20 Ekim 2025 Pazartesi

13:01   MERSIN’DE CHP KONGRESI: GÜNEŞLI GÜNLERE UMUT MESAJı   09:50   MAHKEMEDEN CHP KONGRESI İÇIN DURDURMA TALEBI: GÖZLER YSK’DA!   09:40   TARSUS’UN YAYLALARıNDA SU SEVINCI: MESKİ’DEN 2.050 METRELIK HAYAT HATTı   22:13   BOŞ TENCERELER KONUŞTU, KADıNLAR AYAĞA KALKTı: CHP MERSIN’DEN YOKSULLUĞA SERT TEPKI   15:12   YENIŞEHIR BELEDIYESI 2. AKDENIZ BIENALI’NE EV SAHIPLIĞI YAPıYOR   15:10   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SOKAK HAYVANLARı İÇIN “DOĞAL YAŞAM ALANı” PROJESI    13:58   AK PARTI’YE GEÇECEĞI IDDIA EDILEN BURCU KÖKSAL: BULUNDUĞUM YERDEYIM, HIÇBIR YERE GITMIYORUM   13:57   SINEMA SALONLARıNDA BU HAFTA: 8 YENI FILM VIZYONA GIRECEK   13:56   KONGREYE SAATLER KALA ÇAĞATAY GÜÇ IL BAŞKANLıĞı ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   13:53   CAN HOLDING’E YENI OPERASYON... KENAN TEKDAĞ VE ŞAKIR CAN’ıN DA ARALARıNDA BULUNDUĞU 36 ISIM HAKKıNDA GÖZALTı KARARı VERILDI   09:45   MERSIN’DE SANATıN YENI SESI: BÜYÜKŞEHIR’DEN ODA ORKESTRASı ATAĞı   08:22   AYM’DEN GEZI DAVASı İÇIN HAK İHLALI TESPITI: “ADIL YARGıLANMA HAKKı YOK SAYıLDı”   18:50   TOROSLAR’DA 2026 VIZYONU: 3.8 MILYARLıK BÜTÇEYLE DÖNÜŞÜM BAŞLıYOR!   16:14   AKDENIZ’IN IŞıĞı, TARSUS’UN KALBINDE YANDı   16:09   “MEDENI HAKLAR REHBERI” PROJESI İLE ADALETE ERIŞIM GÜÇLENIYOR   16:07   MILLETVEKILI ALI BOZAN: BU SALDıRıNıN SORUMLUSU, BU ÜLKENIN BARıŞıNA ALÇAKÇA SALDıRANLARDıR.   16:06   AYŞEGÜL DOĞAN’DAN DERVIŞOĞLU’NA TEPKI   16:05   NARIN GÜRAN CINAYETI DAVASı’NDA YENI GELIŞME   11:53   BAŞKAN BAŞ’TAN KHK YÜRÜYÜŞÜNE NET DESTEK: “EKMEĞIYLE OYNANAN HER EMEKÇI İÇIN BURADAYıZ!”   10:40   BAŞKAN BOLTAÇ: “BIR KADıN ÜRETIRSE, BIR ŞEHIR BÜYÜR, BIR ÜLKE GÜÇLENIR”  
 
     
   

BURAK ERBAY: BİLİRKİŞİ KEŞFİNDE MAHKEME HEYETİ, BEŞLİ ÇETE`NİN KESMEK İSTEDİĞİ ZEYTİN AĞAÇLARINA SIĞINDI


CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Akbelen ormanında yapılan üçüncü bilirkişi keşfine katıldı. Erbay, bilirkişi heyetinin bölgedeki zeytin ağaçlarının gölgesine sığındığını belirterek, “Neye sığındı mahkeme heyeti biliyor musunuz? Beşli Çete`nin kesmek istediği zeytin ağaçlarına sığındılar. Beşli Çete`nin madenleri genişleterek kesmek istedikleri zeytin ağacına sığındılar” dedi.

 

Tarih : 8 Ağustos 2022 Pazartesi 17:45   Okunma : 1348

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay, Akbelen ormanında yapılan üçüncü bilirkişi keşfine katıldı. Erbay, bilirkişi heyetinin bölgedeki zeytin ağaçlarının gölgesine sığındığını belirterek, “Neye sığındı mahkeme heyeti biliyor musunuz? Beşli Çete`nin kesmek istediği zeytin ağaçlarına sığındılar. Beşli Çete`nin madenleri genişleterek kesmek istedikleri zeytin ağacına sığındılar” dedi.

Muğla`ın Milas ilçesindeki Akbelen ormanında, Yeniköy-Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş.`nin iki termik santrale kömür sağlamak için genişletmek istediği maden sahasında bugün üçüncü kez bilirkişi keşfi yapıldı. Madene karşı çıkan İkizköylü yurttaşlar ve çevreciler keşif sırasında eylem yaptı.

CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay da yurttaşlara destek verdi. Erbay, keşif sınasında yaptığı açıklamada, maden şirketinin faaliyet yürüttüğü alını gösterdi ve “Bu Beşli Çete, bu alanı kömür çıkarma gerekçesiyle mahvetmiş durumda. Şimdi bu alanı genişleterek yeni köyleri yok etmek, oraları taşımak istiyorlar. Buna karşı direniş devam ediyor. Biz de şimdi mahkeme keşfi için buradayız” dedi.

Erbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Beşli Çete`nin avukatları burada; yöneticileri, mahkeme heyeti burada. Neye sığındı mahkeme heyeti biliyor musunuz? Beşli Çete`nin kesmek istediği zeytin ağaçlarına sığındılar. Beşli Çete`nin madenleri genişleterek kesmek istedikleri zeytin ağacına sığındılar. Zeytin ağaçlarına bu yüzden ihtiyacımız var. Gölgesine ihtiyacımız var.

Burada büyük bir doğa talanı var. Bu bölge, Bodrum ve Milas bölgesinin temiz su kaynaklarının olduğu bir bölge. Bu projenin hayata geçmesi sonucunda bu su kaynaklarına geri dönüşü olmayan zararlar verilecektir. Bodrum ve Milas susuz kalacaktır. Biz, doğamızı talan projelerine karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA