3 Mayıs 2026 Pazar

16:35   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI’NDE VAHAP SEÇER DÖNEMI!   16:25   BAŞKAN SEÇER’DEN ANKARA’DA ‘DEMOKRASI’ VE ‘ADALET’ MUHTıRASı: ‘HUKUK İKTIDARDAN ÜSTÜNDÜR!’   14:26   ALANYA’DA ÇIFTÇININ YÜZÜ GÜLDÜ: 100 ÜRETICIYE DEV DESTEK!   14:09   DERYA GRUP’TA 1 MAYıS COŞKUSU!   09:55   1 MAYıS’TA TAKSIM’DEN SERT MESAJ: ’BU YASAK SADECE BIR MEYDAN YASAĞı DEĞILDIR!’   09:25   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS MESAJı: ’YA ONURLU BIR YAŞAM YA BU KARA DÜZEN!’   02:58   İBB DAVASıNDA FLAŞ TAHLIYE KARARLARı! İNAN GÜNEY’DEN CEZAEVINDEN İLK MESAJ: ’TEK KIŞILIK ÖRGÜT ÜNVANı BANA KALDı’   01:01   İBB DAVASıNDA KRITIK TAHLIYE KARARı: 15 İSIM SERBEST BıRAKıLDı! CEZAEVI ÖNÜNDE DUYGUSAL ANLAR   22:44    MERSIN’DE TRAFIK ÇILESINE NEŞTER: DEV PROJE AÇıLDı!   22:23   CHP’DEN ARIF KOCABıYıK KARARı: ’ÜYELIK İŞLEMLERI DURDURULDU!’   19:30   CHP’DEN ÇOK SERT ‘SıZıNTı’ TEPKISI: ’DEVLETIN NAMUSUNA EMANET EDILEN GÖRÜNTÜLER NASıL SERVIS EDILIR?’   09:15   MERSIN’IN İÇME SUYU EMIN ELLERDE: MESKİ LABORATUVARı DÜNYA STANDARTLARıNDA TESCILLENDI!   16:24   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN’DAN BURSA’DA "ÖZELLEŞTIRME" TEPKISI: "BUGÜN BU ALANLARA EL KOYDUĞUNU DÜŞÜNENLER, YARıN BUNUN HESABıNı VERMEK ZORUNDA KALACAK"   15:23   SEDEF GÜLER DAVASıNDA MAHKEME SANıKLARıN TUTUKLULUK HALININ DEVAMıNA KARAR VERDI... ANNE GÜLIZAR SEZER: ADALET YERINI BULSUN   15:23   TAKSIM’DE “KANLı 1 MAYıS” ANMASı... ÇERKEZOĞLU: “BU MEYDAN IŞÇILERIN, EMEKÇILERIN HAFıZASı; BIRLIĞIMIZ, DAYANıŞMAMıZDıR”   14:21   ÖZGÜR ÖZEL, ERGÜN ATALAY ILE GÖRÜŞTÜ… ÖZEL: “ERDOĞAN’A BIR SAMIMIYET ÇAĞRıSıNDA BULUNUYORUM: GELIN, HEP BIRLIKTE IŞÇIYE ELIMIZI UZATALıM”   13:12   İBB DAVASı’NıN 29. GÜNÜNDE, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN ILE MURAT KAPKI ARASıNDA GERGINLIK YAŞANDı   11:05   ERZINCAN İLIÇ’TE YENI DÖNEM: ÇÖPLER ALTıN MADENI’NDE ÜRETIM İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   09:20   MERSIN’DE BELEDIYE DEĞIL ‘DÜNYA STANDARTLARı’ KONUŞUYOR: BAŞKAN SEÇER’DEN 6 ALTıN İMZA!   08:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN 1 MAYıS ÇıKARTMASı: SENDIKA KONFEDERASYONLARıNA KRITIK ZIYARET!  
 
     
   

NİĞDELİ ESNAF: “VATANDAŞIN, ALIM GÜCÜNÜ DOLARA ENDEKSLEDİĞİN ZAMAN YETİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL. ARADAKİ FİREYİ, KREDİ KARTIYLA KAPATMAYA ÇALIŞTI. AMA BU AY İTİBARİYLE KREDİ KARTI LİMİTLERİ DE DOLMUŞTUR”


Niğdeli kuruyemişçi Şener Anık, “Tüm ürünlerde son altı ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 16:37   Okunma : 1960

ENES CAN ÖZMEN 

Niğdeli kuruyemişçi Şener Anık, “Tüm ürünlerde son altı ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var” dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde merkezindeki esnafı ziyaret etti. Kuruyemişçi Şener Anık, şunları söyledi:

“6 aydır, özellikle doların yükselmesiyle beraber, piyasalardaki dengelerin bozulmasıyla ürünlerimizde sürekli yükseliş eğilimi var. Dolarla aldığımız ürünler var. Bunun dışında yerli ürünler var. Ama buradaki olay yerli ürünlerin de sürekli yurt dışına ihraç edilmesinden dolayı onlarda da doların yükselmesiyle beraber bir artış oldu. Bu otomatiğe bağlı olarak sürekli gidiyor yani. Yerli ürünün fiyatı niye artıyor diye insanlarda yanlış bir algı var hâlbuki ihracata gittiği için bu ürünlerin otomatik ithal ürünlerde olduğu gibi artış söz konusu. Dolayısıyla sürekli doların yükselmesiyle beraber yükseliş eğiliminde.

İki gündür piyasalar alt süt oldu. Tekrar bir yükselme eğilimine doğru gidiyor ama bunun nereye gideceğini nerede duracağını kestiremiyoruz. Müthiş bir belirsizlik var. Gün geçtikçe sattığımız ürünü yerine koymakta zorlanırken vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerde de düşme var.

Alıyor ama eskiye nazaran tabi vatandaşın sadece tüketimi çerez üzerinden değil topyekûn her ürün arttı. Yani vatandaşın ihtiyacı olan tüm ürünlerde son 6 ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var. Yurt dışından gelen, gurbetçilerle beraber piyasanın rahatlayacağı beklentisi var. Ben iç piyasada vatandaşın alım gücüyle ilgili ekonomik olarak rahatlayacağını düşünmüyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA