31 Aralık 2025 Çarşamba

19:14   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN YENI YıL MESAJı   18:46   BAŞKAN SEÇER’DEN YENI YıL MESAJı: “2026 YıLıNA GIRERKEN UMUDUMUZU DIRI TUTACAĞıZ”   18:26   KORAL ÖMÜR’DEN YENI YıL MESAJı   06:52   “GÜROL AKBAŞ’TAN 2026’YA GÜÇLÜ MESAJ: BIRLIK, DAYANıŞMA VE UMUT”   21:30   “2026’YA GÜÇLÜ BAŞLANGıÇ: CHP AKDENIZ’DEN EMEĞE VE GENÇLERE VURGU”   20:38   TOROSLAR’DA YENI YıL VIZYONU: 2026’DA SANAYI VE TURIZM HAMLESI BAŞLıYOR   20:05   “2026: ADALETIN YıLı, HALKıN İKTIDAR ZAMANı”   19:55   “İKLIM KRIZINE KARŞı TARSUS’UN YANıTı: YEŞIL ÇATı PROJESI HAYATA GEÇIYOR”   19:41   BAŞKAN TUNCER’DEN 2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı   19:29   ADANA’DA MIMARLıKTA 2026 VIZYONU: KAMU YARARı VE DAYANıŞMA ÖNCELIKLI   19:10   “MERSIN’DE 50 YıLLıK MEZARLıK SORUNU ÇÖZÜLDÜ: BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ CENAZE VE NAKIL HIZMETI”   19:04   “KADıN GÜÇLENIRSE TÜRKIYE GÜÇLENIR: İŞKAD’DAN 2026’YA UMUT VE CESARET MESAJı”   09:20   “MERSIN İTFAIYESI’NDEN FILM GIBI OPERASYON: KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI KURTARıLDı”   21:15   GÜLCAN KıŞ: “AKP’NIN AILE YıLı, AILEYI YALNıZ BıRAKMA YıLı OLDU!”   21:05   “TOROSLAR’DA 3 OCAK ZAFERI: KUVAYI MILLIYE YÜRÜYÜŞÜ 104. YıLDA COŞKUYLA”   20:46   “MERSIN BAROSU’NDAN ÇOCUKLARA UMUT   20:42   “MERSIN ESNAFıNDAN GÜÇLÜ DAYANıŞMA MESAJı”   20:37   “MERSIN’DE YENI YıLıN LEZZET VE IŞıLTıSı: MERCEK ATÖLYELERI RENKLI BIR DÜNYA YARATTı”   20:29   “TÜRKIYE BORÇ BATAĞıNDA, DEĞIŞIM 2026’DA ŞART!”   20:12   “YUMURTALıK 2026’YA HAZıR: DAHA GÜÇLÜ, DAHA AYDıNLıK BIR GELECEK”  
 
     
   

1 YAŞINDAKİ SMA HASTASI ELİZ BEBEK COVİD-19`A YAKALANDI


Malatya`da yaşayan ve 6,5 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan 1 yaşındaki Eliz Lina Covid-19`a yakalandı. Gen tedavisine ulaşabilmek için hayırseverlerin yardımını bekleyen Eliz Lina, Covid-19`u yenmek için savaş veriyor.

 

Tarih : 1 Ağustos 2022 Pazartesi 17:23   Okunma : 2378

Malatya`da yaşayan ve 6,5 aylıkken SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulan 1 yaşındaki Eliz Lina Covid-19`a yakalandı. Gen tedavisine ulaşabilmek için hayırseverlerin yardımını bekleyen Eliz Lina, Covid-19`u yenmek için savaş veriyor.

Doğduğunda beslenme problemi yaşayan ve 3,5 aylıkken bronşit geçiren Eliz Lina`ya ilk başta ‘gevşek bebek, tembel bebek sendromu` teşhisleri konuldu. Ancak 3 ay sonra Turgut Özal Tıp Merkezi`nde yapılan tetkiklerin ardından Eliz Lina`ya SMA Tip1 hastalığı teşhisi konuldu.

KAMPANYA YÜZDE 15`TE

Polat ailesi, kızlarına SMA Tip1 hastalığı teşhisi konulmasının ardından gen tedavisinde kullanılan Zolgensma ilacına ulaşabilmek amacıyla valilik onaylı bir kampanya başlattı. Eliz Lina`nın tedaviye ulaşması için gerekli olan paranın şu ana kadar yüzde 15`i toplanabildi. SMA hastalığına karşı mücadele eden Eliz Lina, 29 Temmuz`da Turgut Özal Tıp Merkezi`ne kaldırıldı. Yapılan test sonucu bebeğe Covid-19 teşhisi konuldu. Hastaneye yatırılan Eliz Lina`nın tedavisi sürüyor.

“KIZIMIN ÖLMESİNE İZİN VERMEYİN”

Eliz Lina`nın Annesi Gizem Polat, “Kızım SMA Tip1 hastası. Yaklaşık 6 aydır bu hastalıkla mücadele ediyor. Hastalığı yetmezmiş gibi bir de covid oldu. Eliz ne kadar dayanır bilmiyoruz. Eliz artık çok yoruldu. Desteklerinize çok ihtiyacımız var, lütfen Eliz`in elinden tutun. Eliz`i yurt dışındaki tedaviye ulaştırabilmemiz için desteklerinize çok ihtiyacımız var. Lütfen Eliz`i görün ve ellerinden tutun. Lütfen bize yardımcı olun, kızımın ölmesine izin vermeyin” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA