27 Nisan 2026 Pazartesi

09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"   14:59   BIRLEŞIK KRALLıK’ıN ANKARA BÜYÜKELÇILIĞI: FORMULA 1’IN TÜRKIYE’YE DÖNÜŞÜNÜ MEMNUNIYETLE KARŞıLıYORUZ   14:57   ALI MAHIR BAŞARıR’DAN GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNA ILIŞKIN AÇıKLAMA: "BU DOSYA, TÜRKIYE’NIN DE KAYBOLUŞ HIKAYESINI RESMEDEN BIR DOSYADıR"   13:32   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ EYLEMI SÜRÜYOR. AVUKAT ABDURRAHIM DEMIRYÜREK: "TÜM SIYASI PARTI TEMSILCILERINE ÇAĞRıMıZ, BILFIIL MADENCILERLE BERABER AÇLıK GREVINDE OLUN"   13:28   ERKAN BAŞ’TAN MADEN IŞÇILERINE DESTEK:    10:52   MADENCILERIN ANKARA YÜRÜYÜŞÜNDE TANSIYON YÜKSELDI: ’ÖLMEK VAR DÖNMEK YOK!’   10:40   ASGARI ÜCRET 23 GÜNDE BITIYOR! NISAN 2026 AÇLıK VE YOKSULLUK SıNıRı RAKAMLARı AÇıKLANDı   10:01   MERSIN 23 NISAN’DA ÇOCUKLARıN BAŞKENTI OLDU! BILIMDEN DOĞAYA COŞKU DOLU ROTA   09:40   MERSIN’DE DEV ZIRVE: GENÇLERIN KARIYER YOLCULUĞUNDA İŞKUR İMZASı!   18:26   CHP MERSIN’DEN EĞITIMDE "SESSIZ" ÇıĞLıK: 23 MADDELIK GELECEK MANIFESTOSU AÇıKLANDı   17:58   ABD BAŞKANı TRUMP, HÜRMÜZ BOĞAZı’NA MAYıN DÖŞEYEN TEKNELERE SALDıRı EMRI VERDI  
 
     
   

BENDEVİ PALANDÖKEN: “İNDİRİM BEKLERKEN YÜZDE 123 ZAM YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ”


Yeni yılda araç muayene ücretlerine Yeniden Değerlendirme Oranında (YDO) yapılması planlanan yüzde 123 zammın çok yüksek olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam. Şoför esnafı da bu konuda mağdur duruma düşüyor. Muayene istasyonlarındaki ücretle ilgili zaten yapılan işlem çok seri yapılan bir iş. Fiyatının da bu kadar yüksek olması hakikaten insanların olmazsa olmazı olan muayenelerin zamanında yapılmasına da etken oluyor. Yaptıramıyorlar. Dolayısıyla burada cezaya maruz kalıyorlar” dedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 21:19   Okunma : 407

Yeni yılda araç muayene ücretlerine Yeniden Değerlendirme Oranında (YDO) yapılması planlanan yüzde 123 zammın çok yüksek olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam. Şoför esnafı da bu konuda mağdur duruma düşüyor. Muayene istasyonlarındaki ücretle ilgili zaten yapılan işlem çok seri yapılan bir iş. Fiyatının da bu kadar yüksek olması hakikaten insanların olmazsa olmazı olan muayenelerin zamanında yapılmasına da etken oluyor. Yaptıramıyorlar. Dolayısıyla burada cezaya maruz kalıyorlar” dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Yeniden Değerlendirme Oranı`nda (YDO) yapılması planlanan yüzde 123`lük zammı değerlendirdi. Palandöken, “Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın ve tüm vatandaşların mağdur olmaması için acilen geri adım atılarak bu zamdan vazgeçilmeli. Zaten yüksek olan mevcut araç muayene ücretlerine indirim beklerken bir de yüzde 123 oranında zam yapılacak olması kabul edilemez. Bakım ve onarım olmadan yalnızca arıza tespitinden bu kadar ücret almak adil değil. Enflasyon yüzde 80`in üzerinde iken araç muayene ücretlerine yüzde 123 zam yapılması tüm vatandaşları mağdur eder” diye konuştu.

Palandöken`in konuşması şöyle:

“TRAFİK MUAYENE İSTASYONLARINDAKİ ÜCRETLER DE YÜZDE 122 CİVARINDA ARTTI”

“Yeniden değerlendirme oranları arttı. Artmasıyla birlikte en başta trafik muayene istasyonlarındaki ücretler de yüzde 122 civarında arttı. Ülkemizde mevcut 26 milyonun üstünde araç var. Bunların 10 milyona yakını maalesef ticari araç. Kamyonlar, kamyonetler, minibüsler, taksiler gibi. Bunlar zaten hem petrol fiyatlarındaki artışlarla hem de zaten esnafın bu konudaki sigorta, diğer girdi, parça, lastik maliyetleri gibi önemli kalemlerdeki bir yük var. Hem piyasada bildiğiniz üzere enflasyonun yüksekliğini regüle edebilmek için bu tür yapılacak zamların belirli süre en azından arttırılması lazım. Bir de tabii enflasyon oranını geçmemesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yetkisi var.

“BURADA CEZAYA MARUZ KALIYORLAR”

Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam. Şoför esnafı da bu konuda mağdur duruma düşüyor. Yapılması gereken şey enflasyonun düşmesiyle ilgili bazı kalemlerde bu yılın sonuna kadar belirli oranlardaki mevcut tarifenin bile yüksekliğinden şikayet eden esnafa bir kolaylık sağlanması. Böylelikle ticari araçlarda aynı şekilde sadece bununla değil esnafın öteki yükü kasko, trafik sigortası gibi maliyetleri de var. Muayene istasyonlarındaki ücretle ilgili zaten yapılan işlem çok seri yapılan bir iş. Fiyatının da bu kadar yüksek olması hakikaten insanların olmazsa olmazı olan yapılan muayenelerin zamanında yapılmasına da etken oluyor. Yaptıramıyorlar. Dolayısıyla burada cezaya maruz kalıyorlar. Bunun halledilmesiyle ilgili bir an evvel Cumhurbaşkanı tarafından bu konuyla ilgili mevcut enflasyon oranını geçmeyecek şekilde TÜFE ayarlamasına göre hatta biraz daha fedakârlık yapılmak suretiyle hiç arttırılmadan devam etmesini talep ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA