12 Ocak 2026 Pazartesi

13:45   İRAN’A YÖNELIK ASKERI MÜDAHALE IDDIASı… İRAM ARAŞTıRMACıSı ORAL TOĞA: “ASKERI MÜDAHALE IHTIMALI DÜŞÜK DEĞIL, IDDIADAN DAHA FAZLA AMA KESIN OLACAK DEMEK IÇIN DE ERKEN”   13:44   CHP’NIN EMEKLILER IÇIN "MECLIS’I TERK ETMEME" EYLEMI SÜRÜYOR... ENSAR AYTEKIN: “EMEKLIYI AYAĞA KALDıRMAK CHP IKTIDARıNDA BIZIM GÖREVIMIZ OLACAK”   13:42   PıNAR BULUNMAZ’ıN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ... ABI ERDAL SEVIM’DEN ÇAĞRı: "PıNAR’ıN ADALETININ ARTıK SAĞLANMASıNı ISTIYORUZ"   13:40   ABD BAŞKANı TRUMP: “İRAN, MÜZAKERE ETMEK ISTIYOR, BIR TOPLANTı AYARLANıYOR; ANCAK YAŞANANLAR NEDENIYLE GÖRÜŞMEDEN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMIZ GEREKEBILIR"   13:36   EKREM İMAMOĞLU: "CUMHURBAŞKANLıĞı ADAYLıĞıM KESIN BIÇIMDE DEVAM ETMEKTEDIR"   12:18   4 GOLLÜ ZAFER! AKDENIZ BELEDIYE SPOR LIDERLIĞINI PEKIŞTIRDI   11:20   “CHP’DEN 2026 SEÇIM HAMLESI: ADALET, DEMOKRASI VE GÜVENLIK İÇIN YOL HARITASı”   10:35   “MERSIN’DE SPOR DOLU BIR YıL: ULUSLARARASı ORGANIZASYONLARDAN REKORLARA”   09:59   “BAŞKAN ALTıOK: DAHA TEMIZ, DAHA SAĞLıKLı YUMURTALıK”   22:58   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN KÖKSAL AILESINE DESTEK: ‘GEÇMIŞ OLSUN’ ZIYARETI”   17:35   “DENIZLI MEYDANı ‘İSTIFA’ SESLERIYLE YANKıLANDı: ÖZEL’DEN TÜRKIYE’YE YÖNETIM MESAJı”   15:59   12 PARTI’DEN HALEP ÇıKıŞı: “SAVAŞ SUÇLARı DURDURULSUN, HALKLARıN BARıŞı KAZANSıN”   10:17   “VERGI VE SGK BORCU OLAN ESNAF SISTEM DıŞıNA İTILIYOR”   10:11    “BEYAZ BASTONLA BIR ADıM: MERSIN’DE EMPATI DENEYIMI”   22:47   MERSIN GAZETECILER CEMIYETI’NDEN 10 OCAK MESAJı: “GAZETECILIK KAMU ADıNA SORUMLULUK GEREKTIRIR”   19:38   “ÜLKE TARıMSıZ, TARıM MÜHENDISSIZ OLMAZ: 180 YıLLıK EĞITIM GELENEĞI ALARM VERIYOR”   17:02   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI 2025 YıLıNDA İKLIM VE SıFıR ATıK YÖNETIMINDE ÖNE ÇıKTı   17:01   TARSUS GERI DÖNÜŞÜM ATÖLYESI’NDE HER MALZEME DEĞER KAZANıYOR    16:55   CHP MERSIN İL GENÇLIK KOLLARı: KYK BURSU, ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERININ IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMAK ZORUNDADıR!   16:52   KORAL ÖMÜR’DEN 10 OCAK ÇALıŞAN GAZETECILER GÜNÜ MESAJı  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU`NA LİNÇ GİRİŞİMİ DAVASINDA GEREKÇELİ KARAR AÇIKLANDI. “YAKIN O EVİ” DİYE BAĞIRAN GÖLYERİ`NİN VE KILIÇDAROĞLU`NA YUMRUK ATAN SARIGÜN`ÜN "GELECEKLERİ DÜŞÜNÜLEREK" CEZALARINDA İNDİRİM YAPILMIŞ


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na yönelik olarak Çubuk`ta yaşanan linç girişimi davasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu`nun sığındığı evin önünde “Yakın o evi” diye bağıran Sevim Gölyeri`nin ve Kılıçdaroğlu`na yumruk atan Osman Sarıgün`ün “geleceklerini düşünerek” verilecek cezalarda altıda bir oranında indirim yaptı.

 

Tarih : 20 Eylül 2022 Salı 16:40   Okunma : 652

GÜRKAN DEMİRTAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na yönelik olarak Çubuk`ta yaşanan linç girişimi davasının gerekçeli kararı açıklandı. Mahkeme, Kılıçdaroğlu`nun sığındığı evin önünde “Yakın o evi” diye bağıran Sevim Gölyeri`nin ve Kılıçdaroğlu`na yumruk atan Osman Sarıgün`ün “geleceklerini düşünerek” verilecek cezalarda altıda bir oranında indirim yaptı.

Hakkâri Çukurca`da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı`nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Çubuk`un Akkuzulu Köyü`ndeki cenaze namazına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik linç girişimine ilişkin davanın gerekçeli kararı yayınlandı.

CEZALARDA “DURUŞMALARDAKİ İYİ HAL VE TAVIR” DOLAYISIYLA İNDİRİM

Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi`nin açıkladığı gerekçeli kararda, linç girişimine dahil olan sanıklar hakkında verilen birçok “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması” kararlarında “sanıkların duruşmalardaki iyi hal ve tavrının” göz önünde bulundurulması dikkat çekti.

“YAKIN O EVİ” DİYE BAĞIRAN KADININ GELECEĞİ DÜŞÜNÜLEREK CEZA İNDİRİLDİ, DURUŞMALARDAKİ İYİ HAL VE TAVIR SAYESİNDE DE HÜKMÜN AÇIKLANMASI ERTELENDİ

Kılıçdaroğlu`nun linç girişimine maruz kaldığı olayda “Yakın o evi” diye bağıran Sevim Gölyeri`ne verilen cezanın “sanığın geleceği üzerine etkisi” göz önünde bulundurularak 1/6 oranında indirim yapıldı. Ayrıca mahkeme, Gölyeri`nin duruşmalardaki “iyi hal ve tavrını” da hükmün açıklanmasının geriye bırakılması kararına gerekçe yaptı.

Mahkeme, olaya ilişkin videolardaki “Yakın o evi” sesi ile mahkeme tarafından Gölyeri`nden alınan ses örneklerinin karşılaştırılması için hazırlanan Jandarma Kriminal Laboratuvarı raporunda “sesin sanığın sesi ile benzerlikler ve farklılıklar taşıdığı, tam olarak sanığa ait olduğunun tespit edilemediği bildirilmiş olması karşısında şüphede kalındığı” gerekçesiyle bu durumu sanık lehine değerlendirilerek Gölyeri hakkındaki “suç işlemeye alenen tahrik” suçundan beraatine karar verdi.

YUMRUK ATANIN DA “GELECEĞİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULDU”

Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP Lideri`ne yumruk atan Osman Sarıgün için de Gölyeri`ne olduğu gibi “cezanın sanığın geleceği üzerindeki etkisini” düşünerek 1/6 oranında indirim yaptı. Sarıgün için de duruşmalardaki iyi hal ve tavır yine hükmün açıklanmasının geriye bırakılmasında gerekçe olarak kabul edildi.

YUMRUK ATAN SARIGÜN`E 2,5 YIL, “YAKIN O EVİ” DİYE BAĞIRAN GÖLYERİ`NE 3 YIL 4 AY HAPİS CEZASI

Kılıçdaroğlu`na yumruk atan Osman Sarıgün`e Kılıçdaroğlu`na “kamu görevlisine yönelik basit yaralama suçundan” 1 yıl 15 gün ay hapis cezası verilmiş, ancak hükmün açıklanması geri bırakılmıştı. Sarıgün`e Kılıçdaroğlu`na yönelik hakaretleri nedeniyle de 1 yıl 5 ay 15 gün ceza verilerek, bu cezasının da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmişti. Sarıgün, “suç işlemeye tahrik” suçlaması için de 2 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Kılıçdaroğlu`nun sığındığı evin önünde “Vatan için çıksın, şerefsiz çıksın yakın o evi” diyen Sevim Gölyeri hakkında, hakaret suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezası verilmiş, bu suçlama üzerine verilen hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.  Gölyeri`ne, Kılıçdaroğlu`nun sığındığı evden çıkmasını engellediği için ise “hürriyeti tahdit” suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA