23 Nisan 2024 Salı

13:49   BAŞKAN YILDIZ, 23 NİSAN’DA KOLTUĞUNU MİNİK EYLÜL’E BIRAKTI   13:37   MERSİN`DE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI   12:06   ANITKABİR`DE 23 NİSAN COŞKUSU... BİNLERCE ÇOCUK ATA’SINA KOŞTU   11:56   MECLİS BAŞKANI KURTULMUŞ, MAKAMINI 6. SINIF ÖĞRENCİSİ ARSLAN`A DEVRETTİ: “ÇOCUKLARIN MUTLU VE HUZURLU BİR TÜRKİYE`DE YAŞAMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIM”   11:48   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ, BİRİNCİ MECLİS`TE KONUŞTU: "MECLİS MİLLİ İRADENİN VE MİLLİ MÜCADELENİN MERKEZİDİR"   11:42   TAKSİM`DE 23 NİSAN TÖRENİ   11:27   OKUMA YAZMA BİLMEYEN 5 YAŞINDAKİ MUHAMMED MİRAÇ ARAS İSTİKLAL MARŞI`NI EZBERE OKUDU   11:12   MANSUR YAVAŞ, 23 NİSAN DOLAYISIYLA KOLTUĞUNU MUHAMMED UĞUR`A BIRAKTI   09:57   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ‘KIR ÇİÇEKLERİ`NDEN TÜRKİYE ŞAMPİYONASI`NDA BAŞARILI SONUÇ    09:40   TBMM`DE ATATÜRK ANITI`NDA TÖREN DÜZENLENDİ   09:39   MİLLİ EĞİTİM BAKANI YUSUF TEKİN 81 İLDEN GELEN ÇOCUKLARLA ANITKABİR`İ ZİYARET ETTİ   17:15   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ 23 NİSAN GELENEĞİNİ BOZMADI, KOLTUĞUNU MİNİK ÖĞRENCİYE DEVRETTİ   17:12   TARSUS BELEDİYE BAŞKANI ALİ BOLTAÇ’TAN 23 NİSAN KUTLAMA MESAJI   17:10   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDE “23 NİSAN” ETKİNLİĞİ   17:09   TARSUS BELEDİYESİ TARAFINDAN YENİCE MAHALLESİ’NDE YOL BAKIM ÇALIŞMASI YAPILDI   17:06   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 5 ÜLKEDEN ÇOCUKLARINI MERSİN’DE BULUŞTURDU   16:54   ÇUKUROVA GAZETECİLER CEMİYETİ VE MERSİN GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANLARINDAN BELEDIYELERE ÇAĞRI   15:20   CHP`Lİ ÖZTÜRKMEN`DEN TUNÇ VE YILMAZ`A SORU ÖNERGESİ: “KAMUDA MÜLAKATLAR NE ZAMAN KALDIRILACAK?”   13:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, İLKOKUL ÖĞRENCİLERİNİ AĞIRLADI   12:27   GAZİ ÖZDEMİR: “ÇOCUK HAKLARININ GÜVENCE ALTINA ALINDIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”  
 
     
   

MALATYA TURGUT ÖZAL TIP MERKEZİ`NDE BİR İLK: AKCİĞER AMELİYATI CANLI OLARAK YAYINLANDI


Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Cerrahisi Kliniği, Torasik Akademi Eğitim Platformu`nun yaptığı çalışma kapsamında, ilk kez İstanbul dışında canlı bağlantılı akciğer ameliyatı yaptı. 44 yaşındaki hastaya yapılan operasyon, 4 ülkeden yaklaşık 100 cerrah tarafından canlı olarak izlendi.

 

Tarih : 16 Eylül 2022 Cuma 18:55   Okunma : 953

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Cerrahisi Kliniği, Torasik Akademi Eğitim Platformu`nun yaptığı çalışma kapsamında, ilk kez İstanbul dışında canlı bağlantılı akciğer ameliyatı yaptı. 44 yaşındaki hastaya yapılan operasyon, 4 ülkeden yaklaşık 100 cerrah tarafından canlı olarak izlendi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Cerrahisi Kliniği`nde bir ilk yaşandı. Anadolu`da ilk kez Malatya`da, canlı bağlantılı akciğer ameliyatı yapıldı. Ameliyat, Türkiye`nin yanı sıra 4 ülkede 100 cerrah tarafından canlı olarak izlendi.

"100 KATILIMCI İZLEDİ"

Yapılan canlı operasyonla ilgili bilgi veren Turgut Özal Tıp Merkezi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakkı Ulutaş, “İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi`nde yine bir ilk yaşandı. Türkiye`de ilk kez İstanbul dışında canlı torasik cerrahi Malatya`da yapıldı. Göğüs cerrahisi, özellikle kanser ve diğer endoskopik cerrahilerde referans bir merkez haline geldik. Bölgede sıklıkla etkin bir şekilde yapılıyor, deneyimimiz çok iyi ve ekip olarak kendimize güveniyoruz” dedi.

Ulutaş, operasyonla ilgili şu bilgileri verdi:

“44 yaşında erkek hastada çocukluktan buyana tekrarlayan enfeksiyonlar var; öksürük, balgam ve kan gelme. Ağızdan kan gelme ve kan tükürme hayati tehlike arz eder. Eskiden açık cerrahide bile zor yapılan, kapalı ve tek delikten dediğimiz yöntemle cerrahiyi canlı olarak gerçekleştirdik. 100 katılımcı bu operasyonu canlı olarak izledi. 2 bin kapalı ameliyat yaptık. Bu ameliyattan da 500`ün üzerinde gerçekleştirdik. Canlı olarak ise ilk defa yaptık.”

"YURT DIŞINDAN CERRAHLAR CANLI İZLEDİ"

İstanbul Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği`nden Prof. Dr. Muzaffer Metin ise şunları söyledi:

“Turgut Özal Tıp Merkezi Türkiye`de gurur kaynağı bir hastane, genel cerrahi ve transplantasyonda Türkiye`nin bir numarası. Türkiye, tıpta Avrupa`da çok ileri bir düzeyde yer alıyor. Bizim tek rakibimiz Çin ve Amerika. Yabancı hasta kabulünü görüyorsunuz, havaalanları yabancı hastalarla dolup taşıyor. Hem hekim hem hastane kalitesi hem de Avrupa ve Amerika`ya göre ucuz olması sebebiyle çok tercih edilen bir ülke konumuna geldik. Yedikule olarak, akciğer kanser cerrahisi ön planda olmak üzere akciğer cerrahisiyle ilgileniyoruz. Bize yurt içi ve yurt dışından hastalar geliyor ama Malatya`dan gelmiyor, çünkü burada çok sağlam bir ekip var. Endoskopik cerrahi Türkiye`de çok değerli hekim arkadaşlarımız tarafından yapılıyor ama biz bu konuda bir eğitim protokolü oluşturduk. Yedikule dışında önce İstanbul`da her ay yapmaya karar verdik. Sonra Anadolu`ya açılmaya karar verdik. Buradaki ameliyatların nasıl yapıldığını herkes görsün istedik. İlk olarak Malatya`ya geldik. Vakaya çok güzel bir operasyon gerçekleştirdiler. Zor bir vakaydı ama sabırla gayet güzel bir ameliyat oldu. 100`le sınırlıydı ama zoom açtık, daha fazla katılımcı oldu. Almanya, Mısır, Dubai ve Porto Riko`da göğüs cerrahları bu operasyonu canlı olarak izledi."

"DENEYİMLİ HOCALARDAN EĞİTİM ALINIYOR"

İstanbul Yedikule Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Cerrahisi Kliniği`nden Doç. Dr. Celal Buğra Sezen de “Türkiye, cerrahi konusunda çok deneyimli bir ülke. Bunu standardının üzerine çıkarmanın tek yolu, bu konuda en deneyimli hocalardan eğitim almaktır. Ülkedeki koşullar nedeniyle hekim arkadaşların her ülkeye ve her yere gitme şansları yok. Bizde Torasik Akademi Eğitim Platformu`nu oluşturarak Türkiye genelinde bu eğitimleri yapmayı planladık” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA