1 Kasım 2025 Cumartesi

03:17   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:09   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   19:34   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:13   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:25   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:05   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:49   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı   16:45   CUMHURIYETIN RUHU MEZITLI’DE MINIKLERLE BÜYÜDÜ!   16:40   BAŞKAN SEÇER: “CUMHURIYET, HALKıN IRADESIDIR; MERSIN BU IRADENIN SESI OLMAYA DEVAM EDECEK”   23:25   102 METRELIK BAYRAKLA CUMHURIYET’E YÜRÜYEN MERSIN   19:51   CUMHURIYET, TÜRK MILLETININ ŞAHSIYETIDIR: DR. LEVENT UYSAL’DAN 29 EKIM MESAJı   14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı  
 
     
   

VELİ AĞBABA: NE HİKMETSE BU TERÖRİSTİN KENDİLERİ TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDIĞINI HİÇ SÖYLEMİYORLAR


CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Mersin`de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin, “Adı geçen terörist 11 Mayıs 2013`te serbest bırakılıyor, bizim raporu yayınladığımız tarih 23 Temmuz 2013. 4. Yargı Paketi deyince anımsamayanlara ya da unutanlara hatırlatmak isterim. ‘Çözüm Süreci`, ‘Barış Süreci` dedikleri bir süreçte, PKK ile anlaşıp, İmralı`da Öcalan ile pazarlık yapıp cezaevlerinin boşaltıldığı 4. Yargı Paketi. Ne hikmetse bu teröristin kendileri tarafından serbest bırakıldığını hiç söylemiyorlar. 11 Mayıs 2013`te AKP tarafından serbest bırakılmış bir teröristten söz ediyorum” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 28 Eylül 2022 Çarşamba 18:31   Okunma : 828

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Mersin`de polisevine yönelik terör saldırısına ilişkin, “Adı geçen terörist 11 Mayıs 2013`te serbest bırakılıyor, bizim raporu yayınladığımız tarih 23 Temmuz 2013. 4. Yargı Paketi deyince anımsamayanlara ya da unutanlara hatırlatmak isterim. ‘Çözüm Süreci`, ‘Barış Süreci` dedikleri bir süreçte, PKK ile anlaşıp, İmralı`da Öcalan ile pazarlık yapıp cezaevlerinin boşaltıldığı 4. Yargı Paketi. Ne hikmetse bu teröristin kendileri tarafından serbest bırakıldığını hiç söylemiyorlar. 11 Mayıs 2013`te AKP tarafından serbest bırakılmış bir teröristten söz ediyorum” açıklamasını yaptı.

Veli Ağbaba, bugün yaptığı açıklamada, Mersin`de polisevine yönelik saldırıyı düzenleyen terörist üzerinden CHP`nin suçlanmasına tepki gösterdi. Saldırıyı düzenleyen teröristin AKP hükümeti tarafından 2013 yılında serbest bırakıldığını belirten Ağbaba, “CHP`li hiçbir kimse terörle anılamaz, terörle yan yana getirilemez, terörle ilişkilendirilemez; bu kadar açık ve net” diye konuştu.

Veli Ağbaba, şunları söyledi:

“Değerli vatandaşlarımız, seçimler yaklaşırken kendi hatalarını, kendi kusurlarını örtmek için yalana, iftiraya başvuran ve bunu devletin tüm olanaklarıyla yapan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Önce trolleri, sonra satılmış kalemleri, gazeteleri ve bizzat kendileri, bu yalanı, bu iftirayı kalleşçe tekrarlamaya devam ediyorlar. 10 yıl önce gazeteci örgütleri ve bağımsız gözlemcilerin raporlarında ‘gazeteci` olup, yazdığımız raporda adı geçen bir terörist üzerinden bize saldırıyorlar. Ayrıca bu raporu yazan CHP Cezaevi Komisyonu, farklı siyasi görüşlerden, farklı suçlamayla cezaevinde olan herkesi ziyaret etmiş bir komisyon. Cübbeli Ahmet`i de var, İBDA-C lideri olduğu iddia edilen Salih Mirzabeyoğlu; Ergenekon`dan, Balyoz`dan cezaevine giren insanlar da var. Türkiye`de cezaevinde ziyaret etmediği kimse kalmamış bir komisyon. Bu rapor yazılırken tutuklu, bu rapor yayınlandığı zaman AKP tarafından serbest bırakılmış bir teröristten söz ediyoruz.

NE HİKMETSE BU TERÖRİSTİN KENDİLERİ TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDIĞINI HİÇ SÖYLEMİYORLAR”

Adı geçen terörist 11 Mayıs 2013`te serbest bırakılıyor, bizim raporu yayınladığımız tarih 23 Temmuz 2013. 4. Yargı Paketi deyince anımsamayanlara ya da unutanlara hatırlatmak isterim. ‘Çözüm Süreci`, ‘Barış Süreci` dedikleri bir süreçte, PKK ile anlaşıp, İmralı`da Öcalan ile pazarlık yapıp cezaevlerinin boşaltıldığı 4. Yargı Paketi. Ne hikmetse bu teröristin kendileri tarafından serbest bırakıldığını hiç söylemiyorlar. 11 Mayıs 2013`te AKP tarafından serbest bırakılmış bir teröristten söz ediyorum. Şimdi, ey utanmazlar, o tarihte, 188 gazeteci ile birlikte bize mektup yazan birisi var. Biz, bu ismi geçenle hiç yüz yüze görüşmemişiz. Bir temasımız yok. Raporumuzda bir cümle bile olumlayan bir değerlendirmemiz yok. Ayrıca raporumuzda bu teröristin hangi suçtan yattığını da yazıyoruz. Sonra siz, bu kişiyi terör örgütü ve İmralı ile pazarlık sonucu serbest bırakıyorsunuz.

“2013`TE SERBEST BIRAKILAN BİR TERÖRİSTİN SORUMLUSU OLARAK BİZİ İLAN ETMEYE ÇALIŞIYORSUNUZ, BUNU REDDEDİYORUZ”

Bir daha söylüyorum; siz, bunu PKK ile, İmralı`daki pazarlık sonucu serbest bırakıyorsunuz. Sonra utanmadan bize iftira atıyorsunuz. Bu teröristi serbest bırakan iktidara laf söylemiyorsunuz. Nerede ise PKK`yı değil, bizi suçlayacaksınız. Oysa ‘Barış ve Çözüm` sürecini hatırlamak lazım. O dönem yağlı ballıydınız. Bakın, Kandil`e devletin Anadolu Ajansı`nı, TRT`sini gönderip, onlarla çay içip piknik organize eden sizlerdiniz. Ya da ‘Barış Süreci`nde, ‘Çözüm Süreci` de dediğimiz o süreçte AKP sözcülerinin söylemiş olduğu sözleri biraz hatırlayalım. Biz, 2013`te serbest bırakılan bir teröristin sorumlusu olarak bizi ilan etmeye çalışıyorsunuz, bunu reddediyoruz. Daha iki gün önce Avanos`ta ‘Terörist kalmadı` diyen, ‘Teröristlerin ayakkabı numarasını biliyorum` diyen İçişleri Bakanı`na laf söylemiyorsunuz. Bu polisimizin şehit edilmesinin sorumlusu olarak, bu teröristlerin serbestçe Mersin`e girmelerinden söz etmiyorsunuz. Alçakça iftiralarınıza devam ediyorsunuz. Ancak söyleyelim; iftiralarınızda, yalanlarınızda boğulacaksınız. Ne ben Ne CHP`li hiçbir kimse terörle anılamaz, terörle yan yana getirilemez, terörle ilişkilendirilemez; bu kadar açık ve net.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA