17 Aralık 2025 Çarşamba

09:03   “TEDAVININ ÖTESINDE: MERSIN ŞEHIR HASTANESI’NDEN DUYGU YÜKLÜ SINEMA BULUŞMASı”   19:23   MERSIN’DEN AVRUPA’YA GÜÇLÜ SES: “DEMOKRASI BELEDIYELERDE HAYAT BULUYOR”   16:51   “72 GÜNLÜK TUTUKLULUĞUN ARDıNDAN TAHLIYE: HÜSEYIN KOCABıYıK İLK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA”   16:40   PFDK, 224 FUTBOLCUYA VE 24 HAKEME BAHIS CEZASı VERDI   16:30   “YENIMAHALLE’DE YENI NESIL PARK: ŞEHIT EMRE ÖZTÜRK’ÜN ADı YAŞATıLıYOR”   16:20   ÇOCUK MECLISI SERTIFIKALARıNı BAŞKAN SEÇER’DEN ALDı   15:42   BIRLEŞIK KAMU-İŞ GENEL BAŞKANı YıLDıRıM: "BIZ BU KRIZIN SEBEBI DEĞILIZ, BEDELINI DE BIZ ÖDEMEYECEĞIZ. 19 ARALıK CUMA GÜNÜ IŞ BıRAKıYORUZ"   15:40   ÖZGÜR ÖZEL VE DURBAY AILESI, MANISA’DA TAZIYELERI KABUL EDIYOR   15:37   TBMM’DE BÜTÇE GÖRÜŞMELERI TAMAMLANDıKTAN SONRA GELECEK HAFTA 11. YARGı PAKETI GÖRÜŞÜLECEK   15:35   TBB BAŞKANVEKILI SEÇER: “DEMOKRASI BIR MIRAS DEĞIL EMEK ISTEYEN CANLı BIR YAPıDıR”   11:50   ÇYDD’DEN TÜRKAN SAYLAN’ıN DOĞUM GÜNÜNDE ZEYTIN İÇIN GÜÇLÜ ÇAĞRı: “BARıŞıN AĞACıNı GELECEĞE TAŞıYALıM”   10:53   MEZITLI’DE DAYANıŞMANıN SOFRASı BÜYÜYOR: AŞEVI 2025’TE 110 BINI AŞKıN SıCAK YEMEĞI KAPıLARA TAŞıDı   09:30   MERSIN’DE ÜCRETSIZ KAYNAK EĞITIMI İSTIHDAMA AÇıLAN KAPı OLDU   17:10   BAŞKAN SEÇER, GÜLŞAH DURBAY’ıN CENAZESINDE: “ACıNıZı PAYLAŞıYORUM”   15:20   “CHP AKDENIZ’DEN MANISA’YA VEFA: SEMIH PALAMUT’TAN BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY İÇIN BAŞSAĞLıĞı”   13:52   TOROSLAR’ıN YAYLALARıNDA HIZMET SEFERBERLIĞI: ULAŞıMDA YENI DÖNEM   13:23   MERSIN’DE TUTKUNUN VE KADERIN OPERASı: “LA VIDA BREVE” SAHNEDE!   11:55   MANISA ŞEHZADELER BELEDIYE BAŞKANı GÜLŞAH DURBAY’A SON VEDA: “KALBIMIZDESIN”   10:15   AKDENIZ’DEN DÜNYA SOFRALARıNA: YAŞ MEYVE SEBZE İHRACATı %44 ARTıŞLA REKORA KOŞTU   09:50   “MERSIN’DE KÜLTÜR POLITIKALARı MASAYA YATıRıLDı: BÜYÜKŞEHIR’DEN GÜÇLÜ DESTEK”  
 
     
   

NİĞDELİ ESNAF: “VATANDAŞIN, ALIM GÜCÜNÜ DOLARA ENDEKSLEDİĞİN ZAMAN YETİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL. ARADAKİ FİREYİ, KREDİ KARTIYLA KAPATMAYA ÇALIŞTI. AMA BU AY İTİBARİYLE KREDİ KARTI LİMİTLERİ DE DOLMUŞTUR”


Niğdeli kuruyemişçi Şener Anık, “Tüm ürünlerde son altı ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 16:37   Okunma : 1918

ENES CAN ÖZMEN 

Niğdeli kuruyemişçi Şener Anık, “Tüm ürünlerde son altı ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var” dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde merkezindeki esnafı ziyaret etti. Kuruyemişçi Şener Anık, şunları söyledi:

“6 aydır, özellikle doların yükselmesiyle beraber, piyasalardaki dengelerin bozulmasıyla ürünlerimizde sürekli yükseliş eğilimi var. Dolarla aldığımız ürünler var. Bunun dışında yerli ürünler var. Ama buradaki olay yerli ürünlerin de sürekli yurt dışına ihraç edilmesinden dolayı onlarda da doların yükselmesiyle beraber bir artış oldu. Bu otomatiğe bağlı olarak sürekli gidiyor yani. Yerli ürünün fiyatı niye artıyor diye insanlarda yanlış bir algı var hâlbuki ihracata gittiği için bu ürünlerin otomatik ithal ürünlerde olduğu gibi artış söz konusu. Dolayısıyla sürekli doların yükselmesiyle beraber yükseliş eğiliminde.

İki gündür piyasalar alt süt oldu. Tekrar bir yükselme eğilimine doğru gidiyor ama bunun nereye gideceğini nerede duracağını kestiremiyoruz. Müthiş bir belirsizlik var. Gün geçtikçe sattığımız ürünü yerine koymakta zorlanırken vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerde de düşme var.

Alıyor ama eskiye nazaran tabi vatandaşın sadece tüketimi çerez üzerinden değil topyekûn her ürün arttı. Yani vatandaşın ihtiyacı olan tüm ürünlerde son 6 ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var. Yurt dışından gelen, gurbetçilerle beraber piyasanın rahatlayacağı beklentisi var. Ben iç piyasada vatandaşın alım gücüyle ilgili ekonomik olarak rahatlayacağını düşünmüyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA