24 Ekim 2025 Cuma

10:15   AKDENIZ’DE SOKAKLAR YENILENIYOR: 7 MAHALLEDE DÖNÜŞÜM BAŞLADı   10:13   CHP KURULTAYLARı MAHKEMEDE: İPTAL DAVASıNDA KRITIK VIRAJ   09:18   TELE1’E “CASUSLUK” OPERASYONU: MERDAN YANARDAĞ GÖZALTıNDA, İMAMOĞLU VE ÖZKAN’A SORUŞTURMA ŞOKU   09:05   HAMURDAN CESARETE: ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA SOSYAL KATıLıMıN EN LEZZETLI HALI   15:05   CHP’LI KıŞ: “BIR YANDA MILYAR EUROLUK KAYNAKLAR, DIĞER YANDA SUSUZ KALAN TARLALAR!”   15:04   CAN ATALAY’DAN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ’A ÇAĞRı   15:03   CHP’LI ÖZÇAĞDAŞ, YENIŞEHIR BELEDIYESI’NIN ’ERKEN ÇOCUKLUK GELIŞIMI PROJESI’NI INCELEDI   15:01   VAHAP SEÇER: “BIZIM ADAY GÖSTERDIĞIMIZ BIR ARKADAŞıMıZ ÇANKAYA’DA CUMHURBAŞKANı OLACAK”   14:50   GAZETECI ERCÜMENT AKDENIZ HAKKıNDA TAHLIYE KARARı VERILDI   14:47   ÖZGÜR ÖZEL: “İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANı OLDUĞUNDA ILK TALIMATı, ‘CUMHURIYET YURTLARı’Nı BITIRIN’ OLACAK”   14:45   CHP’NIN KURULTAY IPTAL DAVASıNıN BEŞINCI DURUŞMASı YARıN YAPıLACAK   14:44   ABB: MANSUR YAVAŞ’A VERILEN 7 GÜNLÜK SÜRE, MÜLKIYE SORUŞTURMALARıNDA STANDART UYGULAMA   14:42   BULDAN VE SANCAR’DAN EDIRNE VE KANDıRA’DA CEZAEVI ZIYARETI: "DEMIRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ’ıN SÜRECE DESTEĞI TAM"   14:40   ALI YERLIKAYA: “ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÜYELERINE YÖNELIK DÜZENLENEN OPERASYONLARDA 42 ŞÜPHELI YAKALANDı”   11:23   MINIK BILIM İNSANLARı MERCAN’DA GELECEĞI KODLUYOR   10:50   YEREL DEMOKRASIYI KANUNLA SUSTURAMAZSıNıZ!   10:35   CUMHURIYET SOHBETI, ESNAF DIYALOĞU, GÖNÜL KÖPRÜSÜ: BOLTAÇ TARSUS’UN KALBINDE   09:30   DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ÇıKıŞ: “VATANDAŞA YENI YÜK GETIRMEYIN!”   22:21   VAHAP SEÇER: “TARıM MILLI MESELEDIR, ÜRETIMIN DEĞERINI BILIYORUZ”   21:27   MERSIN’DE TARıMıN GELECEĞI GÜNEŞLE, GÜBREYLE, NERGISLE AYDıNLANıYOR  
 
     
   

NİĞDELİ ESNAF: “VATANDAŞIN, ALIM GÜCÜNÜ DOLARA ENDEKSLEDİĞİN ZAMAN YETİŞMESİ MÜMKÜN DEĞİL. ARADAKİ FİREYİ, KREDİ KARTIYLA KAPATMAYA ÇALIŞTI. AMA BU AY İTİBARİYLE KREDİ KARTI LİMİTLERİ DE DOLMUŞTUR”


Niğdeli kuruyemişçi Şener Anık, “Tüm ürünlerde son altı ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var” dedi.

 

Tarih : 3 Temmuz 2022 Pazar 16:37   Okunma : 1901

ENES CAN ÖZMEN 

Niğdeli kuruyemişçi Şener Anık, “Tüm ürünlerde son altı ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var” dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Niğde merkezindeki esnafı ziyaret etti. Kuruyemişçi Şener Anık, şunları söyledi:

“6 aydır, özellikle doların yükselmesiyle beraber, piyasalardaki dengelerin bozulmasıyla ürünlerimizde sürekli yükseliş eğilimi var. Dolarla aldığımız ürünler var. Bunun dışında yerli ürünler var. Ama buradaki olay yerli ürünlerin de sürekli yurt dışına ihraç edilmesinden dolayı onlarda da doların yükselmesiyle beraber bir artış oldu. Bu otomatiğe bağlı olarak sürekli gidiyor yani. Yerli ürünün fiyatı niye artıyor diye insanlarda yanlış bir algı var hâlbuki ihracata gittiği için bu ürünlerin otomatik ithal ürünlerde olduğu gibi artış söz konusu. Dolayısıyla sürekli doların yükselmesiyle beraber yükseliş eğiliminde.

İki gündür piyasalar alt süt oldu. Tekrar bir yükselme eğilimine doğru gidiyor ama bunun nereye gideceğini nerede duracağını kestiremiyoruz. Müthiş bir belirsizlik var. Gün geçtikçe sattığımız ürünü yerine koymakta zorlanırken vatandaşların alım gücünün düşmesiyle işlerde de düşme var.

Alıyor ama eskiye nazaran tabi vatandaşın sadece tüketimi çerez üzerinden değil topyekûn her ürün arttı. Yani vatandaşın ihtiyacı olan tüm ürünlerde son 6 ay içerisinde müthiş bir fiyat artışı var. Vatandaşın alım gücünü de dolara endekslediğin zaman yetişmesi mümkün değil. Aradaki fireyi, kredi kartıyla kapatmaya çalıştı. Ama bu ay itibariyle kredi kartı limitleri de dolmuştur. Bundan sonraki aylarda da düşer diye bir beklentimiz var. Yurt dışından gelen, gurbetçilerle beraber piyasanın rahatlayacağı beklentisi var. Ben iç piyasada vatandaşın alım gücüyle ilgili ekonomik olarak rahatlayacağını düşünmüyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA