28 Nisan 2026 Salı

16:54   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı... ESKI TUNCELI VALISI TUNCAY SONEL’IN TUTUKLULUĞUNA ITIRAZ REDDEDILDI   16:53   DORUK MADEN IŞÇILERI OTURMA EYLEMINDE: "BIZ DEVLETE MI SALDıRıYORUZ, VATAN HAINI MIYIZ, BIZIM ETRAFıMıZı KUŞATıYORSUNUZ?"   16:23   DORUK MADENCILIK IŞÇILERININ ENERJI BAKANLıĞı’NA YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALE ETTI... BAŞARAN AKSU: "BAKANLAR KAVGA ETMEK ISTIYORSA BURADAYıZ"   16:19   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN...MEHMET PEHLIVAN: "BENI KıZıMDAN AYRı TUTMANıZıN EK GEREKÇESI NEDIR?"   16:18   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASı KAPSAMıNDA GÖZALTıNA ALıNAN 2 KIŞI ADLIYEYE SEVK EDILDI   15:32   78 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: ‘SAVUNMA HAKKı YAPAY ZEKAYA DEVREDILEMEZ’   13:57   AZIZ İHSAN AKTAŞ SUÇ ÖRGÜTÜ DAVASı... TAHLIYE EDILEN CEYHAN BELEDIYE BAŞKANı AYDAR: "MAHKEMELER DEDIKODULAR ÜZERINDEN YÜRÜMEZ"   13:53   CHP HEYETI KAHRAMANMARAŞ’TAKI OKUL SALDıRıSıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN AILELERIYLE GÖRÜŞTÜ... CHP’LI ASU KAYA: "AILELER ÇOCUKLARıNıN ŞEHIT SAYıLMASıNı VE ISIMLERININ YAŞATıLMASıNı ISTIYOR"   13:51   AYM’NIN 64. KURULUŞ YıL DÖNÜMÜ... BAŞKAN KADIR ÖZKAYA:    13:48   İBB DAVASı’NDA 27. GÜN... SANıK AVUKATLARıNıN REDDIHAKIM TALEBI REDDEDILDI, ITIRAFÇı ADEM SOYTEKIN’IN "SAVUNMA SıRASıNıN ÖNE ALıNMASı" TALEBI KABUL EDILDI   09:59   DÖRT MEVSIM GEÇTI, HASRET BITMEDI! TUTUKLU İBB ÜST DÜZEY YÖNETICISININ EŞINDEN YÜREK BURKAN PAYLAŞıM   09:40   MERSIN’DE NOTALAR ENGEL TANıMıYOR! ENGELSIZ YAŞAM MERKEZI’NDEN KALPLERE DOKUNAN RITIMLER   07:55   ÖZGÜR ÖZEL’DEN KEMAL KıLıÇDAROĞLU ÇıKıŞı: ’HUKUKU BANA EMANETTIR!’   21:53   YARGıDA ’YAPAY ZEKA’ KRIZI KAPıDA! 78 BARODAN ADALET BAKANLıĞı’NA ORTAK İSYAN: ’SAVUNMA ROBOTLARA DEVREDILEMEZ!’   21:40   VAHAP SEÇER’DEN TBB SEÇIMI ÖNCESI NET MESAJ: ’GÖREVE DEVAM EDECEĞIZ!’   09:50   MERSIN ONU UNUTMADı! ŞEHIT İTFAIYECI NAZMI ÇELIKKAYA DUALARLA ANıLDı   09:19   RESMI GAZETE’DE GECE YARıSı MESAISI: MEB BAKAN YARDıMCıSı DEĞIŞTI, DEV KURUMLARDA ÜST DÜZEY ATAMALAR!   09:16   GÜLISTAN DOKU SORUŞTURMASıNDA KRITIK GELIŞME: TUNCELI’DE İKI GÖREVLI GÖZALTıNA ALıNDı!   19:06   ÖZGÜR ÖZEL: "EN GENIŞ ARA SEÇIME DE VARıM. NE KADAR GENIŞLETMEK ISTIYORLARSA BEN ORADA VARıM, HODRI MEYDAN"   16:02   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’A "GÖRÜŞME" YANıTı... ÖZGÜR ÖZEL: "ÜLKENIN BIRINCI PARTISIYIM, IHTIYAÇ VARSA ELBETTE IKINCI PARTIYLE GÖRÜŞÜRÜM"  
 
     
   

GAMZE TAŞCIER: “BİNALARINIZ NE GÜZEL SAYIN BAKANIM, DEV GİBİ, OTEL GİBİ, AMA BİR KUSURCUĞU VAR, İÇİNDE HEKİM İSTER ÇALIŞMAK İÇİN”


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer hastanelerin kapatılmaması için mücadele eden doktorlara “inceleme başlatıldığını” bildirdi. Taşcıer, Bakan Koca`ya Alman şair Bertolt Brecht`in dizelerini okuyarak şunları söyledi: "Brecht`in bir şiiri var Sayın Bakan, ‘Tankınız ne güzel generalim. Süpürür bir ormanı. 100 insanı geçer. Ama bir kusurcuğu var. İnsan ister sürmek için.` Sizin de binalarınız ne güzel Sayın Bakanım; dev gibi, otel gibi; ama bir kusurcuğu var; içinde hekim ister çalışmak için.”

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 20:36   Okunma : 726

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer hastanelerin kapatılmaması için mücadele eden doktorlara “inceleme başlatıldığını” bildirdi. Taşcıer, Bakan Koca`ya Alman şair Bertolt Brecht`in dizelerini okuyarak şunları söyledi: "Brecht`in bir şiiri var Sayın Bakan, ‘Tankınız ne güzel generalim. Süpürür bir ormanı. 100 insanı geçer. Ama bir kusurcuğu var. İnsan ister sürmek için.` Sizin de binalarınız ne güzel Sayın Bakanım; dev gibi, otel gibi; ama bir kusurcuğu var; içinde hekim ister çalışmak için.”

CHP Ankara Milletvekili  Gamze Taşcıer TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Sağlık Bakanlığı`nın 2023 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı. Taşcıer, Bakan Koca`yı Alman şair Bertolt Brecht`in dizelerini okuyarak şunları söyledi:

“Brecht`in bir şiiri var Sayın Bakan, ‘Tankınız ne güzel generalim. Süpürür bir ormanı. 100 insanı geçer. Ama bir kusurcuğu var. İnsan ister sürmek için.` Sizin de binalarınız ne güzel Sayın Bakanım; dev gibi, otel gibi; ama bir kusurcuğu var; içinde hekim ister çalışmak için.”

Taşcıer konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben, bugüne kadar 35 önerge sormuşum size, sadece 4`ünü yanıtlamışsınız. Dört yıl, dört ay, on bir ay, on bir gündür bekleyen, cevap alamadığım soru var, sizin, yasamaya saygınız bu mudur?” diye sordu.

“Pandemi döneminde 77 eczacı meslektaşım maalesef hayatını kaybetti. Tabii, o dönem sizin Bilim Kuruluna layık görmediğiniz eczacıların, bu hafta bir mitingi var. Mesela, üç ay önce TEB`le yaptığımız toplantıda ‘Eczanelerin stok uyumsuzluğunu gidermek için de aktivasyon yapılmasını sağlayacağız` dediniz. Üç ay geçti, neyi bekliyorsunuz bunu yapmak için? Yine, göstermelik bir İFK düzeltmesi yaptınız ama hâlâ piyasada birçok ilaç yok ve bu sorun maalesef pansuman dahi olamadı. Şu anda her iki eczaneden 1`i maalesef sizin politikalarınız nedeniyle batma noktasında.

Hastaneler kapatılmasın diye mücadele eden doktorlara bir inceleme başlatıldığını duyuyoruz. Özele gitmek yerine, kamuda kalarak halk sağlığına sahip çıkmak isteyen doktorların, bu mücadelesinin neyinden rahatsız oluyorsunuz? Bunu da çok merak ediyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA