16 Nisan 2026 Perşembe

10:50   MERSIN’DE BILIM PATLAMASı! MERCAN 100. YıL BILIM MERKEZI 200 BIN BARAJıNı AŞTı   10:15   AKDENIZ’IN KIMYA GÜCÜ ENGEL TANıMıYOR: İHRACAT %12 ARTıŞLA ŞAHLANDı, BAZı PAZARLARDA %1000’LIK SıÇRAMA YAŞANDı!   09:20   MERSIN’DE EZBER BOZAN PARK: "KEŞKE BURADA YATSAK DA HIÇ GITMESEK!"   09:15   CHP’DE DEV ‘SAHA’ HAREKÂTı BAŞLıYOR! ÖZGÜR ÖZEL TALIMATı VERDI: MAYıS AYıNDA HERKES SOKAKTA!   08:45   TBB’DEN OKUL SALDıRıLARıNA SERT TEPKI: ’SADECE CEZALAR YETMEZ, SISTEM DEĞIŞMELI!’   08:29   KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA YENI GELIŞME: SALDıRGANıN BABASı TUTUKLANDı!   08:23   CANAN KAFTANCıOĞLU HAKKıNDA YENI DAVA! ’BEYTÜLMAL’ PAYLAŞıMıNA HAPIS İSTEMI: İŞTE DURUŞMA TARIHI   06:30   DILEK KAYA İMAMOĞLU’NDAN KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL VAHŞETINE SERT TEPKI: ’BU DÜZEN DEĞIŞMELI!’   06:06   OKULDA SILAHLı SALDıRı ŞOKU! ALI MAHIR BAŞARıR’DAN SERT TEPKI: ’SORUMLU BELLIDIR!’   02:37   MEB ÖNÜNDE KRITIK ’YAŞAM NÖBETI’: EĞITIMDE ŞIDDET DALGASı SONRASı SENDIKALAR İŞ BıRAKıYOR!   01:01   OKULLARDA ŞIDDET DALGASı: ‘EVLATLARıMıZıN CANı MALIYET KALEMI DEĞILDIR!’   23:22   OKULLAR KAN GÖLÜ: TÜRK ECZACıLARı BIRLIĞI’NDEN HÜKÜMETE ACIL ’ŞIDDET’ ÇAĞRıSı!   20:54   OKULLAR GÜVENLI ALAN OLMAKTAN ÇıKTı Mı? CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKAN TEKIN’E SERT ‘GÜVENLIK’ SORULARı!   19:26   OKULLARDA KAN DURMUYOR: KESK’TEN FLAŞ KARAR! İŞ BıRAKMA EYLEMI UZATıLDı   19:25   CHP MYK TOPLANTıSı ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA YAPıLDı   18:50   OKULDA SILAHLı DEHŞET! ERKAN BAŞ’TAN SERT TEPKI: ’KÜÇÜK AMERIKA YAPMAK İSTEDILER, OLDU!’   17:53   ÖZGÜR ÖZEL: ’OKULLAR SAVAŞ ALANı DEĞIL, EMANETTIR!’   16:24   KAHRAMANMARAŞ VALILIĞI: AYSER ÇALıK ORTAOKULU’NDAKI DURUM KONTROL ALTıNDA   16:22   CHP SÖZCÜSÜ ZEYNEL EMRE: “65 BIN UZMAN ÇAVUŞUN OKULLARDA GÜVENLIK GÖREVLISI OLARAK GÖREVLENDIRILMESI ACILEN HAYATA GEÇIRILMELIDIR"   16:21   KAHRAMANMARAŞ’TA ORTAOKULDA SILAHLı SALDıRı... KAHRAMANMARAŞ VALISI ÜNLÜER: "4 KIŞI VEFAT ETTI, 20 YARALı VAR. SALDıRGAN DA VEFAT ETTI"  
 
     
   

SES MALATYA ŞUBESİ`NDEN `PROMOSYON` EYLEMİ: “ÜCRETLERİMİZ ÜZERİNDEN BANKALARIN ELDE ETTİĞİ KÂRDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ"


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nün promosyon ihalesini kişi başı 24 bin 500 TL karşılığında bir kamu bankasına vermesini protesto etti. SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 17:15   Okunma : 825

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Malatya Şubesi, İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nün promosyon ihalesini kişi başı 24 bin 500 TL karşılığında bir kamu bankasına vermesini protesto etti. SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz" dedi.

SES Malatya Şubesi üyeleri, bugün Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimlik binası önünde toplandı ve banka promosyonlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı.

"SATIN ALMA GÜCÜNDE CİDDİ ORANDA GERİLEME VAR"

SES Malatya Şubesi Mali Sekreteri Mahir Söylemez, "Ülkemizde son yıllarda artan enflasyon oranı, yaşanan ekonomik kriz ortamı nedeniyle sağlık ve sosyal hizmet emekçilerinin satın alma gücünde ciddi oranda gerileme yaşanmıştır. Haziran 2021 öncesi birçok ilde 3-5 yıllığına imzalanan banka promosyon sözleşmeleri kurumlar tarafından revize edilerek yeniden ihaleler yapılmakta, yeni dönemde yapılan banka promosyon sözleşmelerinde bu rakam 30-40 bin TL`ye kadar çıkmaktadır. Özellikle 2021 yılı ve öncesinde promosyon anlaşması yapılan iş yerlerinde çalışan emekçiler ciddi hak kaybına uğramış bulunmaktadır" dedi.

"BANKALARIN ELDE ETTİĞİ KÂRDAN PAYIMIZI İSTİYORUZ"

Söylemez, açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Enflasyonla faiz arasında açılan makas, bankaları kârlılık rekoruna doğru koştururken işçi ve emekçiler, aldıkları ücretlerle ‘ayı nasıl çıkarabilirim` diye kuruş hesabı yapıyor, meyve dahi alamıyor, çocuğunu yeterli ve dengeli besleyemiyor; elektrik, su faturalarını ödeyemiyor, karabasanlar görüyor, intiharın eşiğinden dönüyor ya da intihar ediyor. Bizler, emekçiler her geçen gün daha da yoksullaşırken, ücretlerimiz enflasyon karşısında bir mum gibi erirken seyirci olmayacağız elbette. Emeğimizin üzerinden her kim nemalanıyor ve kârına kâr katıyorsa biz de kazandırdığımızın karşılığında hakkımız olanı istemekten geri durmayacağız. Bankaların artan bu devasa karlarında, işçi ve emekçilerin kendilerine yatırılan maaş ve her türlü ücretlerinin değerlendirilmesi de etkilidir. Ücretlerimiz üzerinden bankaların elde ettiği kârdan payımızı istiyoruz.

"MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

26 Eylül`de İnönü Üniversitesi Rektörlüğü`nde gerçekleştirilen banka promosyon ihalesine toplamda beş banka katılmış olup, verdikleri miktarlar emekçilerin beklentilerini ve taleplerini karşılamaktan uzaktır. Verdikleri tekliflere bakıldığında, bankaların kendi aralarında anlaşarak ihaleye katıldıkları görülmektedir. En son Halk Bankası, 24 bin 500 ile ihaleyi almıştır. SES Malatya Şubesi olarak, gözlemci olarak katılım sağladık, sözleşmenin maddelerine ve miktarına itiraz ettik. Ama Rektörlük adına katılan Genel Sekreter, kurum adına değil de banka adına katılım sağlamış gibiydi. Yetkili sendika temsilcisi ise hiçbir şekilde söz hakkı kullanmamış, itiraz hakkını değerlendirmemiştir. Biz, Sağlık Emekçileri Sendikası olarak tüm emekçilerin lehine olacak şekilde promosyon sözleşme ihalesinin yeniden düzenlemesi için birlikte mücadele etmeye devam edeceğiz."

Söylemez, sonuna kadar haklarını arayacaklarını ifade ederek, “Buradan bir kere daha Rektörlük`e ve yetkililere sesleniyoruz. Eğer bankalar karşısında elinizin zayıf olduğunu düşünüyorsanız biz emekçiler buradayız. Hiçbir şekilde bankalar karşısında elinizin zayıf olduğunu düşünmeyin. Yok, eğer siz de bu yapılanların bir parçası olmak istiyorsanız yine size mesajınız şudur ki biz emekçiler buradayız. Taleplerimizi dile getirmeye, hakkımız olanı almak için mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA