10 Haziran 2026 Çarşamba

16:44   72 ILIN CHP İL BAŞKANLıĞı’NDAN ORTAK AÇıKLAMA: SEÇILMIŞ GENEL BAŞKANıMıZ ÖZEL, CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZ ISE İMAMOĞLU’DUR   16:12   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “ÖNÜMÜZDE DURAN, BU MILLETIN AYAKLARıNıN ALTıNDA KALıR”   16:08   İMAMOĞLU’NDAN JANDARMAYA TEPKI: "MERDIVENDEN AŞAĞı DÜŞECEKTIM, BENI KIM ITTI AZ ÖNCE?"   15:36   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "ESKIMIŞ, KÖHNEMIŞ, YOZLAŞMıŞ BU ÇIRKIN ZIHNIYETI GERIDE BıRAKTıK"   15:34   31 HUKUKÇU, TEK SES: TEDBIR KARARı ENGEL DEĞIL, KURULTAYA GITMEK HUKUKI ZORUNLULUK   15:32   ÖZEL’IN CHP GRUP TOPLANTıSı KONUŞMASı: "BURASı SEÇILMIŞLERIN YERIDIR"   13:31   KıLıÇDAROĞLU MYK’Yı TOPLUYOR   13:30   ÖZGÜR ÖZEL, TBMM ÖNÜNDEKI PARTILILERE SESLENDI: AK PARTI’NIN YARGı KOLLARıNıN GIRIŞIMIYLE YAPıLMAK ISTENEN DARBEYI PÜSKÜRTTÜNÜZ   09:12   MERSIN’DE TARIHI GECE: İLK KEZ DÜZENLENDI, GÖRENLER GÖZLERINE İNANAMADı!   22:07   CHP’LI SEMIH PALAMUT’TAN ÜNIVERSITE KONTENJANLARı AÇıKLAMASı: ’EĞITIMDE TICARI YAKLAŞıM DEĞIL, TOPLUMSAL FAYDA ESAS ALıNMALı’   21:12   KÜRESEL EKONOMIDE KARTLAR YENIDEN DAĞıTıLıYOR! İŞTE İŞ DÜNYASıNı BEKLEYEN BÜYÜK RISKLER VE FıRSATLAR   17:38   EKREM İMAMOĞLU: "TÜRK YARGıSıNı BINDIRDIKLERI ARABAYı SÜREN ZIHNIYET, O ARABAYı HURDAYA DÜŞÜRMÜŞTÜR"   16:39   MERSIN ÜNIVERSITESI’NDE FLAŞ KARAR! TAM YETKI SÜRECINDE BAYRAM ÖNCESI SÜRPRIZ ATAMA: DİSK’TEN SERT TEPKI   15:10   MESUD PEZEŞKIYAN: NE SAVAŞ ALANıNı NE DE MÜZAKERE MASASıNı TERK ETMEDIK   14:21   CHP GENEL BAŞKANı KıLıÇDAROĞLU “BEN KONUŞACAĞıM” DEMIŞTI, GRUP BAŞKANı ÖZEL DE “BEN KONUŞACAĞıM” DEDI   13:35   ÖCALAN’DAN DEM PARTI’NIN KONFERANSıNA MESAJ: “DEMOKRASININ KOLAYCA INKAR EDILEBILDIĞI BIR ÜLKEDE, HIÇBIR SORUN ÇÖZÜLEMEZ"   13:34   İBB DAVASıNDA YARGıLANAN REKLAMCı SERKAN ÖZTÜRK: "BEN KASA OLMUŞUM, HESAPLARıMı GÖRMÜŞSÜNÜZDÜR, KASANıN KENDISINE HAYRı YOK"   09:59   AKDENIZ’DE TATILIN YENI ROTASı: DÖVEÇ DENEYIMIYLE KUZEY KıBRıS   09:24   DIJITAL DÜNYAYA ÇEVRIMDıŞı MEYDAN OKUMA! MERSIN’DE ÇOCUKLARı EKRAN BAŞıNDAN KALDıRAN GIZLI FORMÜL   01:01   KADıKÖY’DE AZIZ YıLDıRıM DÖNEMI YENIDEN BAŞLADı! SANDıKTAN REKOR KATıLıM ÇıKTı: İŞTE STAT VE TRANSFER MÜJDESI...  
 
     
   

ESNAF VE SANATKARLAR DERNEĞİ: “HİPERMARKETLER SERMAYE GÜCÜYLE ÇOK UCUZA ALDIĞI MALDAN KURBANLIK SATARAK BÜYÜK ORANDA KÂR ELDE EDİYOR”


Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikuş, Kurban Bayramı`nda hipermarketlerin kurbanlık satışının ve kurban kesiminin üretici ve tüketiciyi olumsuz etkilediğini belirterek “Bu hipermarketler sermaye gücüyle çok ucuza aldığı maldan kurbanlık satışı sonucunda büyük oranda kâr elde ediyor. Üreticinin hak ettiği kazancı sağlayamamasıyla birlikte besiciler bu dev yapı rekabetiyle baş edememektedir. Böylece hayvan üretiminin azalmasına ve insanımızın pahalı et yemesine sebebiyet veriyor” dedi.

 

Tarih : 2 Temmuz 2022 Cumartesi 12:19   Okunma : 773

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Genel Başkanı Mahmut Çelikuş, Kurban Bayramı`nda hipermarketlerin kurbanlık satışının ve kurban kesiminin üretici ve tüketiciyi olumsuz etkilediğini belirterek “Bu hipermarketler sermaye gücüyle çok ucuza aldığı maldan kurbanlık satışı sonucunda büyük oranda kâr elde ediyor. Üreticinin hak ettiği kazancı sağlayamamasıyla birlikte besiciler bu dev yapı rekabetiyle baş edememektedir. Böylece hayvan üretiminin azalmasına ve insanımızın pahalı et yemesine sebebiyet veriyor” dedi.

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikuş, Kurban Bayramı`nda hipermarketlerin kurbanlık satışı yapmasının ve kurban kesmesinin, üretici ve tüketiciyi olumsuz etkilediğini açıkladı. Hipermarketlerin sermaye gücüyle kurbanlıkları çok ucuza alıp satmasından büyük oranda kâr ettiklerine değinen Çelikuş, bu rekabetin hayvan üretiminin azalmasına ve insanların pahalı et yemesine sebep olduğunu belirtti.

Mahmut Çelikuş`un bugün yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“İNSANIMIZIN PAHALI ET YEMESİNE SEBEBİYET VERİYOR”

“Bu hipermarketler sermaye gücüyle çok ucuza aldığı maldan kurbanlık satışı sonucunda büyük oranda kâr elde ediyor. Böylece üreticinin hak ettiği kazancı sağlayamamasıyla birlikte besiciler bu dev yapı rekabetiyle baş edememektedir. Rekabetten kaçınan besici ve köylü halk kurbanlık hayvanlardan vazgeçiyor. Böylece hayvan üretiminin azalmasına ve insanımızın pahalı et yemesine sebebiyet veriyor.

“KURBAN ÜRETİCİLERİMİZ 1 YILDIR BUGÜNÜ BEKLİYOR”

Unutulmamalıdır ki, kurban üreticilerimiz 1 yıldır bugünü bekliyor. Bir yıl boyunca emek ve sabırla Kurban Bayramı`nı bekleyen kurban besicileri, büyük marketlerin kurban kesim hizmeti vermesi sebebiyle zarar görmeye devam ediyor. Bu sistem kasap esnafımızı da mağdur etmektedir. Kasapların kurbanlık kesimlerinden elde ettikleri gelir de berhava olmaktadır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA