29 Mart 2024 Cuma

11:39   YEREL SEÇİMLER İÇİN SON 2 GÜN... SANDIK GÜVENLİĞİNİ 594 BİNE YAKIN PERSONEL SAĞLAYACAK   10:04   VAHAP SEÇER: “1 NİSAN`DAN SONRA DA GÖREVİMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   09:23   VAHAP SEÇER, OTOMOTİV ÇALIŞANLARI İLE İFTAR YAPTI   09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   09:10   VAHAP SEÇER, MERSİN İLİ ARI YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI  
 
     
   

SMA HASTASI EMİNE ASYA`NIN ANNESİ NESLİHAN KAYA: "O İLAÇTAN BAŞKA ÇAREMİZ YOK BİZİM"


Malatya`da yaşayan ve 3 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya yardım bekliyor. Anne Neslihan Kaya “Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim” dedi.

 

Tarih : 1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:28   Okunma : 1443

Malatya`da yaşayan ve 3 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan Emine Asya yardım bekliyor. Anne Neslihan Kaya “Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim” dedi.

Özalper Mahallesi`nde yaşayan Kaya ailesinin tek çocuğu Emine Asya Kaya, henüz 3 aylıkken SMA Tip1 teşhisi konuldu. 14 aylık bebek yurt dışındaki 1,9 milyon dolarlık gen tedavisine ulaşabilmek için hayırseverlerin desteğini bekliyor.

“ZORLU BİR SÜREÇ YAŞADIK VE YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Emine Asya`nın annesi Neslihan Kaya, “Emine Asya 3 aylıkken hastalığının teşhisi konuldu. 4 aylıkken yoğun bakıma alındı ve 2 ay yoğun bakımda kaldı. O süre zarfında 2 ameliyat geçirdi. Trake ve Perkütan Endoskopik Gastrostomi (PEG) açıldı. Zorlu bir süreç yaşadık ve hala yaşamaya devam ediyoruz” dedi.

Kaya, teşhisin konulduğu günden buyana SMA`yla mücadele ettiklerini belirterek, şunları söyledi:

“Emine Asya çok gevşek bir bebekti. 2 aylıktı ve hala başını tutamıyordu. Tedirgin olduk ve hemen doktora götürdük. Doktor, test yapılmadan Tip1 olduğunu söyledi ama biz yine de test sonucunu bekledik. Maalesef test sonucu da pozitif geldi. O günden bugüne savaşıyoruz. Kampanyamız valilik onayıyla birlikte 4 Mart`ta başladı. O günden bugüne yüzde 24 olduk. İnşallah kampanyamızı gönüllüler ve güzel yürekli insanların sayesinde yüzde 100`e ulaştıracağız. Kampanyamız bu sıralar çok yavaşladı ama çok şükür yine de ilerliyoruz. Kumbara ve stantlarımız var ama Malatya`da çok fazla gönüllümüz yok. Malatya`da 5-6 SMA`lı bebek var, sadece Malatya ile olmayacak bir durum.”

“TEDAVİYE GİDEN BEBEKLER VAR, ONLARI GÖRDÜKÇE BİZİM DE UMUDUMUZ ARTIYOR”

“Bizim evimiz yoğun bakım odası gibi sürekli cihaz sesleri var. Emine Asya nefesini makinadan alıyor, bakımları makinayla oluyor, mamasını makine aracılığıyla yiyor. Hiçbir şekilde çocuğumu kucağıma alamıyorum. Hamur gibi elimden kayıp gidiyor. Sürekli makinaların içerisinde, bakım yapıyorum, elim sürekli üzerinde. Gözümü üzerinden ayıramıyorum çünkü çok fazla tıkanıyor ve boğazını temizlemem gerekiyor. En fazla 3 saatlik uykuyla günü tamamlıyorum. Herkesten yardım eli uzatmalarını bekliyoruz. Emine Asya`yı bir an önce yurt dışındaki tedavisine ulaştıralım çünkü o ilaçtan başka çaremiz yok bizim. İlk ve tek evladım, birlikte bu savaşın içerisindeyiz. İyi yürekli insanlar el uzatırsa, başaracağız. Tedaviye giden bebekler var, onları gördükçe bizim de umudumuz artıyor. Bizler de başaracağız.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA