13 Mayıs 2026 Çarşamba

15:24   SOMA FACIASıNıN 12’NCI YıLı… CHP LIDERI ÖZEL, MADEN ŞEHITLIĞI’NDEKI ANMA PROGRAMıNA KATıLDı   15:23   ASU KAYA’DAN BURCU KÖKSAL’A: "AFYON’UN SANA VERDIĞI O ŞEREFLI EMANETI SIYASI BIR RÜŞVET GIBI AKP’NIN ÖNÜNE ATTıN"   15:14   CASUSLUK DAVASı’NDA ARA KARAR VERILECEK… AVUKAT DEMIR: "SAVCıNıN ISTEDIĞI EKSIK EVRAKLARıN IDDIANAME HAZıRLANMADAN TAMAMLANMASı GEREKIRDI"   15:11   CHP’DEN DEM PARTI’YE ARA SEÇIM ZIYARETI... GÖKHAN GÜNAYDıN: “SANDıKTAN KAÇARAK HIÇ KIMSE BIR YERE VARAMAZ"   14:37   YENI YOL GRUP TOPLANTıSı... ALI BABACAN: "İKTIDARıN TARıM UYGULAMALARı, ÜRETICIYI GÜÇLENDIRMEK DEĞIL, ITHALAT KAPıSıNı AÇıK TUTMA ÜZERINE KURULMUŞ"   14:33   CASUSLUK DAVASı... GAZETECI MERDAN YANARDAĞ: "BIR ÜLKENIN CUMHURIYET SAVCıLıĞı SAHTE BELGE KOYABILIR MI?"   14:26   TÜRKIYE VE BELÇIKA’DAN ORTAK AÇıKLAMA: EKONOMIK MISYON, YAKıN SIYASI ILIŞKILER TESIS EDILMESI YÖNÜNDE ÖNEMLI BIR ADıM   14:26   SOMA MADEN FACIASı’NıN 12. YıLı… DİSK GENEL BAŞKANı ARZU ÇERKEZOĞLU: “SOMA’Yı UNUTMAK, YENI KATLIAMLARA DAVETIYE ÇıKARMAKTıR”   14:24   “CASUSLUK” DAVASı… İMAMOĞLU: “İDDIA MAKAMı ÇıKıP DESEYDI KI, ‘MEVCUT MİT BAŞKANı GELSIN DINLEYELIM’, O ZAMAN ‘CESUR BIR IDDIA MAKAMı’ DERDIM”   11:15   MILLET İRADESI BALıKESIR’DE ŞAHLANıYOR! CHP’DEN DEV MITING KARARı: ÖZGÜR ÖZEL O MEYDANDA OLACAK   09:45   SEKTÖRDE ’STOK’ ALARMı! ÜRETIM REKOR KıRDı AMA KAPıLAR KAPALı: ’30 YıLLıK PAZARLARı ÇIN’E KAPTıRıYORUZ’   09:04   ÇÖPE GITMIYOR, YENIDEN HAYAT BULUYOR   01:02   MERSIN’DE ‘SıRA DıŞı’ BELEDIYECILIK: BAŞKAN SEÇER KADıNLARLA ’KENTE SÖZÜMÜZ VAR’ DEDI!   16:51   EMEP’LI TÜZEL, MERSIN 68’LILER DERNEĞI’NIN 3 FIDAN’ı ANMA ETKINLIĞINE KATıLDı   16:50   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "İBB SORUŞTURMASıNDA ADı GEÇEN ŞIRKETTEN AKıN GÜRLEK’E 4 ARAÇ TAHSIS EDILMIŞ"   16:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "2018’DE BIR KOÇ ALAN BIN LIRA, 2026’DA EMEKLIYE ANCAK BIR BUT ALDıRıYOR"   16:45   İBB DAVASı’NDA İMAMOĞLU’NUN MARKET KARTLARıNı SORDUĞU TORUNLER, “AK PARTI İSTANBUL İL BAŞKANLıĞı’NA VERIRDIK” DEDI   15:17   “CASUSLUK” DAVASıNDA IKINCI GÜN… MERDAN YANARDAĞ: “SILIVRI’DEN BU ÜLKEYE BIR CUMHURBAŞKANı ÇıKACAK”   15:15   İMAMOĞLU: “TÜRKIYE’NIN BEKA SORUNU HÂLINE GELEN ADALET BAKANı’NA DAIR CUMHURBAŞKANı’Nı VE BAHÇELI’YI UYARıYORUM”   15:13   SOMA FACIASı 12. YıLıNDA: EVLATLARıMıZı DEĞIL, ADALETI DE KAYBETTIK  
 
     
   

FAZIL KASAP, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A İNTÖRN HEKİMLERE `ASGARİ ÜCRET KADAR MAAŞ` SÖZÜNÜ HATIRLATTI: “1,5 AY OLDU YATIRILAN 5 KURUŞ YOK”


CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya intörn hekimlere asgari ücret kadar maaş sözünü anımsatarak “1 buçuk ay oldu. Bir buçuk ay zarfında yatırılan 5 kuruş yok. Eski tarifeden asgari ücretin 3`te 1`i, bin 300 lira civarında bir para yatırılıyor. Onun dışında yatırılan bir şey yok. Bu arkadaşlar gerçekten şu anda para kazanmayan, ekonomik durumu iyi olmayan arkadaşlar. Bu arkadaşları lütfen unutmayın” dedi.

 

Tarih : 10 Ağustos 2022 Çarşamba 16:56   Okunma : 1035

CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya intörn hekimlere asgari ücret kadar maaş sözünü anımsatarak “1 buçuk ay oldu. Bir buçuk ay zarfında yatırılan 5 kuruş yok. Eski tarifeden asgari ücretin 3`te 1`i, bin 300 lira civarında bir para yatırılıyor. Onun dışında yatırılan bir şey yok. Bu arkadaşlar gerçekten şu anda para kazanmayan, ekonomik durumu iyi olmayan arkadaşlar. Bu arkadaşları lütfen unutmayın” dedi.

CHP Kütahya Milletvekili Fazıl Kasap, Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın intörn hekimlere (Tıp fakültesi son sınıf öğrencileri) asgari ücret kadar maaş yatırılacağını söylemesinin ardından bir buçuk ay geçtiğini ve halen eski ücretlerin verildiğini belirtti. Kasap, şöyle dedi:

“Sayın Cumhurbaşkanı, AKP Genel Başkanı Sayın Tayyip Erdoğan, geçen ay kanun hükmünde kararname şeklinde bir açıklamada bulundu. Dedi ki; intörn hekimler yani tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine bir asgari ücret maaş verileceğini, onların sanki hastanenin normal bir çalışanı gibi 7/24 çalıştıklarını ve bu maaşı hak ettiklerini söylemişti. Ancak aradan 1 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen henüz bir icraat yok. Biliyorsunuz, memurların maaşı çalışmadan önce yatar. 1 Temmuz`da yatması gerekiyordu yatmadı, 1 Ağustos`ta yatması gerekiyordu yatmadı. Neden bu kadar ötelendi? Neden ödenemiyor? Ayrıca bir de burada sadece burada devlet üniversiteleri diyor. Vakıf üniversitelerindeki intörn arkadaşlar, son sınıf tıp fakültesindeki arkadaşlarımız da aynı yükün, aynı sorumluluğun, aynı çalışma şartlarının altında. Neden onlar dahil edilmedi? Buradan Sayın Sağlık Bakanına ve Sayın Erdoğan`a hatırlatmak istiyorum, acaba unuttular mı intörn hekimlere verilecek olan bu asgari ücreti? Bu arkadaşlar, anne babalarından harçlık alamayan arkadaşlar, son sınıf arkadaşlar. Hastanelerin bütün yükünü çeken arkadaşlar ama bunlara maaş bağlanmaması ve bunların ötelenmesi… Bakın 1 buçuk ay oldu. Bir buçuk ay zarfında yatırılan 5 kuruş yok. Eski tarifeden asgari ücretin 3`te 1`i bin 300 lira civarında bir para yatırılıyor. Onun dışında yatırılan bir şey yok. Bu arkadaşlar gerçekten şu anda para kazanmayan, ekonomik durumu iyi olmayan arkadaşlar. Bu arkadaşları lütfen unutmayın.”  

KASAP, SORU ÖNERGESİ VERDİ

Fazıl Kasap, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı`na soru önergesi de verdi. İntörn hekimlere asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemelerin genel bütçeden mi, yoksa fakültelerin döner sermayesinden mi yapılacağını soran Kasap, şu açıklamayı yaptı:

“SAĞLIK SİSTEMİ BAŞTAN AŞAĞI AĞIR BİR KRİZ İÇERİSİNDE”

“İntörn hekimlerimize asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemeler hala yapılmadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdik. Hekimlerimizi oyalamaktan vazgeçin. Sağlık sistemi ağır bir kriz içerisinde. Her gün yüzlerce hekim ülkeyi terk ediyor. Sağlıkta şiddet her geçen gün artarak devam ediyor. Yüzbinlerce hekim ve sağlık çalışanı içinde bulunduğu çalışma şartlarının iyileştirilmemesinden kaynaklı ya meslekten istifa ediyor ya da ülkeyi terk ediyor! Birçok hastanede doktor eksikliğinden kaynaklı bazı bölümlerde kapanma yaşanıyor. Vatandaş hastanelerden randevu alamıyor. Sağlık sistemi baştan aşağı ağır bir kriz içerisinde. Açıkladıkları intörn hekim maaşlarını bile ödemekten aciz olan bu iktidarın bu sistemi düzeltme şansı kalmamıştır. Sorunun farkındayız. Çözüm için çalışmaya devam edeceğiz.”

“ASGARİ ÜCRET TUTARINDA YAPILACAĞI AÇIKLANAN ÖDEMELER HALA NEDEN YAPILMAMIŞTIR” 

Kasap, Bakan Koca`ya şu soruları yönetti:

“Asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemeler hala neden yapılmamıştır? Bu ödemeleri ne zaman yapmayı düşünüyorsunuz? İntörn hekimlerimize asgari ücret tutarında yapılacağı açıklanan ödemeler genel bütçeden mi, yoksa fakültelerin döner sermayesinden mi yapılacaktır? İntörn hekimlerimizin uzun yıllardır yaşadığı mağduriyeti önlemek için daha ne kadar bekleyeceksiniz?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA