30 Aralık 2025 Salı

10:35   “MERSIN’IN TARIHI KILIKYA YOLU: DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNıN YENI BULUŞMA NOKTASı”   08:55   HÜSEYIN KıŞ: “2026’YA UMUT VE DAYANıŞMA MESAJı”   08:15   “ITC FUARCıLıK: ELES EXPO 2026 ILE GÜVENLI ENERJI, AKıLLı GELECEK”   12:41   MERSIN’DE KÜLTÜREL RÖNESANS: SANAT VE BELLEK BULUŞTU   12:30   MARKET ALıŞVERIŞINDE YENI FIYAT: PLASTIK POŞET 1 TL   12:09   TARSUS’TA 27 ARALıK DESTANı: 104 YıLDıR SÜREN KURTULUŞ RUHU MEYDANLARDA   11:30   “GENÇLERDEN PROFESYONELLERE: AKDENIZ BELEDIYE SPOR ZIRVEDE”   11:20   “MERSIN’DE ALZHEIMER HASTALARı SANATLA GÜLÜMSÜYOR: GÜLÜMSE YAŞAM MERKEZI UMUT OLUYOR”   10:40   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: ‘YETKI ERDOĞAN’DA, İHA 2 SAAT BEKLETILDI’”   14:55   TOROSLAR’ıN HIZMET GÜCÜ ARTıYOR: ARAÇ FILOSUNA 2 YENI KATKı!   11:59   “USİAD BAŞKANı KıLıÇ: SANAYIDE İŞ BIRLIĞIYLE GÜÇLÜ GELECEK”   09:20   MERSIN’DE ALTYAPı VIZYONU: 2026 YATıRıMLARıYLA DAHA KONFORLU BIR ŞEHIR GELIYOR   21:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN SPORA TARIHI DESTEK: 260 KULÜP VE 294 SPORCUYA 20.7 MILYON TL!   17:22   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN REGAIP KANDILI’NDE GÖNÜLLERE DOKUNAN İKRAM: BINLERCE KANDIL SIMIDI VATANDAŞLARLA BULUŞTU   17:15   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK: BÜYÜKŞEHIR’IN HıYAR FIDESI DESTEĞI HASADA DÖNÜŞTÜ   17:06   CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı AYDıN’DAN KYK BURSUYLA ‘TAVUK DÖNER’ HESABı: 47 TAVUK DÖNER DÜRÜM KAYıP   17:04   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: SAĞLıK HIZMETLERINDE KARA DÜZEN ÇALıŞAN KIM VARSA GÖZÜNÜN YAŞıNA BAKMıYORUZ   17:02   SURIYE’NIN HUMUS KENTINDE CAMIDE PATLAMA: 5 ÖLÜ, 21 YARALı   14:59   LEYLA ZANA’YA YÖNELIK HAKARETLERE ILIŞKIN 116 ÖRGÜTTEN SUÇ DUYURUSU   14:57   CHP’LI AKDOĞAN, AİHM’IN İMAMOĞLU DOSYASıYLA ILGILI KARARıNı DEĞERLENDIRDI: AİHM, AYM KARARıNA UYMAYANLARıN TÜRKIYE CUMHURIYETI’NI DINGO’NUN AHıRı GIBI YÖNETEMEYECEKLERINI SÖYLÜYOR"  
 
     
   

EĞİTİM-İŞ TRABZON ŞUBE BAŞKANI`NDAN KPSS TEPKİSİ: “ADİL BİR SINAV UMAN YURTTAŞLARDA İNFİAL YARATMIŞTIR”


Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası için “KPSS`deki onlarca soru, bir yayınevinin aylar önce yayımladığı deneme testleriyle bire bir aynı çıkmıştır. Sadece soruların değil, cevap şıklarının bile tamamen aynı olduğuna yönelik iddialar ve fotoğraflar, adil bir sınav uman yurttaşlarda infial yaratmıştır” dedi.

 

Tarih : 5 Ağustos 2022 Cuma 18:54   Okunma : 611

ESRA NUR PERVAN

Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü KPSS sorularının sızdırıldığı iddiası için “KPSS`deki onlarca soru, bir yayınevinin aylar önce yayımladığı deneme testleriyle bire bir aynı çıkmıştır. Sadece soruların değil, cevap şıklarının bile tamamen aynı olduğuna yönelik iddialar ve fotoğraflar, adil bir sınav uman yurttaşlarda infial yaratmıştır” dedi.

Eğitim-İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü KPSS sorularının sızdırıldığı iddiasına ilişkin açıklama yaptı. Özlü şunları söyledi:

“ADİL BİR SINAV UMAN YURTTAŞLARDA İNFİAL YARATMIŞTIR”

“31 Temmuz tarihinde yapılan KPSS oturumları iptal edildi kral çıplak. Yıllardır tartışılmayan, şaibelerle gündeme gelmeyen tek bir sınav dahi düzenleyemeyen ÖSYM, sadece bu konuda yaratabildiği istikrarı sürdürmektedir. Binlerce insanın kamuda çalışabilmek için aylardır hazırlandığı 31 Temmuz tarihinde 2 oturum şeklinde yapılan 2022 KPSS, çok vahim iddialarla gündeme geldi Sosyal medyada da paylaşılan iddialara göre, KPSS`deki onlarca soru, bir yayınevinin aylar önce yayımladığı deneme testleriyle bire bir aynı çıkmıştır. Sadece soruların değil, cevap şıklarının bile tamamen aynı olduğuna yönelik iddialar ve fotoğraflar, adil bir sınav uman yurttaşlarda infial yaratmıştır. Yüzlerce aday konuya ilişkin CİMER`e şikâyette bulunduğunu belirtirken, onlarcası da dava açacağını ilan etmiştir.”

“SON DÖNEMDE YAPILAN TÜM SINAVLAR İNCELENMELİDİR”

Tamer Özlü gençlerin umutlarıyla oynayanların en ağır cezaya çarptırılması gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Henüz uzak olmayan bir geçmişte, sınav sorularının FETÖ mensuplarına sızdırıldığı, sızdıranların değil bu hırsızlığı ifşa edenlerin yargılandığı düşünüldüğünde, ne yazık ki bu vahim iddiaların imkansız olduğunu söylemek mümkün olmamaktadır. Sınavın iptal edilmesi yetmez. Son dönemde yapılan tüm sınavlar incelenmelidir, gençlerin umutlarıyla oynayanlar yargılanmalı ve en ağır cezaya çarptırılmalıdır. KPSS skandalının ağır bedelleri olmalı. Cemaatler bu makamlardan uzak tutulmalı. ÖSYM kadroları en önemli kadrolardır, bu kadrolara yapılan atamalar incelenmeli. Her sınavda şaibe oluyorsa atayanlar da atananlar da şaibelidir. ÖSYM açılımı adeta ‘Önceden Seçme Yerleştirme Merkezi` haline getirmişlerdir. Liyakatin neden önemli olduğunu bir kez daha gördük. Bu ülkenin pırıl pırıl çocuklarının emeklerini çaldınız, Ahmet Arif`in dediği gibi ‘Bahçeleriniz bahar görmesin.`

“KAMUDA ÇALIŞABİLMENİN TORPİL VE KOPYADAN DEĞİL, AKIL VE ALIN AKLIĞINDAN; LİYAKATTEN GEÇTİĞİ BİR DÜZEN KURULACAK”

Eğitim-İş olarak; başöğretmenimizin bize emanet ettiği, ülkenin geleceği olan gençlerimizin umutlarının karartılmasına sessiz kalmayacağımızın altını çiziyoruz. İlgili kurumlarımızla KPSS`ye dair her iddiayı kapsamlı biçimde araştırdığımızı ve bu araştırmalarımızın sonucunda iddialar doğrulandığı taktirde hem kamuoyunu bilgilendirme hem de hukuken hesap sorma görevimizi yerine getireceğimizi ilan ediyoruz. Bugünkü koşulların verdiği suni dokunulmazlıkla hırsızlığa kalkışanlara Eğitim-İş olarak bir tüyo da biz veriyoruz: Kamuda çalışabilmenin torpil ve kopyadan değil, akıl ve alın aklığından; liyakatten geçtiği bir düzen kurulacak ve o düzende bugün ve geçmişte işlenen suçların hesabı sorulacaktır.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA