16 Nisan 2024 Salı

17:04   VAHAP SEÇER`DEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARINA TEBRİK ZİYARET   16:46   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANI TUNCER`E TEBRİK ZİYARETİ   15:58   ÖZGÜR ÖZEL: "HATAY HALKININ İRADESİNE SAHİP ÇIKMAYA BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAMAYA DEVAM EDECEĞİZ"    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL: “RECEP TAYYİP ERDOĞAN İŞ BİLMEZLİĞİ, İNADI SONUCU MALİYETİ HEPİMİZE ÖDETMİŞTİR”    14:23   CHP SEÇİM ZAFERİ SONRASI İLK GRUP TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ   13:30   TİCARET BAKANLIĞI`NDAN YALANLAMA: "İSRAİL İLE İHRACAT KISITLAMASINA TABİ OLAN 54 ÜRÜN GRUBUNDAKİ 1019 ÜRÜNE, 9 NİSAN`DAN İTİBAREN GÜMRÜKLERİMİZDE İHRACAT TESCİL İŞLEMİ KESİNLİKLE YAPILMAMAKTADIR"   12:18   CAN ATALAY`DAN DEPREM KAYIPLARI İÇİN SEFERBERLİK ÇAĞRISI   12:05   MSB: "GARA BÖLGESİNDE 5 PKK`LI TERÖRİST DAHA ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"   11:37   GAZETECİLER CEMİYETİ GENÇ GAZETECİLERE YÖNELİK EĞİTİM KAMPI DÜZENLİYOR   10:14   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN USTALARI CİHAZLARIN BAKIM-ONARIMINI YAPARAK ÖMRÜNÜ UZATIYOR   09:28   ALİ YERLİKAYA: "KIRMIZI VE SARI BÜLTENLE ARANAN NURLAN ZHARIMBETOV, `MAHZEN-27` OPERASYONUYLA YAKALANDI"   15:37   İSTANBUL`DA 29 KİŞİNİN YAŞAMINI YİTİRDİĞİ YANGINLA İLGİLİ İTFAİYE RAPORU AÇIKLANDI   14:59   YENİŞEHİR BELEDİYESİ DÜNYA PARATRİATLON KUPASI YARIŞLARINA HAZIR   14:28   CHP HEYETİ ANTALYA ADLİYESİ ÖNÜNDE   13:01   AKP`DE ISTAKOZ KRİZİ   12:20   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN KEŞAN BELEDİYESİ`NİN ÖNCEKİ DÖNEM BORÇLARI AÇIKLANDI: TOPLAM BORÇ 483 MİLYON, 3 AYDA 13 MİLYON TL KURUYEMİŞ VE BENZERİ GİDERLERE HARCANMIŞ   11:29   YARGITAY BAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE YİNE SONUÇ ÇIKMADI   10:39   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BULUT: “İKTİDAR VEKİLLERİ ISTAKOZ, VATANDAŞ BORÇLARINI ÖDEME DERDİNDE”   10:18   TELEFERİK KAZASI SORUŞTURMASI KAPSAMINDA TUTUKLANAN KEPEZ BELEDİYE BAŞKANI KOCAGÖZ: "TEK SORUMLU BENMİŞİM GİBİ GÖSTERİLDİ"   09:55   VAHAP SEÇER`DEN SMA HASTASI MEHMET ALİ BEBEĞİN KAMPANYASINA DESTEK  
 
     
   

RİZE`DE GAZETECİ GENÇAĞA KARAFAZLI`NIN YARGILANDIĞI DAVANIN DURUŞMASI 20 ARALIK`A ERTELENDİ


Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi`nde yaşandığı iddia edilen tacizi haberleştiren gazeteci Gençağa Karafazlı`nın yargılandığı davanın 2. duruşması bugün yapıldı. Rize 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Doç. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu tarafından mobbing ve taciz uygulandığını belirten ve şikâyetçi olan 6 öğrencinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Duruşma 20 Aralık`a ertelendi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 18:10   Okunma : 506

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi`nde yaşandığı iddia edilen tacizi haberleştiren gazeteci Gençağa Karafazlı`nın yargılandığı davanın 2. duruşması bugün yapıldı. Rize 4. Asliye Ceza Mahkemesi, Doç. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu tarafından mobbing ve taciz uygulandığını belirten ve şikâyetçi olan 6 öğrencinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. Duruşma 20 Aralık`a ertelendi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Rize Temsilcisi ve gazeteci Gençağa Karafazlı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi`nde bir öğretim üyesinin öğrencileri taciz ettiğine ilişkin iddiaları haberleştirmişti. Haberlere önce erişim yasağı konulmuş ardından Karafazlı hakkında dava açılmıştı. Bugün yapılan ikinci duruşmaya Karafazlı`nın gönüllü avukatı İstanbul Barosu`ndan Osman Zeki Erdoğan, şikayetçi Doç. Dr. Serkan Hacıcaferoğlu ve avukatının yanı sıra CHP İl Başkanı Saltuk Deniz ve Memleket Partisi yöneticileri, Çay Meclisi üyeleri, İHD, ÇGD temsilcileri, yerel gazete temsilcileri ile yurttaşlar katıldı. Duruşma 20 Aralık`a ertelendi.

"BUGÜN GAZETECİLİK YARGILANDI"

Duruşmanın ardından Rize Adliyesi önünde açıklama yapıldı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi`ndeki taciz iddialarını haberleştiren Çağdaş Gazeteciler Derneği Rize Temsilcisi Gençağa Karafazlı, bugün burada yargılananın kendisi olmadığını, aslında burada bugün düşünce ve ifade özgürlüğünün, gazeteciliğin yargılandığını ifade ederek şunları söyledi:

"Bugün basın özgürlüğünden yana, ifade özgürlüğünden yana olan arkadaşlarımızla beraber yargılandığım duruşmanın ikincisi gerçekleşti. Davada tanıkların dinlenmesini talep ettik ve duruşmamız ertelendi. Burada yargılananın ben olmadığımı daha önceki duruşmamda da söylemiştim. Burada aslında düşünce, ifade ve basın özgürlüğünün yargılandığını söylemiştim. Bu sözlerimi yeniden tekrarlamak durumundayım çünkü gerçekten son yıllarda özellikle Türkiye`de basın mensuplarına ve düşünce ile ifade özgürlüğüne yönelik saldırıların her geçen gün aynı şiddetle devam ettiğini görüyoruz. Bu baskıların temel nedeni, istiyorlar ki; bu halk ülkede yaşananları, gerçekleri görmesin. İstiyorlar ki yolsuzlukları, hırsızlıkları, adaletsizlikleri halk bilmesin, duymasın, görmesin. Ancak biz gerçeğin sesiyiz. Gerçeğin ilelebet ortaya çıkacağını her dönem söyledik. Biz gerçeğin peşinde koşmaya, halkın haber alma-yayma hakkını korumaya bundan sonra da devam edeceğiz."

"6 AY SONRA BUNA SON VERECEĞİZ"

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ise şunları söyledi:

"Vaktimizin çoğunu hem Kaçkar Adliyesi`nde hem Rize Adliyesi`nde geçirmekteyiz çünkü kimi arkadaşımız basın görevini yaptığı için yargılanmakta kimi arkadaşımız düşüncelerini açıkladığı için yargılanmakta. Fakat şunu mutlulukla söylüyoruz bu tür baskıların yok olacağı günler de yakında. En geç altı ay içerisinde ilk yapılacak olan seçimlerden sonra Türkiye`de insanların sudan gerekçelerle yargılanmadığı döneme girmiş olacağız. İnsanların düşüncelerini açıklamaktan çekinmeyecekleri, korkmayacakları, basında görev yapan arkadaşlarımızın haber alma özgürlüklerini sonuna kadar kullanabilecekleri yeni bir dönem başlayacak.

"GAZETECİLERİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bu dönemi değiştirmeden basın özgürlüğünü, insanlarımızın kendi düşüncelerini ifade etme özgürlüğünü hayata geçiremeyeceğimizi bugün bir kez daha anlamış oluyoruz. Daha önce de duruşmasına katılmıştık bugün de katıldık bundan sonra da bu tür baskılara maruz bırakılan, düşüncesini açıklaması engellenmek istenen ya da kalemini kullanması engellenmek istenen ya da kalemini satarak yandaş medya olması için destek verilenler hariç yapılacak her türlü baskıya karşı da gelip dayanışmamızı göstereceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi basın özgürdür, kalemler özgürdür, insanlar düşüncelerini açıkça ifade etmek zorundalar, basın da bunları yazmak zorundadır. Asıl suçlu olan kendi yapmış oldukları yanlışları engellemek için bu işleri mahkemeye taşıyanlardır."

"KARAFAZLI DEĞİL HALKIN HABER ALMA HAKKI YARGILANDI”

Davanın avukatlığını gönüllü olarak üslenen Osman Zeki Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Bugün yargılanan müştekinin iddiasına göre özel yaşamının ihlal edildiği suçlamasıyla müvekkilim yargılandı. Oysa bize göre müvekkil Gençağa Karafazlı, gazeteci, basın mücadelesi veren bir aydın, bugün yargılanan halkın haber alma hakkı aslında yargılandı. Halkın haber alma hakkı demokratik toplumun bir gereğidir. Toplumun gerçekleri öğrenme hakkı vardır. Bugün ki taleplerimizden biri tanıklarımızın dinlenmesini istiyorduk, müşteki ve vekili bu talebimizi reddediyordu. Mahkeme tanıkların dinlenmesine karar verdi. Tanıklar dinlendikçe maddi gerçek daha da ortaya çıkacak. Müvekkilimin haklılığı ortaya çıkacak ve sonucunda beraat edeceğine inanıyoruz."

“BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKEDE İNSAN HAKLARI VE DEMOKRASİ OLMAZ”

Çay Meclisleri temsilcisi ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Recep Memişoğlu, "Bugün yargılanan basındır, basın özgürlüğüdür. Basın ve ifade özgürlüğünün olmadığı bir ülkede ne demokrasi olur ne insan hakları olur ne özgürlükler olur. Bu anlamda basının yapmış olduğu faaliyetlere kısıtlama getirmek demokratik bir uygulama olmadığı gibi diktatörlüktür” dedi.

“BASIN HER ZAMAN ÖZGÜR OLMALIDIR"

Memleket Partisi Rize İl Başkanı Muhittin Bayrak da “Her zaman bu davaların takipçisi olacağız asla basının önüne kimse set çekemez. Basın konuşmalıdır, siyasetçi konuşmalıdır, insanlar konuşmalıdır. Suç işleyen veya suç işlediği iddia edilen insanların kimliği, görevi, makamı kesinlikle ne olursa olsun adli makamlarda yargılanması, suçu varsa suçunun kanıtlandığı halde cezasını çekmesi taraftarıyım. Biz mahkeme kapılarında beklemekten sıkılmayız, yeter ki adalet yerini bulsun” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA