3 Haziran 2026 Çarşamba

16:52   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “TISAN’ıN KADERI DEĞIL, MERSIN’IN GELECEĞI YARGıLANıYOR”   16:41   MEZITLI ZABıTASıNDAN PAZARLARDA SıKı TARTı DENETIMI   16:30   İSTANBUL ÖZEL İTALYAN LISESI’NDE 123 GÜNDÜR DEVAM EDEN GREV SONA ERIYOR   16:10   ÖZGÜR ÖZEL’DEN EKREM İMAMOĞLU’NA DOĞUM GÜNÜ MESAJı   15:41   AK PARTI’DE DÖRT IL BAŞKANı GÖREVDEN ALıNDı   15:41   ALI BOZAN’DAN ADALET BAKANLıĞı’NA: “TAHLIYE ERTELEMELERI İNFAZ REJIMINE DÖNÜŞTÜ”   15:39   İRAN, ABD DıŞIŞLERI BAKANı RUBIO’NUN "İRAN BAĞLANTıLı SUIKAST PLANı" IDDIALARıNı REDDETTI   15:38   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN.... EKREM İMAMOĞLU: "CANıM PARTIMIN BAŞıNDAKI KAYYUMA, BU INSANLARA HıRSıZ, RÜŞVETÇI DIYEN, IFTIRA ATANLARA, SÖZLERINI AYNEN IADE EDIYORUM”   15:37   CHP’LI AĞBABA: TÜRKIYE’NIN 150 YıLLıK DEMOKRASI TARIHINE DARBE YAPıLıYOR   14:33   İBB DAVASı’NDA 44. GÜN: EKREM İMAMOĞLU, DOĞUM GÜNÜNÜ IKINCI KEZ CEZAEVINDE KUTLUYOR   09:50   10 YıLDıR BEKLIYORLARDı, ÇILE BITTI! MERSIN’DE O MAHALLELER MUSLUKTAN AKAN SUYA KAVUŞTU   01:27   CHP’DE ODA BASMA SKANDALı BÜYÜYOR! GÖKÇE GÖKÇEN’DEN ÇOK SERT "BUTLANCı" ÇıKıŞı: "KAMERA KAYıTLARıNı ÇıKARıN!"   15:36   CHP’DE TARIHI GRUP TOPLANTıSı: ’KÖPRÜLER ATıLDı, O DEFTERIN KAPANMASı İÇIN TEK YOL...’   15:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A SALVO: ’O TOMA’NıN ŞOFÖR KOLTUĞUNDA SEN OTURUYORSUN!’   15:17   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SIYASETTE DEPREM ETKISI YARATACAK ÇıKıŞ: ‘MUTLAK SULTAN İLE MUTLAK BUTLAN İTTIFAK YAPTı!’   15:15   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SALLAYACAK ÇıKıŞ: ’BÜYÜK KUMPASA KARŞı DIRENECEĞIZ!’   14:59   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! ÖNDER SAV SESSIZLIĞINI BOZDU: ’O ŞEMSIYE DELINIRSE HERKES SAĞANAK ALTıNDA KALıR’   10:10   MERSIN’DE NEFES KESEN KURTARMA OPERASYONU! METRELERCE DERINLIKTEKI KUYUDAN BÖYLE ÇıKARıLDı   09:50   TARSUS’TA DEV TURNUVA BAŞLADı: 53 KÖY SAHAYA İNDI, ÖDÜL TAM 300 BIN LIRA!   01:40   A MILLI TAKıM FıRTıNA GIBI BAŞLADı! KUZEY MAKEDONYA KARŞıSıNDA GOL ŞOV: EREN ELMALı’DAN KORKUTAN HABER  
 
     
   

ROCHE`UN SATIŞLARI 2022`NİN İLK 6 AYINDA 2021`İN AYNI DÖNEMİNE KIYASLA YÜZDE 5 ARTTI


Markalı ilaçların endüstriyel üreticisi Roche`un 2022 yılının ilk 6 ayındaki grup satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 artarak 32,3 milyar İsviçre Frangı oldu. Roche, İlaç Bölümü`nde yüzde 3 ve Diagnostik Bölümü`nde yüzde 11`lik büyüdü. Roche Grup CEO`su Severin Schwan, “Bu yıl sonu için de beklentimiz benzer sonuçları elde etmek” değerlendirmesi yaptı.

 

Tarih : 29 Temmuz 2022 Cuma 13:01   Okunma : 766

Markalı ilaçların endüstriyel üreticisi Roche`un 2022 yılının ilk 6 ayındaki grup satışları geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 artarak 32,3 milyar İsviçre Frangı oldu. Roche, İlaç Bölümü`nde yüzde 3 ve Diagnostik Bölümü`nde yüzde 11`lik büyüdü. Roche Grup CEO`su Severin Schwan, “Bu yıl sonu için de beklentimiz benzer sonuçları elde etmek” değerlendirmesi yaptı.

Roche 2022 yılının ilk yarısına ait başarılı finansal sonuçlarını açıkladı. Roche`tan yapılan açıklama şöyle:

“ÖNCEKİ YILLARDAKİ FİNANSAL BAŞARILARI 2022 YILININ İLK YARISINDA DA DEVAM ETTİ: Sağlık hizmetleri sektöründe önceki yıllarda elde edilen finansal başarılarını 2022 yılının ilk yarısında da devam etti.

İLAÇ BÖLÜMÜ SATIŞLARI YILIN İLK 6 AYINA YÜZDE 3 ARTTI: Roche İlaç Bölümü`ne ait finansal veriler, önceki yılın ilk 6 ayına kıyasla yüzde 3`lük bir büyüme ile 22,3 milyar İsviçre frangına ulaşırken; şirketin hemofili, multipl skleroz, kanser ve spinal musküler atrofi gibi hastalıklara yönelik tedavilere olan güçlü talep bu büyümede önemli bir paya sahip oldu.

DİAGNOSTİK BÖLÜMÜ`NÜN SATIŞLARI İLK 6 AYDA YÜZDE 11 ARTTI: Roche Diagnostik Bölümü önceki yılın ilk 6 ayına kıyasla yüzde 11 oranında büyüdü. Satışları 9,9 milyar İsviçre frangı düzeyine ulaştı.

İLK 6 AYLIK GRUP SATIŞLARI  YÜZDE 5 ORANINDA ARTTI: Roche`un 2022 yılının ilk 6 aylık grup satışları da 2021 yılının grup satışlarına göre yüzde 5 oranında artarak 32,3 milyar İsviçre Frangı oldu.

COVID-19 TANI VE TEDAVİ GRUBU SATIŞLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR: Roche`un Covid-19 testleri, geçtiğimiz yılın ilk altı ayında 2,5 milyar İsviçre frangı düzeyinde satış hacmi kaydederken bu yılın aynı döneminde 3,1 milyar İsviçre frangı satış sağladı. Şirket, yılın üçüncü çeyreğinde Covid-19 testlerine olan talebin düşüş göstereceğini öngörüyor.

TEK HANELERLE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR: Roche`un 2022 yılının ikinci yarısında da satışlarının istikrarlı olarak düşük tek hanelerle büyümeye devam edeceği tahmin edilirken hisse başına temel kazancın, 2021 hisse geri alımının artan etkisi de dahil olmak üzere, düşük ila orta tek haneli aralıkta (sabit döviz kurlarında) büyümesi hedefleniyor. Şirket İsviçre frangı cinsinden temettüsünü artırmayı da umuyor.

“YIL BOYUNCA BÜYÜMEYİ SÜRDÜRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

2022 yılı yarı dönem finansal sonuçlarını değerlendiren Roche Grup CEO`su Severin Schwan, “Tanı alanındaki temel faaliyetlerimize ve hemofili, kanser, nörolojik bozuklukları tedavi etmeye yönelik ilaçlarımıza yönelik devam eden güçlü talep ile yılın ilk  yarısında başarılı sonuçlar elde ettik. Portföyümüzün yenilenmeye devam etmesi ile de beklendiği üzere etkisi azalan biyobenzerlere rağmen büyümeyi sürdürüyoruz. Mevcut değerlendirmelerimiz ışığında, bu yıl sonu için de beklentimiz benzer sonuçları elde etmek yönünde” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA