29 Mart 2024 Cuma

18:09   VAHAP SEÇER, MERSİN ESOB`U ZİYARET ETTİ: “GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN İTİBAREN ESNAFLA İYİ İLİŞKİLER İÇERİSİNDE OLDUK”   16:48   ÖZGÜR ÖZEL, ORTACA`DA: "FESTİVALLERİ, KONSERLERİ YASAKLAYAN, NE YİYECEĞİNE NE GİYECEĞİNE KARIŞAN BU ANLAYIŞA KARŞI GENÇLERİN YANINDA VE ARKASINDAYIZ. BÜTÜN GENÇLERİ SANDIĞA BEKLİYORUZ"   16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:48   MEZİTLİ BELEDİYESİ, SAHİL YOLUNDA ÇALIŞMA BAŞLATTI    16:07   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANI TUNCER BAKIRHAN: "KÜRT OLANLAR MECLİS`TE KÜRT HALKI İÇİN MÜCADELE EDENLERDİR"   15:41   YARGITAY`DA BAŞKANLIK SEÇİMİ YEREL SEÇİM SONRASINA KALDI: SEÇİME 1 NİSAN`DA DEVAM EDİLECEK   15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   14:25   ÖZGÜR ÖZEL: “YERLİKAYA, SOYLU GİBİ MAKAMIN AĞIRLIĞINI TAŞIYAMAYACAK İŞLER YAPMIYORDU. BU YAPTIKLARI O İMAJINA ÇOK TERS”   13:47   YARGITAY 4. GÜNDE DE BAŞKANINI SEÇEMEDİ   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI  
 
     
   

ETEM ÇALIŞKAN’IN SERGİSİ, SANATSEVERLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen;ömrünü sanata adamış Mersinli hat sanatçısı ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın ‘Kaligrafinin Resme Dönüş Senfonisi Sergisi’ sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

 

Tarih : 28 Eylül 2022 Çarşamba 19:01   Okunma : 691

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen;ömrünü sanata adamış Mersinli hat sanatçısı ve kaligrafi ustası Etem Çalışkan’ın ‘Kaligrafinin Resme Dönüş Senfonisi Sergisi’ sanatseverlerden büyük ilgi görüyor.

Mersin Kültür Merkezi Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Galerisi’nde 30 Eylül’e kadar devam edecek olan sergiyi,Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ziyaret etti. Geçtiğimiz hafta, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in de açılışına katıldığı sergide, sanatın içinde eğitim gören 120 öğrenci, her tabloyu ilgi ve beğeni ile inceledi.

“İlgisi olan, merak eden herkesi sergiye bekliyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi bünyesinde görev yapan Nevin Şahingöklü, “Ethem Çalışkan’ın ‘Kaligrafinin Resme Dönüş Senfonisi’ sergisi, 30 Eylül’e kadarMersin Güzel Sanatlar Galerisi’nde sergileniyor. Ethem Bey'in birbirinden güzel eserleri; sanatseverlerin, öğrencilerin, vatandaşların büyük ilgisini görüyor. İlgisi olan, merak eden herkesi sergiye bekliyoruz” dedi.

“Sergiyi gezerken kaligrafinin resme dönüşünü gördük”

Nevit Kodallı Güzel Sanatlar Lisesi 12. Sınıf öğrencisi Şahin Karaduma,“Bu sene sınav yoğunluklu çalışıyoruz. Bugün Ethem Çalışkan’ın sergisine geldik. Sergiyi gezerken, kaligrafinin resme dönüşünü gördük ve tüm çalışmalarına baktığımda, hepsi çok hoşuma gitti. Kaligrafi yazı sanatıdır. Üstad burada yazı sanatını resme dönüştürüyor. Bunların tuvale renklerle birlikte aktarılması çok hoşuma gitti. Hepimiz sergiyi gezerken bayağı bir zevk aldık”diye konuştu.

“Ethem Çalışkan’ın yaptığı tüm tablolara hayranım”

10. Sınıf öğrencisi İrem Sungur, “Ethem Çalışkan’ın sergisi çok hoşuma gitti.Hani anlatılmaz yaşanır derler ya, aynen o şekilde. Çok hoşuma gitti. Fonetik sanat ve plastik sanatları kullanarak oluşturulan tabloları severim ve Ethem Çalışkan’ın yaptığı tüm tablolara hayranım” dedi. Sungur, Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki kültür sanat etkinliklerinden çok memnun olduklarını sözlerine ekleyerek, “Gençler olarak bu etkinliklere çok katılıyoruz ve çok beğeniyoruz.10’da 10’luk bir performansla bize sunuyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Bileği kuvvetli bir sanatçı”

Sergiyi gezip birbirinden değerli eserleri görmenin, kendileri için çok güzel olduğunu belirten 12. Sınıf öğrencisi Ertuğrul Er, “Bileği kuvvetli bir sanatçı. Hat sanatıyla ilgilendiği için, gerçekten eserleri estetik bir şekilde çıkartabiliyor. Yazının burada eserler içinde renklerle birlikte kullanılması çok önemli.Bence gerçekten çok güzel eserler çıkartmış ortaya. Hepsine elimden geldiği kadar, uzun uzun bakmaya çalıştım”dedi.

“Hem yazı hem çizim var, renklerin uyumu mükemmel”

Öğrencilerden HiranurEskin ise,“Bu sergiye geldiğimde çok heyecanlıydım. Resimde sadece fırçaların kullanılmayacağını, yazının da var olacağını gösteren eserler vardı. Aslında bize öğretilen resimde çok da yazı olmaz, ama sanatçıların özgünlüğüne bağlı olarak sanatçılar, sanatını yazıyla aktarabiliyor, boyayla aktarabiliyor ve burada hepsinin bileşimini görüyorum. Yani hem yazı hem çizim var, renklerin uyumu da mükemmel” diye konuştu.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA