25 Mayıs 2026 Pazartesi

17:43   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDEKI ABLUKAYA ANKARA TABIP ODASı’NDAN SERT TEPKI!   17:41   ÖZGÜR ÖZEL’DEN O İTTIFAKA SERT İSYAN:    17:40   CHP GENEL MERKEZINDE HAREKETLI DAKIKALAR: ÖZGÜR ÖZEL KENDISINE GELEN O TEBLIGATı YıRTTı ATTı!   17:38   ANKARA’DA SıCAK SAATLER: DÜNYA DEVLERI AP, THE GUARDIAN VE EL CEZIRE CHP’DEKI MÜDAHALEYI BÖYLE GÖRDÜ!   10:50   CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE BÜYÜK KRIZ: "KENAN EVREN’DEN SONRA BIR İLK!" KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA SERT SÖZLER   10:40   CHP’DE İKINCI DALGA KRIZ! KıLıÇDAROĞLU’NUN AVUKATıNDAN EMNIYETE FLAŞ DILEKÇE: ’GENEL MERKEZI BIZE TESLIM EDIN’   09:40   CHP’DE KURULTAY DEPREMI BÜYÜYOR: GENEL MERKEZ ÖNÜNDE ARBEDE! MURAT EMIR’DEN SERT TEPKI   09:30   ANKARA’DA SIYASETI SAYAN GECE! CHP GENEL MERKEZI ÖNÜNDE ’TAHLIYE’ ARBEDESI: ’MAFYA KıLıKLı İNSANLAR PARTI BASıYOR’   09:25   CHP GENEL MERKEZI’NDE ’KAYYUM’ VE TAHLIYE ABLUKASı! MILLETVEKILI DUVARLARDAN ATLAYARAK İÇERI GIRDI: ’TEK BIR SEBEBI VAR...’   05:40   ADANA’DA KORKUTAN DEPREM! AFAD SON DAKIKA OLARAK DUYURDU: ÇEVRE İLLER DE SALLANDı   23:30   TRUMP’ıN ERDOĞAN MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’HANGI YÖNÜYLE YÜZYıLLARıN BEKLEDIĞI LIDER?’   22:59   CHP’DE ’KURULTAY’ DEPREMI: ÖZGÜR ÇELIK’TEN 9 TUTUKLAMA KARARıNA İLK VE SERT TEPKI! ’SIYASI TARIHTE BIR İLK.’   22:50   TRUMP’ıN TEŞEKKÜR MESAJı SIYASETI HAREKETLENDIRDI: CHP’DEN ERDOĞAN’A SERT ’MUTLAK BUTLAN’ TEPKISI!   22:30   İSTANBUL’DA ’KURULTAY’ İSYANI: ’MESELE CHP DEĞIL, SANDıĞı KAÇıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’   21:51   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TTB’YE KRITIK KABUL: ANKARA’DA DIKKAT ÇEKEN DAYANıŞMA ZIRVESI!   21:45   SIYASETTE ’KURULTAY İPTALI’ DEPREMI! TBB BAŞKANı SAĞKAN’DAN ÇOK SERT TEPKI: ’DEMOKRASININ DIBINE DINAMIT KONULUYOR’   17:53   MADEN İŞÇILERINDEN ANKARA KARARı! ’1 HAZIRAN’DA ÇOK GÜÇLÜ GELIYORUZ’   17:44   ÖZGÜR ÖZEL’DEN SÜRPRIZ KABUL: KURULTAY KARARı SONRASı KRITIK GÖRÜŞME!   17:29   CHP’DE KURULTAY DEPREMI! BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNDAN FLAŞ ’45 GÜN’ ÇıKıŞı: ÖZGÜR ÖZEL’E TAM DESTEK!   17:21   CHP’DE "BUTLAN" TÜRBÜLANSı VE KURULTAY RESTI: ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU’NA ŞARTLı MESAJ!  
 
     
   

TBB BAŞKANI SAĞKAN: "TAHİR ELÇİ CİNAYETİNİN GÜNLÜK SİYASİ HESAPLARA ALET EDİLMESİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”


Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi`nin öldürülmesiyle ilgili davada mahkemenin eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nun tanık olarak dinlenmesinden vazgeçilmesi kararına ilişkin “Bir tanığın dinlenmesi kararı verildikten sonra ara kararla hiçbir gerekçe gösterilmeden o tanığın dinlenmesinden oy çokluğuyla vazgeçilmiştir. Tahir Elçi cinayetinin günlük siyasi hesaplara alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 17:50   Okunma : 952

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi`nin öldürülmesiyle ilgili davada mahkemenin eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nun tanık olarak dinlenmesinden vazgeçilmesi kararına ilişkin “Bir tanığın dinlenmesi kararı verildikten sonra ara kararla hiçbir gerekçe gösterilmeden o tanığın dinlenmesinden oy çokluğuyla vazgeçilmiştir. Tahir Elçi cinayetinin günlük siyasi hesaplara alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

TBB Başkanı Erinç Sağkan, Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren ile Diyarbakır Adliyesi önünde Tahir Elçi davasında mahkemenin eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu`nun tanık olarak dinlenmesinden vazgeçilmesi kararına ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Tahir Elçi`nin eşi avukat Türkan Elçi, Batman Barosu Başkanı Fethat Parlatır, Şırnak Barosu Başkanı Rojhat Dilsiz ve çok sayıda avukat katıldı. TBB Başkanı Sağkan, şunları söyledi:

“İsteniliyor ki bir yargılama yapılıyormuş gibi gösterilirken bu hukuksuzluğa, o yargılamaya katılan savunma makamı da alet olsun. Oysa biz hep adil yargılanma hakkını savunduk, bugün de aynı noktada duruyoruz. Tahir Elçi`nin katilleri ortaya çıkartılıp en ağır cezayı alana kadar da aynı noktada durmaya devam edeceğiz. Bu yargılamanın soruşturma ve kovuşturma aşamalarının başından sonuna hukuksuzlukla devam ettiğini defalarca kez izah etmeye çalıştık. Ancak mahkemenin aldığı son karar, süreci tüm çıplaklığıyla ortaya çıkartmıştır. Bir tanığın dinlenmesi kararı verildikten sonra ara kararla hiçbir gerekçe gösterilmeden o tanığın dinlenmesinden oy çokluğuyla vazgeçilmiştir. Tahir Elçi cinayetinin günlük siyasi hesaplara alet edilmesine müsaade etmeyeceğiz. Sorumlular ortaya çıkartılıp hak ettiği cezaya çarptırılana kadar Diyarbakır Baromuzun yanında, meslektaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Sözümüz sözdür.”

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren de tanık dinleme kararından vazgeçilmesi yönünde oy kullanan Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerini, Tahir Elçi davasından çekilmeye davet etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA