9 Mayıs 2025 Cuma

01:49   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ARA SEÇIM DEĞERLENDIRMESI: BUNLAR IHTIMALLER DAHILINDE...   01:20   TZOB GENEL BAŞKANı ŞEMSI BAYRAKTAR: FıNDıK YOKSA SOSYAL YAŞAMDA YOK DEMEKTIR, FıNDıK YOKSA HAYAT YOK DEMEKTIR   22:53   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: HER CANLıNıN BELEDIYE BAŞKANıYıZ   22:43   AYM KARARıNA TEPKI... “SOKAKTA KALAN TEK BIR DOSTUMUZ OLSA DA BU MÜCADELE SÜRECEK”   22:22   TBMM GENEL KURULU... MURAT ÇAN: "23 YıLDıR KANUN YAPMAYı, DEVLET YÖNETMEYI ÖĞRENEMEDINIZ"   21:42   ÖZGÜR ÖZEL, KENDISINE YÖNELIK SALDıRıYı DEĞERLENDIRDI: "BIR EMNIYET MÜDÜR YARDıMCıSıNıN AÇıK KUSURU VAR, PARÇASı DEĞILSE PARÇASı OLANDAN EMIR ALMıŞTıR"   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:49   MHP`LI İSMAIL ÖZDEMIR, SOKAK RÖPORTAJLARıNıN KONTROL ALTıNA ALıNMASı IÇIN MECLIS`E KANUN TEKLIFI SUNDU   20:48   VATIKAN: "14`ÜNCÜ LEO ADıNı ALAN KARDINAL ROBERT FRANCIS PREVOST, 267``ÜNCÜ PAPA OLARAK SEÇILDI"   20:35   İMAMOĞLU`NDAN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI GETIRILMESI ÜZERINE ERDOĞAN`A TEPKI: BEN RAKIBINDEN BU KADAR KORKAN BAŞKA SIYASETÇI GÖRMEDIM   19:59   VATIKAN`DA BEYAZ DUMAN GÖRÜLDÜ, YENI PAPA SEÇILDI   19:09   KEMAL KıLıÇDAROĞLU: 102 YıLLıK CUMHURIYET HALK PARTISI`NIN MAHKEME KORIDORLARıNDA TARTıŞıLMASıNı DERIN BIR ÜZÜNTÜ VE KAYGıYLA IZLIYORUM   16:59   CHP`NIN 38. OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı... KEMAL KıLıÇDAROĞLU "MAĞDUR" SıFATıYLA DA IFADE VERMEYECEK   15:50   SEZGIN TANRıKULU`NDAN VAN MITINGINE KATıLıM ÇAĞRıSı: "HEPINIZI CUMARTESI GÜNÜ DAYANıŞMA MITINGINE BEKLIYORUZ"   15:31   İMAMOĞLU`NUN X HESABıNA ERIŞIM ENGELI... ÖZGÜR ÖZEL: “ÇOĞUNLUK ENERJISININ VERDIĞI GÜÇLE BU DIJITAL DARBEYE DE DIRENIRIZ, PÜSKÜRTÜRÜZ”   10:37   TÜRKIYE BAROLAR BIRLIĞINDEN, DIYARBAKıR`DA SALDıRıYA UĞRAYAN AVUKATA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "MESLEKTAŞıMıZA YÖNELEN BU CÜRETIN CEZASı EN AĞıR ŞEKILDE VERILMELIDIR"   10:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, `KENT KATıLıMı BULUŞMALARı`NA DEVAM EDIYOR   10:17   SILIFKE BELEDIYESI, ILÇE GENELINDE YOL YAPıM VE BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN “4. ULUSLARARASı TARSUS FESTIVALI” IÇIN DEĞERLENDIRME TOPLANTıSı   09:26   TARSUS BELEDIYESI, "ORMANDA ŞENLIK" OYUNU ILE ÇOCUKLARA ÇEVRE BILINCI AŞıLıYOR  
 
     
   

SMA HASTASI EMİNE ASYA`NIN ANNESİ NESLİHAN KAYA: "O İLAÇTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK BİZİM"


Malatya`da yaşayan ve 3 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya yardım bekliyor. Anne Neslihan Kaya “Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim” dedi.

 

Tarih : 1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:28   Okunma : 2988

Malatya`da yaşayan ve 3 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya yardım bekliyor. Anne Neslihan Kaya “Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim” dedi.

Özalper Mahallesi`nde yaşayan Kaya ailesinin tek çocuğu Emine Asya Kaya, henüz 3 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konuldu. 14 aylık bebek yurt dışındaki 1,9 milyon dolarlık gen tedavisine ulaşabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

“ZORLU BİR SÜREÇ YAŞADIK VE YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Emine Asya`nın annesi Neslihan Kaya, “Emine Asya 3 aylıkken hastalığının teşhisi konuldu. 4 aylıkken yoğun bakıma alındı ve 2 ay yoğun bakımda kaldı. O süre zarfında 2 ameliyat geçirdi. Trake ve Perkütan Endoskopik Gastrostomi (PEG) açıldı. Zorlu bir süreç yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Kaya, teşhisin konulduğu günden buyana SMA`yla mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Emine Asya çok gevşek bir bebekti. 2 aylıktı ve hala başını tutamıyordu. Tedirgin olduk ve hemen doktora götürdük. Doktor, test yapılmadan Tip1 olduğunu söyledi ama biz yine de test sonucunu bekledik. Maalesef test sonucu da pozitif geldi. O günden bugüne savaşıyoruz. Kampanyamız valilik onayıyla birlikte 4 Mart`ta başladı. O günden bugüne yüzde 24 olduk. İnşallah kampanyamızı gönüllüler ve güzel yürekli insanların sayesinde yüzde 100`e ulaştıracağız. Kampanyamız bu sıralar çok yavaşladı ama çok şükür yine de ilerliyoruz. Kumbara ve stantlarımız var ama Malatya`da çok fazla gönüllümüz yok. Malatya`da 5-6 SMA`lı bebek var, sadece Malatya ile olmayacak bir durum.”

“TEDAVİYE GİDEN BEBEKLER VAR, ONLARI GÖRDÜKÇE BİZİM DE UMUDUMUZ ARTIYOR”

“Bizim evimiz yoğun bakım odası gibi sürekli cihaz sesleri var. Emine Asya nefesini makinadan alıyor, bakımları makinayla oluyor, mamasını makine aracılığıyla yiyor. Hiçbir şekilde çocuğumu kucağıma alamıyorum. Hamur gibi elimden kayıp gidiyor. Sürekli makinaların içerisinde, bakım yapıyorum, elim sürekli üzerinde. Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim. İlk ve tek evladım, birlikte bu savaşın içerisindeyiz. İyi yürekli insanlar el uzatırsa, başaracağız. Tedaviye giden bebekler var, onları gördükçe bizim de umudumuz artıyor. Bizler de başaracağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA