24 Nisan 2024 Çarşamba

15:33   BAŞKAN YILDIZ, ÇOCUKLARIN BAYRAM SEVİNCİNİ PAYLAŞTI   15:23   DÜNYA ÇOCUKLARI 23 NİSAN’I YENİŞEHİR SOKAKLARINDA KUTLADI    12:02   BURHANETTİN BULUT`TAN KAMU HARCAMALARINDA TASARRUF ÇAĞRISI YAPAN ERDOĞAN`A: “TASARRUFU SARAY`DAN BAŞLATIN”   11:41   TCMB: KISA VADELİ DIŞ BORÇ STOKU YÜZDE 0,9 ORANINDA AZALIŞLA 173,6 MİLYAR DOLAR OLDU   11:24   MEZİTLİ, 23 NİSAN`I EMİR CAN İĞREK`LE KUTLADI    11:01   MERKEZ BANKASI: KONUT FİYAT ENDEKSİ ŞUBATTA YÜZDE 2,2 ARTTI. İSTANBUL`DA ORTALAMA METREKARE FİYATI 45 BİN 420 TL OLDU   10:05   MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: “FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 4PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   09:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI VAHAP SEÇER ULUSLARARASI MERSİN ÇOCUK FESTİVALİNE KATILDI   22:50   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: "ERKEN SEÇİMİ MİLLET İSTEMEDEN BEN İSTEMEYECEĞİM"   22:28   BAHÇELİ`NİN ``DEM PARTİ KAPATILSIN`` AÇIKLAMASI.. ADALET BAKANI TUNÇ: “DEM PARTİ DE TERÖRÜ DESTEKLEYEN FAALİYETLERDE BULUNURSA KAÇINILMAZ OLUR``   22:14   FATİH ERBAKAN: "AKP`YE BİZ KAYBETTİRMEDİK, BAZI YERLERDE MHP KAYBETTİRDİ"   21:55   ERDOĞAN İLE ÖZGÜR ÖZEL`İN BAŞ BAŞA GÖRÜŞME ÖNCESİ İLK TEMASI... CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ EMİR: "SICAK BİR SOHBETTİ"   20:14   TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMALARINA İZİN VERİLMEMESİ... BAKAN YERLİKAYA: "YASAK YOK, KISITLAMA VAR"   19:21   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, 10. CUMHURBAŞKANI AHMET NECDET SEZER`E `TEŞEKKÜR" ZİYARETİ   18:45   ERDOĞAN, HASAN KILIÇ`IN CENAZE TÖRENİNE KATILDI   18:14   İSTANBUL VALİSİ GÜL`ÜN YASAK KARARINI AÇIKLADIĞI TAKSİM`DE 1 MAYIS KUTLAMASINA MAKAMINA OTURAN ÇOCUK İZİN VERDİ   17:23   ALMANYA CUMHURBAŞKANI STEİNMEİER, GAZİANTEP`TE GAZİKENT İLKOKULU`NU ZİYARET ETTİ   16:48   TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... CEMAL ENGİNYURT: "ATATÜRK`ÜN YOLUNDA GİTMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ``   16:42   TBMM, ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI... ERHAN USTA: PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN YENİ ANAYASA İÇİN ÖNEMLİ BİR BAŞLANGIÇ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ. BU YÖNDE ATILACAK ADIMLARA DESTEK OLACAĞIZ   16:33   ÖZEL`DEN ERDOĞAN`IN ANAYASA ÇAĞRISINA YANIT: "BİR ŞEYİ DEĞİŞTİRMEK İSTİYORSANIZ ÖNCE MEVCUDUNA UYUN DA ONU GÖRELİM``  
 
     
   

YILDIRIM KAYA`DAN BAKAN ÖZER`E: “CUMHURİYET DEVRİMLERİYLE HESAPLAŞMAYI ÖNÜNE KOYAN BİR ANLAYIŞLA YENİ BİR ÇIĞIR AÇAMAZSIN”


CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Sakarya`da basın toplantısı düzenleyerek yeni eğitim-öğretim yılına hazır oldukları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e tepki gösterdi. Kaya, “Sakarya`da bir sokakta gezseydin, 1999 depreminde yıkılan okulların yerini sana gösterselerdi neyi başaramadığınız açığa çıkacaktı. ‘1990`dan bana ne` diyebilirsin, haklısın. Sen zaten devri sabık yaratıyorsun. Senden önce yedi Milli Eğitim Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin bakanıydı. Onları yok saydınız. Sen, yeni bir tarih yaratacağını zannediyorsun ama bu zihniyetle, bu kafayla, Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmayı önüne koyan bir anlayışla yeni bir çığır açamazsın” dedi.

 

Tarih : 12 Ağustos 2022 Cuma 18:45   Okunma : 552

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Sakarya`da basın toplantısı düzenleyerek yeni eğitim-öğretim yılına hazır oldukları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer`e tepki gösterdi. Kaya, “Sakarya`da bir sokakta gezseydin, 1999 depreminde yıkılan okulların yerini sana gösterselerdi neyi başaramadığınız açığa çıkacaktı. ‘1990`dan bana ne` diyebilirsin, haklısın. Sen zaten devri sabık yaratıyorsun. Senden önce yedi Milli Eğitim Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin bakanıydı. Onları yok saydınız. Sen, yeni bir tarih yaratacağını zannediyorsun ama bu zihniyetle, bu kafayla, Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmayı önüne koyan bir anlayışla yeni bir çığır açamazsın” dedi.

Yıldırım Kaya, bugün CHP Kırşehir İl Başkanlığı`nda bugün basın toplantısı düzenledi. Mahmut Özer`in 2022-2023 eğitim-öğretim yılına ilişkin Sakarya`daki “Hazırlıklarımız tamam” açıklamasına tepki gösteren Kaya, özetle şunları söyledi:

“11 Ağustos`ta Sakarya`da Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer, bir basın toplantısı düzenledi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılına hazır olduğumuzu, bunun içinde Sakarya`dan seslenmek istediğini söyledi. Ben de Sayın Mahmut Özer`e Kırşehir`den yanıt vermek istiyorum. Gerçekten eğitim-öğretime hazır mıyız? Hazırlıklar yapıldı mı? Bir cırcır böceği gibi mi çalıştı Milli Eğitim Bakanlığı, yoksa karınca gibi mi çalıştı? Biraz önce Sayın Kırşehir İl Başkanı`mız açıkladı, Kırşehir`in 252 köyünde eğer 12 okul varsa köyde ve yeni döneme hazır dediğinizde de 252 köye 3 okul daha ilave ediyorsa ne kadar hazır olduğumuzu sizlerin taktirine bırakıyorum. Okulların tatile girmesiyle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı, tüm yoğunluğunu hazırlık dönemine verir. Ne hazırlığı olur? Bir; eğitim-öğretimin görüleceği okul hazırlığı olur. İki; depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen okullar hızla depreme hazırlıklı hale getirilir. Üç; öğretmen açığını bir yıl öncesinde, 2021-2022 döneminde yaşamışız, yeni başlayacak süreçte öğretmen açığı olmaması gerekir.

“ÇOK NET YANIT VERMESİ GEREKİYOR”

1 Eylül geldiğinde, öğretmenin tayin olma korkusu ortadan kalkması gerekir. Öğretmen ihtiyacının da giderilmesi gerekir. Dönüp bakıyoruz, eş durumu tayinlerinin müracaat süresi bugün sona eriyor. Bu müracaatlar yapılacak, öğretmenin tayini çıkacak, tayini çıktıktan sonra gidecek tayini çıktığı yere, bulabilirse kiralık ev bulacak. Evini taşıyacak, okuluna adapte olacak. Ne zaman, 1 Eylül`de. Bir öğretmen, 1 Eylül tarihi geldiğinde okulda sınıfı hazırlamakla görevlidir. Yıllık planını yapacak, dersliğini hazırlayacak, ünite planlarını yapacak, bunların tamamını yapacak, ama öğretmenin kafası net olacak. Kafasında kaygı olmayacak. Evde hanım, ‘Eşyalar ortada yığılı, hala ev bulamadın mı` demeyecek. Şimdi bunların tümü yapılmış mı? Eş durumu tayinleri bile yapılmamış. Biliyorsunuz sözleşmeli öğretmenler var. Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerden hiçbir farkı yok ama onların eş durumu tayini de ne yazık ki bu sene yapılmadı. Bunların tümüne Milli Eğitim Bakanlığı`nın çok net yanıt vermesi gerekiyor.

“ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZLE BU ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN YANINIZDA YER ALMAYA HAZIRIZ”

İşin özeti şudur; Sakarya`dan bir açıklama ile Türkiye`ye seslendiniz. Sana önerim şuydu aslında; Sakarya`da bir sokakta gezseydin, 1999 depreminde yıkılan okulların yerini sana gösterselerdi neyi başaramadığınız açığa çıkacaktı. ‘1990`dan bana ne` diyebilirsin, haklısın. Sen zaten devri sabık yaratıyorsun. Senden önce yedi Milli Eğitim Bakanı, Adalet ve Kalkınma Partisi`nin bakanıydı. Onları yok saydınız. Sen, yeni bir tarih yaratacağını zannediyorsun ama bu zihniyetle, bu kafayla, Cumhuriyet devrimleriyle hesaplaşmayı önüne koyan bir anlayışla yeni bir çığır açamazsın, yeni bir süreç işletemezsin. Yapılması gereken çok açık ve net; öğretmen ihtiyacı karşılanmadan hiçbir köye okul açmaya kalkma. Eğer o köylere ücretli öğretmen vermeye kalkarsan, o ücretli öğretmenleri de kölelik ücretiyle çalıştırırsan iki elim yakanda olacak. Peşini bırakmayacağım… Bu kentten doğruları ve çözüm önerilerini kamuoyu vasıtasıyla size öneriyorum. Uymadığınız taktirde 19 milyon öğrencinin, 1 milyon 200 bin öğretmenin ve  milyonlarca velinin ahını alacaksınız. Bir an önce bu sorunlara çözüm üretmenizi bekliyor. Eğer bir ihtiyacınız olursa, çözemediğiniz ve de anlayamadığınız bir yeri olursa biz CHP Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyeleri olarak ve 136 CHP milletvekilleri olarak çözüm önerilerimizle bu ülkenin geleceği için yanınızda yer almaya hazırız. Yeter ki siz, ‘bu işi nasıl yapacağız` diye sorun. Yol göstericiliği bizden. Bunu da çıkıp kamuoyunda anlatmayız, ‘bunlar bilmiyor, bize sordular` demeyiz. Çünkü bizim derdimiz, 19 milyon çocuğun geleceğidir. 1 milyon 200 bin öğretmenin onurlu geleceğidir.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA