7 Haziran 2026 Pazar

14:30   SIYASET KULISLERINI HAREKETLENDIREN PAYLAŞıM! İMAMOĞLU’NUN OFISINDEN ÖZGÜR ÖZEL’E NET DESTEK: ’HEP BIRLIKTE YÜRÜYELIM’   09:32   YSK SON DAKIKA DUYURDU: TÜRKIYE YARıN SANDıK BAŞıNDA! İŞTE 7 HAZIRAN ARA SEÇIM LISTESI VE OY PUSULASı SıRALAMASı   01:05   VAHAP SEÇER’DEN CHP’DEKI ’MUTLAK BUTLAN’ KRIZINE İLK YORUM: ’TUZAK KURULUYOR, OYUNA GELMEYECEĞIZ!’   01:01    BAŞKAN VAHAP SEÇER VE MÜSAVAT DERVIŞOĞLU’NDAN MUT’TA ORTAK ÇıKıŞ: ‘TÜRK SIYASETI ÜZERINDEKI YARGı VESAYETINI KABUL ETMIYORUZ!’   16:01   ÖZGÜR ÖZEL GÜMÜŞHANE’DE: ARTıK MESELE BU PARTI IÇIN GEREKIRSE KURBAN OLMAK AMA BAŞARıLı OLMAK   15:48   KILIS BELEDIYE BAŞKANı HAKAN BILECEN, CHP’DEN ISTIFA ETTI   15:48   İSMAIL ARı’NıN DURUŞMASı ÖNCESINDE BASıN MESLEK ÖRGÜTLERINDEN AÇıKLAMA   15:47   ÖZGÜR ÖZEL, TRABZON’DA İMAMOĞLU’NUN KAYıNPEDERI FEHMI KAYA’Yı HASTANEDE ZIYARET ETTI   15:45   ARZU ÇERKEZOĞLU’NDAN ÇAĞRı: AÇLıK SıNıRıNıN ALTıNA GERILEYEN ÜCRETLERI DERHAL REVIZE EDIN   15:13   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN’DAN İBAN MAĞDURLARı İÇIN KANUN TEKLIFI   14:17   MERSIN BAROSU: ”YOKSULLUK NAFAKASı, KADıNLARıN EKONOMIK GÜVENCESI VE EŞITLIK HAKKıNıN BIR PARÇASıDıR”   14:11   YENIŞEHIR’DE GERI DÖNÜŞÜM SEFERBERLIĞI   14:06   TARSUS BELEDIYESI YOL BAKıM ÇALıŞMALARıNı SÜRDÜRÜYOR   10:01   SIYASET KULISI BU HAMLEYLE ÇALKALANıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TRABZON’DAN ÖYLE BIR MESAJ VERDI KI...   09:23   MERSIN’DE SANAT RÜZGARı! BÜYÜKŞEHIR’IN ÜCRETSIZ KURSLARıNDA EĞITIM ALANLAR ARTıK SAHNEYE HAZıR   23:38   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN MUSTAFAPAŞA ÇıKARTMASı: ’DENEYIMLERIMIZI VE GÜCÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞıZ!’   21:17   YEREBATAN SARNıCı İÇIN FLAŞ KARAR! MAHKEME İBB’NIN TAHLIYESINI DURDURDU   20:11   CHP’DE DEPREM ÜSTÜNE DEPREM! YDK TOPLANDı: İHRAÇ KARARLARı İPTAL EDILDI, ŞERHLER HAVADA UÇUŞTU!   19:23   BETON VE ASFALT YETMEZ! BAŞKAN SEÇER’DEN TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLACAK ‘DEMOKRASI’ ÇıKıŞı: ’YAPTıĞı İŞE %50 BAŞARıYLA BAŞLAR’   16:15   DORUK MADENCILIK: 15 MAYıS’TA IŞTEN AYRıLAN ÇALıŞANLARıN TÜM YASAL HAKLARıNA ILIŞKIN ÖDEMELER TAMAMLANDı  
 
     
   

“YEŞİL ALTIN, GÜMÜŞ DENİZ FESTİVALİ”, TÜRKÇE LAZCA TÜRKÜLERLE RİZE FINDIKLI`DA BAŞLADI


Türkçe ve Lazca türküler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşle başlayan festivalde Şevval Sam, Yüksek Sadakat, Fındıklı Belediyesi Kadın Halk Oyunları Ekibi, Odun pazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Can Gox, Nizayi Koyuncu, Metin Kahraman ve Dersim Belediyesi Korosu sahne alacak.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 15:47   Okunma : 1065

GENÇAĞA KARAFAZLI

Rize`nin Fındıklı ilçesinde düzenlenen ve çeşitli etkinliklerin yer alacağı Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali, 21 Ağustos`a kadar sürecek. Türkçe ve Lazca türküler eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başlayan festivalde Şevval Sam, Yüksek Sadakat, Fındıklı Belediyesi Kadın Halk Oyunları Ekibi, Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Can Gox, Niyazi Koyuncu, Metin Kahraman ve Dersim Belediyesi Korosu sahne alacak.

Türkçe ve Lazca türküler eşliğinde düzenlenen yürüyüşle başlayan festivalde Şevval Sam, Yüksek Sadakat, Fındıklı Belediyesi Kadın Halk Oyunları Ekibi, Odunpazarı Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Can Gox, Niyazi Koyuncu, Metin Kahraman ve Tunceli Belediyesi Korosu sahne alacak.

Festivalin ilk gününde CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ile CHP Rize il başkanı Saltuk Deniz düzenlenen Çay Forumu`nda çay üreticilerine çay kanunu ve çay sektöründe yaşanan sorunlarla ilgili konuşma yaptı. Çay üretici meclisleri Pazar ilçe temsilcisi çay üreticisi Recep Memişoğlu`da Forum`da çay kanunuyla ilgili görüşlerini aktardı.

“ÇAYDAKİ TEMEL SORUN ÇAYIN BAŞLANGIÇ SÜRECİNDEKİ ÇAYDAKİ GARANTİNİN YANİ DEVLET GARANTİSİNİN ORTADAN KALDIRILMIŞ OLMASI”

Yapılan etkinlik kapsamında düzenlenen panelde konuşan CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz şunları söyledi:

“Çaydaki temel sorun çayın başlangıç sürecindeki çaydaki garantinin yani devlet garantisinin ortadan kaldırılmış olması, çayda taban fiyat uygulamasının olmaması, her şeyden önce AKP`nin gündeme getirmiş olduğu ve bizimde ‘ruhsuz` dediğimiz çay kanunu taslağıyla karşılaştık. Niye ruhsuz diyoruz çünkü bu çay kanununda; devlet yok, devletin koruması yok, üretici yok. Bu çay kanununda sadece özel sektör var yani çay üreticilerinin tamamen sömürülmesinin sürdürülmesi amacıyla hazırlanan bir çay kanunu taslağı.

“HERKES BULUNDUĞU NOKTADAN MÜCADELEYİ ÖRGÜTLEYECEK”

Herkes bulunduğu noktadan mücadeleyi örgütleyecek, anlatacak ama şunu bilin yani biz bu konuyu biliyoruz vatandaş bu konuyu biliyor diye bakmayın. Henüz vatandaş bu konuyu tam olarak bilmiyor, algılamıyor. Daha konuyu öğrenebilmiş değil. Şu an yapılacak olan şey bunu vatandaşlara anlatmak. Bunu Hopa`daki arkadaşlarımız da anlatacak, Pazar`daki arkadaşlarımız da anlatacak, bizler de anlatacağız.”

“BURADA PARTİCİLİĞİ FALAN BİR TARAFA BIRAKACAĞIZ”

Rize Fındıklılı olan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu şunları söyledi:

“Geçen yıl Cumhuriyet Halk Partisi`nin hazırlamış olduğu çay kanunu teklifinden sonra bu yasama yılının bitimine yakın AKP Rize ve Doğu Karadeniz çay bölgesi milletvekilleri bizim yaptığımız gibi bir çay kanunu teklifi ile geldiler ve yeniden tartışmaya başladık.

Neydi problem? Bu çay kanunu çıkmadan evvel ne konuşuyorduk? Çay zamanı geldiğinde derdimiz neyi? Çayımızın tamamını keşke ÇAYKUR alsa. Almıyor ÇAYKUR, alamıyor çünkü kapasitesi yetmiyor o zaman özel sektör aynı fiyatla alsın çayı ÇAYKUR`un verdiği zamanda parasını versin. Burada particiliği falan bir tarafa bırakacağız. Bu burada yaşayan insanın ekmeği demektir. Ekmeğimizle oynuyorlar, ekmeğimizi çalıyorlar. Ne yapacağız parti yok bu işte bir araya geleceğiz. AKP`ye oy verenler bu şekilde kanun çıkarırsalar size oy vermeyeceğim diyecekler.”

Çay Üretici Meclisleri Pazar Temsilcisi çay üreticisi Recep Memişoğlu da “Biz bu bölgede çay yasasını ilk dillendiren, çay yasası çıksın diye bunun mücadelesini veren insanlardan biriyiz. Bu konuda Çay Üreticileri Sendikası`nı kurduk ve bu bölgede çay yasası çıksın diye mücadele ettik. Ve bir dönem geldi 2007`den sonra AKP eski Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu`nun çay yasası taslağı vardı, bu yasa tamamen üreticinin aleyhinde bir yasaydı. Biz bu yasayla ilgili çok ciddi bir tepki de koyduk ve yasayı geri çekmek zorunda kaldılar. O yasada çok açık bir şey söylüyordu, sözleşmeli üreticilik yoktu ama şu vardı, Türkiye`de üretilen çaylar dünya piyasasında, borsasında değerlendirilecek ve dünya borsasında verilen fiyat üzerinden yaş çaya fiyat verileceği söyleniyordu. Bu yasada ise gizli olarak aynı madde var. Yani bizim ürettiğimiz kuru çaylar dünya borsasında değerlendirilecek ve bunun üzerinden yaş çayımıza fiyat verilecek. Bu ne demektir? Yani bugün yedi liraya çay satıyorsak hepimiz üreticiyiz yarın iki buçuk liraya üç liraya çay satacağız. Yani yaş çayımızın değeri bu olacak” diye konuştu.

CHP`li Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, “On günlük maratonu çayla başladık. Yarın Pishala`dayız, öbür gün Zuğu`da bir sonraki gün Sümle`de daha sonraki gün Ağu`da Yayla`da olacağız. Üreticimiz gelemiyor, çay topluyor biz köylerimize gideceğiz dedik. Deremizi nasıl savunduğumuzu ve bundan sonra denizimizi kafes balıkçılığına karşı, HES`lere karşı doğamızı nasıl koruduğumuzu hasbihal edeceğiz. Ekonomiyi Mustafa Sönmez`le Zuğu`da konuşacağız, ekonomik krizi. En genç Belediye Başkanımızla, Ulaş Tepe`yle Sümle`de olacağız. Daha sonra müzik gruplarımızla yayla şenliği yapacağız. Hepsine buradan araçlar kalkacak. Akşam altıda başlayacak programımız tekrar dönüşü de araçlarla sağlayacağız. Festival sadece müzik dinletisi değil aslında bütün bu geleneklerimiz de yaşatmak, köylüye ulaşmak. Köylülerimizle birlikte olmak” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA