19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

KILIÇDAROĞLU İLE UYSAL BİR ARAYA GELDİ. KILIÇDAROĞLU MERSİN`DEKİ SALDIRIYI KINADI: "İNSANLIK SUÇUNA KARŞI ORTAK TAVIR TAKINMAK DA SİYASETÇİ OLARAK BİZİM GÖREVİMİZ"


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ‘altılı masa`nın CHP ev sahipliğinde 2 Ekim`de yapılacak toplantısı öncesinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal`ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Mersin`deki saldırıya ilişkin "İnsanlık suçuna karşı ortak tavır takınmak da siyasetçi olarak bizim görevimizdir" dedi. İkili, görüşme sonrasında ile Demokrat Parti Genel Merkezi`nin yakınındaki taksi durağını ziyaret etti.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 16:53   Okunma : 463

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; ‘altılı masa`nın CHP ev sahipliğinde 2 Ekim`de yapılacak toplantısı öncesinde Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal`ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, Mersin`deki saldırıya ilişkin "İnsanlık suçuna karşı ortak tavır takınmak da siyasetçi olarak bizim görevimizdir" dedi. İkili, görüşme sonrasında ile Demokrat Parti Genel Merkezi`nin yakınındaki taksi durağını ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘altılı masa`nın 2 Ekim`de CHP ev sahipliğinde yapılacak toplantısı öncesinde liderleri ziyaret etmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu, bugün DP Genel Başkanı Gültekin Uysal ile Demokrat Parti Genel Merkezi`nde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu`na ziyarette, CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek eşlik etti. 

“85 MİLYON YURTTAŞ OLARAK TERÖRE KARŞI ORTAK TAVIR TAKINMAK ZORUNDAYIZ”

Ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, dün Mersin Mezitli`de polisevine yapılan terör saldırısı içinz öncelikle şehit polis Sedat Gezer`e rahmet diledi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

“Güvenlik güçlerine sıkılan her kurşun millete sıkılan kurşundur. Bölücü terör örgütünün veya diğer terör örgütlerinin inançları yoktur, kimlikleri yoktur, ahlakları yoktur. Terör kimden ve nereden gelirse gelsin bu ülkede 85 milyon yurttaş olarak teröre karşı ortak tavır takınmak zorundayız. Terörden büyük acılar çektik. O acıların artık sona ermesi lazım. Teröre karşı siyasi görüşleriniz farklı olabilir. Ekonomi politikalarınız farklı olabilir ama terör bir insanlık suçudur. İnsanlık suçuna karşı ortak tavır takınmak da siyasetçi olarak bizim görevimizdir.”

“ÖNÜMÜZDEKİ SİYASAL SÜRECİN DE ZEHİRLENMESİNE BU TÜR SALDIRILARLA İMKAN VERMEMEK GEREKİR”

Uysal da saldırıyı kınayarak, “Terör ne tereddüt, ne müsamaha kaldırır. Türkiye`nin hatırı sayılır bir zaman diliminde terörle mücadele geçmişi var. Ama içinde bulunduğumuz sıcak atmosfer dolayısıyla da Türkiye`yi operasyona açık halden çıkartmak önümüzdeki siyasal sürecin de zehirlenmesine bu tür saldırılarla imkan vermemek gerekir. O açıdan gayet temkinli, itidalli ama mutlaka güvenlik güçlerimiz, istihbarat birimleri gereğini yapıyordur. Bu iklimin zehirlenmesine, tekrar altını çizmek isterim, müsaade etmemek lazım” diye konuştu.

TAKSİ DURAĞINI ZİYARET ETTİLER

Kılıçdaroğlu ve Uysal görüşmenin ardından, DP Genel Merkezi`nin yanındaki bir taksi durağında esnaf ile sohbet etti. Taksici, duraklarının Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından yeni yapıldığını açıkladı. Taksici, sigorta primlerinden şikayet ederek, "Şu anda en düşük sigorta 7 bin lira civarında, kazasız bir aracın. Biz bu konuda sizden, inşallah seçim sonrasında yardım istiyoruz ve bekliyoruz. Esnaf büyük sıkıntı içinde" dedi. Bir diğer taksici de araçlardan alınan ÖTV`den şikayet ederek, "Şu an araç değiştirme 500- 600 bin lira bandında. Sıfır araçlarda. İkinci el almak istesek zaten 300- 350 bin lira civarı" diye konuştu. 

Taksici, yerli araç TOGG için de, "Emekli 5 bin lira maaş alıyor, 500- 600 bin lira fiyat veriyorlar. Yerli araba. Yani bu millet ne yapacak bilmiyoruz" dedi. 

"BİZE GÖREVİ VERECEK OLAN MİLLETİN KENDİSİ"

Kılıçdaroğlu, milletin kararını seçimde vereceğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Millet kararını verecek ve biz kötü gidişi durduracağız. Örneğin Sayın Genel Başkanımla veya Millet İttifakı olarak biz bu konuda kararlıyız ama sonuçta bize görevi verecek olan milletin kendisi. Millet bize bu görevi verecek. Biz de bu görevi sağlıklı şekilde yerine getireceğiz. Devletin saydam olması lazım. Siz kazanırsanız güçlü devlet olur. Birileri kazanıp milyonlar kaybederse o zaman devlet gücünü kaybeder. Herkesin güçlü olması ve kazanması lazım. Herkesin evine akşam huzur içinde dönmesi lazım. Direksiyon başında insanların huzurlu olması lazım. Gönül huzuru olması lazım. Mutlu olmanız lazım. En büyük arzumuz bu zaten. Ama bunları yapacağız inşallah. Karamsar bir atmosfer var, biliyorum. Ama bu karamsar atmosferden Türkiye`yi çıkarmak mümkün. Elin oğlu çıkarıyor da biz mi çıkaramayacağız? Akıl, mantık, bilgi, birikim, irfan ile bu ülkede çözülmeyecek sorun yok. Hepsini çözeriz." 

KIRAT ROZETİNİ UYSAL`A VERDİ

Gültekin Uysal da görüşme sonrasında sosyal medya hesabında Kılıçdaroğlu`nun ziyaretine ilişkin şu mesajı yayınladı:

“Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Genel Merkezimizde bizleri ziyaret etti. Kendilerine nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. Bir il programında kendilerine takdim edilen kırat rozetini de bize iletmek üzere kabul edip büyük bir nezaketle iletmesi dolayısıyla da ayrıca teşekkür ediyorum.”

Uysal, ayrıca Kılıçdaroğlu ile bir taksi durağında esnaf ile görüşmelerine ilişkin “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimize ziyaretleri sonrası Balgat`ta, Genel Merkezimize komşu Kardeşler Taksi Durağını ziyaret ettik. Yakıt fiyatları sonrası sigorta zammı ile de beli bükülen şoför esnafımız ile hasbihâl ettik” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA