28 Ekim 2025 Salı

14:26   MERSINLI ÖĞRENCILER, CUMHURIYET COŞKUSUNU BAŞKAN SEÇER’LE PAYLAŞTı   14:25   CHP’LI KıŞ: “BIR ASıR ÖNCE YAKıLAN O MEŞALE, BUGÜN DE YOLUMUZU AYDıNLATıYOR”   14:23   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   14:21   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN COŞKULU CUMHURIYET KONSERI   14:19   BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   10:13   MERSIN’DE MEME KANSERINE KARŞı BILINÇLI ADıM: EMEKLI EVLERINDE HAYAT KURTARAN EĞITIM   16:28   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı KAPSAMıNDA GERÇEKLEŞTIRILECEK SEFO KONSERINE DAVET   16:25   TOROSLAR’DA CUMHURIYET DOĞA YÜRÜYÜŞÜ COŞKUYLA GERÇEKLEŞTI   16:21   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER’DEN 29 EKIM CUMHURIYET BAYRAMı MESAJı   16:18   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, MEME KANSERI FARKıNDALıĞıNA DIKKAT ÇEKTI   11:16   EĞITIMDE SıCAK DESTEK: MERSIN’DE 3 BIN ÖĞRENCIYE HEM KURS HEM ÖĞLE YEMEĞI   22:30   ESKIŞEHIR’DE ÖZGÜR ÖZEL’DEN SERT ÇıKıŞ: “CASUS ARAYACAKSAN, HAIN ARAYACAKSAN ONLARDA ARA”    19:40   “MERSIN GENÇLIK FESTIVALI’NE TEOMAN DAMGASı! MEYDANı İNLETEN GECE…”   19:20   MIMARLıK FESTIVALI ADANA’DA HAYAT BULDU: KÜLTÜR, KENT VE İNSAN BULUŞTU   11:43   “YARGı SOPA OLMAZ, KÜLTÜR YANDAŞLARA TESLIM EDILEMEZ!”   11:36   SEÇER’DEN YENIŞEHIR’DE TARIHI MESAJ: “CHP’LI ÜYELER SOKAKTA VICDANıMıZ OLMALı”   07:23   İMAMOĞLU’NA DESTEK YOLCULUĞU POLIS TARAFıNDAN DURDURULDU   07:12   “AKDENIZ’IN NABZı CHP’DE ATıYOR: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE DIRLIK VURGUSU”   10:07   MERSIN GENÇLIĞI BILIMLE, SANATLA VE MÜZIĞIN RITMIYLE BULUŞTU   22:47    “TELE1’I SUSTURAMAZSıNıZ, MILLETI HIÇ!”  
 
     
   

BENDEVİ PALANDÖKEN: “İNDİRİM BEKLERKEN YÜZDE 123 ZAM YAPILMASI KABUL EDİLEMEZ”


Yeni yılda araç muayene ücretlerine Yeniden Değerlendirme Oranında (YDO) yapılması planlanan yüzde 123 zammın çok yüksek olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam. Şoför esnafı da bu konuda mağdur duruma düşüyor. Muayene istasyonlarındaki ücretle ilgili zaten yapılan işlem çok seri yapılan bir iş. Fiyatının da bu kadar yüksek olması hakikaten insanların olmazsa olmazı olan muayenelerin zamanında yapılmasına da etken oluyor. Yaptıramıyorlar. Dolayısıyla burada cezaya maruz kalıyorlar” dedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 21:19   Okunma : 329

Yeni yılda araç muayene ücretlerine Yeniden Değerlendirme Oranında (YDO) yapılması planlanan yüzde 123 zammın çok yüksek olduğunu dile getiren Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam. Şoför esnafı da bu konuda mağdur duruma düşüyor. Muayene istasyonlarındaki ücretle ilgili zaten yapılan işlem çok seri yapılan bir iş. Fiyatının da bu kadar yüksek olması hakikaten insanların olmazsa olmazı olan muayenelerin zamanında yapılmasına da etken oluyor. Yaptıramıyorlar. Dolayısıyla burada cezaya maruz kalıyorlar” dedi.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Yeniden Değerlendirme Oranı`nda (YDO) yapılması planlanan yüzde 123`lük zammı değerlendirdi. Palandöken, “Ulaşım sektöründe faaliyet gösteren esnafımızın ve tüm vatandaşların mağdur olmaması için acilen geri adım atılarak bu zamdan vazgeçilmeli. Zaten yüksek olan mevcut araç muayene ücretlerine indirim beklerken bir de yüzde 123 oranında zam yapılacak olması kabul edilemez. Bakım ve onarım olmadan yalnızca arıza tespitinden bu kadar ücret almak adil değil. Enflasyon yüzde 80`in üzerinde iken araç muayene ücretlerine yüzde 123 zam yapılması tüm vatandaşları mağdur eder” diye konuştu.

Palandöken`in konuşması şöyle:

“TRAFİK MUAYENE İSTASYONLARINDAKİ ÜCRETLER DE YÜZDE 122 CİVARINDA ARTTI”

“Yeniden değerlendirme oranları arttı. Artmasıyla birlikte en başta trafik muayene istasyonlarındaki ücretler de yüzde 122 civarında arttı. Ülkemizde mevcut 26 milyonun üstünde araç var. Bunların 10 milyona yakını maalesef ticari araç. Kamyonlar, kamyonetler, minibüsler, taksiler gibi. Bunlar zaten hem petrol fiyatlarındaki artışlarla hem de zaten esnafın bu konudaki sigorta, diğer girdi, parça, lastik maliyetleri gibi önemli kalemlerdeki bir yük var. Hem piyasada bildiğiniz üzere enflasyonun yüksekliğini regüle edebilmek için bu tür yapılacak zamların belirli süre en azından arttırılması lazım. Bir de tabii enflasyon oranını geçmemesi lazım. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda yetkisi var.

“BURADA CEZAYA MARUZ KALIYORLAR”

Yüzde 122 rakamı hakikaten söylenilen enflasyonun üzerinde bir rakam. Şoför esnafı da bu konuda mağdur duruma düşüyor. Yapılması gereken şey enflasyonun düşmesiyle ilgili bazı kalemlerde bu yılın sonuna kadar belirli oranlardaki mevcut tarifenin bile yüksekliğinden şikayet eden esnafa bir kolaylık sağlanması. Böylelikle ticari araçlarda aynı şekilde sadece bununla değil esnafın öteki yükü kasko, trafik sigortası gibi maliyetleri de var. Muayene istasyonlarındaki ücretle ilgili zaten yapılan işlem çok seri yapılan bir iş. Fiyatının da bu kadar yüksek olması hakikaten insanların olmazsa olmazı olan yapılan muayenelerin zamanında yapılmasına da etken oluyor. Yaptıramıyorlar. Dolayısıyla burada cezaya maruz kalıyorlar. Bunun halledilmesiyle ilgili bir an evvel Cumhurbaşkanı tarafından bu konuyla ilgili mevcut enflasyon oranını geçmeyecek şekilde TÜFE ayarlamasına göre hatta biraz daha fedakârlık yapılmak suretiyle hiç arttırılmadan devam etmesini talep ediyoruz.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA