19 Nisan 2024 Cuma

16:18   CHP`NİN TBMM GRUP AMİRİ BAYRAKTAR İÇİN CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ   15:22   YENİŞEHİR DÜNYA VE AVRUPA TRİATLON YARIŞLARINA HAZIR    14:53   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA YAPILAN MYK TOPLANTISI SONA ERDİ   14:39   AYM, İZİNSİZ BİLDİRİ DAĞITAN, AFİŞ ASAN ÖĞRENCİLERE DİSİPLİN CEZASI GETİREN YÖK KANUNU MADDESİNİ İPTAL ETTİ   12:52   CHP TOKAT MİLLETVEKİLİ KADİM DURMAZ: "DEPREM KAPIMIZA DAYANDI HÂLÂ ÖNLEM YOK"   12:45   İLİÇ`TE BİR MADENCİNİN DAHA CESEDİNE ULAŞILDI   12:37   TOKAT SULUSARAY`DA YAŞANAN DEPREM YOZGAT`IN BAZI İLÇELERİNDE DE HASARA NEDEN OLDU   12:10   İZMİR`DE 4,5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   11:39   YUNANİSTAN BAŞBAKANI ALEKSIS ÇIPRAS, ÖZGÜR ÖZEL`İ ATİNA`YA DAVET ETTİ   11:08   AVUKATLAR YÜRÜYÜŞ YAPACAK, "AVUKATLAR İÇİN DE ADALET" DİYECEK   10:45   ELAZIĞLI ÜRETİCİ: "PEYNİR ALAMAYAN VATANDAŞLAR MERDİVEN ALTINDA ÜRETİLEN PEYNİRE YÖNELİYOR"   10:32   KREDİ KARTI BORÇLARI PATLAYAN VATANDAŞLARDAN İKTİDARA: "EKONOMİYİ DÜZELTMEK İÇİN SARAYDAN BAŞLA, UÇAK İNMEYEN HAVALİMANLARINDAN, GEÇİLMEYEN KÖPRÜLERDEN BAŞLA"   10:23   İZMİR`DE ATAMASI YAPILMAYAN ÖĞRETMENLERDEN ERDOĞAN`A TEPKİ   09:44   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITA EKİPLERİ, YAZ SEZONUNA HAZIR   09:09   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN BİR İLK: 23 NİSAN ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ   08:23   NACİ GÖRÜR: "ERKEN UYARI SİSTEMİ HAYAT KURTARMAZ, HAYAT KURTARACAK OLAN KENTİ DEPREME HAZIRLAMAKTIR"   01:28   TOKAT`IN SULUSARAY İLÇESİNDE 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   22:43   TOKAT SULUSARAY`DA 4.4 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ   20:33   ÖZGÜR ÖZEL BİLKENT ÜNİVERSİTESİ`NDE GENÇLERLE BULUŞTU: "BUGÜN BEKÂ SORUNU HER DÖRT GENÇTEN ÜÇÜNÜN BAVULLARI ZİHNİNDE TOPLAMIŞ OLMASIDIR"   16:27   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU İLE BİR ARAYA GELDİ  
 
     
   

GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMANI PROF. DR. ÖZKAYA: "GRİP ŞİKÂYETLERİ UZUYOR VE ZATÜRRE BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA GÖRÜLMEYE BAŞLADI"


Samsun`da özel bir hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şevket Özkaya, Samsun`da hastanelerde son günlerde sık görülmeye başlanan grip şikâyetlerinin uzaması ve zatürre hastalığının artması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özkaya, "Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 10:28   Okunma : 1081

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun`da özel bir hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şevket Özkaya, Samsun`da hastanelerde son günlerde sık görülmeye başlanan grip şikâyetlerinin uzaması ve zatürre hastalığının artması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özkaya, "Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor" dedi.

Samsun`da özel bir hastanede görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, son günlerde grip vakalarının artması ve uzaması ve zatürre hastalığı vakalarının artmasına ilişkin, "Son günlerde özellikle okulların açılmasından sonra çocukların hastalanmalarıyla beraber, bu mevcut virüslerin eve taşıyan çocuklar sayesinde anne ve babaların hastalandıklarını bildirmiştik. Evet, gerçekten şu an toplumda neredeyse toplumun tamamını etkileyen, halsizlik, eklem ağrıları, hafif ateşle seyreden, ciddi bir soğuk algınlığı tablosu mevcut. Bunun virüslerden kaynaklanıp yani mevcut koronavirüsten kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyoruz ama şu an diyoruz ki herkesin bu sorumlulukla kovid olabileceğini düşünerek, kendilerini 1-2 gün izole etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"KÜÇÜK ZATÜRRE PNÖMONİ ALANLARI GÖRÜYORUZ"

Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Özkaya son on gün içinde yaşanan vakalara ilişkin şunları söyledi:

"Çok ilginç olarak, son günlerde son bir hafta on gündür, özellikle iyileşmeyen öksürük, ateş, halsizlik, eklem ağrıları nedeni ile gelen vatandaşlarımıza akciğerlerde Covid dönemine benzer şekilde akciğerlerde zatürre dediğimiz, küçük zatürre pnömoni alanları görmeye başladık. Bu sayının hani gerçekten bir kişi eve hasta olarak geliyor ve diğer, çocuklar hastanelere geldiklerinde uzamış, öksürük, ateş ve eklem ağrıları halsizliğim altında film çektiğimizde, yeni gelişen zatürre vakalarıyla karşılaşıyoruz. Son günlerde bu sayılarda bir artış var. Burada halkımızı uyarmamız gerekiyor. Eğer gerçekten kendinizi halsiz, kırgın ve yorgun hissediyorsanız, mutlaka birkaç gün kendinizi izole etmeniz semptomatik tedavi almamız, eğer geçmiyorsa da doktora gidip bir film çekinmeniz gerekiyor çünkü son günlerde son bir hafta on gündür zatürre sayılarında zatürre olan vatandaş sayımızda bir artış gözledik.

"HERKESİN KENDİSİNİ COVİD GİBİ DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR"

`Herkes grip aşısı, zatürre aşısı olalım mı` diye soruyor. Gerçekten Covid vakaları, ölümcül Covid vakaları azaldığı için artık Covid aşıları eskisi gibi çok yapılmıyor ve Sağlık Bakanlığı da neredeyse vakalar yok denilecek kadar azaldığı için bu filyasyon dediğimiz, hasta takibini Covid pozitif vakaları takip etmiyor. Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor. Mutlaka halsiz, yorgunluk ve kırgınlık varsa 1-2 gün kendimizi izole etmemiz gerekir.  Şu an grip aşısı ve zatürre aşısında şunu diyoruz. Eğer kronik hastalığınız varsa, sık grip oluyorsanız ve yaşınız 65 yaşın üzerindeyse, grip aşılarınızı olmanızı öneriyoruz. Şu an ölümcül bir Covid salgını olmadığı için, gençlerin Covid aşısı olmalarına gerek yok ama ileri yaş Covid hastalığı olan ve sık grip olanların, grip aşısı olmasını öneriyoruz. Zatürre aşısında yine, özellikle risk altındakilerin yılda bir zatürre aşısı olabileceğini öneriyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA