19 Nisan 2024 Cuma

15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   AKP`DEN CHP`YE GEÇEN ELBİSTAN BELEDİYESİ`NİN BORCU AÇIKLANDI   15:45   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A SESLENDİ   15:34   AKBELEN`DE MADEN SAHASINDAKİ PATLAMALAR NEDENİYLE HER YER TOZ DUMAN... İKİZKÖYLÜ VATANDAŞ: "ŞU ANDA NEFES ALAMIYORUZ"  
 
     
   

SES MALATYA ŞUBESİ`NDEN `PROMOSYON` EYLEMİ: “ÜCRETLERİMİZ ÜZERİNDEN BANKALARIN ELDE ETTİĞİ KÂRDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ"


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nün promosyon ihalesini kişi başı 24 bin 500 TL karşılığında bir kamu bankasına vermesini protesto etti. SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 17:15   Okunma : 424

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nün promosyon ihalesini kişi başı 24 bin 500 TL karşılığında bir kamu bankasına vermesini protesto etti. SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz" dedi.

SES Malatya Şubesi üyeleri, bugün Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik binası önünde toplandı ve banka promosyonlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

"SATIN ALMA GÜCÜNDE CİDDİ ORANDA GERİLEME VAR"

SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Ülkemizde son yıllarda artan enflasyon oranı, yaşanan ekonomik kriz ortamı nedeniyle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşanmıştır. Haziran 2021 öncesi birçok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri kurumlar tarafından revize edilerek yeniden ihaleler yapılmakta, yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakam 30-40 bin TL`ye kadar çıkmaktadır. Özellikle 2021 yılı ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan iş yerlerinde çalışan emekçiler ciddi hak kaybına uğramış bulunmaktadır" dedi.

"BANKALARIN ELDE ETTİĞİ KÂRDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ"

Söylemez, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Enflasyonla faiz arasında açılan makas, bankaları kârlılık rekoruna doğru koştururken işçi ve emekçiler, aldıkları ücretlerle ‘ayı nasıl çıkarabilirim` diye kuruş hesabı yapıyor, meyve dahi alamıyor, çocuğunu yeterli ve dengeli besleyemiyor; elektrik, su faturalarını ödeyemiyor, karabasanlar görüyor, intiharın eşiğinden dönüyor ya da intihar ediyor. Bizler, emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Bankaların artan bu devasa karlarında, işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

26 Eylül`de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nde gerçekleştirilen banka promosyon ihalesine toplamda beş banka katılmış olup, verdikleri miktarlar emekçilerin beklentilerini ve taleplerini karşılamaktan uzaktır. Verdikleri tekliflere bakıldığında, bankaların kendi aralarında anlaşarak ihaleye katıldıkları görülmektedir. En son Halk Bankası, 24 bin 500 ile ihaleyi almıştır. SES Malatya Şubesi olarak, gözlemci olarak katılım sağladık, sözleşmenin maddelerine ve miktarına itiraz ettik. Ama Rektörlük adına katılan Genel Sekreter, kurum adına değil de banka adına katılım sağlamış gibiydi. Yetkili sendika temsilcisi ise hiçbir şekilde söz hakkı kullanmamış, itiraz hakkını değerlendirmemiştir. Biz, Sağlık Emekçileri Sendikası olarak tüm emekçilerin lehine olacak şekilde promosyon sözleşme ihalesinin yeniden düzenlemesi için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

Söylemez, sonuna kadar haklarını arayacaklarını ifade ederek, “Buradan bir kere daha Rektörlük`e ve yetkililere sesleniyoruz. Eğer bankalar karşısında elinizin zayıf olduğunu düşünüyorsanız biz emekçiler buradayız. Hiçbir şekilde bankalar karşısında elinizin zayıf olduğunu düşünmeyin. Yok, eğer siz de bu yapılanların bir parçası olmak istiyorsanız yine size mesajınız şudur ki biz emekçiler buradayız. Taleplerimizi dile getirmeye, hakkımız olanı almak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA