24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

ÖZKAN YALIM: “VATANDAŞIMIZ ARTIK BIRAKIN ARABAYA BİNMEK MİNİBÜSE BİLE BİNEMEYECEK BU ŞEKİLDE GİDERSE”


CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, zorunlu trafik sigortası prim oranlarının yükseltilmesine, “Vatandaşımız artık bırakın arabaya binmek minibüse bile binemeyecek bu şekilde giderse” tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 21:19   Okunma : 466

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, zorunlu trafik sigortası prim oranlarının yükseltilmesine, “Vatandaşımız artık bırakın arabaya binmek minibüse bile binemeyecek bu şekilde giderse” tepkisini gösterdi.

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu`nun yayınladığı yönetmelik değişikliği ile zorunlu trafik sigortası prim oranlarının artırılmasına ilişkin açıklama yaptı. Yalım, şöyle konuştu:

“EYLÜL AYINDAN İTİBAREN YÜZDE 20 DAHA ZAM GELECEK”

“Bugün maalesef bir zam haberi aldık. Biliyorsunuz birçok insanın artık araba kullanmakta zorluk çektiği ve elinde bulundurduğu aracın satmak zorunda kaldığı bir zaman. Bu hem akaryakıt zammı hem de trafik sigortası zammı ve bunun yanında motor taşıtları vergisi zammı ile alakalı. Maalesef bugün yine afaki derecede bir zam haberi aldık. Yüzde 90`ın üzerinde bir zam… Zorunlu trafik sigortası zammına ilişkin mütevazi bir aracın zorunlu trafik bir sigortası 1837 TL`ydi bu yıl itibariyle. Bugün itibariyle ne oldu? 3 bin 149 TL`ye çıktı; yani, 3 bin 149 TL demek yüzde 90`lık bir zam demek. Bunun yanında sadece bir ay sonra, Eylül ayından itibaren yüzde 20 daha zam gelecek. Şimdiden bunu bile belirttiler. Tabii ki bugüne kadar uygulanan aylık zam oranı olan trafik sigortalarında yüzde 2,25`ten 1 Eylül itibariyle ise 4,75`e artırıldı.

“BUNUN YANINDA MİNİBÜS, OTOBÜS, KAMYON VE TIR GRUBUNDA İSE EYLÜL AYINDAN İTİBAREN YÜZDE 10`LUK DAHA ZAM GETİRİLDİ”

Bunun yanında minibüs, otobüs, kamyon ve tır grubunda ise Eylül ayından itibaren yüzde 10`luk daha zam getirildi. Bunun yanında ters işlem daha var. Trafik sigortası için acenteler farklı işlem yapmaktadır. Kaza yapma oranları önceden daha yüksek düşerken Eylül ayı itibariyle eğer bir yıldır kaza yapmayan kişi ise bu sefer daha eksik yani yüzde 15, yüzde 20 düşeceğine yüzde 10 düşecek. Oranlarında maalesef ters işletiyorlar.

“VATANDAŞIMIZ ARTIK BIRAKIN ARABAYA BİNMEK MİNİBÜSE BİLE BİNEMEYECEK BU ŞEKİLDE GİDERSE”

Biliyorsunuz Türkiye`de yaklaşık 20 tane sigorta firması var. Bunun 15 tanesi yabancı… Tabii ki sigortalar, sigorta acenteleri yabancıların eline kalırsa bu şekilde istedikleri gibi oynarlar. Türkiye`deki vatandaşlarımızın kullandığı mütevazı araçların sigortasını bir anda 1800`den 3 bin 500 liraya kadar dayanan yüzde 90`lık bir zam ile karşı karşıya kaldık. Ben diyorum ki, vatandaşımız artık bırakın arabaya binmek minibüse bile binemeyecek bu şekilde giderse.”

    

    

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA