6 Aralık 2025 Cumartesi

15:30   MERSIN’DE KADıNLAR DEMOKRASI İÇIN BULUŞTU: CHP’DEN EŞIT TEMSIL VURGUSU   14:29   MERSIN’DE KESK’TEN YÖNETICI ZAMMıNA PROTESTO: "ADALETSIZLIĞE KARŞı MÜCADELEYE!"   13:56   FUTBOLDA “BAHIS” SORUŞTURMASıNDA IKINCI OPERASYON... METEHAN BALTACı, MERT HAKAN YANDAŞ, AHMET ÇAKAR VE EŞININ DE ARALARıNDA BULUNDUĞU 35 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   13:55   ABD, DOĞU PASIFIK’TE BIR TEKNEYI DAHA VURDU: DÖRT KIŞI ÖLDÜ, UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE OPERASYONULARıNA YÖNELIK SORULAR ARTıYOR   13:50   CHP’LI AKSAZ ŞAHBAZ: SAĞLıK BILIMLERI ÜNIVERSITESI’NIN ÖĞRETIM ÜYESI ALıMıNA ILIŞKIN HER BIR ILAN, YALNıZCA TEK BIR KIŞININ ÖZGEÇMIŞINE BIREBIR UYACAK BIÇIMDE HAZıRLANMıŞ   13:48   ASU KAYA: BUGÜN, KADıNLARıN SIYASETE EŞIT KATıLıMı IÇIN KARARLıLıKLA ADıM ATMA GÜNÜDÜR   13:46   AYLIN NAZLıAKA: "SIYASETTE KADıN 2025 RAPORU, TÜRKIYE’NIN 185 ÜLKE ARASıNDA 126’NCı SıRAYA GERILEDIĞINI ORTAYA KOYDU"   13:44   MANSUR YAVAŞ’TAN TRT HABER’IN "SU KESINTISI" HABERINE TEPKI   05:11   “MERSIN’DE ‘BIZ DE VARıZ’: ENGELSIZ BIR ŞEHIR İÇIN COŞKULU YÜRÜYÜŞ”   19:45   TOROSLAR’DA KıRSAL MAHALLELER MODERN YOLLARA KAVUŞUYOR   19:25   MERSIN’DE KADıN RADYOCULARıN MÜCADELESI BEYAZPERDEDE: “BIZ RADYOYU ÇOK SEVDIK” AYAKTA ALKıŞLANDı   19:15   MERSIN AKDENIZ’DE ÇEVRE YATıRıMı: 1.081 KONTEYNER HIZMETE GIRDI   18:59   “MERSIN’DE DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: İŞKUR DESTEĞIYLE HAYATA KATıLAN GÜÇLÜ ADıMLAR”   18:54   MERSIN’DE HOBI PARKı KıŞA HAZıR: VATANDAŞLAR TOPRAKLA BULUŞTU   19:59   “YÜREĞIR’IN ÇıĞLıĞı MECLISTE: DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN KENTSEL DÖNÜŞÜM VE YATıRıM ÇAĞRıSı”   19:55   “MERSIN’DE ENGELSIZ YAŞAM PARKı’NDA DÜNYA ENGELLILER GÜNÜ: SANAT, EMPATI VE DAYANıŞMA BULUŞTU”   15:38   MERSIN SAĞLıK ÜSSÜ YOLMA YOLUNDA: MHP MERSIN MILLETVEKILI UYSAL YENI SAĞLıK YATıRıMLARıNı DUYURDU   15:34   CHP’LI UZUN, MUĞLA’DAKI ZEHIRLENME OLAYıNı MECLIS GÜNDEMINE TAŞıDı   14:29   CHP’LI HEYETTEN DIVRIĞI’DE IŞTEN ÇıKARıLAN MADENCILERE DESTEK ZIYARETI   14:27   ASU KAYA: “‘AILE YıLı’ DIYE SÜSLÜ SLOGANLARLA KONUT PROPAGANDASı YAPMAK, GERÇEK AILELERIN YAŞADıĞı ACı TABLOYU INKÂR ETMEKTIR”  
 
     
   

26 YILDIR TÜRKİYE`DE OTURAN ROMANYALI KADIN: "İŞ İSTİYORUM, İŞ YOKSA GİTMEK İSTİYORUM"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 26 yıldır yaşayan Romanyalı Visan Ramona geçim sıkıntısı çektiği için ülkesine gitmek istiyor. Üç çocuk annesi Visan Ramona, "Romanya`ya 26 senedir gidemiyorum. Pasaport yaptıramıyorum, randevu alamıyorum. Durumu görüyorsunuz hayat çok zorladı. Beyim 5 ay önce taksiciydi plakayı sattı mazot pahalanmış. Tarlaya sabah gidiyorum 5`te akşam güneşte darı topluyorum, geçim yapıyorum tabii ki seviyorum çalışmayı. Ben de iş istiyorum iş varsa, yoksa gitmek istiyorum" dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2022 Pazar 12:25   Okunma : 339

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde 26 yıldır yaşayan Romanyalı Visan Ramona geçim sıkıntısı çektiği için ülkesine gitmek istiyor. Üç çocuk annesi Visan Ramona, "Romanya`ya 26 senedir gidemiyorum. Pasaport yaptıramıyorum, randevu alamıyorum. Durumu görüyorsunuz hayat çok zorladı. Beyim 5 ay önce taksiciydi plakayı sattı mazot pahalanmış. Tarlaya sabah gidiyorum 5`te akşam güneşte darı topluyorum, geçim yapıyorum tabii ki seviyorum çalışmayı. Ben de iş istiyorum iş varsa, yoksa gitmek istiyorum" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesi Azaplı köyünde yaşayan Visan Ramona, eşi Gazi İkanç`ın işsiz kalması ve geçim şartlarının çok zorlaşması nedeniyle, Romanya`daki babasından kalan evi satmak istediğini ancak gidecek parayı bulamadığını anlattı.

Visan Ramona şunları söyledi:

"26 sene önce Türkiye`ye geldim, evlendim. 3 tane çocuk var 2 oğlan 1 kız. Ben burada kaldım, gitmek istiyorum Romanya`ya 26 senedir gidemiyorum. Pasaport yaptıramıyorum, randevu alamıyorum. Durumu görüyorsunuz hayat çok zorladı. Beyim 5 ay önce taksiciydi plakayı sattı mazot pahalanmış. Hiçbir şey yok verdik kira çocukları büyüttük. Geçim şimdi çok zor, emekli olamıyor 300 bin para isteniyor emeklilik için. Hayat böyle. Ben yalvarıyorum büyüklerime sesleniyorum 26 senedir Romanya`ya gidemiyorum, aile göremiyorum. Babam öldü, kardeşimi yeni buldum 30 senedir, o ağlıyor ben ağlıyorum göremiyoruz. Burada oturuyorum evde, ev bizim değil, bizim beyin akrabasının her zaman çıkın diyor biz yaptık masraf. Çıkın çıkın hani yok bir şey yok nereye gideceğiz, ne yapacağız? Biz şaşırdık beyim ile. Ben oturma izin belgesi aldım, kimlik yok, oturma izin belgesi aldım 2 yıllık. İki yıl sonra kimlik verecekler, ben oturma izin belgesiyle bir şey yapamıyorum, bir sürü evrak istiyorlar.

"TARLADA MISIR TOPLUYORUM"

Türkiye`de para lazım nereye gitsen, her şeyde para istiyorlar, tek başıma ne yapabilirim. Tarlaya sabah gidiyorum 5`te, akşam güneşte darı topluyorum, geçim yapıyorum tabii ki seviyorum çalışmayı, çalışmaktan hiç kaçmıyorum. Nerede iş varsa giderim ama ancak bir ay iki ay geçim. Ben de gidiyorum çalışmaya kimlik, kimlik değil diyor oturma izin belgesi, bununla nereye gidebilirim? Bir şey de yapamıyorum. Tabii ki çok zor herkes için zor ama benim için daha çok zor geçim. Demek istiyorum geçim çok zorladı bizim için çok zorladı, neden başağa gittim su parası ödüyorum, cereyan parası ödüyorum, kira parası ödüyorum. Ama yardım istiyorum, Romanya`ya gitmek istiyorum.”

AİLE CÜZDANI VAR NEDEN VATANDAŞ OLAMADI?

Geçmişte köy muhtarlarının da evlendirme yetkisi bulunuyordu ve bu durumda zorunlu belgelerin nüfus müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyordu. Romanyalı Visan Ramona da bu şekilde muhtarın düzenlediği aile cüzdanına sahip ancak gerekli evraklar nüfus müdürlüğüne iletilmediği için evlilik işlemi resmiyet kazanmamış. Kaçak konumuna düşen Ramona`nın durumu, geçen yıl resmi kurumlar tarafından öğrenilince gündeme gelen idari para cezası Aile Bakanlığı tarafından ödenmiş ve kendisine ‘oturma izin belgesi` verildi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA