21 Ocak 2026 Çarşamba

19:25   “AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN BÜYÜK DOKUNUŞ: MAHALLELER YEPYENI PARKLARLA BULUŞTU”   19:03   “MERSIN DEVLET OPERA VE BALESI’NDEN VERDI’NIN ÖLÜMSÜZ RIGOLETTO’SU SAHNEDE”   18:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE ÜCRETSIZ FIZIKI YETERLILIK KURSU: HAYALLERE GIDEN YOL AÇıLDı   18:05   “ÇUKUROVA KITAP FUARı’NDA YEREL KALEMLERDEN TARIHI DAYANıŞMA”   16:30   ÖZGÜR ÖZEL’DEN BAHÇELI’YE EMEKLI AYLıĞı ÇAĞRıSı: “ÖNERGEYI SEN VER, BIZ KAYıTSıZ ŞARTSıZ SENIN DEDIĞIN IYILEŞTIRMEYE DESTEK VERECEĞIZ”   16:27   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ERDOĞAN’A ÇAĞRı: "6 ŞUBAT’TA GEL BIRLIKTE GIDELIM HATAY’ıN SOKAKLARıNı GEZELIM, VAR Mı CESARETIN?"   16:26   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "TÜRKIYE’DE ÖĞRETMEN YETIŞTIREN OKUL KALMADı, HER ŞEYI KURUTTUĞU GIBI BU IKTIDAR ONU DA KURUTTU"   16:23   TEPAV: SGK’YA KAYıTLı ÇALıŞAN SAYıSı AYLıK BAZDA YÜZDE 3,3 AZALARAK 26 MILYON 78 BINE GERILEDI   16:21   İBB SOĞUKTA BIN 657 EVSIZI SıCAK YUVALARıNDA AĞıRLADı   13:37   MESİAD BAŞKANı ADNAN GÜNDOĞDU’DAN TARIHI ÇAĞRı: ÇUKUROVA ULUSLARARASı FUAR VE KONGRE MERKEZI, MERSIN’I KÜRESEL LIGE TAŞıYACAK   13:18   MHP GRUP TOPLANTıSı... BAHÇELI’DEN ÖZGÜR ÖZEL’IN EMEKLI AYLıKLARıYLA ILGILI AÇıKLAMASıNA YANıT: "SIZIN ÖNERGENIZE DESTEK OLMAYıZ"   13:17   NURHAYAT ALTACA KAYıŞOĞLU, ÇIFTE VATANDAŞLıK VE İSLAMOFOBI BAŞLıKLARıNDA ALMANYA’DA BIR DIZI TOPLANTı GERÇEKLEŞTIRDI   09:08   “SILIFKE’DE ÇOCUKLAR İÇIN YENI NESIL KAMPÜS: EĞLENCE, EĞITIM VE GÜVEN BIR ARADA”   20:03   CHP’DEN EMEKLILER İÇIN SAMIMIYET TESTI: MYK’DA KRITIK KARARLAR, ANKETLERDE BIRINCI PARTI   19:45   “MERSIN’DE TEMIZLIKTE TEKNOLOJI DÖNEMI: BÜYÜKŞEHIR FILOYA 22 YENI ARAÇ EKLEDI”   19:35   TOROSLAR’DA ÇOCUKLARA SANAT DOLU SÖMESTR HEDIYESI: “TATIL BAŞLASıN, PERDE AÇıLSıN”   18:35   “CHP’DEN EMŞAV’A ANLAMLı ZIYARET: ŞEHIT AILELERI VE GAZILERIN SORUNLARı MASADA”   18:28   “MURAT ÇALıK’A HASTANEDE GIZLI MUAMELE: ‘BIR KARE GÖRÜNTÜDEN KORKUYORLAR’”   16:20   EN DÜŞÜK EMEKLI AYLıĞıNıN 20 BIN LIRAYA YÜKSELTILMESINE ILIŞKIN TEKLIF… KONYALı EMEKLI: “SABAHA KADAR BEKÇILIK YAPıYORUM”   15:15   YARGıTAY’DA YSK ÜYELIĞI IÇIN SEÇIM BAŞLADı, ILK TURDA SONUÇ ALıNAMADı, SEÇIME YARıN DEVAM EDILECEK  
 
     
   

GÖĞÜS HASTALIKLARI UZMANI PROF. DR. ÖZKAYA: "GRİP ŞİKÂYETLERİ UZUYOR VE ZATÜRRE BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLA GÖRÜLMEYE BAŞLADI"


Samsun`da özel bir hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şevket Özkaya, Samsun`da hastanelerde son günlerde sık görülmeye başlanan grip şikâyetlerinin uzaması ve zatürre hastalığının artması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özkaya, "Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor" dedi.

 

Tarih : 27 Ekim 2022 Perşembe 10:28   Okunma : 2273

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

Samsun`da özel bir hastanede Göğüs Hastalıkları Uzmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Şevket Özkaya, Samsun`da hastanelerde son günlerde sık görülmeye başlanan grip şikâyetlerinin uzaması ve zatürre hastalığının artması ile ilgili bir açıklama yaptı. Özkaya, "Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor" dedi.

Samsun`da özel bir hastanede görev yapan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, son günlerde grip vakalarının artması ve uzaması ve zatürre hastalığı vakalarının artmasına ilişkin, "Son günlerde özellikle okulların açılmasından sonra çocukların hastalanmalarıyla beraber, bu mevcut virüslerin eve taşıyan çocuklar sayesinde anne ve babaların hastalandıklarını bildirmiştik. Evet, gerçekten şu an toplumda neredeyse toplumun tamamını etkileyen, halsizlik, eklem ağrıları, hafif ateşle seyreden, ciddi bir soğuk algınlığı tablosu mevcut. Bunun virüslerden kaynaklanıp yani mevcut koronavirüsten kaynaklanıp kaynaklanmadığını bilmiyoruz ama şu an diyoruz ki herkesin bu sorumlulukla kovid olabileceğini düşünerek, kendilerini 1-2 gün izole etmelerini istiyoruz" diye konuştu.

"KÜÇÜK ZATÜRRE PNÖMONİ ALANLARI GÖRÜYORUZ"

Göğüs Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Özkaya son on gün içinde yaşanan vakalara ilişkin şunları söyledi:

"Çok ilginç olarak, son günlerde son bir hafta on gündür, özellikle iyileşmeyen öksürük, ateş, halsizlik, eklem ağrıları nedeni ile gelen vatandaşlarımıza akciğerlerde Covid dönemine benzer şekilde akciğerlerde zatürre dediğimiz, küçük zatürre pnömoni alanları görmeye başladık. Bu sayının hani gerçekten bir kişi eve hasta olarak geliyor ve diğer, çocuklar hastanelere geldiklerinde uzamış, öksürük, ateş ve eklem ağrıları halsizliğim altında film çektiğimizde, yeni gelişen zatürre vakalarıyla karşılaşıyoruz. Son günlerde bu sayılarda bir artış var. Burada halkımızı uyarmamız gerekiyor. Eğer gerçekten kendinizi halsiz, kırgın ve yorgun hissediyorsanız, mutlaka birkaç gün kendinizi izole etmeniz semptomatik tedavi almamız, eğer geçmiyorsa da doktora gidip bir film çekinmeniz gerekiyor çünkü son günlerde son bir hafta on gündür zatürre sayılarında zatürre olan vatandaş sayımızda bir artış gözledik.

"HERKESİN KENDİSİNİ COVİD GİBİ DÜŞÜNMESİ GEREKİYOR"

`Herkes grip aşısı, zatürre aşısı olalım mı` diye soruyor. Gerçekten Covid vakaları, ölümcül Covid vakaları azaldığı için artık Covid aşıları eskisi gibi çok yapılmıyor ve Sağlık Bakanlığı da neredeyse vakalar yok denilecek kadar azaldığı için bu filyasyon dediğimiz, hasta takibini Covid pozitif vakaları takip etmiyor. Hastalar akıllarında vatandaşların bu salgının bittiğini düşünüyor ama gerçekten şu an virüs halen kaybolmadı aramızda. Testler çoğunlukla da testleri saptayamadığımız bir karışık tablo ile karşı karşıyayız. Neredeyse testleri de yapmıyoruz. Birçoğunda test negatif geliyor ve hastalar bunları başkalarına bulaştırmaya başlıyor. Herkesin kendisini Covid gibi düşünmesi gerekiyor. Mutlaka halsiz, yorgunluk ve kırgınlık varsa 1-2 gün kendimizi izole etmemiz gerekir.  Şu an grip aşısı ve zatürre aşısında şunu diyoruz. Eğer kronik hastalığınız varsa, sık grip oluyorsanız ve yaşınız 65 yaşın üzerindeyse, grip aşılarınızı olmanızı öneriyoruz. Şu an ölümcül bir Covid salgını olmadığı için, gençlerin Covid aşısı olmalarına gerek yok ama ileri yaş Covid hastalığı olan ve sık grip olanların, grip aşısı olmasını öneriyoruz. Zatürre aşısında yine, özellikle risk altındakilerin yılda bir zatürre aşısı olabileceğini öneriyoruz."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA