13 Haziran 2026 Cumartesi

19:09   CHP SÖZCÜSÜ SARı: MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı SERKAN TUNCER ILE BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN TEDBIRLI OLARAK KESIN ÇıKARMA CEZASı ISTEMIYLE YÜKSEK DISIPLIN KURULU’NA SEVK EDILDI   16:50   CHP MYK, GENEL BAŞKAN KEMAL KıLıÇDAROĞLU BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   16:50   MEZITLI’DE DEZAVANTAJLı BIREYLER SU SPORLARı ILE BULUŞUYOR   16:49   BENJAMIN NETANYAHU: BAŞBAKAN OLDUĞUM SÜRECE İRAN NÜKLEER SILAHA SAHIP OLMAYACAK   14:30   FATOŞ PıNAR TÜRKER’IN "ÇıPLAK ARAMA" IDDIASı: İÇIŞLERI BAKANLıĞı SORUŞTURMA BAŞLATTı   10:01   MERSIN’DE ’KIMSE YALNıZ KALMAYACAK’ DEDI, 13 ILÇEDE O HIZMETI BAŞLATTı! BAŞVURANLARıN EVINE GIDIYORLAR   23:36   PM TOPLANTıSı ÖNCESI PEŞ PEŞE İSTIFALAR: ’TARIHIN DOĞRU TARAFıNDAYıZ’   23:21   AKDENIZ İÇIN TARIHI ZIRVE: MERSIN’IN İKLIM VIZYONU TÜRKIYE’YE ÖRNEK GÖSTERILDI!   16:58   DEM PARTI’DEN ’MUTLAK BUTLAN’ ELEŞTIRISI VE SÜREÇ YASASı ÇAĞRıSı   16:57   İMAMOĞLU’NDAN KıLıÇDAROĞLU TEPKISI: "KAYYıM ATANAN KIŞIYI KıNıYORUM"   16:55   AĞRı’DA YAŞAMıNı YITIREN ÖĞRETMEN IRMAK AYŞE KOPARAN, İZMIR’DE SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   16:53   SILIVRI’DEN SESLENEN DILEK KAYA İMAMOĞLU: ÇıPLAK ARAMA IŞKENCEDIR   14:57   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI ALI BOZAN, TARSUS’TA SU KANALLARıNı INCELEDI: BU IHMAL ÖLÜME DAVETIYE ÇıKARıYOR!   14:56   ÜNLÜLERE YÖNELIK UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı... EMEP GENEL BAŞKANı ASLAN: "ÖNCELIKLE UYUŞTURUCU BARONLARıNıN YAKALANARAK GÖZALTıNA ALıNMASı GEREKIR"   14:55   CHP PARTI MECLISI TOPLANDı   14:28   ALI MAHIR BAŞARıR: "BUNLARıN 80 DARBECILERINDEN HIÇBIR FARKı YOKTUR"   13:52   RTÜK’TEN 6 KANALA IDARI PARA CEZASı: ÖZGÜR ÖZEL YAYıNıNA    13:50   ZEYNEL EMRE’DEN CHP PM’DEN 28 ISTIFAYA DAIR AÇıKLAMA:    22:45   KıLıÇDAROĞLU 9 VEKILI DISIPLINE SEVK ETTI, ÖZEL CEPHESINDEN ’GEÇERSIZ’ ÇıKıŞı!   19:11   CHP’DE DEPREM! 9 MILLETVEKILI İÇIN KESIN İHRAÇ İSTEMI: ’ARıNMA SIYASETI BAŞLADı’  
 
     
   

BABACAN: “ÖĞRETMENLERİMİZİN SIKINTILARLA BOĞUŞMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ. GENÇLERİ SUSTURMAYACAĞIZ. ÇOCUKLARA EŞİT EĞİTİM İMKANI SAĞLAYACAĞIZ”


Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 24 Kasım Öğretmenler Günü`yle ilgili olarak, "En ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz. Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın` diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Okula aç giden çok sayıda öğrenci var. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 14:42   Okunma : 742

FAHRETTİN ÖZTÜRK

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 24 Kasım Öğretmenler Günü`yle ilgili olarak, "En ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz. Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın` diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Okula aç giden çok sayıda öğrenci var. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır" açıklamasını yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı`nda; Kadın Politikaları Başkanı Elif Esen ile Eğitim Politikaları Başkanı Mustafa Ergen`in ev sahipliğinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen basın toplantısına katıldı. 

“ÖĞRETMENLERİN RAHAT KAFAYLA ÇALIŞMASI 85 MİLYONUN FAYDASINA”

“Böylesine ulvi hedeflerle andığımız öğretmenlerimizin sıkıntılarla boğuşmasına razı gelmeyeceğiz" diye konuşmaya başlayan Ali Babacan, şöyle konuştu:

"Öğretmenlerin değersizleştirilmesine, ekonomik yönden sıkıntı çekmesine razı gelmeyeceğiz. Öğretmenlerin rahat bir kafayla çalışmasının 85 milyonun faydasına olacağını biliyoruz. Öğretmenlik mesleğinin saygınlığını ve cazibesini hem maddi hem de manevi yönden artırmak zorundayız. 

OKULA AÇ GİDEN ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİ VAR: Bizim için mesele hiçbir ayrım yapmadan, çocukların nitelikli eğitime ve sağlıklı gıdaya erişmesini sağlamaktır. Okula aç giden beslenme çantasını dolduramayan çok sayıda öğrenci var. Annesi-babası ister devlet memuru olsun ister esnaf ister iş insanı ister kapıcı olsun. İster köyde yaşasın ister şehirde ister ülkemizin kuzeyinde olsun ister güneyinde, doğusunda batısında hiç fark etmez. Bizim için mesele, çocukları eşit ve kaliteli eğitim imkânlarıyla buluşturmaktır.

EN ANLAMLI HİZMET, DEVLET OKULLARININ KALİTELİ EĞİTİM VERECEĞİNE DAİR İNANCI TESİS ETMEK: İnsanımıza sunacağımız en anlamlı hizmet; devlet okullarının kaliteli eğitim vereceğine dair inancı gerçekçi şekilde tesis etmektir. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman maddi imkânları sınırlı olan ailelerin çocukları ile varlıklı ailelerin çocukları arasında bu kadar büyük bir fırsat eşitsizliği olmamıştı.

GENÇLERE İMKÂN SAĞLAYACAĞIZ: Gençleri susturmayacağız. Gençlere ‘Başımıza yeni yeni icatlar çıkarın` diyeceğiz. Hiç kimsenin hayallerini sınırlandırmayacağız. Hayallerini gerçeğe çevirmek için gençlere imkân sağlayacağız. Bu ülkeyi, analitik düşünen, hayalleri kalıplara sokulmayan, özgür bir nesil yetiştirmenin heyecanıyla yöneteceğiz.

KADINLARIN HAYATI KOLAYLAŞINCA TÜRKİYE ZENGİN, MUTLU VE ADİL OLACAK: Türkiye ne zaman zengin, mutlu ve adil bir toplum olacak, biliyor musunuz? Kadınların hayatı kolaylaştığı zaman, kadın-erkek eşitsizliğini yıktığımız zaman. Geçmişte de ülke politikasının en şiddetli tartışmaları hep kadınlar üzerinden yapıldı. O gün kadınlar üzerinden kavgalarını yürütenler hiçbir yere varamadı.”

25 KASIM YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Ali Babacan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü`ne ilişkin de “Kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Kadınlara dayanışma duygularımı iletiyorum” diyerek, yarın Kadıköy`de saat 10.30`da Moda İlkokulu önünden başlayacak olan yürüyüşe vatandaşları davet etti. 

Babacan, konuşmasının sonunda Halide Edip Adıvar`ın, “Dünyanın genel eğilimi şiddetten yana oldukça, şiddeti teşvik etmek için cesarete ihtiyaç yoktur. Tek başına şiddete karşı çıkmak ise güçlü olmaktır” sözünü anımsatarak, “Güçlü olmak, şiddete karşı çıkmaktır. Güçlü devlet de şiddeti uygulayanın değil, şiddete maruz kalan kadının yanında durur” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA