20 Nisan 2024 Cumartesi

13:53   İRAN İŞ BAKANLIĞI ÇALIŞANI ŞERİF NEKİZADE: “İSRAİL`E DİYORUZ Kİ SALTANATIN BİTTİ, VURDUK VE GÜCÜMÜZÜ GÖSTERDİK”   11:51   CHP`NİN YEREL YÖNETİMLER ÇALIŞTAYI BAŞLADI... ÖZGÜR ÖZEL: "TÜRKİYE İTTİFAKININ BELEDİYE BAŞKANLARINA SELAM OLSUN"   11:10   MSB: "FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE 5 PKK/YPG`Lİ TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:09   KIBRIS`TA AİLELER, DEPREMDE YIKILAN İSİAS OTEL`DE YAŞAMINI YİTİREN EVLATLARI İÇİN "ADALETE IŞIK TUT" YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ   10:54   CHP`LİLER ANITKABİR`DE... CHP LİDERİ ÖZEL: "PARTİMİZİ, İLKELERİNİZDEN SAPMADAN, GÖSTERDİĞİNİZ ROTADAN MİLİM ŞAŞMADAN BİRİNCİ PARTİ YAPTIK"   10:12   CHP`Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI VE İL YÖNETİCİLERİ ANITKABİR`DE   09:38   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARI, RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI...   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN `YENİ DOĞAN PAKETLERİ` İLE AİLELERİN BÜTÇELERİNE DESTEK   09:13   ANAYASA MAHKEMESİ ÜYELİĞİ`NE PROF. DR. ÖMER ÇINAR SEÇİLDİ   09:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN ‘KENTSEL KIYI EKOSİSTEMLERİNİN DOĞA TEMELLİ ÇÖZÜMLERLE RESTORASYONU` ÇALIŞTAYI   23:16   CHP, YEREL SEÇİMLERDE PARTİ ALEYHİNE ÇALIŞAN ÜYELER HAKKINDA DİSİPLİN SÜRECİ BAŞLATACAK   16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ  
 
     
   

ERDOĞAN: YILBAŞINDA TÜM KESİMLERİN GELİRLERİNİ CİDDİ ŞEKİLDE YÜKSELTEREK REFAH KAYBINI GİDERMEKTE KARARLIYIZ


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybının aşama aşama gidermekte kararlıyız” dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 18:49   Okunma : 324

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybının aşama aşama gidermekte kararlıyız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara`da, Altındağ Kültür Sarayı`nda; düzenlenen “AKP Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı” programına katıldı. Erdoğan, burada özetle şunları söyledi:

“İstisnasız birinci parti olarak çıkmamızda kadınlarımızın, bilhassa hanelere giderek yürüttüğü gönül kazanma faaliyetlerinin çok büyük katkısı vardır. Sadece ülkemizde değil, dünyadaki pek çok siyasi parti AK Parti`nin kadın teşkilatlanması modelini örnek alarak kendisine uyarlamaya çalışmıştır. Kadınlarımızın parti faaliyetlerindeki gayretleri yanında Türkiye`nin son 20 yılda elde ettiği tüm kazanımlarda çok önemli payları vardır.

“YÜZLERCE KADIN BUGÜNE KADAR BU BATIL TERÖR DAVASI İÇİN KENDİLERİNİ YOK ETTİ”

Yaptığımız her reformda, hayata geçirdiğimiz her eser ve hizmette kadınlarımızı yanımızda görmenin verdiği şevkle sürekli daha ileri adımlar attık. Yıllardır sadece sorunlarıyla, istismarlarıyla, dramlarıyla, mağduriyetleri ile gündeme gelen kadınlarımızı ülkemizin beşerî sermayesinin ana unsur haline dönüştürdük. Dün Mersin`de yaşanan hadiseyi gördük. İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor. Malum parlamentoda olan parti. Adı parti ama dikkat edin, terörist olarak kullandığı iki kadın ve bu iki kadın kendilerini patlatıyorlar ve Mersin`de bunlar ölüyorlar. Bu ne vicdan, nasıl bir anlayış. Nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti? Üstelik polisevimizi imha etmeye çalışırken. Bunlar hangi yüzle milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacaklar? Hangi yüzle ‘Bunlar Türk siyasi hayatında varız, biz demokratız, biz özgürlükçüyüz` diyecekler? İşte burada kadın kollarımıza sesleniyorum. Yüzlerce kadın bugüne kadar bu batıl terör davası için kendilerini yok etti. Biz, kadınlarımızla milletimize hizmet etmenin gayreti içindeyiz, dağ, taş, kar, kış demeden bunu yapıyoruz. Bunlar ise maalesef batıl dava için insanlarını yok ediyor. Kadınları yok ediyor.

Eğitimden sağlığa, istihdamdan girişimciliğe kadar her alanda kadınlarımızın haklarını korumayı, onlara pozitif ayrımcılık yapmayı ilke edindik. Bugün yükseköğrenimde çağ nüfusuna göre kızlarımızın okullaşma oranı yüzde 49 iken, erkeklerde bu oran yüzde 40`ta kalıyor. Akademiden sağlığa, pek çok alanda istihdamda kadın oranı yüzde 50`nin üzerine çıkmıştır. Bu tablo dahi tek başına, yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan eğitimden hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın fırsat eşitliği temelinde ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir.

“HİÇBİR KURUMDA BAŞÖRTÜ SEBEBİYLE KIZLARIMIZA, KADINLARIMIZA ZULMEDİLEMEZ”

Geçmişte kimi cehaletten, kimi yanlış kabullerden, kimi dış etkilerden kaynaklanan sebeplerle kadınlarımızın sıkıntılar çektiği, haklarını kullanmakta zorluklar yaşadığı elbette bir gerçektir. Sadece başörtüleri sebebiyle maalesef polis copları altında üniversite kapılarında kızlarımızın analarıyla beraber inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Bunları bu ülke yaşadı, yaşadık.

Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kızlarımıza, kadınlarımıza zulmedilemez, o dönem bitti. Bunu biz başardık. Bu beşerî yanlışları inancımıza ve kültürümüze mal etmek hem büyük bir haksızlık hem de büyük bir bühtandır. CHP şimdi ne yapıyor? Sembolik olarak her zaman yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, yakasına bir rozet takıyor ‘Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz`. Buradan ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. Sizin bu oyuna gelişiniz, bilesiniz ki bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur.

“AİLE YAPISININ KORUNMASI KONUSUNDA KAT ETMEMİZ GEREKEN MESAFE VAR”

Millî Mücadele`de kucağında bebeğiyle cepheye malzeme taşıyan kadınımızdaki ruh ve bilinç ne ise bugün evinde işyerinde hayatın farklı alanlarında kendisi, ailesi ülkesi, milleti için çalışan, üreten kadınlarımızın gayreti de aynıdır. Esasen bizim yaptığımız en büyük hizmetlerden biri kadınlarımızı destekleyerek hayatın her alanında haklarını alabilmelerini sağlamak, onlara özgüven kazandırmak olmuştur. İşte biz bunu başardık. Elbette bazı alanlarda hâlâ eksiklere rastlanabilir. Özellikle aile yapısının korunması, çocuğun sağlıklı gelişiminde kadının rolü konusunda kat etmemiz gereken mesafe olduğunu biliyoruz. Gündemdeki diğer meseleler çözüldükçe bu konularda daha fazla gayret gösterme imkanına kavuşuyoruz.

Güçlü olmayan ailede milleti güçlü kılamazsınız. Ailelerimiz güçlü olursa millet de güçlü demektir. Batı`nın yaşadığı sıkıntıların temelinde aile müessesesinin aşınması ve dağılmasının yer aldığını görüyoruz.

“YARIN ANKARA`DA İKİNCİ ŞEHİR HASTANESİNİN AÇILIŞINI YAPACAĞIZ”

Yarın Ankara`nın ikinci dev şehir hastanesinin açılışını yapacağız. Ankara`ya ikinci dev şehir hastanesi. Aynen birinci şehir hastanesi kadar büyük, dev bir hastane, her yönüyle modern ve bu saatten sonra Ankara`nın sağlıkta sorunu kalmayacaktır. Yarın saat 14.00`te açılışı yapacağız.

“ENFLASYONUN YOL AÇTIĞI REFAH KAYBINI GİDERMEKTE KARARLIYIZ”

Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek, enflasyonun yol açtığı refah kaybının aşama aşama gidermekte kararlıyız. Kendileri bu ülke ve millet için tuğla üstüne tuğla koymadığı, herhangi bir meselede çözüm teklifi getirmediği, geleceğe dönük herhangi bir program sunmadığı halde ellerini ovuşturarak iktidar bekleyenleri 2023`te bir kez daha milletçe hüsrana uğratacağız. Emin olun, 2023`te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak. 20 yıl içerisinde çok emekliye ayrılanlar oldu. Şimdi devamı geliyor. Onlar da emekliye ayrılacaklar. Ama biz çok çalışacağız. Biz çok çalışalım ki emekliler kervanı yol alsın. Bu kifayetsiz muhterisleri önce kendi partileri tasfiye edecek, ardından da milletimiz siyaset arşivinin tozlu raflarına kaldıracak.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA