28 Şubat 2026 Cumartesi

16:15   ÇIN, VATANDAŞLARıNA İRAN’A SEYAHAT ETMEMELERI VE ÜLKEDEN AYRıLMALARı UYARıSı YAPTı   16:14   54. HÜKÜMETIN BAŞBAKANı NECMETTIN ERBAKAN, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   15:13   GALATASARAY, ŞAMPIYONLAR LIGI’NDE LIVERPOOL ILE EŞLEŞTI   15:10   PAKISTAN-AFGANISTAN HATTıNDA DURUM AĞıRLAŞıYOR: AFGANISTAN’DA CAN KAYBıNıN 283’E YÜKSELDIĞI IDDIA EDILIYOR   14:35   WASHIGTON, İSRAIL’DEKI ABD HÜKÜMETI PERSONELINE BÖLGEDEN AYRıLMASı IÇIN UYARı YAYıMLADı   14:34   “AZIZ İHSAN AKTAŞ DAVASı”NDA 7 ISME TAHLIYE... ARALARıNDA CHP’LI BAŞKANLARıN DA BULUNDUĞU 17 ISMIN TUTUKLULUĞU DEVAM EDECEK   14:33   CHP’LI KıŞ, BAKAN URALOĞLU’NA SU ALTıNDA KALAN ANTALYA–KONYA YOLUNU SORDU: "BÖYLE BIR COĞRAFYADA YOL YAPARKEN HIÇ MI FIZIBILITE ÇALıŞMASı YAPıLMADı?"   14:32   27 ŞUBAT BARıŞ VE DEMOKRATIK TOPLUM ÇAĞRıSı’NıN BIRINCI YıLı... ABDULLAH ÖCALAN: "DEMOKRATIK SIYASET ÇERÇEVELI BIR HUKUK ÇÖZÜMÜNÜ ESAS ALıYORUZ"   14:29   ASU KAYA’DAN İÇIŞLERI BAKANı ÇIFTÇI’YE: "6 ŞUBAT DEPREMLERI SONRASıNDA NE KADAR NAKIT PARA, ALTıN VE ZIYNET EŞYASı TESPIT EDILMIŞTIR?"   10:10   MERSIN’DE GENÇLER TIYATROYLA ŞEKILLENIYOR: "BILGE HEKIM LOKMAN" 2 BINI AŞKıN ÖĞRENCIYLE BULUŞTU!   09:58   ASGARI ÜCRETIN ÜZERINDE BÜYÜK ŞOK: AÇLıK SıNıRı REKOR KıRDı, YOKSULLUK SıNıRı 100 BIN LIRAYı AŞTı!   09:55   TÜRKIYE’NIN GÜNDEMINE OTURAN DEV OPERASYON: 5.5 MILYAR TL’LIK AKLAMA ÇARKıNA KAYYıM!   09:51   TÜRKIYE’DE İCRA DOSYALARı REKOR KıRDı: MUHTARLıKLAR "İCRA DAIRESI" GIBI!   09:49   SÜRÜCÜLER DİKKAT! TRAFIKTE DÖNEM DEĞIŞTI: EHLIYETSIZ ARAÇ KULLANANA 200 BIN TL CEZA!   09:47   MERSIN’DE ÇÖLYAK HASTALARıNA ’ALTıN’ DEĞERINDE DESTEK: GLÜTENSIZ RAMAZAN BEREKETLE GELDI!   06:54   FENERBAHÇE İNGILTERE’DE KAZANDı AMA YETMEDI: AVRUPA’YA GURURLU VEDA!   16:14   FATIH ERBAKAN’DAN AK PARTILI YÖNETICILERE RAMAZAN SOFRASı ELEŞTIRISI   16:12   ERDAL BEŞIKÇIOĞLU’NDAN "YOLSUZLUK" IDDIALARıNA YANıT: "GEREKLI HUKUKI IŞLEMLER BAŞLATıLMıŞ OLUP SORUMLULAR HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR"   16:11   CEMIL TUGAY’DAN VAKıFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NE DEVREDILEN BINALARA ILIŞKIN AÇıKLAMA: “ATATÜRK’TEN KALAN MIRASı KIMSE BU ŞEKILDE ELIMIZDEN ALAMAZ”   16:09   İRAN’ıN DINI LIDERI HAMANEY’IN DANıŞMANı ŞEMHANI: “KONU, NÜKLEER SILAH ÜRETIMIYSE ABD ILE ANLAŞMA MÜMKÜN”  
 
     
   

AKŞENER`İN DİNLEDİĞİ AKSARAYLI ESNAF: “ALIM GÜCÜ DİYE BİR ŞEY YOK. PARA KAZANAMIYORUZ SADECE GEÇİNİYORUZ”


İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Aksaray`da dinlediği esnaf, “Alım gücü diye bir şey yok. Bir benim için değil bir onun için değil genel olarak alım gücü diye bir şey yok. Para kazanamıyoruz sadece geçiniyoruz” dedi. Bir terzi, Akşener`in “Burası evi geçindiriyor mu, genç olsan emekli olmasan bu dükkandan geçinebilir misin” sorusuna, “Zam geldi ya her şey allak bullak oldu. Ne demek bir torba şeker 250 lira? Çok zor durum. İmkanı yok” yanıtını verdi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 17:15   Okunma : 862

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener`in Aksaray`da dinlediği esnaf, “Alım gücü diye bir şey yok. Bir benim için değil bir onun için değil genel olarak alım gücü diye bir şey yok. Para kazanamıyoruz sadece geçiniyoruz” dedi. Bir terzi, Akşener`in “Burası evi geçindiriyor mu, genç olsan emekli olmasan bu dükkandan geçinebilir misin” sorusuna, “Zam geldi ya her şey allak bullak oldu. Ne demek bir torba şeker 250 lira? Çok zor durum. İmkanı yok” yanıtını verdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Aksaray`ın Ortaköy ve Ağaçören ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Akşener, yurttaşlar tarafından, “Asgari Ücretliyim Evlenemiyorum", "Başbakan Akşener", "Emekliyim Geçinemiyorum” yazılı dövizlerle karşılandı.

Akşener`in “Kaç müşteri geldi sabahta beri” sorusuna esnaf; “Et fiyatları bilindiği şekilde, bugünlerde çok sıkıntıdayız. Pandemiden çıktık daha da sıkıntıya girdik. Zor, Allah yardımcımız oldu. 2 bin küsur (elektrik) geldi geçen sene 800 liraydı. Geçen sene kiramız 800 liraydı bu sene 2 bin lira. Hemen hemen üçe katladı” yanıtını verdi.

Akşener`in ziyaret ettiği berber, “Saç sakal 70 lira, o da yeni çıktı 2 ay falan oldu. Yalan konuşmaya gerek sezon olmasına rağmen 6-7 müşteri ile başladık” diye dert yandı.  

Akşener`in “Bu dükkan evi geçindirebiliyor mu” sorusunu yönelttiği bir esnaf, “Çiftçi öldü, esnaf ölmek üzereyiz, emekliyim zaten yok” yanıtını verdi. Akşener, “Bütün söyledikleri bitti işte, Anadolu`nun irfanı bu üç cümleyle bitti” dedi.  

Akşener`in “Vatandaşın alım gücü nasıl” diye sorduğu esnaf şu yanıtı verdi:

“Halimizden memnun sayılmasak da ekmeğimiz oluyor şükür. Bundan öte para kazanamıyoruz. Alım gücü yok, alım gücü diye bir şey yok. Bir benim için değil bir onun için değil genel olaraktan alım gücü diye bir şe yok. Para kazanamıyoruz sadece geçiniyoruz.”  

Akşener`in “Burası evi geçindiriyor mu, genç olsan emekli olmasan bu dükkandan geçinebilir misin” diye sorduğu bir terzi, “Zam geldi ya her şey allak bullak oldu. Ne demek bir torba şeker 250 lira? Çok zor durum. İmkanı yok” yanıtını verdi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA