17 Kasım 2025 Pazartesi

19:35   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KILIS’TE SERT ÇıKıŞ: “BU KUMPASA TESLIM OLMAYACAĞıZ, BIR DEVRI KAPATıP YENISINI AÇACAĞıZ!”   17:19    MERSIN’IN GIZLI HAZINESI: TARIHI KILIKYA YOLU DOĞASEVERLERI BULUŞTURUYOR   17:17   “GÜNEŞ BALÇıKLA SıVANMAZ” – MANSUR YAVAŞ’TAN KILIS’TE SERT MESAJLAR   16:59   “HATIMOĞULLARı: MUHALEFETE BASKı BARıŞı SABOTE EDIYOR   15:43   “MECLIS’TE TARIHI AN: GÜLCAN KıŞ’TAN MERSIN İSYANı”   10:08   MERSIN’DE SATRANÇ FıRTıNASı: 9. ULUSLARARASı TURNUVA REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   23:31   “VAHAP SEÇER’DEN MEZITLI’YE GÜÇLÜ MESAJ: ‘HIZMET BIZIM, DESTEK HALKıN’”   23:09   “VAHAP SEÇER: ‘MERSIN 2019’DA DEVRIM YAPTı, TOROSLAR YENI DÖNEME GIRIYOR’”   21:02   KAYYUMUN GÖLGESINDEN DOĞAN TELE2: “GERÇEĞIN SESINI SUSTURAMAYACAKSıNıZ”   19:22   VELILERE EV ZIYARETI, ÖĞRENCILERE BAŞARı DESTEĞI: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖRNEK UYGULAMA   19:15   “MECLIS’TE SAHTE DIPLOMA İDDIASı: CHP’DEN ŞOK ÇAĞRı”   09:59   CHP’DEN VERI GÜVENLIĞI ÇıKıŞı: “SKANDALLARıN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYORLAR”   09:40   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN EMEKLILERE TARIH VE DOĞA DOLU TARSUS KAMPı   16:01   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: “BALıKÇıLARıMıZıN YANıNDA OLMAYA DEVAM EDECEĞIZ”   15:58   TOROSLAR’DA ÜRETICI KADıNLARıN EMEĞI HALKLA BULUŞUYOR   15:52   MHP MERSIN MILLETVEKILI VE MYK ÜYESI DR. LEVENT UYSAL’DAN TICARET BAKANLıĞıNA ZIYARET   15:40   ÖZGÜR ÖZEL, KKTC BAŞBAKANı ÜNAL ÜSTEL’I ZIYARET ETTI… ÖZEL: “KıBRıS’A UYGULANAN EKONOMIK AMBARGOLAR KABUL EDILEMEZ”   15:36   VATANDAŞLARıN ASGARI ÜCRET BEKLENTISI:    15:34   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... CHP’LI VEKILLERDEN KÜLTÜR VE TURIZM BAKANı ERSOY’A KARTALKAYA TEPKISI   15:30   TÜRKIYE ŞEHITLERINI UĞURLUYOR... ŞEHITLER IÇIN ANKARA’DA TÖREN DÜZENLENDI  
 
     
   

TÜİK: ÜRETİCİ FİYATLARI YILLIK YÜZDE 151,50 ARTTI


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yurt içi üretici fiyatları eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,78 arttı. Üretici fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 151,50 oldu.

 

Tarih : 3 Ekim 2022 Pazartesi 10:59   Okunma : 496

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yurt içi üretici fiyatları eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,78 arttı. Üretici fiyatlarındaki yıllık artış ise yüzde 151,50 oldu.

TÜİK eylül ayına dair Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi`ni (Yİ-ÜFE) açıkladı. Buna göre, Yİ-ÜFE eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 4,78, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 82,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 151,50 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 114,02 artış gösterdi.

ELEKTRİK, GAZ ÜRETİMİ VE DAĞITIMINDAKİ AYLIK ARTIŞ YÜZDE 16,76 OLDU  

TÜİK verilerine göre, sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,09, imalatta yüzde 2,65, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 16,76 ve su temininde yüzde 12,87 artış olarak gerçekleşti.

ANA SANAYİ GRUPLARINDAN ENERJİDE AYLIK ARTIŞ YÜZDE 12,95 OLDU

Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara malında yüzde 2,35, dayanıklı tüketim malında yüzde 3,16, dayanıksız tüketim malında yüzde 3,86, enerjide yüzde 12,95 ve sermaye malında yüzde 2,37 artış olarak gerçekleşti.

AYLIK VE YILLIK EN YÜKSEK FİYAT ARTIŞI ELEKTRİK, GAZ, BUHAR VE İKLİMLENDİRME ÜRÜNLERİNDE 

Aylık en yüksek azalış; yüzde 3,01 ile ham petrol ve doğal gaz, yüzde 2,83 ile kok ve rafine petrol ürünleri, yüzde 2,51 ile metal cevherleri alt sektörlerinde hesaplandı. Buna karşılık elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme yüzde 16,76, su ve suyun arıtılması ve dağıtılması yüzde 12,87, giyim eşyası yüzde 12,02 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

ELEKTRİK, GAZ, BUHAR VE İKLİMLENDİRME ÜRÜNLERİNDE YILLIK FİYAT ARTIŞI YÜZDE 416 ARTIŞ OLDU

Yıllık en düşük artış; yüzde 70,44 ile diğer ulaşım araçları, yüzde 72,40 ile giyim eşyası, yüzde 80,51 ile temel eczacılık ürünleri ve müstahzarları alt sektörlerinde gerçekleşti. Buna karşılık elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme yüzde 416,58, ham petrol ve doğal gaz yüzde 245,70, kok ve rafine petrol ürünleri yüzde 213,90 ile endekslerin en fazla arttığı alt sektörler oldu.

ANA SANAYİ GRUPLARINDAN ENERJİDEKİ YILLIK ARTIŞ YÜZDE 347,35 OLDU

Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara malında yüzde 129,59, dayanıklı tüketim malında yüzde 100,36, dayanıksız tüketim malında yüzde 130,54, enerjide yüzde 347,35 ve sermaye malında yüzde 97,29 artış olarak gerçekleşti.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA