26 Mart 2026 Perşembe

14:19   ABD BAŞKANı TRUMP: “NATO, İRAN SAVAŞıNDA HIÇBIR ŞEY YAPMADı”   14:18   CHP’LI TAHTASıZ’DAN BAKAN GÜRLEK’E "TAPU" TEPKISI: YAYıMLANAN BELGELERI ÇÜRÜTMESI GEREKIRKEN BAŞKALARıNı SUÇLAMA YOLUNA GITTI   14:17   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN BAHÇELI’NIN "ACELEYE GETIRMENIN ALEMI YOK" SÖZLERINE YANıT: "TELAŞA KAPıLARAK BUNU YAPMAYA GEREK YOK AMA HıZA IHTIYACıMıZ VAR"   14:16   ANKARA’DA GAZETECILER, İSMAIL ARı VE ALICAN ULUDAĞ IÇIN BIR ARAYA GELDI: TUTUKLU GAZETECILER SERBEST BıRAKıLSıN   14:08   AK PARTI MEZITLI’DEN BAŞKAN TUNCER’E SESSIZ KALMAYACAĞıZ MESAJı   13:02   AZERBAYCAN, RUSYA’NıN İRAN’A INSANI YARDıM GÖNDERDIĞINI DUYURDU   12:58   “İBB DAVASı”NDA 11. GÜN... İMAMOĞLU’NDAN MURAT ÇALıK’A: “BAŞKANıM, ALLAH SENI KORUSUN”   10:50   MERSIN’IN EVLADı KORAY İÇIN ZAMANLA YARıŞ: BÜYÜKŞEHIR’DEN DMD SEFERBERLIĞI!   10:20   MILYARLARCA LIRALıK VERGI BORCU BIR KALEMDE SILINDI! "VERGIDE ADALET" SÖYLEMI ÇÖKTÜ MÜ?   10:15   AİHM’DE KRITIK KAVALA GÜNÜ! CHP’LI BANKOĞLU STRAZBURG’DAN SESLENDI: "ANAYASAL SUÇ İŞLENIYOR"   09:42   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "EMEKLI VE ÇIFTÇI KADERINE TERK EDILEMEZ!"   09:40   MERSIN’DE SANAT DEVRIMI: 25 YıLLıK ÇıNAR ŞEHIR TIYATROSU REKORA KOŞUYOR!   09:31   ADANA’DA LEYLA ALATON RÜZGARı: "KENDI HIKÂYENIZI YAZMAKTAN KORKMAYıN!"   20:02   TÜRKIYE’NIN KıYı GELECEĞI MERSIN’DE ŞEKILLENIYOR: 196 BELEDIYE İÇIN KRITIK YOL HARITASı!   16:49   İSPANYA BAŞBAKANı: İSRAIL, LÜBNAN’A GAZZE’DEKIYLE AYNı YıKıMı YAŞATMAYı HEDEFLIYOR   16:43   İBB DAVASı’NDA 10. GÜN... TUTUKLU BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MEHMET MURAT ÇALıK SAVUNMASıNA BAŞLADı: "ALNıMıN AKıYLA BU SÜRECIN IÇINDEN ÇıKACAĞıM"   16:42   MUHSIN YAZıCıOĞLU, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı... REMZI ÇAYıR: "ONUN YOLUNU IKTIDAR YAPMAK HEPIMIZIN GÖREVI"   16:42   TBMM’DE SÜREÇLE ILGILI MÜSTAKIL VE GEÇICI YASA HAZıRLıĞı… TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GRUP KOORDINATÖRLERININ TOPLANTıSıNıN GELECEK HAFTA YAPıLMASı PLANLANıYOR   14:06   CHP PM ÜYESI OZAN VARAL: “TARSUS’A ÇIMENTO FABRIKASı DAYATıLıYOR!”   14:05   TOROSLAR BELEDIYESI KıRSALDA ULAŞıM GÜVENLIĞINI ARTıRıYOR  
 
     
   

CHP`Lİ MUSTAFA ADIGÜZEL: “BAKAN KASAPOĞLU, GENÇLERİMİZİ VAKIF VE CEMAATLERE PEŞKEŞ ÇEKİYOR”


CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Cumhurbaşkanı tarafından asgari ücrete yapılan yüzde 30 zamdan sonra, KYK yurtlarına da yüzde 80 zam yapıldı. Bu yüksek zamlar, bu rahat olmayan ve yetersiz sayıdaki KYK yurtları nedeniyle gençlerimiz vakıfların, cemaatlerin ellerine düşüyor… İşte bu yüzden Bakan Kasapoğlu, bu uygulamalarıyla gençlerimizi vakıf ve cemaatlere peşkeş çekiyor” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 17:52   Okunma : 1477

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, “Cumhurbaşkanı tarafından asgari ücrete yapılan yüzde 30 zamdan sonra, KYK yurtlarına da yüzde 80 zam yapıldı. Bu yüksek zamlar, bu rahat olmayan ve yetersiz sayıdaki KYK yurtları nedeniyle gençlerimiz vakıfların, cemaatlerin ellerine düşüyor… İşte bu yüzden Bakan Kasapoğlu, bu uygulamalarıyla gençlerimizi vakıf ve cemaatlere peşkeş çekiyor” dedi.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yapılan yüzde 80 oranındaki zamma tepki gösterdi. Adıgüzel, bugün sosyal medya hesabında paylaştığı videoda şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı tarafından asgari ücrete yapılan yüzde 30 zamdan sonra, KYK yurtlarına da yüzde 80 zam yapıldı. Cumhurbaşkanı KYK yurtları için, ‘hem otel konforunda hem de çok ucuz` demişti. Ortalığı pislik götürüyor. Herhalde KYK yurtlarındaki bu gençlerimiz de rahatlıktan, konfordan ve de çok ucuz olduğu için intihar ediyor olsa gerek.

Siz enflasyonu bile yılda yüzde 70 açıkladınız. Bu öğrenci yurtlarına yüzde 80 zam nedir? yani siz ekonomideki açığı ve beşli çeteye ödediğiniz paraların açığını fakir aile çocuklarının barınma mecburiyeti üzerinden mi gidereceksiniz? Zaten ev kiraları da ortada. Bu öğrenciler evlerinde de barınamıyorlar, yüksek kiralar nedeni ile. Yurtlarda da barınamıyorlar. Nereye gidecek bu çocuklar?

Ortada bir gerçek var. Ya birisi Erdoğan`ı aldatıyor ya da Erdoğan milleti aldatıyor. Ama her iki durumda da birileri milletimizi aldatıyor. Geçtiğimiz günlerde KYK yurtlarında gençlerin intiharlarla sarsıldı Türkiye. Anlaşılan Kasapoğlu, bu intiharlar neden oluyor, bu gençlerin derdi nedir diye ilgilenmek yerine, bu zam oranı ne olacak diye ona çalışmış. Ve Bilal Erdoğan`a mahsus spor federasyonlarını oluşturmak için çalışmış. Yani gençlerle ilgilenmek yerine.

“GENÇLERİMİZİ VAKIF VE CEMAATLERE PEŞKEŞ ÇEKİYOR”

Tabi ki gençlerimiz kamuda, kamu yurtlarında, devlet yurtlarında yer bulamayınca nereye gidiyor; cemaat vakıf yurtlarına gidiyor. Aslında böyle isteniyor. Yani bu yüksek zamlar, bu rahat olmayan ve yetersiz sayıdaki KYK yurtları nedeniyle gençlerimiz vakıfların, cemaatlerin ellerine düşüyor.

Öyle olmasaydı kamuda yeterince ve uygun fiyata yer bulabilseydi gençler, vakıf ve cemaat yurtlarına ne gerek vardı değil mi? İşte bu yüzden Bakan Kasapoğlu, bu uygulamalarıyla gençlerimizi vakıf ve cemaatlere peşkeş çekiyor. Ayrıca Bakan Kasapoğlu döneminde hem Spor Toto kaynakları hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı`nın kaynakları bu vakıf ve cemaatlere aktarıldı. Milyonlarca lira… Daha önce bunu Meclis`te konuşmuştuk. İşte bu şekilde yetersiz yataklarına bir de fahiş zam yaparak bu gençlerimiz vakıf ve cemaatlere yönlendiriliyor. Gerçek budur.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA