11 Mart 2026 Çarşamba

09:01   MERSIN’DE EVLER FABRIKAYA DÖNÜŞTÜ: 4 BIN KADıN KENDI İŞININ PATRONU OLDU!   08:15   YUMURTALıK’TA DEV AILE SOFRASı: BAŞKAN ALTıOK PERSONELIYLE İFTARDA BULUŞTU!   08:01   SıĞıNMAEVI SAYıSıNDA BÜYÜK ÇELIŞKI! DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN BAKANLıĞA SERT TEPKI: "İSTATISTIKLE GEÇIŞTIRILEMEZ!"   01:05   MERSIN’DE GÖNÜL SOFRASı: BAŞKAN SEÇER ŞEHIT YAKıNLARı VE GAZILERLE BULUŞTU!   01:04   AVRUPA BU GALIBIYETI KONUŞUYOR: ÖZGÜR ÖZEL’DEN GALATASARAY’A ’LIVERPOOL’ MESAJı!   01:01   GALATASARAY AVRUPA’Yı TITRETTI! LIVERPOOL, RAMS PARK’TAN ÇıKAMADı: ASLAN’DAN ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE DEV ADıM   10:05   MERSIN MODELI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR: KENTIN GELECEĞINE 262 GÖNÜLLÜ AKıL YÖN VERIYOR!   10:01   FARUK MEHMET AKAR’DAN EMEKLI ÇıKıŞı:    18:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SILIVRI’DE SERT ÇıKıŞ: “BU TIYATRO DEĞIL, REZALET!” | İBB DAVASıNDA NELER YAŞANDı?   17:39   CHP’LI GÖKÇEN’DEN İBB DAVASı İÇIN SERT ÇıKıŞ: "BU BIR MAHKEME DEĞIL, İNFAZ MANGASıDıR!"   17:31   MERSIN’DE DEV OPERASYON: DENIZI KIRLETEN GEMIYE 13 MILYON TL CEZA!   17:23   EKONOMIDE ’BORÇ ŞAHLANDı’ ALARMı! MILYONLARCA KIŞI VE İŞLETME İCRA KıSKACıNDA: İŞTE KORKUTAN RAKAMLAR   17:18   EMEKLIDEN İKTIDARA SERT ’SANDıK’ MUHTıRASı: "MUTFAKTA YANGıN, SOKAKTA İSYAN VAR!"   17:10   KULLANMADıĞıNıZ SUYUN FATURASı NEDEN GELIYOR? BAŞKAN SEÇER GERÇEĞI AÇıKLADı: "O PARA BIZIM CEBIMIZE GIRMIYOR!"   17:06   "1 MILYON METREKARELIK DEĞIŞIM BAŞLADı: TOROSLAR’ıN 5 MAHALLESINE YEPYENI YAŞAM ALANı!"   17:05   MERSIN BAROSU’NDAN 8 MART ÇıKıŞı: "KADıNLARıN HAKLARı SADECE KAĞıT ÜSTÜNDE KALMAMALı!"   17:03   MEZITLI’DE RAMAZAN BEREKETI KAPıLARı ÇALıYOR: "BU SOFRADA HERKESE YER VAR!"   17:01   ADANA KARATAŞ’A "MÜJDE" DENMIŞTI, ARADAN 2 YıL GEÇTI: BAKAN ERSOY’A ZOR SORULAR   16:49   MERSIN’DE ZAMANDA YOLCULUK: ŞEREF SALONU’NUN BÜYÜLÜ ATMOSFERI OPERETLE CANLANıYOR   16:48   GÜLCAN KıŞ’TAN MTSO’DA EZBER BOZAN ÇıKıŞ: "MERSIN KENDI HALINE BıRAKıLACAK BIR ŞEHIR DEĞIL!"  
 
     
   

AVF BAŞKANI DOĞAN, ERDOĞAN`IN ZİYARET ETTİĞİ CEMEVİ`NE İLİŞKİN İHRAÇ KARARINI ANLATTI: ““FÜTURSUZCA YAPMAYA ÇALIŞTIKLARI BU UYGULAMA İNANCIMIZA SON DERECE ZARAR VERMİŞTİR””


Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Başkanı Haydar Baki Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ziyaret ettiği cemevini yöneten Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimi hakkında başlattıkları ihraç işleminin gerekçesini anlattı. Doğan, “Her cemevimizde Hz. Ali, Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk`ün resimleri vardır. Bu resimlerin olmadığı bir cemevi mümkün değildir. Cumhurbaşkanımıza Alevilik konusunda yardımcı olan şahısların fütursuzca yapmaya çalıştıkları bu uygulama inancımıza son derece zarar vermiştir. Böyle bir kurumun adıyla anılmak bizim Federasyonumuza da zarar verdiğinden, bugün yönetim kurulumuzun aldığı karar sonucu ihraç işlemlerini başlattık” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 17:33   Okunma : 1168

TAMER ARDA ERŞİN

Alevi Vakıfları Federasyonu (AVF) Başkanı Haydar Baki Doğan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ziyaret ettiği cemevini yöneten Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimi hakkında başlattıkları ihraç işleminin gerekçesini anlattı. Doğan, “Her cemevimizde Hz. Ali, Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk`ün resimleri vardır. Bu resimlerin olmadığı bir cemevi mümkün değildir. Cumhurbaşkanımıza Alevilik konusunda yardımcı olan şahısların fütursuzca yapmaya çalıştıkları bu uygulama inancımıza son derece zarar vermiştir. Böyle bir kurumun adıyla anılmak bizim Federasyonumuza da zarar verdiğinden, bugün yönetim kurulumuzun aldığı karar sonucu ihraç işlemlerini başlattık” dedi.

Alevi Vakıfları Federasyonu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın ziyaret ettiği cemevini yöneten Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakfı yönetimi hakkında ihraç işlemi başlatıldığını duyurdu.

Federasyon Başkanı Haydar Baki Doğan, kararın gerekçesini ANKA Haber Ajansı`na anlattı. Doğan, şunları söyledi:

“Hüseyin Gazi Kültür ve Sanat Vakıf, bizim Federasyonumuzun bir bileşeni. Fakat federasyon bileşeni olmasına rağmen Cumhurbaşkanı nezdinde gerçekleşecek böyle çok önemli bir ziyaretin bilgisi verilmedi. Cumhurbaşkanlığından, toplantıya katılacak yedi kişilik bir liste talebi geldiği zaman da bizim haberimiz olmadan sadece kendi yönetimlerini yazıp vermişler. Bizim orada olup olmamamız da çok önemli değildi.

Ama Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında orada Alevi ritüellerine ve inancına, yüzyıllardan beri bugünlere kadar getirdiğimiz birçok baskı, zulüm ve katliamlara rağmen getirdiğimiz Alevilik inancımız son derece yozlaşmış bir şekilde, örneğin her cemevimizde Hz. Ali, Hünkar Hacı Bektaş-ı Veli ve Atatürk`ün resimleri vardır. Baş köşemizde durur. Bu resimlerin olmadığı bir cemevi mümkün değildir. Gördüğümüz kadarıyla resimler yan tarafa kaydırılmış, arkasında Arapça bazı resimler konulmuş. Bu resimden Cumhurbaşkanımızın cemevinde olup olmadığını anlamak bile güç.

Bu anlamda bir gün öncesinden, pazar günü DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan da aynı cemevine ziyarete geldi, oruç lokmasını paylaştı. O yemekhanede orucunu açtı. Dolayısıyla cem salonu içinde de oruç açılması Alevi ritüellerinde olmayan bir şey. Dolayısıyla orada basit çıkar hesapları uğruna, Cumhurbaşkanımıza Alevilik konusunda yardımcı olan şahısların fütursuzca hiçbir şeyi hesaba katmadan yapmaya çalıştıkları bu uygulama inancımıza son derece zarar vermiştir. Böyle bir kurumun adıyla anılmak bizim Federasyonumuza da zarar verdiğinden, bugün yönetim kurulumuzun aldığı karar sonucu ihraç işlemlerini başlattık.”

“ÖNÜNÜ KESMEK AMACIYLA BAŞLATTIK”

Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın ziyaretini desteklediklerini ancak ziyaret edilen yerin ritüellerine saygılı olunması gerektiğini kaydederek, “Cumhurbaşkanına yardımcı olan insanların işgüzarlığı şeklinde, cemevi yönetiminin de buna destek olması, karşı çıkmaması neticesinde Alevilik inancıyla hiç alakası ve ilgisi olmayan resimler ortaya çıktı. Bu amaçla, biz de kendi inancımıza bağlılığımızı göstermek ve bu tür davranışta bulunan kişilerin önünü kesmek amacıyla böyle bir ihraç işlemi başlattık” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA