28 Mart 2024 Perşembe

12:40   CHP MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYI TUNCER, HER KOŞULDA GENÇLERİN VE EĞİTİMCİLERİN YANINDA OLACAĞINI VURGULADI   12:36   CHP TOROSLAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI YILDIZ, YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜ VAR ETMEK İÇİN DESTEK İSTEDİ   11:37   YEREL SEÇİMLERE 3 GÜN KALDI... SEÇMEN OYUNU NASIL KULLANACAK?   11:03   TGC: GAZETECİLER SEÇİM SONUÇLARINA ENGELSİZ ULAŞABİLMELİ, İNTERNET KESİNTİSİ OLMAMASI İÇİN ÖNLEM ALINMALI   10:31   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN, ÇÖLYAK HASTALARINA DESTEĞİ RAMAZAN AYINDA DA SÜRÜYOR   09:33   LAİKLİK MECLİSİ`NDEN KURTULMUŞ`A ``LAİKLİK GÜNÜ`` TEPKİSİ: "AÇIKTIR Kİ AKP`Lİ NUMAN KURTULMUŞ LAİKLİĞİ DEĞİL, LAİKLİĞİN TASFİYE EDİLMESİNE DÖNÜK FAALİYETLERİ KORUMA DERDİNE DÜŞMÜŞTÜR"   09:14   VAHAP SEÇER, TARSUS`TA FAALİYET GÖSTEREN STK`LARLA BİR ARAYA GELDİ   09:06   SEZGİN TANRIKULU`NDAN ERDOĞAN`IN DİYARBAKIR`DAKİ SÖZLERİNE TEPKİ: DİYARBAKIR İÇİN KÜRTLER İÇİN BİR ŞEY İFADE ETMEDİ. YENİ BİR SÜREÇ BEKLEMEK, BU KONUŞMADAN SONRA DOĞRU DEĞİL   01:25   YSK`NIN MAHALLİ İDARELER ARA SEÇİMİNE İLİŞKİN KARARI RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   21:03   YAVAŞ`TAN ALTINOK`A: "KIZIM 32 YIL SÜRECEK KREDİ ÇEKİP EV ALDI. ALNININ TERİNİ YİYOR, EMEĞİNİN HAKKINI ALIYOR"   20:43   İZMİR KADIN PLATFORMU: “ÖLDÜRÜLEN HER KIZ KARDEŞİMİZ İÇİN SOKAKLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   20:40   ÖZGÜR ÖZEL: “SARIYER`E AKP KORKUSU YAŞATANLARI SON KEZ UYARIYORUM. OKTAY AKSU`DA BİRLEŞELİM. KORKULU RÜYA GÖRMEYELİM”   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   20:17   KILIÇDAROĞLU`NDAN SAHTE PANKART TEPKİSİ   16:57   SOSYAL MEDYA ÜNLÜSÜ ``JAHREİN``, KILIÇDAROĞLU`NA TAZMİNAT ÖDEYECEK... KILIÇDAROĞLU`NUN AVUKATI ÇELİK: MİKTAR YÖNÜNDEN KARARA İTİRAZ EDECEĞİZ   16:50   SERDAR SOYDAN: MERSİN HALKI ARTIK DEĞİŞİM İSTİYOR, HİZMET İSTİYOR   16:05   (2) ÖZGÜR ÖZEL: ESENYURT VE TÜRKİYE İTTİFAKI HEPİNİZİ MAHCUP EDECEK. BİZİM BİRLİKTELİĞİMİZ BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ, BİR SÜRÜ YALAN ATIYORLAR   15:41   DEM PARTİ MERSİN’DE SEÇİM ÇALIŞMALARINA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR   15:29   VAHAP SEÇER, İKİNCİ 5 YILLIK DÖNEMDE MERSİN`E YENİ PROJELER KAZANDIRMAYA HAZIRLANIYOR    15:12   VAHAP SEÇER, ÇAMLIYAYLA`DA HALKLA BULUŞTU: “ÇAMLIYAYLA’YI İMRENİLİR BİR HALE GETİRECEĞİZ”  
 
     
   

AKİB KOORDİNATÖR BAŞKANI FUAT TOSYALI: İHRACAT HEDEFLERİMİZİ GEÇECEĞİZ


Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı, ekim ayında 1,43 milyar dolarlık ihracata imza attıklarını, zorlu küresel koşullar altında 2022 yılı için koydukları 20 milyar dolarlık hedefin üzerine çıkmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın seyri, Avrupa’da büyüyen enerji krizi, ABD ve Avrupa Birliği’nde (AB) sıkılaşan mali koşullar nedeniyle küresel ekonomik durgunluğun etkilerinin net bir şekilde kendini göstermeye başladığını kaydeden AKİB Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı, “Her kriz kendi içinde fırsatlar da sunar. Bizler, krize değil krizlerin içindeki fırsatlara odaklanarak ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2022 Cuma 19:36   Okunma : 818

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı, ekim ayında 1,43 milyar dolarlık ihracata imza attıklarını, zorlu küresel koşullar altında 2022 yılı için koydukları 20 milyar dolarlık hedefin üzerine çıkmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Rusya-Ukrayna Savaşı'nın seyri, Avrupa'da büyüyen enerji krizi, ABD ve Avrupa Birliği'nde (AB) sıkılaşan mali koşullar nedeniyle küresel ekonomik durgunluğun etkilerinin net bir şekilde kendini göstermeye başladığını kaydeden AKİB Koordinatör Başkanı Fuat Tosyalı, “Her kriz kendi içinde fırsatlar da sunar. Bizler, krize değil krizlerin içindeki fırsatlara odaklanarak ihracat hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.

“Küresel ticarette yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ediyoruz”
Ekim ayında Türkiye’nin 21,3 milyar dolarlık ihracatına AKİB olarak yüzde 7,7 oranında destek verdiklerini dile getiren Başkan Fuat Tosyalı, “Ekim ayındaki 1,43 milyar dolarlık performansımızla birlikte son 10 aylık ihracatımız 16,34 milyar dolar düzeyine ulaştı. Geçen yılın aynı dönemine göre bölge ihracatımızda yüzde 27 oranında artış sağladık. Son 12 ayda ihracat tutarımızise 19,8 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Ancak, AB ülkeleri ve ABD başta olmak üzere küresel ekonomilerde daralma sinyalleri maalesef artarak devam ediyor. En büyük pazarlarımızda, yüksek enerji fiyatları, enflasyonist baskı, faiz politikaları ve hane halkı harcamalarının kısılması gibi nedenlerle ithalat talebi gittikçe daralıyor. Küresel ticarette yaşanan tüm gelişmeleri yakından takip ederek olası fırsatları en iyi şekilde değerlendirmenin gayretini gösteriyoruz.” diye konuştu.

Paritenin olumsuz etkisinin ekim ayında da devam ettiğini ifade eden Başkan Fuat Tosyalı, paritedenkaynaklı kaybın 10 ayda 11,5 milyar dolara ulaştığını hatırlattı. İhracat ailesinin tüm olumsuzluklara rağmen büyük bir özveri ve gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Tosyalı, “Türkiye genelinde ekim ayında ihracat ailemize bin 806 yeni firmamız katılırken ihracatımızın birim değeri de yüzde 18,7 artarak 1,64 doları buldu. İhracatta birim değeri daha da yükseltmemiz gerekiyor. Bunun da yolu katma değerli üretimden ve markalı ürün ihracatından geçmektedir. Bunun için çağın ruhuna ve ihtiyaçlarına uygun ürün üretimi konusunda Türkiye olarak tarihi adımlar atıyoruz. Bu adımların en önemlilerinden biri de hiç şüphe yok ki Türkiye’nin otomobili TOGG’dur.  TOGG’un, markalı ürün ihracatına en güzel örneklerden biri olacağına ve ihracatımıza on milyarca dolarlık katkı vereceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu. 

“Ekimde en fazla ihracatı kimya, demir çelik, hububat ve bakliyatta gerçekleştirdik”
AKİB’inekim ayındaki ihracat performansını detaylandıran Başkan Fuat Tosyalı, en yüksek ihracat değerlerine kimya, demir-çelik, hububat ve bakliyatta ulaştıklarını vurgulayarak şunları söyledi: “Ekim ayında en fazla ihracatı 443,5 milyon dolar değer ile Akdeniz Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz gerçekleştirdi. Akdeniz Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliğimiz 336,8 milyon dolar değer ile ikinci, Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliğimiz 190,2 milyon dolar değer ile üçüncü sırada yer aldı. Yine bu ayda Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliğimiz 134,2 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliğimiz 101,7 milyon dolarlık, Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğimiz 97,9 milyon dolarlık, Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliğimiz 33,4 milyon dolarlık, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliğimiz 32,7 milyon dolarlık ihracat değerleri elde ettiler.”

İhracat hacminde en güçlü artışlar Hollanda, Fas ve Birleşik Devletler pazarlarında
Akdeniz’in tarım ve sanayideki üretim gücünü Avrupa, Orta Doğu, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında değerlendiren AKİB’inekim ayında Hollanda, Fas ve Birleşik Devletler pazarlarındaki atılımlarının dikkat çektiğini vurgulayan Başkan Fuat Tosyalı, “Ekim ayı bölge ihracatımızı ülkelere göre ele aldığımızda, en fazla dış satımı 169,5 milyon dolar değer ile Hollanda’ya gerçekleştirdik. Hollanda aynı zamanda yüzde 141’lik artışla bu ayda ihracat hacminde en güçlü artışı sağladığımız ülke oldu. 138,6 milyon dolar değer ile Irak ikinci, 94,2 milyon dolar değer ile Birleşik Devletler üçüncü sırada yer aldı. İhracat hacmi artışında ise Hollanda’yı yüzde 125 yükseliş ve 35,1 milyon dolar değer ile Fas ve yüzde 90 artışla Birleşik Devletler takip etti.” 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA