18 Mayıs 2026 Pazartesi

15:04   MECLIS’TE ‘YOKSULLUK BELGESI’ DEPREMI: AK PARTILI VEKILE CANLı YAYıNDA İSTIFA ÇAĞRıSı! ’SONUNA KADAR PEŞINDEYIZ’   14:40   KıZıLAY’DAKI ŞERIAT PAYLAŞıMıNA CHP’DEN SERT TEPKI: ’DERHAL TÜRKIYE’YI TERK ET!’   01:26    MERSIN YENIŞEHIR’DE SOKAĞıN NABZı TUTULDU! CHP HEYETI AYDıNLıKEVLER ESNAFıNıN KAPıSıNı ÇALDı: "DAYANıŞMAYı BÜYÜTÜYORUZ"   22:12   MERSIN AKDENIZ’DE PAZARDA YANGıN VAR! CHP HEYETI CUMA PAZARı’NDA VATANDAŞı VE ESNAFı DINLEDI: "EMEKLI PAZARDAN BILE MAHRUM"   11:15   ’O İSIMLER SUSARAK SUÇA ORTAK OLUYOR!’ CHP’DEN ADALET BAKANLıĞı VE İKTIDARA ÇOK SERT İFTIRA TEPKISI: DOĞRUDAN SORUMLUSUNUZ!   11:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜNDEMI SARSACAK ‘WHATSAPP’ ÇıKıŞı: ’SILINEN MESAJLAR GERI GETIRILSIN, HER ŞEY ORTAYA ÇıKACAK!’   09:20   MERSIN’DE ENGEL TANıMAYAN FESTIVAL! KÜLTÜR PARK’TA ALKıŞ TUFANı KOPTU   08:40   ADANA İÇIN KRITIK DEPREM VE YAPıLAŞMA UYARıSı! ’BETON DEĞIL, BILIM KURTARıR’   01:02   TBB BAŞKANı VAHAP SEÇER’DEN GÜNDEMI SARSACAK ÇıKıŞ: ’HEP MI CHP’LI BELEDIYELER?’   22:49   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:15   UMUT SıNıR TANıMıYOR! 10 ÜLKEDEN ÇOCUKLAR TÜRKIYE’DE ‘MUCIZE’ İÇIN BULUŞTU   22:10   GARANTI BBVA ILE MERSIN ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARı BIRLIĞI’NDEN MERSINLI İŞ YERLERINE ÖZEL GÜÇLÜ İŞ BIRLIĞI   22:07   MERSIN’DE ‘ÖZGÜRLÜK’ DAĞıTıLDı: 60 KALBE DOKUNAN ANLAMLı TÖREN!   22:05   SIYASETTE KARTLAR YENIDEN KARıLıYOR! CHP’DEN GÖVDE GÖSTERISI: ’TEK BIR SANDıK BILE SAHIPSIZ KALMAYACAK’   22:03   TARSUS’TA TARIH NOTAYA DÖNÜŞTÜ: MÜZEDE SANAT RÜZGARı ESTI!   22:01   CHP’LI IL BAŞKANLARıNDAN ORTAK AÇıKLAMA: İKTIDAR AHLAKI DEĞERLERININ TAMAMıNı YITIRMIŞ HALDEDIR   21:17   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU SILIFKE’YI SALLADı: ‘MISAFIR’ OYUNU AYAKTA ALKıŞLANDı!   09:40   CHP’DEN KARADENIZ ÇıKARMASı: ORDU’DA KRITIK ZIRVE! İMAMOĞLU’NUN MEKTUBU VE ‘BELEDIYE OPERASYONLARı’ MASADA   09:27   KARAKAYA KÖYÜ’NDE ‘DIYORIT’ KRIZI KAPıDA! MAHKEME KARARı DANıŞTAY’A TAŞıNDı: ’YAŞAM HAKKı TEHLIKEDE’   09:15   ÇAY ÜRETICISINE 35 TL ŞOKU!   
 
     
   

MERSİN ŞEHİR TİYATROSU ÖDÜLE DOYMUYOR


Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü olan ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödülleri’nin sahipleri belli oldu.Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Rejisör Murat Atak, 2021-2022 sanat sezonu dahilinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Buzlar Çözülmeden’ oyunu ile Türkiye’de ‘Yılın En İyi Yönetmeni Ödülü’nün sahibi oldu. Atak ödülünü, 4 Kasım 2022’de İstanbul Büyük Kulüp’te düzenlenecek törende alacak.

 

Tarih : 18 Ekim 2022 Salı 17:51   Okunma : 979

Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü olan ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödüllerinin sahipleri belli oldu.Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni ve Rejisör Murat Atak, 2021-2022 sanat sezonu dahilinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Buzlar Çözülmeden’ oyunu ile Türkiye’de ‘Yılın En İyi Yönetmeni Ödülü’nün sahibi oldu. Atak ödülünü, 4 Kasım 2022’de İstanbul Büyük Kulüp’te düzenlenecek törende alacak.

Atak: “Bu ödül, bugüne kadar öyle büyük ustalara verildi ki…”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Murat Atak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatromuz için çok mutluluk verici bir haber. Türkiye'nin en prestijli tiyatro ödüllerinden ‘İsmet Küntay Tiyatro Ödülü’nün sahibi oldum. 47 yıldır aralıksız verilen bir ödül. Türkiye çapında verilen bir ödül bu. Ancak şöyle bir özelliği var bu ödülün; Türkiye çapında diyorum ama, aslında İstanbul merkezli bir ödül. Bu ödül, bugüne kadar öyle büyük ustalara verildi ki…” diye konuştu.

“Ödülün, Anadolu'dan bir tiyatro insanına verilmesi beni çok gururlandırıyor”

15 yıl önce aynı ödülün yine kendisine verildiğini belirten Atak, yıllar sonra aynı ödüle tekrar sahip olmanın sevindirici olduğunu kaydetti. Bu ödüle layık görülen sanatçıların hepsinin İstanbul’da tiyatro yapan ve Anadolu’ya turnelerle gelen sanatçılar olduğunu vurgulayan Atak,“Baktığımız zaman, Anadolu’da bizzat tiyatro yapan hiçbir isim yok içlerinde. Bir tek sevgili Ayşe Emel Mesçi, daha önce bu ödülü aldı. İstanbul dışında bu ödül 2. defa bana veriliyor galiba. Bu ödülün Anadolu'dan bir tiyatro insanına verilmesi beni çok gururlandırıyor. Türkiye'nin en prestijli ödüllerinden biri” diye konuştu.

“Bu ödülü Mersin Büyükşehir Belediyesi adına alacağım”

Bu ödülü birlikte çalıştığı, birlikte iş yaptığı ve Mersin Şehir Tiyatrosu’nu destekleyen tüm belediye personeli adına alacağını sözlerine ekleyen Atak, “Elbette ki bize bu imkanları sağlayıp, ‘Buzlar Çözülmeden’ gibi büyük bir klasiği sahneye taşımamızda da her türlü desteği veren Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörümüz Sevgili Bengi İspir Özdülger'e, bütün çalışanlara, herkese çok teşekkür ediyorum. Beni çok umutlandıran bir ödül oldu bu”ifadelerini kullandı.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA