29 Mart 2024 Cuma

15:23   ÖĞRENCİLERE "SEÇİM" TATİLİ: 1 NİSAN PAZARTESİ GÜNÜ OKULLAR TATİL   13:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YENİ ÇALIŞMASI İLE SAYA PARK KAVŞAĞI TRAFİĞİ HAT SAYESİNDE RAHATLADI   12:51   VAHAP SEÇER: “VATANDAŞA HİZMET ETMENİN SONUÇLARINI TÜM TÜRKİYE’YE GÖSTERECEĞİZ”   12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR  
 
     
   

BİRLİK SAĞLIK SEN`DEN MHRS`DE EK RANDEVU UYGULAMASINA TEPKİ: "SAĞLIKTA ŞİDDET VAKALARI DAHA DA ARTACAK"


Sağlık Bakanlığı`nın, randevu bulamayan hastalar için Merkezi Hasta Randevu Sistemi`nde (MHRS) ek randevu uygulamasına İzmir`den tepki geldi. Ek randevularla bir hekimin günlük hasta sayısının 20`nin üzerine çıktığını belirten Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Hekimle hasta karşı karşıya geliyor. Sağlıkta şiddet vakalarının önümüzdeki günlerde artması muhtemeldir. Bu, son bir iki aydır yapılan ücret düzenlemeleri ile `Ben sizin paranızı veririm ama istediğim gibi çalıştırırım` anlamına geliyor" dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2022 Çarşamba 10:31   Okunma : 2147

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ-Kamera: KERİM UĞUR

Sağlık Bakanlığı`nın, randevu bulamayan hastalar için Merkezi Hasta Randevu Sistemi`nde (MHRS) ek randevu uygulamasına İzmir`den tepki geldi. Ek randevularla bir hekimin günlük hasta sayısının 20`nin üzerine çıktığını belirten Birlik Sağlık Sen Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, "Hekimle hasta karşı karşıya geliyor. Sağlıkta şiddet vakalarının önümüzdeki günlerde artması muhtemeldir. Bu, son bir iki aydır yapılan ücret düzenlemeleri ile `Ben sizin paranızı veririm ama istediğim gibi çalıştırırım` anlamına geliyor" dedi.

Merkezi İzmir`de bulunan Birlik Sağlık Sen`in Genel Başkanı Ahmet Doğruyol, Sağlık Bakanlığı`nın ekim ayından itibaren uygulamaya koyduğu ek randevu sisteminin sağlık çalışanlarının iş yükünün yanı sıra şiddet vakalarını da artıracağını söyledi.

"HİZMET VEREMEZ DURUMA GELİYORLAR"

ANKA Haber Ajansı`na konuşan Doğruyol, hastaların artık saatler dolu olsa da Merkezi Hasta Randevu Sistemi`nden randevu alabildiklerini belirterek şunları söyledi:

"Son zamanlarda MHRS`den randevu alamayan hastaların sayısı artmıştı. Hekim arkadaşlarımızın ücretlerinde kısmen bir düzeltme yapıldı. Bunun ardından randevu sayısı eylülde 17, ekimde 18, kasım itibariyle de 20`ye çıkarıldı. Randevu sayısı ile ilgili bazı branşlardaki hekimlerin zamana ihtiyacı var. Mesela diş hekimi arkadaşların zamana ihtiyacı var. Çekim oluyor, dolgu oluyor, çene cerrahı oluyor. Psikiyatri uzmanlarının da zamana ihtiyacı var. Bunlara illaki 5 dakikada bir hasta bakacaksınız gibi bir sınırlama olursa bu arkadaşlar hizmeti veremez duruma geliyor. Sağlık Bakanlığı MHRS`den randevu alamayan vatandaşlar için ek randevu sistemi diye bir yöntem geliştirdi. Ek randevu sisteminde örneğin 20 hasta randevuluysa bunun haricinde 182`yi arayan vatandaşa `Saat 1-2 arası gidebilirsiniz` diye ifade kullanılıyor. Bu ifade ile beraber yerine göre 2-3 hastaya aynı saatte randevu veriliyor. Vatandaşlar aynı saatte gittiğinde hekimin başına dikiliyor `Bizim randevumuz var` diye. Maalesef MHRS`den randevu sistemindeki arkadaşlar da bunun ek randevu olduğunu, yerine göre muayene edilemeyebileceğini ifade etmiyorlar. Bundan dolayı hekimle hasta karşı karşıya geliyor. Son yıllardaki en büyük sıkıntılarımızdan biri sağlıkta şiddet. Sağlıkta şiddet vakalarının önümüzdeki günlerde artması muhtemeldir."

"BİR KOLTUĞA ÜÇ HASTA OTURTACAK DEĞİLLER"

Sağlık Bakanlığı`na çözüm için çağrı yapan Ahmet Doğruyol şöyle devam etti:

"Ek randevu verilirken vatandaşın aydınlatılması, hekimin branşına göre ek randevu verilmesi gerekiyor. Diş hekimini düşünün, aynı anda 3 hasta birden. Bir diş hekimliği koltuğu var. Üç hastayı aynı koltuğa oturtacak değil hekim.  Bunanla ilgili çözüm bulunması lazım. Vatandaş ile hasta karşı karşıya geliyor. Hükümet açısından baktığınızda önemli olan vatandaşı rahatlatmak ve muayene etmek ama bu işler bu şekilde maalesef yürümüyor. Bu şuraya geliyor. Son bir iki aydır yapılan ücret düzenlemeleri ile `Ben sizin paranızı veririm ama istediğim gibi çalıştırırım` gibi bir havaya bürünüyor. Bu doğru bir yöntem değil. Hekimler de sağlık çalışanları da bu ülkenin vatandaşı. Daha sağlıklı bir şekilde vatandaşın hizmet almasını, hekim arkadaşların da haklarının korunmasının doğru olacağını düşünüyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA