18 Ocak 2026 Pazar

20:55   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN HATAY’DA SERT ÇıKıŞ: ‘YALANıN VE ALGıNıN KARŞıSıNDA DIMDIK DURUYORUZ’”   20:34   “CHP’LI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARı: HALKıN İRADESINE MÜDAHALEYE SON VERILMELI”   13:20   AKDENIZ’DE PARKLAR YENILENIYOR   11:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN JAPONYA’DA AFET ZIRVESI: YENILIKÇI YENIDEN PLANLAMA MASADA   16:52   “LGBTİ ’LARı HEDEF GÖSTEREN “GÖKKUŞAĞı FAŞIZMI” BELGESELI... İHD: NEFRET SÖYLEMI ’BELGESEL’ KıLıFıYLA MEŞRULAŞTıRıLAMAZ   16:49   CHP’NIN "EMEKLILERIN ONURLU YAŞAM HAKKı BULUŞMASı"... SSK EMEKLISI HASAN ŞENSES: 35 YıLLıK ÇALıŞMANıN SONUCUNDA EMEKLI OLDUM AMA SEFALET VE ÇARESIZLIK DOLU BIR YAŞAM BIZI BEKLIYOR   16:47   CHP’NIN "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGI YARıN HATAY’DA... NERMIN YıLDıRıM KARA: "SAYıN BAŞKAN’ıMıZ İMAMOĞLU ZINDANDAN ÇıKANA KADAR BU MÜCADELEYI DEVAM ETTIRECEĞIZ"   16:45   EMEKLILER YAĞMUR ALTıNDA ÜCRETSIZ ÇORBA KUYRUĞUNDA: "EMEKLI DIYE BIR ŞEY KALMADı KI. HERKES BITTI. EMEKLIYIM DEYIP DE GEÇINEBILEN VARSA GELSIN BIR DE BENIMLE KONUŞSUN"   14:56   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN TEMIZLIK HAREKETI: “KENDINI DE KENTINI DE KORU”    14:47   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER; “ULU ÖNDERIMIZ ATATÜRK’Ü KARNELERDEN SILEMEZSINIZ”   14:45   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÇOCUKLARA KARNE HEDIYESI: SURVIVOR PARK AÇıLDı   14:43   GÜLCAN KıŞ: “BU TORBA YASA YEREL YÖNETIMLERI SARAY İZNINE BAĞLAMA GIRIŞIMIDIR”   17:26   “MITOLOJININ BÜYÜSÜ MERSIN’DE: ‘PAN’ıN SON DANSı’ SEYIRCIYLE BULUŞUYOR”   16:59   "KARNE TEPKISI TATILIN RITIMINI BELIRLIYOR"   15:39   İMAMOĞLU’NUN, DIPLOMA IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVANıN DURUŞMASı TAMAMLANDı, HEYET EN GEÇ 15 GÜN IÇINDE KARARıNı VERECEK   15:38   VELI AĞBABA: "EMEKLILERE DE BIR ÇAĞRıMıZ VAR; KAYBEDECEĞINIZ HIÇBIR ŞEYINIZ YOK. SIZ BIR ARAYA GELMEDIKÇE BU IKTIDAR SIZI DUYMAYACAK"   15:31   İMAMOĞLU, DIPLOMASıNıN IPTALINE KARŞı AÇTıĞı DAVADA KONUŞTU: "TEK ISTEĞIM VAR, HUKUKA, VICDANA, ADALET DUYGUSUNA UYGUN BIR KARAR VERIN"   15:30   TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK CEZAEVINE SEVK EDILDI   14:52   ZEYDAN KARALAR: "CANıM KARDEŞIMIN BU EN ACı GÜNÜNDE YANıNDA OLAMıYORUM"   13:16   MINIK BILIM KAHRAMANLARı YENIŞEHIR’DE BULUŞTU  
 
     
   

CHP`Lİ MUSTAFA ADIGÜZEL: “BAKAN KASAPOĞLU, GENÇLERİMİZİ VAKIF VE CEMAATLERE PEŞKEŞ ÇEKİYOR”


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Cumhurbaşkanı tarafından asgari ücrete yapılan yüzde 30 zamdan sonra, KYK yurtlarına da yüzde 80 zam yapıldı. Bu yüksek zamlar, bu rahat olmayan ve yetersiz sayıdaki KYK yurtları nedeniyle gençlerimiz vakıfların, cemaatlerin ellerine düşüyor… İşte bu yüzden Bakan Kasapoğlu, bu uygulamalarıyla gençlerimizi vakıf ve cemaatlere peşkeş çekiyor” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 17:52   Okunma : 1446

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Cumhurbaşkanı tarafından asgari ücrete yapılan yüzde 30 zamdan sonra, KYK yurtlarına da yüzde 80 zam yapıldı. Bu yüksek zamlar, bu rahat olmayan ve yetersiz sayıdaki KYK yurtları nedeniyle gençlerimiz vakıfların, cemaatlerin ellerine düşüyor… İşte bu yüzden Bakan Kasapoğlu, bu uygulamalarıyla gençlerimizi vakıf ve cemaatlere peşkeş çekiyor” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yapılan yüzde 80 oranındaki zamma tepki gösterdi. Adıgüzel, bugün sosyal medya hesabında paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı tarafından asgari ücrete yapılan yüzde 30 zamdan sonra, KYK yurtlarına da yüzde 80 zam yapıldı. Cumhurbaşkanı KYK yurtları için, ‘hem otel konforunda hem de çok ucuz` demişti. Ortalığı pislik götürüyor. Herhalde KYK yurtlarındaki bu gençlerimiz de rahatlıktan, konfordan ve de çok ucuz olduğu için intihar ediyor olsa gerek.

Siz enflasyonu bile yılda yüzde 70 açıkladınız. Bu öğrenci yurtlarına yüzde 80 zam nedir? yani siz ekonomideki açığı ve beşli çeteye ödediğiniz paraların açığını fakir aile çocuklarının barınma mecburiyeti üzerinden mi gidereceksiniz? Zaten ev kiraları da ortada. Bu öğrenciler evlerinde de barınamıyorlar, yüksek kiralar nedeni ile. Yurtlarda da barınamıyorlar. Nereye gidecek bu çocuklar?

Ortada bir gerçek var. Ya birisi Erdoğan`ı aldatıyor ya da Erdoğan milleti aldatıyor. Ama her iki durumda da birileri milletimizi aldatıyor. Geçtiğimiz günlerde KYK yurtlarında gençlerin intiharlarla sarsıldı Türkiye. Anlaşılan Kasapoğlu, bu intiharlar neden oluyor, bu gençlerin derdi nedir diye ilgilenmek yerine, bu zam oranı ne olacak diye ona çalışmış. Ve Bilal Erdoğan`a mahsus spor federasyonlarını oluşturmak için çalışmış. Yani gençlerle ilgilenmek yerine.

“GENÇLERİMİZİ VAKIF VE CEMAATLERE PEŞKEŞ ÇEKİYOR”

Tabi ki gençlerimiz kamuda, kamu yurtlarında, devlet yurtlarında yer bulamayınca nereye gidiyor; cemaat vakıf yurtlarına gidiyor. Aslında böyle isteniyor. Yani bu yüksek zamlar, bu rahat olmayan ve yetersiz sayıdaki KYK yurtları nedeniyle gençlerimiz vakıfların, cemaatlerin ellerine düşüyor.

Öyle olmasaydı kamuda yeterince ve uygun fiyata yer bulabilseydi gençler, vakıf ve cemaat yurtlarına ne gerek vardı değil mi? İşte bu yüzden Bakan Kasapoğlu, bu uygulamalarıyla gençlerimizi vakıf ve cemaatlere peşkeş çekiyor. Ayrıca Bakan Kasapoğlu döneminde hem Spor Toto kaynakları hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın kaynakları bu vakıf ve cemaatlere aktarıldı. Milyonlarca lira… Daha önce bunu Meclis`te konuşmuştuk. İşte bu şekilde yetersiz yataklarına bir de fahiş zam yaparak bu gençlerimiz vakıf ve cemaatlere yönlendiriliyor. Gerçek budur.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA