23 Mart 2026 Pazartesi

12:30   İZMIR’DE ‘MESLEK FABRIKASı’ KRIZI: CEMIL TUGAY’DAN TARIHI DIRENIŞ MESAJı! "İZIN VERMEYECEĞIZ"   11:45   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT ‘FAIZ’ ÇıKıŞı: “VATANDAŞ BORCA, DEVLET FAIZE ÇALıŞıYOR!”   11:07   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı ESECEK! 5 GÜN BOYUNCA PERDELER HIÇ KAPANMıYOR: İŞTE TAM LISTE!   10:55   İBB DAVASıNDA KRITIK GÜN: EKREM İMAMOĞLU SALONA GIRDIĞINDE ALKıŞLAR KOPTU! İŞTE 8. GÜNDEN İLK DETAYLAR   10:30   CHP’LI ASU KAYA’DAN SERT TEPKI: "48 SAATTE 5 KADıN KATLEDILDI, SORUMLUSU SIZSINIZ!"   10:05   TEĞMEN EBRU EROĞLU DAVASıNDA KARAR!   09:25   MEZITLI’DE DEV ALTYAPı HAMLESI: YENI DEVLET HASTANESI İÇIN DÜĞMEYE BASıLDı!   08:10   7 ASıRLıK CAMI KARDAN KAYBOLDU, SADECE O PARÇASı GÖRÜNÜYOR!   20:11   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI: GAZETECILIK FAALIYETI, BIRILERININ HOŞUNA GITMEDI DIYE SUÇ OLMAZ   20:10   GAZETECI İSMAIL ARı’NıN GÖZALTıNA ALıNMASı ANKARA’DA PROTESTO EDILDI... BIRGÜN YAYıN KOORDINATÖRÜ YAŞAR AYDıN: "İSMAIL ARı’YA HER ŞEYIYLE KEFILIZ"   20:09   İSTANBUL’DA NEVRUZ KUTLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: "ANKARA BARıŞıN SESINE KULAK VERMELI, YASAL ADıMLAR ATMALıDıR"   15:08   MSB, KATAR’DAKI HELIKOPTER KAZASıNDA ŞEHIT OLANLARıN KIMLIKLERINI AÇıKLADı   14:07   FATIH’TE IKI BINA ÇÖKTÜ... İSTANBUL VALISI DAVUT GÜL: "7 KIŞI GÖÇÜKTEN ÇıKARıLARAK HASTANEYE KALDıRıLDı"   14:04   MSB: KATAR’DA KAZA KıRıMA UĞRAYAN HELIKOPTERDE DÖRT KATAR SILAHLı KUVVETLERI PERSONELI, BIR TSK PERSONELI ILE ASELSAN’A BAĞLı IKI TEKNISYEN ŞEHIT OLDU   19:59   DIYARBAKıR’DA NEVRUZ KUTLAMALARı BAŞLADı... DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: “KÜRTLER ARTıK DEVLETLE MÜNAZARA DEĞIL, MÜZAKERE YAPMAK ISTIYOR”   19:57   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA… CHP’LI ÖZCAN: "MEMLEKETI DAHA BEREKETLI, HUZURLU, YAŞANABILIR BIR YERE GETIRMEK IÇIN KARDEŞLIK RUHUNA IHTIYAÇ VAR"   19:55   RUSYA DEVLET BAŞKANı PUTIN: "RUSYA, İRAN’ıN YANıNDA SADıK BIR DOST VE GÜVENILIR ORTAKTıR"   20:24   TİP, "BIR DILIM BAKLAVANıN 80 TL" OLDUĞU GÖRSELLE BAYRAM MESAJı PAYLAŞTı: "YOKLUKTA DEĞIL VARLıKTA EŞITLENECEĞIMIZ GÜZEL GÜNLERE OLAN INANCıMıZLA HALKıMıZıN BAYRAMıNı KUTLUYORUZ"   20:23   BURHANETTIN DURAN: ÜLKEMIZ NATO’NUN KOLEKTIF SAVUNMA MIMARISINDE VAZGEÇILMEZ BIR MERKEZ ÜLKE   20:22   ÖZGÜR ÖZEL, MANISA’DA BAYRAM NAMAZıNıN ARDıNDAN KABRISTANLARı ZIYARET ETTI  
 
     
   

HOPA VE KEMALPAŞA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN SINIR KAPISINDAKİ TRAFİK KAZALARINA TEPKİ: “EN ÖNEMLİ HUSUS, KAYALIKLARIN ÇELİK HASIRLA KAPATILMASI GEREKTİĞİ”


Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı`nın organizasyonuyla Artvin`in Hopa ve Kemalpaşa ilçesinde bulunan sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Hopa Sarp Sınır Kapısı`nda yaşanan ölüme ve maddi hasarlara sebep olan karayolundaki durum ile ilgili açıklama yaptı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, “Defalarca Karayolları Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlüğü üzerinden konuşmuş olmamıza, yazmış olmamıza rağmen sonuç alamadık. Burada en önemli husus; Sarp Kara Hudut Kapısı`na doğru giden karayolu üzerinden sağ tarafta kayalıkların çelik hasırla mutlaka ve mutlaka kapatılması gerektiği” dedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 16:44   Okunma : 664

UĞUR İSTANBULLU

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı`nın organizasyonuyla Artvin`in Hopa ve Kemalpaşa ilçesinde bulunan sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Hopa Sarp Sınır Kapısı`nda yaşanan ölüme ve maddi hasarlara sebep olan karayolundaki durum ile ilgili açıklama yaptı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek, “Defalarca Karayolları Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlüğü üzerinden konuşmuş olmamıza, yazmış olmamıza rağmen sonuç alamadık. Burada en önemli husus; Sarp Kara Hudut Kapısı`na doğru giden karayolu üzerinden sağ tarafta kayalıkların çelik hasırla mutlaka ve mutlaka kapatılması gerektiği” dedi.

Hopa Sarp Sınır Kapısı`nda yaşanan ölüme ve maddi hasarlara sebep olan karayolundaki duruma dikkat çekmek için açıklama yaptı. Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek yaptı. Akyürek, şunları söyledi:

“BUGÜNE KADAR SONUÇ ALAMADIK”

“Bugün burada Hopa, Kemalpaşa sivil toplumları olarak bir araya geldik gerçekten Hopa`da ve Kemalpaşa`da STK başkanlarımızla son bir aydır yaşanan olayları değerlendirdik. Bunu buradan sizlerin aracılığıyla paylaşmak istiyoruz. Burada uzun yıllardır Sarp Kara Hudut Kapısı`na devam eden karayolunda yaşanan olaylar, gerçekten içler acısı bir durum bunu defalarca Karayolları Bölge Müdürlüğü, Genel Müdürlüğü üzerinden konuşmuş olmamıza, yazmış olmamıza rağmen sonuç alamadık. Burada en önemli husus; Sarp Kara Hudut Kapısı`na doğru giden karayolu üzerinden sağ tarafta kayalıkların çelik hasırla mutlaka ve mutlaka kapatılması gerektiği, çivileme yöntemiyle, betonlama yöntemiyle akarların durdurulması gerektiğini burada defalarca kaza olduğunu ölüm ve maddi hasarlara sebebiyet verdiğini paylaştık, yazdık ama bugüne kadar sonuç alamadık.

Biliyoruz ki bundan sonra da Kemalpaşa yolu üzerinde yine ölümlü kazalar olacak yine maddi hasarlı kazalar olacak. Gönlümüz ister ki bunlar olmasın, gönlümüz ister ki Karayolları, devlet yetkilileri bunun sorumluluğunu yerine getirsin. Beraberinde yine Hopa`da ve Kemalpaşa`da yaşadığımız ölümlü olaylarında maalesef bu toplumun bir yarası olarak hepimiz paylaştık, üzüldük. Bunu STK Başkanlarımızla birlikte bu ilçede hangi önlemler alınabilir, neler yapılabilir değerlendirdik. Gerçekten de kamu görevlilerini, güvenlik kuvvetlerini yerelde mutlaka ve mutlaka denetim mekanizmasını çok iyi işletmeleri gerektiğine inanıyoruz. Evet burada Teksas Caddesi diye adlandırdığımız aslında İnönü Caddesi`nin altındaki noktada yaşanan olaylarla ilgili olarak daimî olarak güvenlik kuvvetleri bulunursa, tedbirler alınırsa; alkolle ilgili süreç, gerçekten gecenin belli zamanı geçirmeden işyerleri denetim altında tutulursa olayların elbette ortadan kalkmayacaktır ama azalacağını düşünüyoruz. Bu ilçede trafik kazalarıyla yaşadığımız gecenin geç vakitlerindeki son yaşadığımız buradan hem Iğdırlı şoförlerimize hem Azeri şoförlerimize aynı zamanda genç kardeşimize rahmet diliyoruz, ailelerine sabır diliyoruz.

“BU İLÇEDE DAHA HUZURLU DAHA KEYİFLİ DAHA SOSYAL, ACILARIN YAŞANMADIĞI BİR SÜRECİ PAYLAŞMAK İÇİN BİR ARADAYIZ”

Büyük bir acı yaşadık bundan sonra yaşamamak için mutlaka ve mutlaka bizler de içinde olarak, kendimizi dışında tutmadan tedbirlerimizi kamu görevlilerinin buna dikkat çekmesine farkındalık yaratmak anlamında bir araya geldiğimizde konuştuğumuzu kendileriyle paylaşacağımızı ifade etmek istiyorum. Özetle Sarp karayolu, Karayolları tarafından taş akarlarının, kaya akarlarının mutlaka ve mutlaka çelik hasırla yapılmasını, iki ilçede de mutlaka uyuşturucu konusunda önemli sosyal anlamda eğitici, öğretici toplantıların yapılmasını; restoranlarımızın alkol almış bir vatandaşı kendi müşterisi kendi konağında ve kendi evinde gibi düşünerek alkollü bir şekilde araba kullanmasını yönünde gerekirse aracı temin ederek hesabın içine katarak diyorum bunu evine kadar güvenli göndermesine dikkat çekmek istiyorum. Bu ilçede daha huzurlu daha keyifli daha sosyal, acıların yaşanmadığı bir süreci paylaşmak için bir aradayız umut ediyorum ki bundan sonra bu acı haberlerle bir araya gelmeyiz teşekkür ediyorum.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA