11 Temmuz 2025 Cuma

15:52   CHP GRUP BAŞKANVEKILI GÜNAYDıN: "İKLIM KANUNU’NU, 10. YARGı PAKETI’NIN ANAYASA’YA AYKıRı HÜKÜMLERINI ANAYASA MAHKEMESINE TAŞıYACAĞıZ"   15:50   ÇYDD’DEN LISE EĞITIM SÜRESININ 2 YıLA INDIRILMESI ÖNERISINE TEPKI   14:45   CHP’LI BELEDIYE BAŞKANLARı PARTI GENEL MERKEZINDE BIR ARAYA GELDI... "BIRLIK VE BERABERLIK IÇINDE MÜCADELEYI KARARLıLıKLA SÜRDÜRECEĞIZ"   14:38   YENILENEN ALTYAPıSıYLA MEZITLI ÇÖZÜM MERKEZI VATANDAŞLARıN HIZMETINDE!   14:37   CHP MERSIN MILLETVEKILI TALAT DINÇER: “EMEKLIYI İNŞAATLARDA BEKÇI YAPTıNıZ, VICDANıNıZ RAHAT Mı?”   14:34   TARSUS BELEDIYESI’NDEN HAL YOLU VE ANA CADDELERDE TITIZ TEMIZLIK   14:31   “BIR TAŞıYANıM OLSA” DIYEN ÖĞRENCILERIN EV TAŞıMASı MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN   14:30   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TOPLU TAŞıMA ARAÇLARıNA KLIMA DENETIMI   09:02   BÜYÜKŞEHIR EKIPLERI TRAFIK GÜVENLIĞI İÇIN SAHADAYDı   21:33   TOROSLAR’DA SıFıR ATıK SEFERBERLIĞI: MOBIL ATıK GETIRME MERKEZI MAHALLELERDE   16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:48   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:15   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:29   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:27   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:52   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:15   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:15   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:29   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"  
 
     
   

EKONOMİSTLER, 24 YILIN ZİRVESİNE YÜKSELEN ENFLASYONU DEĞERLENDİRDİ: “CUMHURİYET TARİHİNİN EN APANSIZ ENFLASYON REKORUNU KIRMAK, EPİSTEMOLOJİK HETERODOKS NÖRO EKONOMİ MODELİNE NASİPMİŞ”


Ekonomist ve iktisatçılar, Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) bugün açıkladığı, 24 yılın zirvesine oturan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “99 yıllık Cumhuriyet tarihinin en apansız enflasyonu, 2. Dünya Savaşı`nda yaşanmıştı. Rekoru kırmak, epistemolojik heterodoks nöro ekonomi modeline nasipmiş” dedi.

 

Tarih : 3 Ekim 2022 Pazartesi 12:41   Okunma : 1669

Ekonomist ve iktisatçılar, Türkiye İstatistik Kurumu`nun (TÜİK) bugün açıkladığı, 24 yılın zirvesine oturan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, “99 yıllık Cumhuriyet tarihinin en apansız enflasyonu, 2. Dünya Savaşı`nda yaşanmıştı. Rekoru kırmak, epistemolojik heterodoks nöro ekonomi modeline nasipmiş” dedi.

TÜİK, eylül ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) rakamlarını açıkladı. TÜİK hesaplamalarına göre; TÜFE aylık yüzde 3,08 arttı, yıllık enflasyon ise yüzde 83,45`e çıktı. Üretici fiyatlarındaki yıllık artış da yüzde 150`yi aştı.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, Kadir Has Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erinc Yeldan, iktisat uzmanı Mahfi Eğilmez, ekonomist Evren Devrim Zelyut ve ekonomist Selçuk Geçer, enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmelerini sosyal medya hesaplarından paylaştı. İktisatçı ve ekonomistlerin AKP`nin ekonomi politikalarını da eleştiren değerlendirmeleri şöyle:

“CUMHURİYET TARİHİNİN EN APANSIZ ENFLASYON REKORUNU KIRMAK, EPİSTEMOLOJİK HETERODOKS NÖRO EKONOMİ MODELİNE NASİPMİŞ”

Prof. Dr. Hakan Kara: 99 yıllık Cumhuriyet tarihinin en apansız enflasyonu, 2. Dünya Savaşı`nda yaşanmıştı. Rekoru kırmak, epistemolojik heterodoks nöro ekonomi modeline nasipmiş.

“EMİR KOMUTA ALTINDA RASGELE PARA POLİTİKASINA DEVAM”

Prof. Dr. Erinc Yeldan: Enflasyon oranı, Merkez Bankası`nın para politikasına Cumhurbaşkanı ve AKP Başkanı tarafından yapılan açık müdahaleler ve izleyen rasgele tasarımlar sonucunda 3 ay içinde yüzde 17`den önce yüzde 50`lere, sonra da 80`lere fırladı ve o düzeyde kaldı. Bir senedir hâlâ neyin analizi? TÜİK fiyat istatistiklerinde epistemolojik kopuş: Eylül ayında yıllık bazda tüketici fiyatları yüzde 83, üretici fiyatları yüzde 151 artmış. Emir komuta altında rasgele para politikasına devam.

“EKLEYECEK BİR ŞEY YOK”

Mahfi Eğilmez: TÜİK, yıllık enflasyonu (TÜFE) yüzde 83,45 olarak açıkladı. Ekleyecek bir şey yok.

“AKP PARA BASIP SEÇİM EKONOMİSİ YAPACAK, ÜFE 200`Ü AŞACAK”

Evren Devrim Zelyut: AKP, ülkeyi adım adım iktisadi yıkıma götürüyor. Üretici fiyatlarında korkunç bir artış var ve bu yıl başında baz etkisiyle bile geri gelmeyecek, çünkü kur arttıkça şirket maliyetleri artıyor. Hazır ol Türk halkı! AKP para basıp seçim ekonomisi yapacak, ÜFE 200`ü aşacak.

“BU, KUL HAKKI DEĞİL DE NEDİR”

Ekonomist Selçuk Geçer: Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre; eylül ayında tüketici fiyat endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre yıllık yüzde 83,45 arttı. Bu, kul hakkı değil de nedir?

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA