMOĞLU’NUN “BILIRKIŞI DAVASı” 108 GÜN SONRAYA ERTELENDI…   13:07   UĞUR DÜNDAR, MUSTAFA BALBAY VE YAVUZ OĞHAN, TÜYAP KITAP FUARı’NDA İBB STANDı’NDA OLACAK   13:02   CHP’LI KARASU’DAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI TATBIKATA TEPKI: "EMEKÇININ TALEBI SUÇ DEĞILDIR"   11:55   MEZITLI BELEDIYESI ATıL ALANı DÖNÜŞTÜRDÜ, “YENI NESIL KITAP&KAFE” ARTıK HIZMETTE   11:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ‘KADıN DOSTU KENT’ POLITIKALARıNDA SAĞLAM ADıMLAR   16:42   TALAT DINÇER: “GENÇLERI DIJITAL SUÇ PAZARıNDAN KIM KORUYACAK?”   15:17   2026 BÜTÇESI TBMM GENEL KURULU’NDA... CHP’LI SUIÇMEZ: "MADEM SIZ BU KURDUĞUNUZ DÜZENDEN GURUR DUYUYORSUNUZ, BEN DE O ÇARKıN DIŞLILERI ARASıNDA EZILENLER IÇIN SIZIN ADıNıZA UTANıYORUM"   15:14   ANKARA’DA KADıNLARDAN GÜLHAN TAŞ’ıN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ EVIN ÖNÜNDE EYLEM YAPTı   15:12   CHP GENÇLIK KOLLARı, TUTUKLANAN TİP’LI 16 GENCI CEZAEVINDE ZIYARET ETTI   15:09   İZMIR’DE DİSK’IN EYLEMI 4. GÜNÜNDE... İŞÇILERDEN YÖNETIME ‘MASA’ ÇAĞRıSı   15:07   TUTUKLANAN MEHMET AKIF ERSOY: HAYATıMDA HIÇ UYUŞTURUCU MADDE KULLANMADıM, GRUP SEKS IDDIALARıNıN HEPSI YALANDıR   10:45   TOROSLAR’DA ANNELERLE GÜÇLÜ MÜCADELE: ÇOCUKLAR ATÖLYEDE, VELILER SEMINERDE   09:21   “MERSIN KAN PORTAKALı AVRUPA YOLUNDA: COĞRAFI İŞARETLE KORUMA ALTıNDA”   16:17   TOROSLAR BELEDIYESININ KADıN VOLEYBOL TAKıMı YINE GALIP GELDI   16:15   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı TAN, TRUMP’ıN, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE ILGILI SÖZLERINI ELEŞTIRDI   16:13   SILIVRI’YE YENI DURUŞMA SALONU YAPıLıYOR... AVUKAT ERSÖZ: “İBB YARGıLAMALARıNıN BAŞLAMASı IÇIN BU SALON BEKLENECEKSE HUKUK IHLALLERI GÜNDEME GELECEK”   16:12   GÜLŞAH DURBAY’ıN SAĞLıK DURUMU... MANISA ŞEHIR HASTANESI BAŞHEKIMI SAKA: DURBAY’ıN DURUMU CIDDIYETINI KORUYOR   14:44   KıRıKKALE OSB’DE YANGıN... VALI MAKAS: "CAN KAYBıMıZ YOK"  
 
     
   

TAŞCIER`DEN BAKAN KASAPOĞLU`NA "MÜZEKART" SORUSU: "GENÇLER NEDEN SADECE KİMLİK KARTLARINI GÖSTEREREK GİREMİYOR"


Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın 18-25 yaş arası gençlere müze ve ören yerlerini ücretsiz gezmeleri için vereceği Müzekart GNS ile ilgili ihale yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa hangi firmaya verildiği TBMM`ye taşındı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu`na, gençlerin sadece kimlik kartlarını göstererek müzelere girmeleri mümkün iken neden ayrıca kart bastırıldığını sordu.

 

Tarih : 2 Temmuz 2022 Cumartesi 11:22   Okunma : 728

Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın 18-25 yaş arası gençlere müze ve ören yerlerini ücretsiz gezmeleri için vereceği Müzekart GNS ile ilgili ihale yapılıp yapılmadığını, yapıldıysa hangi firmaya verildiği TBMM`ye taşındı. CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu`na, gençlerin sadece kimlik kartlarını göstererek müzelere girmeleri mümkün iken neden ayrıca kart bastırıldığını sordu.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın “Genç Ne Sever” programı kapsamında 18-25 yaş arasındaki gençlere müze ve ören yerlerini ücretsiz gezmelerini sağlayacak Müzekart GNS uygulamasını TBMM gündemine taşıdı. Taşcıer, konuyla ilgili Meclis Başkanlığı`na Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu`nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Taşcıer`in konuyla ilgili olarak bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“GENÇLER KİMLİK KARTI İLE DE GİREBİLİR, NEDEN KART BASILDI?”

“Güzel bir adım atılmış ve 18-25 yaş arası gençlerin müze ve ören yerlerine ücretsiz girebilmeleri sağlanmış. Gençlerin bu toprakların geçmişi ve kültürünü tanımasını istiyoruz, bu açıdan bu uygulamayı geç kalınmış bir adım olarak görüyoruz. Ancak Bakanlığa şu soruları sormak zorundayız; madem 18-25 yaş arası tüm gençlere ayrım olmaksızın müze ve ören yerleri ücretsiz olacak, neden ayrıca bir kart bastırılma gereği duyuluyor? Her vatandaşın cebinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Belgesi zaten var. Girişte kimliğini gösterir, 18-25 yaş aralığındaysa ücretsiz girerler. Bu kadar basit bir imkan varken, milyonlarca kart bastırıp dağıtmanın anlamı nedir, yine birilerine rant sağlama imkanı olarak mı görüldü, bunu sormak zorundayız. Ülkemizin ekonomik olarak çok derin bir krizden geçtiği şu süreçte kamu kaynaklarının böylesine umarsızca ve lüzumsuzca har vurup harman savrulması asla doğru değil.”

Bakana yöneltilen önergedeki sorular şunlar:

“MÜZEKART GNS BASIM İŞİ İLE İLGİLİ İHALE YAPILMIŞ MIDIR? YAPILDI İSE İHALEYİ HANGİ FİRMA ALMIŞTIR?”

“18-25 yaş aralığındaki gençlere ücretsiz dağıtılacağı ifade edilen Müzekart GNS için kaç adet kart basımı yaptırılmıştır? Bu kartların basımı için ne kadar ödenmiştir ya da kart başı maliyet ne kadardır? Müze ve ören yerlerine girişler 18-25 yaş aralığındaki tüm gençlere ücretsiz olacaksa, Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Belgelerini ibraz etmek suretiyle yaş tespiti yapılabilecekken neden ayrıca bir kart bastırılması gereği duyulmuştur? Müzekart GNS basım işi ile ilgili ihale yapılmış mıdır? Yapıldı ise ihaleyi hangi firma almıştır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA