21 Mayıs 2026 Perşembe

17:23   TBMM GENEL KURULU... AK PARTI ILE CHP ARASıNDA "GENÇLIK" TARTıŞMASı   16:22   CHP’LI BAŞARıR’DAN KıLıÇDAROĞLU YORUMU: "BUTLAN KARARıYLA, AK PARTI’NIN SIPARIŞIYLE CHP’NIN KOLTUĞUNA OTURMAYACAĞıNı GÖRÜYORUM"   15:21   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... EKREM İMAMOĞLU: "UMUYORUM KI BIR GÜN HERKES SAHIP OLDUĞU TAPULARıN, SERVETIN VE ILIŞKILERIN HESABıNı VERIR, VERECEKTIR"   15:19   ÖZGÜR ÖZEL, GENÇLERLE BIR ARAYA GELDI... “GENÇLERI SIYASETE DAVET EDIYORUZ”   14:18   AK PARTI GRUP TOPLANTı SALONUNDA YENI DÜZENLEME... BAKANLAR SORULARı YANıTLAMADı   13:15   İBB DAVASı’NDA 40. GÜN... TUTUKLU ESKI KÜLTÜR A.Ş. GENEL MÜDÜRÜ SERDAL TAŞKıN SAVUNMA YAPTı   13:14   MALATYA’DA DEPREM...VALI YAVUZ: “DEVLETIMIZ TÜM KURUMLARıYLA GÖREV BAŞıNDA”   13:12   CHP’LI KARASU, TUTUKLU BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY’I ZIYARET ETTI: "BAŞKANLARıMıZı CEZAEVINE GÖNDERENLER TOPLUMA HESAP VERECEKLER"   19:41   CHP MERSIN’DEN 19 MAYıS’TA GÖVDE GÖSTERISI! KORAL ÖMÜR’DEN SERT ’MIRAS’ MESAJı: ’ASLA TESLIM ETMEYECEĞIZ!’   18:20   BAŞKAN SEÇER’DEN ÇOK KONUŞULACAK ‘BEYIN GÖÇÜ’ ÇıKıŞı: ’SÖZLE OLMAZ, HISSETTIRECEKSINIZ!’   18:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... CHP GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı CEM AYDıN: "MILLETIMIZLE KOL KOLA GELECEĞIMIZI GERI ALACAĞıZ"   18:16   EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN’DAN "19 MAYıS" AÇıKLAMASı: "GENÇLIK IÇIN BAYRAM, SÖMÜRÜSÜZ BIR DÜZEN KURULDUĞUNDA MÜMKÜN OLACAK"   16:17   CHP’NIN 19 MAYıS GENÇLIK KORTEJI... ÖZGÜR ÖZEL: "CUMHURIYETI, GERÇEK SAHIPLERI GENÇLERE EMANET EDECEĞIZ"   14:58   ERKAN BAŞ’TAN HÜKÜMETE SUMUD FILOSU TEPKISI: "ERDOĞAN’ıN DOSTU TRUMP KıZAR, İSRAIL LOBISI AYıPLAR DIYE MI BU SESSIZLIĞINIZ?"   14:55   ANıTKABIR’DE 19 MAYıS COŞKUSU... GENÇLER: "ATATÜRK’E MINNETTARıZ VE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ"   13:49   TARSUS’TAKI SILAHLı SALDıRıDA ÖLDÜRÜLEN 6 KIŞIDEN 5’I ILÇEDE TOPRAĞA VERILDI   12:46   “MUSTAFA KEMAL’IN ASKERLERIYIZ” SLOGANı NEDENIYLE IHRAÇ EDILEN TEĞMEN IÇIN VERILEN "GÖREVE IADE" KARARıNA DURDURMA   12:45   MERSIN’DE 6 KIŞIYI ÖLDÜREN SALDıRGAN, SAKLANDıĞı KÖY EVINDE INTIHAR ETTI   05:28   MHP’LI LEVENT UYSAL’DAN DIKKAT ÇEKEN 19 MAYıS ÇıKıŞı: ’TÜRKIYE’NIN EN BÜYÜK GÜCÜ ONLAR!’   18:59   CHP’LI KORKMAZ. 19 MAYıS RUHU BUGÜN SENINLE YAŞıYOR  
 
     
   

GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMANI PROF. DR. ÖZKAYA: "GRİP ŞİKÂYETLERİ UZUYOR VE ZATÜRRE BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA GÖRÜLMEYE BAŞLADI"


Samsun`da özel bir hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şevket Özkaya, Samsun`da hastanelerde son günlerde sık görülmeye başlanan grip şikâyetlerinin uzaması ve zatürre hastalığının artması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özkaya, "Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 10:28   Okunma : 2343

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun`da özel bir hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şevket Özkaya, Samsun`da hastanelerde son günlerde sık görülmeye başlanan grip şikâyetlerinin uzaması ve zatürre hastalığının artması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özkaya, "Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor" dedi.

Samsun`da özel bir hastanede görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, son günlerde grip vakalarının artması ve uzaması ve zatürre hastalığı vakalarının artmasına ilişkin, "Son günlerde özellikle okulların açılmasından sonra çocukların hastalanmalarıyla beraber, bu mevcut virüslerin eve taşıyan çocuklar sayesinde anne ve babaların hastalandıklarını bildirmiştik. Evet, gerçekten şu an toplumda neredeyse toplumun tamamını etkileyen, halsizlik, eklem ağrıları, hafif ateşle seyreden, ciddi bir soğuk algınlığı tablosu mevcut. Bunun virüslerden kaynaklanıp yani mevcut koronavirüsten kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyoruz ama şu an diyoruz ki herkesin bu sorumlulukla kovid olabileceğini düşünerek, kendilerini 1-2 gün izole etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"KÜÇÜK ZATÜRRE PNÖMONİ ALANLARI GÖRÜYORUZ"

Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Özkaya son on gün içinde yaşanan vakalara ilişkin şunları söyledi:

"Çok ilginç olarak, son günlerde son bir hafta on gündür, özellikle iyileşmeyen öksürük, ateş, halsizlik, eklem ağrıları nedeni ile gelen vatandaşlarımıza akciğerlerde Covid dönemine benzer şekilde akciğerlerde zatürre dediğimiz, küçük zatürre pnömoni alanları görmeye başladık. Bu sayının hani gerçekten bir kişi eve hasta olarak geliyor ve diğer, çocuklar hastanelere geldiklerinde uzamış, öksürük, ateş ve eklem ağrıları halsizliğim altında film çektiğimizde, yeni gelişen zatürre vakalarıyla karşılaşıyoruz. Son günlerde bu sayılarda bir artış var. Burada halkımızı uyarmamız gerekiyor. Eğer gerçekten kendinizi halsiz, kırgın ve yorgun hissediyorsanız, mutlaka birkaç gün kendinizi izole etmeniz semptomatik tedavi almamız, eğer geçmiyorsa da doktora gidip bir film çekinmeniz gerekiyor çünkü son günlerde son bir hafta on gündür zatürre sayılarında zatürre olan vatandaş sayımızda bir artış gözledik.

"HERKESİN KENDİSİNİ COVİD GİBİ DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR"

`Herkes grip aşısı, zatürre aşısı olalım mı` diye soruyor. Gerçekten Covid vakaları, ölümcül Covid vakaları azaldığı için artık Covid aşıları eskisi gibi çok yapılmıyor ve Sağlık Bakanlığı da neredeyse vakalar yok denilecek kadar azaldığı için bu filyasyon dediğimiz, hasta takibini Covid pozitif vakaları takip etmiyor. Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor. Mutlaka halsiz, yorgunluk ve kırgınlık varsa 1-2 gün kendimizi izole etmemiz gerekir.  Şu an grip aşısı ve zatürre aşısında şunu diyoruz. Eğer kronik hastalığınız varsa, sık grip oluyorsanız ve yaşınız 65 yaşın üzerindeyse, grip aşılarınızı olmanızı öneriyoruz. Şu an ölümcül bir Covid salgını olmadığı için, gençlerin Covid aşısı olmalarına gerek yok ama ileri yaş Covid hastalığı olan ve sık grip olanların, grip aşısı olmasını öneriyoruz. Zatürre aşısında yine, özellikle risk altındakilerin yılda bir zatürre aşısı olabileceğini öneriyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA