16 Eylül 2025 Salı

23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:10   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:50   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI   11:10   MESKİ’DEN ERDEMLI’YE ALTYAPı VE ASFALT ATAĞı: KARGıPıNARı YEPYENI YOL AĞıNA KAVUŞTU   21:36   KADıN EMEĞIYLE İLMEK İLMEK YÜKSELEN MIRAS: MERSIN DOKUMALARı ULUSLARARASı VITRINDE   20:55   MEZITLI’DE KAZA!   16:21   “YA İSTIKLAL YA ÖLÜM!”: SAKARYA ZAFERI’NIN 104. YıLıNDA TARIHE SAYGı   14:12   AFAD UYARDı: SISMIK HAREKETLILIK DEVAM EDIYOR, VATANDAŞLAR TEDBIRLI OLMALı   13:51   TARıM ALARMı: TÜRKIYE HER SAAT 18,5 FUTBOL SAHASı BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPRAĞıNı KAYBEDIYOR!   13:27   MERSIN’DE HAREKET VAR: AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı’NDA ŞEHIR SOKAKLARı HAYAT BULUYOR!   12:45   BAYRAMPAŞA BELEDIYE BAŞKANı GÖZALTıNDA: “BAŞıM DIK, ALNıM AKTıR”   12:39   SINEMA PERDESINDEN DOĞAYA UMUT: ALTıN KOZA 5 BIN FIDANLA YEŞERIYOR   12:32   “BAYRAMPAŞA OPERASYONU: SEÇIMLE GELENLERE ŞAFAK BASKıNı, HUKUK SANDıKTA YARGıLANACAK!”   11:09   KıRSALDA KÜLTÜR RÜZGARı: MERSIN’IN YAYLA KONSERLERI KOCAYER’DE COŞKUYLA YANKıLANDı   23:56   MERSIN EMEK VE DEMOKRASI PLATFORMU: “12 EYLÜL REJIMI KÖKTEN TASFIYE EDILMELI”   14:26   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT, MINIK ÇEVRECI ARAS KAYRETLI ILE BULUŞTU   14:24    ALI BOZAN: “AKDENIZ’IN SEÇILMIŞLERININ CEZAEVINDE TUTSAK EDILDIĞI HER BIR GÜN SUÇ IŞLENIYOR”  
 
     
   

"15 TEMMUZ DESTAN DEĞİLDİR" PAYLAŞIMI NEDENİYLE SORUŞTURMA BAŞLATILAN İYİ PARTİ İZMİR İL YÖNETİM KURULU ÜYESİ AYBARS AKSOY HAKKINDA KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA KARAR VERİLDİ


İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı "15 Temmuz destan değildir" paylaşımı nedeniyle hakkındaki şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini duyurdu. Aksoy, "`Devletin dini adalettir` şiarıyla zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 26 Kasım 2022 Cumartesi 10:23   Okunma : 578

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyesi Aybars Aksoy, sosyal medya hesabından yaptığı "15 Temmuz destan değildir" paylaşımı nedeniyle hakkındaki şikayetler üzerine başlatılan soruşturmada İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`nın kovuşturmaya yer olmadığına karar verdiğini duyurdu. Aksoy, "`Devletin dini adalettir` şiarıyla zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim" açıklamasını yaptı.

İYİ Parti İzmir İl Yönetim Kurulu Üyesi Aybars Aksoy hakkında 15 Temmuz 2021`de yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle "Suç işlemeye tahrik suçu" ve "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama suçu" iddialarıyla şikayetlerde bulunulmuştu.

Şikayetler üzerine 30 Eylül 2021`de İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı`na ifade veren Aksoy bir yıldır devam eden soruşturma sürecinin tamamlandığını ve kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini açıkladı.

"GÜVENLİK TEHLİKESİ OLUŞTURMUYOR"

Aybars Aksoy, yazılı bir açıklama yaparak şikayetlere konu olan 15 Temmuz`daki "15 Temmuz destan değildir, bu milleti ayrıştıran zihniyetin temsilcilerinin arasındaki çıkar çatışmasıdır. Siyasal İslamcıların arasındaki kavgada yani hiç uğruna hainler tarafından şehit edilen polislerimizi ve askerlerimizi rahmetle anıyorum" paylaşımını da anımsattı. Aksoy açıklamasında şunları kaydetti:

"Söz konusu paylaşımda; TCK 214. maddesi uyarınca, işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşımın ifade hürriyeti kapsamında kaldığı, TCK 216. maddesi uyarınca işlediğim iddia edilen suçun dayanağı paylaşım nedeniyle herhangi bir kamu güvenlik tehlikesi oluşmadığı ve bu nedenle suçun unsurları itibariyle oluşmadığı değerlendirilmiş ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir.
 
"ADALETE OLAN İNANCIM DEVAM ETMEKTEDİR"

Sivil ve siyasi sorumlulukları olan demokrat bir birey olarak, anayasamızın vermiş olduğu ifade özgürlüğü hakkımı kullanarak, herhangi bir hakaret olmaksızın, eleştiri çerçevesindeki ifadem nedeniyle, hakkımda açılmış ve bir yıldır devam etmekte olan soruşturma sonuçlanmıştır. Zamanın ruhuna göre tutum alanlardan olmadığım için, bu ülkenin kurucusuna ve kuruluş ayarlarına saygılı yargı mensuplarının varlığından hiç şüphe duymadığım için adalete olan inancım dün olduğu gibi bugün de devam etmektedir. ‘Devletin dini adalettir` şiarıyla tüm zorluklara rağmen görevini halen layıkıyla ifa eden adalet mensuplarına teşekkürü bir borç bilirim. Türkiye Cumhuriyeti`nin bir vatandaşı olarak, Türk istiklalini, Türk cumhuriyetini, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek vazifesiyle, iyiliği çoğaltmaya ve doğruları söylemeye yılmadan, yorulmadan devam edeceğim. Bu süreçte desteğini eksik etmeyen tüm yol arkadaşlarıma da teşekkür ederim."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA