29 Mart 2024 Cuma

09:20   VAHAP SEÇER`DEN TOROSLAR VE AKDENİZ`DE OTOBÜS TURU   18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL  
 
     
   

“YEŞİL ALTIN, GÜMÜŞ DENİZ FESTİVALİ”, TÜRKÇE LAZCA TÜRKÜLERLE RİZE FINDIKLI`DA BAŞLADI


Türkçe ve Lazca türküler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşle başlayan festivalde Şevval Sam, Yüksek Sadakat, Fındıklı Belediyesi Kadın Halk Oyunları Ekibi, Odun pazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Can Gox, Nizayi Koyuncu, Metin Kahraman ve Dersim Belediyesi Korosu sahne alacak.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 15:47   Okunma : 427

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize`nin Fındıklı ilçesinde düzenlenen ve çeşitli etkinliklerin yer alacağı Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali, 21 Ağustos`a kadar sürecek. Türkçe ve Lazca türküler eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başlayan festivalde Şevval Sam, Yüksek Sadakat, Fındıklı Belediyesi Kadın Halk Oyunları Ekibi, Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Can Gox, Niyazi Koyuncu, Metin Kahraman ve Dersim Belediyesi Korosu sahne alacak.

Türkçe ve Lazca türküler eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başlayan festivalde Şevval Sam, Yüksek Sadakat, Fındıklı Belediyesi Kadın Halk Oyunları Ekibi, Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Can Gox, Niyazi Koyuncu, Metin Kahraman ve Tunceli Belediyesi Korosu sahne alacak.

Festivalin ilk gününde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz düzenlenen Çay Forumu`nda çay üreticilerine çay kanunu ve çay sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili konuşma yaptı. Çay üretici meclisleri Pazar ilçe temsilcisi çay üreticisi Recep Memişoğlu`da Forum`da çay kanunuyla ilgili görüşlerini aktardı.

“ÇAYDAKİ TEMEL SORUN ÇAYIN BAŞLANGIÇ SÜRECİNDEKİ ÇAYDAKİ GARANTİNİN YANİ DEVLET GARANTİSİNİN ORTADAN KALDIRILMIŞ OLMASI”

Yapılan etkinlik kapsamında düzenlenen panelde konuşan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz şunları söyledi:

“Çaydaki temel sorun çayın başlangıç sürecindeki çaydaki garantinin yani devlet garantisinin ortadan kaldırılmış olması, çayda taban fiyat uygulamasının olmaması, her şeyden önce AKP`nin gündeme getirmiş olduğu ve bizimde ‘ruhsuz` dediğimiz çay kanunu taslağıyla karşılaştık. Niye ruhsuz diyoruz çünkü bu çay kanununda; devlet yok, devletin koruması yok, üretici yok. Bu çay kanununda sadece özel sektör var yani çay üreticilerinin tamamen sömürülmesinin sürdürülmesi amacıyla hazırlanan bir çay kanunu taslağı.

“HERKES BULUNDUĞU NOKTADAN MÜCADELEYİ ÖRGÜTLEYECEK”

Herkes bulunduğu noktadan mücadeleyi örgütleyecek, anlatacak ama şunu bilin yani biz bu konuyu biliyoruz vatandaş bu konuyu biliyor diye bakmayın. Henüz vatandaş bu konuyu tam olarak bilmiyor, algılamıyor. Daha konuyu öğrenebilmiş değil. Şu an yapılacak olan şey bunu vatandaşlara anlatmak. Bunu Hopa`daki arkadaşlarımız da anlatacak, Pazar`daki arkadaşlarımız da anlatacak, bizler de anlatacağız.”

“BURADA PARTİCİLİĞİ FALAN BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ”

Rize Fındıklılı olan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu şunları söyledi:

“Geçen yıl Cumhuriyet Halk Partisi`nin hazırlamış olduğu çay kanunu teklifinden sonra bu yasama yılının bitimine yakın AKP Rize ve Doğu Karadeniz çay bölgesi milletvekilleri bizim yaptığımız gibi bir çay kanunu teklifi ile geldiler ve yeniden tartışmaya başladık.

Neydi problem? Bu çay kanunu çıkmadan evvel ne konuşuyorduk? Çay zamanı geldiğinde derdimiz neyi? Çayımızın tamamını keşke ÇAYKUR alsa. Almıyor ÇAYKUR, alamıyor çünkü kapasitesi yetmiyor o zaman özel sektör aynı fiyatla alsın çayı ÇAYKUR`un verdiği zamanda parasını versin. Burada particiliği falan bir tarafa bırakacağız. Bu burada yaşayan insanın ekmeği demektir. Ekmeğimizle oynuyorlar, ekmeğimizi çalıyorlar. Ne yapacağız parti yok bu işte bir araya geleceğiz. AKP`ye oy verenler bu şekilde kanun çıkarırsalar size oy vermeyeceğim diyecekler.”

Çay Üretici Meclisleri Pazar Temsilcisi çay üreticisi Recep Memişoğlu da “Biz bu bölgede çay yasasını ilk dillendiren, çay yasası çıksın diye bunun mücadelesini veren insanlardan biriyiz. Bu konuda Çay Üreticileri Sendikası`nı kurduk ve bu bölgede çay yasası çıksın diye mücadele ettik. Ve bir dönem geldi 2007`den sonra AKP eski Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu`nun çay yasası taslağı vardı, bu yasa tamamen üreticinin aleyhinde bir yasaydı. Biz bu yasayla ilgili çok ciddi bir tepki de koyduk ve yasayı geri çekmek zorunda kaldılar. O yasada çok açık bir şey söylüyordu, sözleşmeli üreticilik yoktu ama şu vardı, Türkiye`de üretilen çaylar dünya piyasasında, borsasında değerlendirilecek ve dünya borsasında verilen fiyat üzerinden yaş çaya fiyat verileceği söyleniyordu. Bu yasada ise gizli olarak aynı madde var. Yani bizim ürettiğimiz kuru çaylar dünya borsasında değerlendirilecek ve bunun üzerinden yaş çayımıza fiyat verilecek. Bu ne demektir? Yani bugün yedi liraya çay satıyorsak hepimiz üreticiyiz yarın iki buçuk liraya üç liraya çay satacağız. Yani yaş çayımızın değeri bu olacak” diye konuştu.

CHP`li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “On günlük maratonu çayla başladık. Yarın Pishala`dayız, öbür gün Zuğu`da bir sonraki gün Sümle`de daha sonraki gün Ağu`da Yayla`da olacağız. Üreticimiz gelemiyor, çay topluyor biz köylerimize gideceğiz dedik. Deremizi nasıl savunduğumuzu ve bundan sonra denizimizi kafes balıkçılığına karşı, HES`lere karşı doğamızı nasıl koruduğumuzu hasbihal edeceğiz. Ekonomiyi Mustafa Sönmez`le Zuğu`da konuşacağız, ekonomik krizi. En genç Belediye Başkanımızla, Ulaş Tepe`yle Sümle`de olacağız. Daha sonra müzik gruplarımızla yayla şenliği yapacağız. Hepsine buradan araçlar kalkacak. Akşam altıda başlayacak programımız tekrar dönüşü de araçlarla sağlayacağız. Festival sadece müzik dinletisi değil aslında bütün bu geleneklerimiz de yaşatmak, köylüye ulaşmak. Köylülerimizle birlikte olmak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA