5 Mart 2026 Perşembe

16:19   ÇEŞME BELEDIYE BAŞKANı LAL DENIZLI: "KIMSENIN ENDIŞESI OLMASıN, HIÇBIR ZAMAN BANA INANANLARıN BAŞıNı ÖNÜNE EĞDIRMEM"   16:18   İSPANYA SAVUNMA BAKANı ROBLES: İSPANYOL PATRIOT BATARYASı, TÜRKIYE’YE YÖNELEN FÜZENIN DÜŞÜRÜLMESI IÇIN BILGI VERDI   16:16   İRAN: AZERBAYCAN’ı HEDEF ALMADıK   16:15   EKREM İMAMOĞLU: "BUGÜN BANA YAPıLANıN YARıN BAŞKASıNA YAPıLMAYACAĞıNı KIM GARANTI EDEBILIR?"   13:14   KADıNLAR GEBZE MEYDANı’NDAN 8 MART MESAJı VERDI: NEOLIBERAL POLITIKALAR, MUHAFAZAKÂR KUŞATMA VE LAIKLIĞE YÖNELIK SALDıRıLAR KADıNLARıN HAKLARıNı HEDEF ALıYOR   13:12   CHP’LI KıŞ’TAN BAKAN URALOĞLU’NUN THY ILE ILGILI SORU ÖNERGESINE VERDIĞI YANıTA TEPKI   12:15   EKREM İMAMOĞLU’NA PAWEL ADAMOWICZ ÖDÜLÜ: AVRUPA’DAN DEMOKRASIYE GÜÇLÜ MESAJ   10:02   İRAN’DAN TÜRKIYE’YE FÜZE İDDIALARıNA NET YANıT: “EGEMENLIĞINIZE SAYGı DUYUYORUZ”   09:27   MILAS’TA ZEYTIN KATLIAMı: CHP’DEN “RANT İÇIN YÜZYıLLıK BEREKET YOK EDILIYOR” TEPKISI   09:25   MERSIN’DE BALYANLıLAR DAYANıŞMASı GÜÇLENIYOR: BAŞKAN HÜSEYIN SAVAŞ’TAN BIRLIK VE KÜLTÜR VURGUSU   23:49   MEZITLI’DE BINLERCE KIŞI AYNı SOFRADA: VAHAP SEÇER’DEN BIRLIK MESAJı    16:38   FATMA NUR ÇELIK VE KıZıNı KADıNLAR UĞURLADı... CENAZENIN TAŞıNMASı SıRASıNDA "ÇOCUK KATILLERI HESAP VERECEK" SLOGANı ATıLDı   15:37   ÖZGÜR ÖZEL’DEN PEDRO SANCHEZ’E MEKTUP: “İSPANYA’NıN ORTA DOĞU KONUSUNDAKI ILKELI TUTUMU, ULUSLARARASı TOPLUM IÇINDE ÖNEMLI VE YAPıCı BIR SES OLUŞTURMAKTADıR”   15:34   AHMET ÖZER’DEN DEM PARTI ANKARA İL ÖRGÜTÜ’NE ZIYARET... ÖZER: "SIYASAL MUTABAKATı TOPLUMSAL MUTABAKATA ÇEVIRMEK GEREKIR"   14:33   FATMA NUR ÖĞRETMEN KONYA’DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   14:32   İSTANBUL’DA ANNE VE KıZıNıN ÖLÜMÜ... ÖNCE ÇOCUKLAR VE KADıNLAR DERNEĞI: "KASTı, IHMALI, KUSURU VE LIYAKATSIZLIĞI BULUNAN TÜM KIŞI VE KURUMLARıN HESAP VERMESI IÇIN HUKUKI VE TOPLUMSAL TÜM YOLLARı KULLANACAĞıZ"   14:31   MURAT EMIR: “TANJU ÖZCAN’ıN TUTUKLANMASı SIYASI BIR KUMPASTıR”   14:27   TARSUS’TA İLK İFTAR SOFRASı KURULDU    14:22   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN EMEKÇI KADıNLAR GÜNÜ’NE DOLU DOLU PROGRAM   14:17   SEMIH PALAMUT: GÜNDOĞDU MAHALLESI İFTAR PROGRAMıNDA HEMŞEHRILERIMIZLE BULUŞTUK  
 
     
   

"15 TEMMUZ DESTAN DEĞİLDİR" PAYLAŞIMI NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILAN İYİ PARTİ İZMİR İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ AYBARS AKSOY HAKKINDA KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ


İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı "15 Temmuz destan değildir" paylaşımı nedeniyle hakkındaki şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini duyurdu. Aksoy, "`Devletin dini adalettir` şiarıyla zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:23   Okunma : 650

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı "15 Temmuz destan değildir" paylaşımı nedeniyle hakkındaki şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini duyurdu. Aksoy, "`Devletin dini adalettir` şiarıyla zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Aybars Aksoy hakkında 15 Temmuz 2021`de yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle "Suç işlemeye tahrik suçu" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu" iddialarıyla şikayetlerde bulunulmuştu.

Şikayetler üzerine 30 Eylül 2021`de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`na ifade veren Aksoy bir yıldır devam eden soruşturma sürecinin tamamlandığını ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini açıkladı.

"GÜVENLİK TEHLİKESİ OLUŞTURMUYOR"

Aybars Aksoy, yazılı bir açıklama yaparak şikayetlere konu olan 15 Temmuz`daki "15 Temmuz destan değildir, bu milleti ayrıştıran zihniyetin temsilcilerinin arasındaki çıkar çatışmasıdır. Siyasal İslamcıların arasındaki kavgada yani hiç uğruna hainler tarafından şehit edilen polislerimizi ve askerlerimizi rahmetle anıyorum" paylaşımını da anımsattı. Aksoy açıklamasında şunları kaydetti:

"Söz konusu paylaşımda; TCK 214. maddesi uyarınca, işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşımın ifade hürriyeti kapsamında kaldığı, TCK 216. maddesi uyarınca işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşım nedeniyle herhangi bir kamu güvenlik tehlikesi oluşmadığı ve bu nedenle suçun unsurları itibariyle oluşmadığı değerlendirilmiş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.
 
"ADALETE OLAN İNANCIM DEVAM ETMEKTEDİR"

Sivil ve siyasi sorumlulukları olan demokrat bir birey olarak, anayasamızın vermiş olduğu ifade özgürlüğü hakkımı kullanarak, herhangi bir hakaret olmaksızın, eleştiri çerçevesindeki ifadem nedeniyle, hakkımda açılmış ve bir yıldır devam etmekte olan soruşturma sonuçlanmıştır. Zamanın ruhuna göre tutum alanlardan olmadığım için, bu ülkenin kurucusuna ve kuruluş ayarlarına saygılı yargı mensuplarının varlığından hiç şüphe duymadığım için adalete olan inancım dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. ‘Devletin dini adalettir` şiarıyla tüm zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim. Türkiye Cumhuriyeti`nin bir vatandaşı olarak, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek vazifesiyle, iyiliği çoğaltmaya ve doğruları söylemeye yılmadan, yorulmadan devam edeceğim. Bu süreçte desteğini eksik etmeyen tüm yol arkadaşlarıma da teşekkür ederim."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2026 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA