24 Nisan 2026 Cuma

10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI   17:58   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR DAHA HIÇBIR 23 NISAN’A MAHCUBIYETIN GÖLGESI DÜŞMESIN"   17:56   KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE EŞLERINDEN DESTEK: "EŞIME BIR ŞEY OLSA ÇOCUKLARıMıN VEBALINI KIM ÖDEYECEK?"   16:54   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... NUMAN KURTULMUŞ: "EGEMENLIĞIN KAYNAĞıNı IMTIYAZDA VE DAR KADROLARDA ARAMAYAN SIYASAL AHLAK 23 NISAN RUHUNUN ÖZÜDÜR"   16:51   SEZGIN TANRıKULU: YUSUF TEKIN ISTIFA ETMELIDIR. DEMOKRATIK ÜLKELERDE BÖYLE BIR ŞIDDET OLAYıYLA KARŞı KARŞıYA KALAN MILLI EĞITIM BAKANLARı GÖREVDE KALMAZLAR   15:38   TBMM GENEL KURULU 23 NISAN ÖZEL OTURUMU... ÖZGÜR ÖZEL: “BIZI IYI TANıYıN. BIZ, BOYNUMUZU VERIRIZ AMA BOYUN EĞMEYIZ. BIR AVUÇ DARBECIYE TESLIM OLMAYıZ”   15:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KURTULUŞ PARKı’NDA AÇLıK GREVINDEKI MADENCILERE ZIYARET: "YAŞASıN DORUK MADENCILIK’TEKI EMEKÇI DIRENIŞI, YAŞASıN TÜRKIYE IŞÇI SıNıFıNıN MÜCADELESI"   10:01   MERSIN’DE ÇOCUKLAR GELECEĞI TASARLıYOR: BU KAMPÜSTE OYUN OYNAMAK DEĞIL, OYUN KURMAK SERBEST!   17:34   GÜLCAN KıŞ’TAN KORKUTAN 23 NISAN KARNESI: ’TÜRKIYE’DE HER 3 ÇOCUKTAN BIRI TEHLIKEDE!’   17:25   CÜBBELERINI ÇıKARıP SAHNEYE ÇıKTıLAR: MERSINLI AVUKATLARDAN MUHTEŞEM ‘ŞEKERPARE’ PERFORMANSı!   17:20   MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN TBMM’DE SERT ‘YÜREĞIR’ ÇıKıŞı: ’MILLETIN İRADESINE MÜDAHALEDIR!’   10:53   MERSIN ESNAFıNDA BÜYÜK DÖNÜŞÜM: AHMET ÖZDEMIR ’ŞEHRIN ESNAFı’ PROJESINI DUYURDU!   10:50   BASıN DÜNYASıNDA ŞOK SATıŞ KARARı! TELE1 İÇIN KRITIK ÇAĞRı: ’SUSTURULMASıNA İZIN VERMEYIN’   10:42   BAŞKAN SEÇER’DEN 23 NISAN MESAJı: ‘ASıL GÜCÜMÜZ ÇOCUKLARıMıZıN MUTLULUĞUDUR!’   09:25   CHP’LI BAŞARıR’DAN ATAŞEHIR OPERASYONU SONRASı SERT TEPKI: ’SANDıKTA BÜKEMEDIKLERI BILEĞI HUKUKLA KıRMAYA ÇALıŞıYORLAR!’  
 
     
   

GENÇLER! İYİ Kİ MERSİN’E GELDİNİZ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de üniversite kazanan öğrencileri Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılıyor. MEŞOT’a açtığı stantta, otobüsten inen öğrencileri ve ailelerini karşılayan Sosyal Hizmetler Dairesi personelleri; hem Mersin’i tanıtıyor, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik hizmetlerini anlatıyor.

 

Tarih : 27 Eylül 2022 Salı 16:55   Okunma : 1200

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin’de üniversite kazanan öğrencileri Mersin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde karşılıyor. MEŞOT’a açtığı stantta, otobüsten inen öğrencileri ve ailelerini karşılayan Sosyal Hizmetler Dairesi personelleri; hem Mersin’i tanıtıyor, hem de Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik hizmetlerini anlatıyor.

Stantta bilgilendirilen öğrenci ve ailelere, gidecekleri lokasyona en kolay nasıl ulaşacakları konusunda yönlendirme yapılırken, ulaşım hizmetindende ücretsiz faydalanmaları sağlanıyor.Gelen yolcu peronundaki alanda karşılanan öğrenci ve ailelerine, bilgilendirme broşürlerinin yanı sıra çeşitli ikramlar da sunuluyor.Böyle bir uygulama ile ilk defa karşılaştıklarını söyleyen öğrenci ve velileri de,Mersin’e gelir gelmez aldıkları hizmetten son derece memnun olduklarını ifade ediyorlar.

Öğrenciler, ilk kez geldikleri şehirde, yalnız olmadıklarını hissediyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde Rehber Öğretmen olarak görev yapan Duygu Çeviker, otogarda verdikleri hizmeti anlatarak, “Üniversite tahsili için başka şehirlerden Mersin’e gelen öğrencileri MEŞOT’ta kurulu standımızda karşılıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin kız ve erkek öğrenci yurtlarından, Çamaşır Kafe, Mahalle Mutfakları, Sıcak Çorba İkramı, Ulaşım ve Sosyal Tesis, MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi ile Kariyer Merkezi hizmetlerini öğrencilere anlatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm bu projelerle, öğrencilerimizin yanında oluyoruz. Mersin gerçekten bir öğrenci kenti haline geldi. Bizler de MEŞOT’ta kurduğumuz stantta, tüm öğrencilerimize bu bilgilendirmeleri yapıyor ve gidecekleri lokasyona ulaşımlarını ücretsiz olarak sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çeviker, öğrencilerden aldıkları tepkilerin de olumlu olduğunu söyleyerek, sözlerine şunları ekledi:

“İlk defa geldikleri bir şehirde böyle sıcak karşılanmak, elbette hoşlarına gidiyor. Başkanımıza ve Büyükşehir Belediyesi personeline teşekkür ettiklerini iletiyorlar. Ayrıca kendilerini şanslı hissettiklerini söyleyerek, ‘İyi ki Mersin’e geldik’ diyorlar.”

“Güzel hissettirdi, değerli hissettirdi”

Otogardaki karşılamadan son derece memnun olduğunu söyleyen Kader Gözey, “Daha önce otogarlarda bulundum, ama böyle bir karşılamaya denk gelmemiştim. Güzel hissettirdi, değerli hissettirdi. Broşürü biraz inceleme fırsatım oldu. Dikkatimi çeken toplu taşıma ücretleri oldu, yemek ücretleri oldu. Bunlar benim kullanabileceğim avantajlar. Öğrencilere her konuda destek oluyorlar, üniversite tercihi yapan arkadaşlarımıza da Mersin’i öneriyoruz”dedi.

İstanbul’da yaşayan ve Mersin’de Diş Hekimliği Fakültesi’ni kazanan Sena Kheirkhah, otogarda karşılanmasına şaşırdığını belirterek, “Burada Diş Hekimliği olduğu için buraya geldim ve Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu imkanlara çok şaşırdım ve mutlu oldum. Yani salonlarda ders çalışma imkanı var, 3.5TL'ye 3 kap yemek var. Öğrenciler için çok harika bir fırsat bence.Çok teşekkür ederim Büyükşehir Belediyesi’ne”dedi.

Cizre’den Mersin’e üniversite okumaya gelen Saliha Kılıç,“Mersin Üniversitesi Hemşirelik bölümünü kazandım. Buraya geldim ve bu şekilde karşılandım, çok mutlu oldum. Buraya geldiğimde,nereye nasıl gideceğimi tam bilmiyordum. Biraz broşürü inceledim. Mersin’de üniversiteliler için birçok hizmet varmış. Mersin'in böyle bir şehir olduğunu bilmiyordum. Buraya gelince öğrendim. Büyükşehir Belediyesi’nin birçok hizmetindenfaydalanmaya çalışacağım, çünkü ihtiyacım var” dedi.

Üniversite tahsilini Mersin’de yapacak olan ve Ankara’dan gelen öğrencilerden Furkan Seven ise, “Beklediğimden daha iyi, daha güzel, daha bir öğrenci şehri. Gelmeden önce araştırmıştım, çok güzel” derken,Oğuzhan Kıvrak ise, Otobüsten indiğimde böyle bir standın beni karşılaması çok mutlu etti. Öğrencileri yalnız bırakmadığı için, Büyükşehir’e çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA