19 Mayıs 2026 Salı

18:21   19 MAYıS’TA ANKARA’DA BÜYÜK KORTEJ: ÖZGÜR ÖZEL VE BINLERCE GENÇ ANıTKABIR’E YÜRÜYOR!   18:19   CHP’LI MUSTAFA KEKLIK’TEN 19 MAYıS MESAJı: ’CUMHURIYETIN İKINCI YÜZYıLıNDA EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ GENÇLIKTIR’   17:35   MEMUR EMEKLILERI, SEYYANEN ZAM ISTIYOR: "CUMHURBAŞKANı VERDIĞI SÖZÜ TUTMALı"   16:34   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB’DEN ORTAK NATO AÇıKLAMASı: NATO ÜSLERI KAPATıLMALı, NATO’DAN DERHAL ÇıKıLMALıDıR   15:32   BIRLEŞIK KAMU İŞ KONFEDERASYONU MALIYE BAKANLıĞı ÖNÜNDE EYLEM YAPTı... GENEL BAŞKAN YıLDıRıM: TÜM KAMU ÇALıŞANLARı ALACAKLı DURUMDA   15:29   NURI ASLAN’DAN OPERASYON TEPKISI: MILYONLARCA VATANDAŞıMıZA HIZMET EDEN İBB’NIN BU ŞEKILDE SÜREKLI YıPRATıLMASı DOĞRU DEĞILDIR   14:25   İBB DAVASı’NDA 39. GÜN... MURAT KAPKI, YAKLAŞıK BIR YıLDıR TUTUKLU BULUNAN İNAN GÜNEY’DEN HELALLIK ISTEDI   14:24   EKREM İMAMOĞLU’NUN DIPLOMA IPTALINE KARŞı YAPTıĞı ISTINAF BAŞVURUSU DA REDDEDILDI, DOSYA DANıŞTAY’A TAŞıNACAK   13:15   ANKARA’DA BÜYÜK 19 MAYıS SEFERBERLIĞI! ÖZGÜR ÖZEL’IN DE KATıLACAĞı DEV YÜRÜYÜŞÜN DETAYLARı BELLI OLDU   12:47   ÖZGÜR ÖZEL’DEN TÜRKAN SAYLAN MESAJı: ’MÜCADELE MIRASıNA SAHIP ÇıKACAĞıZ!’   12:15   İBB DAVASıNDA SILIVRI’YI SARSAN ’BASKı’ İTIRAFı! ’O İFADELER YOK HÜKMÜNDEDIR’   11:33   AKDENIZ’DE GECE YARıSı ALARMı! ULUSLARARASı SULARDA SıCAK TEMAS: "YÜZER HÜCRE" BILE HAZıRLADıLAR   11:05   BÜYÜKŞEHIRDE 20 TL, TARLADA 3 TL’YE ALıCı YOK! MILYONLUK DEPOLAR ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ: ‘ARTıK HAMALLıK YAPACAĞıM’   10:48   TANESI 16 LIRAYı AŞMıŞ DURUMDA: "ARTıK KILO İLE DEĞIL TANE İLE ALıNıYOR!"   10:35   GÖZLERINI KAPATıP BASTONU ELINE ALANLAR ŞOKE OLDU! MERSIN’DE EZBER BOZAN "EMPATI" SEFERBERLIĞI   10:30   ANKARA’DA TARIHI DÖNEMEÇ: BAHÇELI’DEN ÖCALAN İÇIN EZBER BOZAN ’KOORDINATÖRLÜK’ TEKLIFI!   10:20   19 MAYıS’TA ÇARPıCı GENÇLIK RAPORU: ’ERIYEN BIR NESIL, ÇALıNAN BIR GELECEK!’   10:05   CHP’NIN SIYASI HAMLESI NETLEŞTI: GÜMÜŞHANE’DE BÜYÜK BULUŞMA NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?   09:33   BAŞKANDAN 19 MAYıS MESAJı: ‘BAĞıMSıZLıK MEŞALESINI GELECEĞE GENÇLERIMIZ TAŞıYACAKTıR’   08:48   MERSIN MEZITLI’DEKI FESTIVAL KENTTE GÜNDEM OLDU!  
 
     
   

EKONOMİSTLER, 24 YILIN ZİRVESİNE YÜKSELEN ENFLASYONU DEĞERLENDİRDİ: “CUMHURİYET TARİHİNİN EN APANSIZ ENFLASYON REKORUNU KIRMAK, EPİSTEMOLOJİK HETERODOKS NÖRO EKONOMİ MODELİNE NASİPMİŞ”


Ekonomist ve iktisatçılar, Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) bugün açıkladığı, 24 yılın zirvesine oturan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “99 yıllık Cumhuriyet tarihinin en apansız enflasyonu, 2. Dünya Savaşı`nda yaşanmıştı. Rekoru kırmak, epistemolojik heterodoks nöro ekonomi modeline nasipmiş” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2022 Pazartesi 12:41   Okunma : 1787

Ekonomist ve iktisatçılar, Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) bugün açıkladığı, 24 yılın zirvesine oturan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “99 yıllık Cumhuriyet tarihinin en apansız enflasyonu, 2. Dünya Savaşı`nda yaşanmıştı. Rekoru kırmak, epistemolojik heterodoks nöro ekonomi modeline nasipmiş” dedi.

TÜİK, eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamlarını açıkladı. TÜİK hesaplamalarına göre; TÜFE aylık yüzde 3,08 arttı, yıllık enflasyon ise yüzde 83,45`e çıktı. Üretici fiyatlarındaki yıllık artış da yüzde 150`yi aştı.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erinc Yeldan, iktisat uzmanı Mahfi Eğilmez, ekonomist Evren Devrim Zelyut ve ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. İktisatçı ve ekonomistlerin AKP`nin ekonomi politikalarını da eleştiren değerlendirmeleri şöyle:

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN APANSIZ ENFLASYON REKORUNU KIRMAK, EPİSTEMOLOJİK HETERODOKS NÖRO EKONOMİ MODELİNE NASİPMİŞ”

Prof. Dr. Hakan Kara: 99 yıllık Cumhuriyet tarihinin en apansız enflasyonu, 2. Dünya Savaşı`nda yaşanmıştı. Rekoru kırmak, epistemolojik heterodoks nöro ekonomi modeline nasipmiş.

“EMİR KOMUTA ALTINDA RASGELE PARA POLİTİKASINA DEVAM”

Prof. Dr. Erinc Yeldan: Enflasyon oranı, Merkez Bankası`nın para politikasına Cumhurbaşkanı ve AKP Başkanı tarafından yapılan açık müdahaleler ve izleyen rasgele tasarımlar sonucunda 3 ay içinde yüzde 17`den önce yüzde 50`lere, sonra da 80`lere fırladı ve o düzeyde kaldı. Bir senedir hâlâ neyin analizi? TÜİK fiyat istatistiklerinde epistemolojik kopuş: Eylül ayında yıllık bazda tüketici fiyatları yüzde 83, üretici fiyatları yüzde 151 artmış. Emir komuta altında rasgele para politikasına devam.

“EKLEYECEK BİR ŞEY YOK”

Mahfi Eğilmez: TÜİK, yıllık enflasyonu (TÜFE) yüzde 83,45 olarak açıkladı. Ekleyecek bir şey yok.

“AKP PARA BASIP SEÇİM EKONOMİSİ YAPACAK, ÜFE 200`Ü AŞACAK”

Evren Devrim Zelyut: AKP, ülkeyi adım adım iktisadi yıkıma götürüyor. Üretici fiyatlarında korkunç bir artış var ve bu yıl başında baz etkisiyle bile geri gelmeyecek, çünkü kur arttıkça şirket maliyetleri artıyor. Hazır ol Türk halkı! AKP para basıp seçim ekonomisi yapacak, ÜFE 200`ü aşacak.

“BU, KUL HAKKI DEĞİL DE NEDİR”

Ekonomist Selçuk Geçer: Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; eylül ayında tüketici fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık yüzde 83,45 arttı. Bu, kul hakkı değil de nedir?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA